- WiseBuy - Denon DHT-S516H

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מקרן קול / סאונד-בר Denon DHT-S516H דנון

הטוב
  • התקנה מהירה וקלה
  • חווית סאונד עשירה
  • עוצמת ווליום גבוהה מאוד
  • אפליקציה שימושית
  • קישוריות וחיבורים מגוונים
הרע
  • האפליקציה לעיתים אטית
  • תג מחיר גבוה
  • נטול שלט ייעודי
בשורה התחתונה
חייבים להודות על האמת: נדרש תג מחיר גבוה בעבור מקרן הקול Denon DHT-S516H, אבל יש תמורה לאגרה. מדובר במערכת סאונד נפלאה שמפיקה צלילים עשירים ומדויקים, בתמיכת סאבוופר אלחוטי מצוין ונוחות תפעול גבוהה. גם החיבורים המגוונים והשליטה האלחוטית קנו אותנו לחלוטין. ועדיין, המוצר הזה אינו מתאים לכל אחד. חובבי סאונד ושוחרי הקולנוע הביתי יעריכו אותו מאוד, היתר כנראה יתקשו להיפרד מכמה אלפי שקלים עבור שיפור שעלול להישמע מינורי באוזניהם.
הקדמה
ה-DHT-S516H הוא מקרן קול משולב סאבוופר אלחוטי תוצרת Denon המבטיח לספק צליל איכותי ועוצמתי, יכולות רשת מובנות, דרייברים מתקדמים וכולל תמיכה ב- HEOS, אלקסה, Google Assistant ו- AirPlay 2. המקרן תומך בקידודי סראונד Dolby Digital, Dolby Digital Plus ו-DTS, כולל תמיכת ב- Bluetooth וזמין במגוון חיבורים נוספים. הוא זמין לרכישה בצבע שחור.

תודה לאלקטרו סטריאו T.R על השאלת מקרן הקול לסקירה

איכות הצליל (60%)

9
מערכת הסאונד של ה-DHT-S516H עובדת בתצורת רמקולים 2.1 וכוללת את הסאונד בר והסאב, המתחבר בצורה אלחוטית אל המקרן. באגף הטכני: שני וופרים Bi-amplified וזוג טוויטרים עם 4 ערוצים, כולל תמיכה בקידודי סראונד Dolby Digital, Dolby Digital Plus ו-DTS. על עיבוד הסאונד אחראי מנוע DSP מסוג 400 MHz 32-bit, הנמצא גם בסדרת הרסיברים AV של אותה יצרנית. ביחידת המקרן זוג דרייברים בקוטר 5 אינץ' ועוד זוג טוויטרים קטנים. הסאב מצויד בצמד דרייברים 5.25 אינץ'.

אחרי קריאת הנתונים הטכניים, עברנו להאזנת כמה פלייליסטים אהובים מחשבון הספוטיפיי שלנו ואחרי מגוון השמעות, במבחן הסאונד המקרן פשוט הבריק. הצלילים רכים כשצריך, רועמים כשנדרש ואין סוגה שה- DHT-S516H לא יודע להפיק באיכות ראויה לשבח. לא משנה אם זה חיבור חוטי או אל-חוטי, איכות הסאונד לא נפגמה וכיוון השלכת הסאונד היה מצוין, בדיוק אל מול צופה הטלוויזיה.



נעבור לעוצמת השמע: לא הצלחנו להבין מהי עוצמת הווליום המקסימלית, אבל אפשר לומר בבטחה שאין בית גדול מספיק בישראל שלא ירגיש את צלילי ה-DHT-S516H, שהיו גבוהים להפליא. גם חצי מהעצמה המקסימלית הספיקה לנו בסלון בגודל 20 מ"ר, שפשוט הרעיד את חדר האורחים וגרם לסובבים להבחין בהבדל המובהק שבין הרמקולים של הטלוויזיה לאלו של מקרן הקול.

אופציה מעניינת שמצאנו את עצמנו משתמשים בה לא מעט היא ה-Dialog Enhancer שמגבירה משמעותית את התדרים הווקליים. האפקט מאוד מורגש: בזמן חדשות למשל, קול הקריינית מודגש וממש "דורס" את מנגינת הרקע. אפשר לכבות את התכונה בכל רגע מתוך האפליקציה אבל ברוב הזמן היא הופעלה וממש התלהבנו ממנה בסדרות דרמה או סתם צפייה מדי ערב בחדשות.


מה בכל זאת היה חסר? אפשר לכנות זאת "אפקט הוואו". הפער בין הרמקולים של ה-DHT-S516H לבין הרמקולים של הטלוויזיה מורגשים. הבאס שמן ונוכח מאוד, הטוויטרים מגיעים לאן שצריך וחווית הסאונד הכוללת מצוינת, פי כמה כשמגיעים לסרטי מלחמה עתירי יריות פיצוצים, כדוגמת "1917" הנפלא. האם הפער מצדיק את אלפי השקלים שהמקרן תובע? לא בטוח. אודיופילים או אפילו סתם חובבי סאונד לוודאי יעריכו את ההבדל המהותי ולא יחשבו פעמיים אבל לא בטוח שהמשתמש הממוצע יעריך את התוספת במחיר כגודל הפער באיכות הסאונד.

עיצוב ונוחות השימוש (40%)

8.5

מידות מקרן הקול של דנון עומדות על גובה של 7.3 ס"מ, רוחב 101 ס"מ, עומק 10 ס"מ ומשקל של 3.1 ק"ג – מהמדדים הסטנדרטיים של מקרני הקול. הסאבוופר שלצידו בגובה 31 ס"מ, רוחב 17 ס"מ, עומק 32 ס"מ ומשקל של 6.6 ק"ג – מעט יותר כבד מסאבים אחרים שהכרנו אבל שאר המידות שכיחות גם כן.


הערכה מלאה באביזרים: זוג כבל מתח עבור המקרן והסאב, כבל HDMI, כבל אופטי, כבל Ethernet, כבל IR, רגליות ומדריך הפעלה. דווקא כבל AUX 3.5 מ"מ הבסיסי לא בנמצא – אבל אחרי כל כך הרבה קישוריות אפשריות, זו הצרה הקטנה ביותר שלנו. סא החיבורים מרשים גם הוא, וכולל שקע אופטי, AUX, USB, Ethernet ו- HDMI. המקרן תומך בפורמטי אודיו פופולריים, מסוגל להזרים סאונד דרך הרשת או דרך USB, ביניהם MP3, WAV, FLAC, WMA ועוד כמה פחות מפורסמים.



ההתקנה אצלנו בסלון היתה קלה ומהירה: אחרי חיבור הכבלים הנחוצים (חיברנו את המקרן לטלוויזיה בממשק HDMI ARC), הורדנו את אפליקציית HEOS הייעודית ועקבנו אחרי ההוראות. איתור מקרן הקול היה מיידי ואחרי תהליך התקנה שארך בדיוק דקה, כולל החיבור האלחוטי לסאב והתאמת שלט הטלוויזיה שלנו לווליום המקרן, הטלוויזיה השתיקה את הרמקולים המובנים והרמקולים של ה-DHT-S516H החלו לנגן קטעי יוטיוב שהופעלו ישירות מהטלוויזיה. אגב, המקרן אינו מגיע עם שלט רחוק והשליטה המלאה מתבצעת דרך אפליקציה. יש כפתורים בסיסיים ביחידת המקרן אבל מיותר לציין שהם רחוקים מלהיות נוחים בשימוש שוטף. היעדר השלט לא חסר לנו – אבל אנחנו מכירים משתמש או שניים שאוהבים שליטה פרטית על כל מכשיר בנפרד. 




אפליקציית HEOS נוחה למדי: היא די מצומצמת באפשרויות, אבל יש בה את כל מה שחשוב. מצאנו בה איקוולייזר, אופציה להוספת מכשירים נוספים תומכים, התממשקות לשירותי מוזיקה מפורסמים כמו Spotify, Soundcloud ו-Deezer, האזנה לשירים שנמצאים בסמארטפון שלנו או מתוך דיסק-און-קי  - והכל עובד פשוט נהדר וללא בעיות או תקלות.



שני דברים בודדים הפריעו לנו בשימוש השוטף: ההפעלה הראשונית של האפליקציה איטית, כלומר לוקח לה בין 5 ל-10 שניות לאתר את המקרן כאשר היא נפתחת מחדש. קיימת גם עכבה קטנה של שניה בערך בכל פעם שמדליקים את הסמארטפון וחוזרים לאפליקציה. לא עניין דרמטי אך מורגש. בעיה שניה היא התפריטים המבלבלים באפליקציה שלא תמיד מסודרים לפי ההיגיון הבריא. ההגדרות הכי חשובות למקרן, כמו EQ, קביעת איכות ההאזנה, בחירת הרשת ועוד כמה פרמטרים חשובים - נמצאים עמוק בתוך האפליקציה, בתת-תפריטים שלקח לנו זמן להתרגל למיקומם.

תודה לאלקטרו סטריאו T.R על השאלת מקרן הקול לסקירה