סקירה - מעבד מזון פיליפס Philips HR7530/00 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מעבד מזון Philips HR7530/00 פיליפס

הטוב
  • עשיר באביזרים שימושיים
  • קל ונוח לשימוש
  • שקט בצורה מפתיעה
  • ביצועי מעבד מצוינים
הרע
  • מגוש ודורש מקום רב לאחסון
  • דיסקית הגירוד אגרסיבית מדי
  • ביצועי בלנדר בינוניים
  • כושל בכתישת קוביות קרח
בשורה התחתונה
הוא עמד בפני רוב האתגרים שהצבנו בפניו, מציע נוחות משתמש גבוהה, קל לנקות את רכיביו הרבים ולא פחות חשוב, הוא עובד בצורה שקטה מהמצופה. מעבד המזון HR7530 מבית Philips ישרת נאמנה את המבשל הביתי, אם כי טומן בחובו כמה חסרונות שחשוב לקחת בחשבון – אם תחיו איתם בשלום, תקבלו מוצר מעולה שמסוגל לסייע לכם להכין שלל מזונות.
הקדמה
מעבד המזון HR7530 מבית פיליפס מבטיח חיתוך בטכנולוגיית PowerChop שתספק תוצאות מצוינות ומותאם לקיצוץ רכיבים קשים ורכים, המאפשר למעלה מ-31 פונקציות, ביניהן חיתוך, כתישה ופירור. בנתונים הטכניים: מנוע 850W בהנעה ישירה, 2 מהירויות ו-Pulse להפעלה לסירוגין, קערה בקיבולת עבודה של 1.5 ליטר והבטחה לעד 5 מנות בפעם אחת באביזר הקנקן. זמין בצבע לבן.
הנעה ישירה
המנוע מסובב את ציר המעבד באחת משתי דרכים - באמצעות תמסורת (רצועת גומי או גלגלי שיניים) או בהנעה ישירה. הנעה ישירה עדיפה, כיוון שכך כל עוצמתו של המנוע מועברת ישירות לציר ואין איבוד אנרגיה. בנוסף, רצועה עלולה להתבלות ולהיקרע, וגלגלי השיניים עלולים לסבול משחיקה לאורך זמן.

נוחות השימוש (40%)

9

במארז שאיתו מגיע מעבד המזון הזה מצורפים לא מעט אביזרים: כלי קיבול, 2 דסקיות מתחלפות לשימושים שונים, אביזר פלסטיק ללישה, סכין פלדה לקיצוץ בשר ועיבוד מזון, מסחטה לפרי הדר, מטחנה וכלי ליצירת תחליב (בלנדר). די מהר התגלה שהיתרון הגדול באביזרים הרבים הוא המבחר הענק של השימושים, אלא שלצד היתרונות מצאנו גם חיסרון: ריבוי האביזרים תופסים הרבה מקום אחסון יקר, ואין באמת אופציה לאחסן את כל הרכיבים בתוך כלי הקיבול – בניגוד למובטח בהוראת ההפעלה. החדשות הטובות הן שאם תנצלו את המעבד עד תומו מדי יום, הוא יהפוך בקלות להיות דייר קבע על השיש במטבח, כמו במקרה שלנו.



ל-HR7530 יש פתח רחב להכנסת מזון שחוסך בחיתוך מקדים, עניין שחוסך זמן בחיתוך ירקות ופירות גסים ומגושמים שלא נכנסים לפתחים צנועים יותר משל מעבדים מתחרים שהתנסינו בהם. במרכז גוף המעבד ישנה חוגה ולה ארבעה מצבים: כיבוי, עוצמה 1, עוצמה 2 ומצב Pulse. ההבדל בין שתי העוצמות דרמטי – העוצמה החזקה יותר התגלתה כשימושית לטחינת ועיבוד מזונות קשים מאוד כמו עיסות דביקות, חיתוך נתחי בשר גדולים לקציצות, חיתוך ירקות קשים מאוד כמו קולורבי, סלק חי, גזר, גבינות קשות ופירות יבשים. העוצמה הראשונה יעילה בעיקר בשימושים הרבה יותר פשוטים ואנחנו מצאנו את עצמנו משתמשים בה במקרים נדירים, בעיקר לפירות רכים.


נפח העבודה של קערת המעבד הוא 1.5 ליטר, שסיפקו אותנו למדי בשימושי היום-יום. נפח העבודה של הבלנדר עומד על 1 ליטר, נפח יעיל למנות גדולות, אך בשימוש תדיר הכולל מנה אחת מדובר בכלי גדול למדי ושווה לשקול פעמיים רכישת המארז במקר שהמכשיר ישמש להכנת מספר מנות בודדות. בבסיס המעבד ארבע רגליים בנעילת וואקום מצוינת שהתייצבה היטב בשיש וגם בעיבוד מזונות מאתגרים כמו עיסת תמרים (הידועה בשל הרכיבים הדביקים שבה), המעבד המשיך לעמוד איתן ולא זז ממקומו. עוד יתרון לזכותו עומד עניין הרעש: הוא שקט מאוד יחסית (שומר על רעש ממוצע של 70dB בעבודות שגרתיות) ובהחלט אחד ממעבדי המזון השקטים שיצא לנו לפגוש, במיוחד בטחינת חומרי גלם קשים כמו שום, אגוזים ופירות יבשים.


ומה לגבי מלאכת ההרכבה והפירוק של האביזרים? כאן יש לנו רק מחמאות: התקנה והסרה של החלקים השונים במעבד פשוטים וקלים להבנה, גם מבלי לעיין בשום הוראות הפעלה. השימושיות מאוד אינטואיטיבית, וה"קליק" המובחן שכל משתמש רוצה לשמוע בתום התקנת אביזר קיים כאן בבירור. נעילת האביזרים גם כאן מרגישה אמינה ובטוחה מפני להבי הסכינים, החדים-במיוחד יש להוסיף.

ביצועים ואיכות הרכיבים (40%)

8

נתוני המעבד על הנייר: הספק מנוע של 850W, שתי מהירויות ומצב Pulse, קיבולת קערה של 2.1 ליטר עם נפח עבודה בפועל של 1.5 ליטר. קיבולת הקנקן היא 1 ליטר, מה שמבטיח עד 5 מנות שייקים בפעם אחת. התחלנו בבלילת מאפינס בננות ובדקנו את עמידות המעבד בפני כמויות גדולות. הכנסנו בין היתר שיבולת שועל, ביצים, בננות שלמות, אגוזים, יוגורט ועוד כמה רכיבים תומכים. קיבלנו תוצאה מצוינת וכל הרכיבים נטחנו ביעילות ואפילו התערבלו בצורה שווה בתוך כ-20 שניות. לנו נותר רק להכניס ישירות את התוצאה לתבנית ולהמשיך עבודה בתנור. לשם השוואה, בעבודה ידנית היה לוקח לנו הרבה יותר זמן וכמובן שלא היינו מקבלים את אחידות הקיצוץ בבלילה.



עברנו להכנת כדורי תמרים הידועים בעיסתם הדביקה כדי לבדוק את ביצועי הלהב במרקמים עקשניים יותר. הכנסנו חבילה שלמה של תמרים בוואקום שנחצתה מפאת מגבלות כלי הקיבול, קוקוס ומגוון סוגי אגוזים כמו לוז, פיסטוקים ופקאן. כאן ללהב המעבד לקח בין 45 שניות עד דקה לקצוץ את כל הרכיבים בצורה שווה ומבחינתנו הוא סיפק את הסחורה גם במבחן מאתגר זה.


עוברים למסחטה: השתמשנו ב-HR7530 כדי לסחוט לימונים ותפוזים והתוצאה הסופית של הוצאת המיץ מהם ומיצוי הפרי כולו עקף בקלות כל סוחט ידנית שהיה לנו במטבח – עוד הצטיינות של המעבד בביצועי המכונה בטיפול יעיל בחומרי הגלם שהועברו לידיו.


ומה לגבי הדסקיות? במארז קיבלנו שני סוגים, האחד לגירוד ופומפייה והשני לפריסה דקה (שמדמה ביצועי מנדולינה). נתחיל מהפריסה הדקה: המעבד הבריק בחיתוך ירקות שורש קשים כמו תפוח אדמה, בטטה וגם ירקות רכים יותר כמו זוקיני. החיתוך אחיד וכמעט הצלחנו למצות את כל הירקות שהוכנסו. הדסקית האחראית על הגירוד מספקת ביצועים אחידים ודקים, אם כי ביצועיו היו לעיתים חזקים מדי עד כדי כך שאפילו מהירקות הקשים ניגרו המון נוזלים. עוד חיסרון שחשוב לקחת בחשבון: עוצמתו הגבוהה של המעבד גם מתבטאת בעבודה מהירה שדורשת המשתמש תשומת לב בהכנסת ירקות מהירה ודחיפתם באופן תמידי, אחרת הם יישברו ויתפספסו בחיתוך.


מגיעים לבלנדר: הכנו מחית לתינוקת שכללה פתי בר, פלחי תפוחים ודלעת מבושלת. בשל המיקום הבעייתי של הלהבים בתחתית הבלנדר במעין מגרעת, ההתמודדות מול הרכיבים הייתה די פושרת ולקח לנו בערך שתי דקות להגיע למרקם המחית שרצינו להגיע אליו – תוצאה בינונית אחרי שהתנסינו בבלנדרים אחרים שאיתם הפעולה ארכה חצי מהזמן, אם לא פחות. עוד עניין מסרבל הוא שבמהלך אותן שתי דקות "עזרנו" לבלנדר והורדנו את הרכיבים לתחתית המיכל כדי שיגיעו ללהבים.


חשוב לדעת: בכל הנוגע למעבד, היצרנית אוסרת על כתישת מרכיבים קשים מדי כמו פולי קפה, אגוז מוסקט והמפתיע וגם המאכזב שבהם, קוביות קרח, רכיב שכיח בהכנת מאכלים קרים רבים. כן חשוב לציין שבניגוד למעבד, הבלנדר כן מאפשר לכתוש קרח אבל הביצועים היו מגמגמים למדי וברוב המקרים נותרנו עם גושי קרח חלקיים שאי אפשר היה לפספס. איפה עוד הלהב כושל? כשניסינו להכין סלט פשוט, הירקות לא נקצצו בצורה שווה כלל, בעיקר בגלל שנוצרו שלוש דרגות של ירקות ורק אלו שהיו קרובות ללהבים קיבלו את הטיפול המלא. הפתרון היחיד הוא פיצול כל ירק וקיצוץ שלו בנפרד, אם כי מיותר לציין שזה פתרון שרחוק מלהיות נוח וגם אורך ממושך שבטוח לא לכך התכוון המשורר.

איכות הרכיבים במארז וגימור המעבד ברמה גבוהה מאוד. הרגליות עשויות חומר מונע החלקה ורוב האביזרים עשויים חומרי מתכת או פלסטיק קשיח. הלהבים עשויים נירוסטה וגוף המכשיר עשוי ABS, פלסטיק קשיח שאמור להיות יציב בפני הבדלי טמפרטורה. מעבר לעובדה שהמכשיר מרגיש מסיבי ויציב מאוד הן בחלקיו והן בזמן העבודה, הרכיבים מרגישים ונראים עמידים לעבודה ממושכת ולזכות המעבד יצוין שבמשך תקופת הסקירה הוא עבר המון סוגי שימוש שונים בתדירות גבוהה ולרגע לא הרגשנו שחיקה באחד האביזרים או עייפות החומר כלשהי.

הוראות וניקוי המכשיר (20%)

9

במארז קיבלנו הוראות הפעלה בעברית, ברורות ומפורטות מאוד, כולל ציורים ותרשימים שיכניסו לעניינים גם את המשתמש שניגש למעבד לראשונה בחייו. עוד ייאמר לזכות ההוראות הן שאינן מפספסות אף סיטואציה שכיחה וכל רכיב במארז יימצא שימוש.



עוברים לניקיון: פעלעפס טוענת שהמעבד בטוח להדחה במדיח הכלים הביתי אבל לא מיהרנו להכניס אותו לשם – מניסיון רע עם סוגי להבים רבים, המעלות הגבוהות נוטות לשחוק את החדות שלהם לאורך זמן, מה גם שגודלו של המעבד וסך חלקיו תופס חלק נכבד מנפח המדיח, כך שהעדפנו לשטוף ידנית. עוד ממליצה היצרנית על תכנית ניקוי מהירה הכוללת השריית הסכינים ושאר הכלים בנוזל סבון וערבול על Pulse למשך 30 שניות ואז לשטוף תחת הברז. אנחנו העדפנו פשוט לשטוף ידנית, בעיקר בגלל היעילות במלאכה: ברוב הניקיונות זרם המים מוריד את מרבית חתיכות המזון, כשהסקוץ' מטפל בחלקים העקשניים יותר.