- WiseBuy - Plantronics Backbeat Pro 5100

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - אוזניות Plantronics Poly Backbeat Pro 5100

הטוב
  • נוחות לענידה, אינן נופלות
  • סינון רעשים לא רע בביצוע שיחות
  • אפשרות להגברת הווליום מהאוזניות עצמן
  • מארז אוזניות בגודל סביר עם חיי סוללה טובים
הרע
  • מחיר יקר למדי ביחס למתחרים
  • פתיחת מארז באמצעות מנגנון מכני (כפתור)
  • טעינה באמצעות שקע MicroUSB, ללא טעינה אלחוטית
בשורה התחתונה
ה-BackBeat Pro 5100 מבית Plantronics אינן האוזניות הטובות ביותר בשוק האוזניות נטולות החוטים, אך הן בהחלט לא רעות. הצלחנו ליהנות מיכולות סינון רעשי רקע מצוינות שאיפשרו לנהל שיחה גם בסביבה רועשת (מה שאנחנו כלל לא יכולים להגיד על אוזניות רבות בשוק), הן קטנות ונוחות לענידה, מגיעות עם אפליקציה ייעודית לתפעולן ומאפשרות גם שליטה על עוצמת הווליום. מנגד, תג המחיר שלהן מציב אותן מול ה-AirPods 2 של אפל, ה-Elite 75t של Jabra וה-Galaxy Buds של סמסונג - וחרף חוויה שהייתה בסך הכל חיובית מאוד, הן לא מצליחות להצטיין ומספקות תמורה ממוצעת למחיר גבוה למדי.
הקדמה
אוזניות ה-BackBeat Pro 5100 של פלנטרוניקס נכנסות לפלח שוק אמנם די חדש, אך גם צפוף מאוד, שכולל דגמים מתחרים כמעט מכל אחת מיצרניות המובייל הגדולות והמובילות בעולם, בהן אפל, סמסונג, סוני, וואווי ואחרות. עם תג מחיר של כ-700 הן מתחרות ישירות מול ה-AirPods 2 של אפל וה-Galaxy Buds של סמסונג, ובמרחק נגיעה מהן, במחיר קצת יותר יקר, נמצאות ה-AirPods Pro וה-WF-1000XM3 של סוני - זוג אוזניות In Ear מצוינות עם סינון רעשים אקטיבי. האם הן יצליחו לאתגר כל אלו ולגרום לצרכנים לעדיף אותן על פני מוצרי המתחרים? 

איכות הצליל (50%)

7.5

 ה-BackBeat Pro 5100 של פלנטרוניקס הן אוזניות נטולות חוטים שמצליחות לעשות את העבודה באופן לא רע בכל הנוגע לסאונד ולחווית השמע, אך גם רחוקות מלהפתיע במיוחד. האוזניות מגיעות במשקל 5.8 גרם כל אחת, כוללות דרייבר 5.8 מ"מ, ומגיעות בתצורת In Ear היוצרת, באיטום טוב, סינון רעשים פסיבי.




בסך הכל, האוזניות מסוגלות לנגנן סאונד נקי וקריספי שמאפשר האזנה נעימה לקולות אנושיים, עם עוצמת שמע מקסימלית מספקת (אך לא גבוהה במיוחד), כאשר מנגד הבאסים היו די שטוחים וחלשים למדי. מעיבה על כך עוד יותר גם העובדה שביצרנית לא מציידים את האפליקציה הייעודית באקולייזר ייעודי שמאפשר התאמה אישית של סאונד - זאת חרף מגוון נרחב של פיצ'רים הזמינים באפליקציה הייעודית.


חרף עוצמת שמע שהייתה לא מהגבוהות שראינו, האוזניות הצליחו להתגבר על מרבית הסביבות הרועשות בהן היינו - רכבת, בתי קפה סואנים ועוד, זאת הודות לאיטום שמתקבל מתצורת ה-In Ear ויוצר סינון רעשים פסיבי. בניגוד לאוזניות אחרות בשוק, ה-BackBeat Pro 5100 לא כוללות סינון רעשים אקטיבי. כמו כל אוזניות In Ear, גם הבק-ביט פרו 5100 של פלנטרוניקס גרמו לנו לשמוע את עצמנו וכל צעד שעשינו, אך זו כמובן לא בעיה ספציפית של אוזניות אלו אלא משהו שאנו מכירים מאוזניות אין-איר רבות בשוק. 







ה-BackBeat Pro 5100 מגיעות עם תמיכה בבלוטות' 5.0, ובעוד בחלק ניכר מן האוזניות חווינו דיליי שהפך את הצפייה בסרטונים והאזנה להם באוזניה לחוויה מעיקה - הדבר כלל לא התרחש כאן. זמן ההשהייה (דיליי) שסיפקו האוזניות בין התמונה המתנגנת לסאונד היה מצוין, והצלחנו להינות מצפייה בסרטונים ללא כל בעיה. קישוריות האוזניות הייתה באופן כללי מצוינת, עם מינימום ניתוקים, זמני חיבור מהירים ודיליי נמוך. 


לנקודות רבות זכו האוזניות החדשות של פלנטרוניקס בכל הנוגע לניהול שיחות טלפון. גם כשהיינו בסביבות רועשות, הצלחנו לנהל שיחות טלפון בצורה די טובה, כאשר הצד השני בשיחה הצליח לשמוע אותנו חרף רעשי הרקע. בהחלט קשה למצוא אוזניות המסוגלות לענות על צורך זה בצורה טובה, וה-Backbeat Pro 5100 עושות זאת באופן מעולה שהכרנו גם בדיבוריות הבלוטות' של המותג. 

נוחות השימוש (25%)

8

בעוד בחווית האודיו שהן סיפקו, ה-BackBeat Pro 5100 לא הרגישו ייחודיות או טובות במיוחד, כשזה נוגע לחווית השימוש בהחלט ניתן לראות כי שוק האודיו בכלל ואוזניות הבלוטות' בפרט אינו זר לחברת פלנטרוניקס, שמייצרת דיבוריות בלוטות', אוזניות ומגוון מוצרי אודיו אחרים כבר שנים רבות - וזה בהחלט מורגש בכל הנוגע לנוחות השימוש וחווית המשתמש באופן עקבי למדי.




האוזניות מגיעות בתצורת ה-In Ear המוכרת, והן כוללות מבנה עשוי פוליקרבונט במשקל של 5.8 גרם בלבד. עיצובן סולידי למדי, והן נוחות מאוד לענידה באוזן, גם כשמדובר בזמני שימוש ארוכים. הן קלות, לא מעיקות או מפריעות באוזן, ואחרי התאמה קצרה מצליחות "לשבת" באוזן בצורה נוחה מאוד.


ריצה, הליכה או כל פעולה אחרת לא גרמו לאוזניות לצאת ממקומן והן עמדו במשימה זו בהצלחה. באריזתן ישנם מספר מתאמי סיליקון לאוזן, שיאפשרו את התאמת האיטום ונוחות השימוש בהתאם למבנה האוזן של כל משתמש (ישנם 3 גדלים של מתאי סיליקון - קטן, בינוני וגדול). 


צימוד האוזניות, שתומכות בבלוטות' 5.0, מתבצע במהירות הן בפעם הראשונה, והן בכל חיבור מחודש לסמארטפון לאחר הדלקתן מחדש. כן חשוב לציין כי מפעם לפעם סבלנו מעט מבעיות של חיבור לסמארטפון בעת הוצאת האוזניות ממארז הטעינה, אך במרבית המקרים הכנסה והוצאה של האוזנית בשנית למארז התקלה חלפה.




השליטה על ה-BackBeat pro 5100 מתבצעת באמצעות שני מקשים הטמונים בגב האוזניות, ובפלנטרוניקס הגדילו לאפשר גם להגביר או להנמיך את עוצמת הווליום של התוכן המתנגן. מבחינתנו מדובר בפיצ'ר חשוב מאוד, שחלק ניכר מהיצרניות מתעלמות ממנו מסיבה לא ברורה (מתי נראה את אפשרות זו באיירפודס?).


בזמן שעל גבי האוזניה הימנית נמצא כפתור פיזי יחיד המאפשר הפעלה/השהייה של המוסיקה וכיבוי/הדלקה, על גבי האוזניה השמאלית ישנו למעשה כפתור כפול: מקש פיזי וכפתור מגע וירטואלי, שניהם כמובן על גבי אותו המשטח. הקשה על משטח הכפתור תגביר את הווליום, בעוד לחיצה ארוכה תנמיך את עוצמת הווליום.


וזה מביא אותנו לנושא הבא - אפליקציה. ה-BackBeak Pro 5100 מגיעות עם אפליקציה ייעודית לתמיכה ושליטה בהן, זו מכונה BackBeat. האפליקציה של פלנטרוניקס מאפשרת שליטה על מגוון נרחב של פעולות הנוגעות לאוזניות, בראשן נמצא שליטה על תפקיד כפתורי האוזניה השמאלית, עם אפשרות לפעלת קיצורי דרך, שעון עצר (סטופר), גישה לפלייליסט ספציפי ומגוון אפשרויות נוספות. 







כמו כן, דרך האפליקציה ניתן לבצע עדכוני תוכנה לאוזניות, לבחור אילו מן הפיצ'רים שהיא מציעה להפעיל/לכבות, לנהל את המכשירים שחוברו אליהן, להגדיר את השפה וכן לקבל מידע מדויק על יתרת הסוללה שלהן. נציין כי במהלך הסקירה קיבלנו עדכון גרסה, אך מסיבה לא ברורה לא הצלחנו לעדכן את האוזניות. 


האוזניות כוללות חיישן אינפרא-אדום שמסוגל לזהות את ענידתן על האוזן, ובהתאם לכך להפעיל או להשהות את המוסיקה המתנגנת באופן אוטומטי. כמו כן, במקרה של קבלת שיחה נכנסת, ניתן להחליט כי ענידת האוזניות (לאחר קבלת השיחה) תענה לזו באופן אוטומטי ומידי לאחר החיבור לסמארטפון. בבדיקה שלנו הפיצ'ר עבד מעולה, וזמני החיבור של האוזניות לסמארטפון היו די מהירים (אך לא מהמהירים שראינו). 




מארז הטעינה של ה-BackBeat Pro 5100 די קטן, ומשקלו עומד על כ-38 גרם בלבד. נשיאתו בכיס לא הייתה מאתגרת או מעיקה (בניגוד לאוזניות אחרות בשוק, כמו ה-Sony WF-1000XM3), והוא עשה את העבודה לא רע. עם זאת, הוא מרגיש די זול (עשוי פלסטיק), ומנגנון הפתיחה שלו כולל כפתור פיזי, שעם הזמן בהחלט עשוי להתקלקל.


בתוך המארז, נתפסות האוזניות עם זוג מגנטים חזקים במיוחד, והן מרגישות יציבות מאוד באריזה, כך שאין צורך לחשוש שיפלו ממנה. ה-BackBeat Pro 5100 עמידות בפני נתזי מים תחת תקן IPX4, כך שניתן לרוץ איתן אם הגשם מטפטף בעדינות, ואין צורך לחשוש מהשפעתה של זיעה עליהן. 

משך פעולת הסוללה (25%)

8.5

אוזניות ה-BackBeat Pro 5100 מבית חברת פלנטרוניקס מגיעות לשוק במשקל צנוע למדי של 5.8 גרם כל אחת, עם סוללת 60mAh הטמונה בתוך כל אחת מהן. יחד עם אלו, אחראי על חיי הסוללה זהו גם מארז הטעינה, שכולל סוללה מובנית של 440mAh, ללא תמיכה בטעינה אלחוטית.




חיי הסוללה של האוזניות עצמן, ללא כיסוי הטעינה, היו מצוינים: בחברה מתחייבים ל-6.5 שעות עבודה באמצעות האוזניות ללא צורך בכל טעינה נוספת דרך מארז הטעינה, מה שמאפשר להעביר איתן טיסה לטווחים קצרים-בינוניים ללא בעיות סוללה מהותיות וכמובן שימוש שוטף בפעילויות ספורטיביות מבלי כל צורך לדאוג.


בשימוש שלנו הצלחנו לאמת סדר גודל של כ-6 שעות עבודה - נתון קרוב מאוד לזה שמבטיחה החברה, וכזה שעושה את העבודה מבחינתנו. עבור אלו שמבצעים שימוש אינטנסיבי באוזניות, בפלנטרוניקס ציידו את ה-BackBeat Pro 5100 בטכנולוגיה לטעינה מהירה המאפשרת שעת האזנה תוך 10 דקות טעינה (בתוך האריזה). הטעינה המלאה של האוזניות, מ-0 ל-100 אחוזים, עם זאת תמשך כ-3 שעות.


כשזה נוגע למארז הטעינה, זה יציע 13 שעות עבודה נוספות, משמע שני מחזורי טעינה מלאים נוספים של האוזניות. כך, ניתן להאזין ל-19 שעות של מוסיקה במסגרת טעינה אחת של המארז. מדובר בנתון לא רע, אך גם לא מרשים במיוחד בהשוואה לאוזניות אחרות בשוק שנמכרות במחירים דומים ומציעות 24 שעות שימוש ולעיתים יותר מכך.




מארז ה-BackBeat Pro 5100 אינו תומך בטכנולוגיה לטעינה אלחוטית, ואם זה לא מספיק - הוא גם כולל כניסת MicroUSB ישנה, וזה חבל מאוד. מחבר ה-USB Type-C כבר חלק אינטגרלי משוק הסמארטפונים והמובייל למעלה משנתיים, וחבל לראות שיצרנית כמו פלנטרוניקס, שאינה זרה לשוק מוצרי האודיו, ממשיכה לבצע שימוש בשקע וותיק שכל מי שרכש סמארטפון בשנים האחרנות כבר כנראה לא מבצע בו שימוש. זה אמנם לא משמעותי מאוד, אך המטרה בסופו של יום היא להסחב עם כמה שפחות כבלים ומטענים, והיינו יותר משמחים אם היה כאן שקע Type-C סטנדרטי.