סקירת wisebuy - טלוויזיה LG OLED65B9PVA
- שלט חכם הכולל שליטה על הממיר
- תמיכה בבלוטות' 5.0
- איכות תמונה נהדרת
- צבע שחור מוחלט
- עיצוב יוקרתי
- ממשק נוח
- שליטה דרך השלט מצריכה למידה
- מערכות AI שתרומתן לא ברורה
- מחסור בחיבורים בדופן המסך
- שלט רגיש מדי לתזוזות
סדרת B היא הסדרה החדשה של מסכי ה-OLED של LG בארץ. אלו מסכים שהראו בעבר איכויות תמונה גבוהות וטובות בהשוואה לסוגי מסכים אחרים. סדרה זו באה לאחר מספר חודשים אחרי שסדרת C הושקה בארץ, והיא נחשבת לסדרת הדגל כיום, לפחות עד שיגיעו דגמי ה-8K וסדרות E,Z, ו-W.
דגם ה-B9 הוא הדגם הבכיר בסדרה שהושקה זה עתה והוא מגיע בשני גדלים: 55 ו-65 אינץ'. זה האחרון הגיע אלינו לסקירה כדי להבין - האם החידושים עליה מדברת LG אכן משמעותיים, או שמדובר בדגם חדש אך ללא בשורות של ממש.
מסך OLED חדש ונוצץ, רזולוציה של 3,840 על 2,160 פיקסלים, מגוון רחב של טכנולוגיות ומעבדי תמונה, תמיכה בכל התקנים המחמירים והעדכניים ביותר בשוק כמו HDR על כל סוגיו, ואולי שכחנו משהו בדרך. כל אלה הופכים את איכות התמונה של ה-B9 לגבוהות שראינו אי פעם במסך טלוויזיה.
מערכת הסאונד של ה-B9 מצוידת ברמקולים בעוצמה של 40 וואט, עם תמיכה בתקן Dolby Atmos, ואיך לא - AI Sound. הרמקולים מפתיעים באיכותם ובצלילים הנמוכים, לאור הגוף הדקיק של הטלוויזיה, כך שלא פעם הצצנו אל גב הטלוויזיה, כדי להבין מהיכן בוקעים הצלילים הללו. הבאס נוכח ונשמע, הצלילים הבינוניים נמוכים גם כן, אך בצלילים הגבוהים, כמו במחיאות כפיים או קהל ששר, הצלילים מעט מתכתיים ופחות איכותיים.
ה-B9 בגודל 65 אינץ' שהתקבלה לסקירה, מכילה הרבה מאד מסך, ומעט מאד מסגרת. רואים את זה במבט ראשון, והדבר מתחדד כאשר מצב גלריה מופעל או כאשר מציגים תמונות סטטיות. היא עומדת על מעמד רחב ודקיק, עם כיתוב LG OLED בצד ימין, אך לנו היה חסר לוגו מואר או סממן כלשהו שישדר יותר יוקרתית, בטח בהתחשב במחיר היקר שבו היא נמכרת.
כבר במהלך השבועיים הראשונים לסקירה, התקבלו שני עדכוני גרסה שעודכנו במהירות יחסית דרך WIFI, אך לא הרגשנו בשום הבדל או שיפור לאחר העדכונים. אגב WIFI, האנטנה שבתוך הטלוויזיה אינה מהטובות שיש בשוק, ובמהלך השימוש חווינו בעיות רבות בתקשורת בין הראוטר לבין הטלוויזיה, בעיקר בהזרמת תכנים מאפליקציות. על הזרמת תכנים ב-4K אין על מה לדבר, זה כבר היה קשה לה מדי, ונאלצנו לחבר לפטופ שיעזור במשימה. מזל שיש כניסה לכבל רשת RJ-45.
מבחינת חיבורים, ה-B9 מציעה את כל החיבורים האפשריים ועוד יותר: 4 חיבורי HDMI2.1, לא פחות מ-3 שקעי USB, כניסת כבל רשת כאמור, כניסה אופטית לשמע, כניסה כפולה לאנטנה, – Component/ Composite in ושקע 3.5 מ"מ לאוזניות. חלק קטן מהחיבורים, נמצאים בדופן המסך כמקובל, והיה נחמד אם LG הייתה ממקמת יותר חיבורים במיקום זה.
מערכת ההפעלה שמגיעה ב-B9 היא webOS4.5, הכוללת ממשק נוח, בעברית מלאה ובניסוחים מעניינים ופחות רשמיים ("טוב", "זה לא הצליח הפעם" וכו'), ואין ספור אפשרויות של הגדרות, הזרמות תוכן ואפליקציות. ניתן לשדר ממכשירי אפל הודות ל-AirPlay 2, מכשירי אנדרואיד למיניהם, אפשר להתחבר לאפליקציות כמו סלקום TV, נטפליקס, פרטנרTV, סטינג, כאן, מאקו ועוד רבות וטובות. גם יוטיוב נמצאת כאן, אך השימוש בה כולל פרסומות רבות ללא אפשרות להתקין חוסם כלשהו - מבאס.
השליטה בכל המסך והמערכת נעשית דרך שלט Magic הכולל עכבר אוויר עם מצביע אדום. בהתחלה צריך להתרגל לזה, בעיקר לאלו שלא נולדו עם סמארטפון או מחשבים. כמו כן, ניתן להשתמש בשלט כרגיל עם החצים והכפתורים, אבל אחרי שימוש קצר, הבנו איך השלט עובד ואין ספק שמדובר בפעולה מהנה. אפשרות נוספת לשליטה במסך, היא דרך פקודות קוליות בעברית - יש ללחוץ על כפתור המיקרופון בשלט ולהגיד מה שרוצים - שיר של זמר מסוים ביוטיוב, פתיחת מסך הגדרות, הזנקת אפליקציה ועוד. ברוב הזמן, אופציה זו עובדת היטב, אבל צריך לדבר בצורה איטית ולא בצורה שוטפת.
שלט ה-Magic מכיל אופציה לשליטה על הממיר (יש המון ממירים וסטרימרים הניתנים לשליטה). תוך מספר שניות של הגדרה, הצלחנו לשלוט באופן מלא על השלט של ממיר ה-HOT, כולל כניסה ל-VOD ופתיחת שירותי מוזיקה של החברה. לחובתו נציין, כי כל תזוזה קטנה מעירה את המצביע האדום, גם כאשר רק הזזתם את השלט - הוא רגיש לכל תזוזה ולכל תנועה, וזה מעט מעצבן.
בכל משך הסקירה, לא נתקלנו באיטיות או בתקיעות כלשהן בממשק ובמערכת, והכל זרם כמו בספר.
עם זאת, הזנקת האפליקציות איטית יותר ממה שהורגלו בסמארטפונים. פונקציה מעולה שאהבנו מאד, היא האפשרות להציג את מסך המכשיר על גבי ה-B9, תוך כדי צפייה בתוכן אחר. כלומר, בזמן שראינו חדשות, יכולנו להציג בצד את מסך הטלפון, לשלוט ולנהל את הטלפון דרך השלט. סטורי בגודל 65 אינץ' מישהו?