- WiseBuy - Bluedio HS

שתף באמצעות:

רמקול נייד ואלחוטי Bluedio HS

סקירת wisebuy - רמקול נייד ואלחוטי Bluedio HS

הטוב
  • מאפשר האזנה יחסית פרטית ללא אוזניות
  • שקע טעינה USB-C
  • רדיו FM מובנה
  • נגינה מכרטיס זיכרון
  • חיי סוללה טובים
הרע
  • איכות צליל בסיסית
  • לא מאוד נוח על הצוואר לאורך זמן
  • מקשים נוקשים באיכות זולה
בשורה התחתונה
Bluedio HS עולה פחות מ-80 שקלים באתרים הסיניים השונים, ובמחיר הזה קשה לבוא אליו בטענות כלשהן. הוא לא מפיק סאונד איכותי וגם אינו נוח במיוחד לשימוש, אבל עושה עבודה סבירה ומעלה בנגינת מוזיקה דרך הטלפון ואפילו כולל רדיו מובנה. השאלה המשמעותית היא מי צריך רמקול שנתלה על הצוואר: להאזנה בפרטיות - אוזניות נותנות מענה הגיוני יותר, ולהאזנה בצוותא הרמקול הזה לא ממש מתאים. מי שבכל זאת מעוניין ברמקול בפורמט הזה, ה-Bluedio HS נותן מענה לא רע במחיר מצחיק.
הקדמה

כשאתם מעוניינים לשמוע מוזיקה או לצפות בסרטונים באופן פרטי, בדרך כלל תשתמשו באוזניות לשם כך. אבל מה אם מסיבה כלשהי אוזניות לא מתאימות לכם (למשל, לאנשים מבוגרים שלא מרגישים בנוח עם אוזניות בתוך האוזן או שאוזניות Over Ear מכבידות עליהם)? לשם כך יש פיתרון מעניין - רמקול אישי בצורת פרסה שמרכיבים על הצוואר. הרמקולים מופנים ישירות לאוזניים, ולמרות שניתן לשמוע אותם בחלל, מדובר בווליום נסבל עבור הסובבים, אבל גבוה ומספק למאזין עצמו.


ל-JBL יש רמקול כזה, ה-SoundGear BTA, אך הוא יקר יחסית ועולה כ-500 ש"ח. למי שמחפש פיתרון זול יותר, ל-Bluedio יש את ה-HS שקיבלנו בהזדמנות זו לסקירה. מדובר ברמקול צוואר עם Bluetooth 5.0, שכולל גם רדיו מובנה ואפילו חריץ לכרטיס Micro-SD שממנו ניתן לנגן מוזיקה מבלי להיות תלוים כלל במכשיר חיצוני.

הרמקולים לצוואר זמינים בעלי אקספרס.

איכות השמע (50%)

6.5

באנו מראש עם ציפיות נמוכות לבדיקת איכות הצליל במוצר הזה. מדובר במוצר שעולה כמאה שקלים ממותג סיני לא בולט, ולכן לא ציפינו לאיכות מרקיעה שחקים. במבחן המציאות, איכות הצליל היא בערך מה שאפשר לצפות ממוצר כזה.


בכל צד של הקשת שסביב הצוואר יש 2 רמקולים, שנותנים ביחד אפקט סטריאו מורגש ואפקטיבי. עוצמת השמע המרבית לא גבוהה בהשוואה לרמקולים רגילים, אבל בגלל הרבה של הרמקולים לאוזניים, הווליום גבוה די והותר, גם לאנשים ששמיעתם אינה במיטבה. מבחינת איכות - הצליל בסדר, לא נורא אבל גם לא טוב במיוחד. בהאזנה למוזיקה קל להבחין בכך שחסרה הפרדה בין התדרים, שהצלילים הגבוהים לא חדים ושהבאסים חלשים יחסית. מצד שני, כשצפינו בוידיאו בנטפליקס או ביוטיוב, חווית ההאזנה היתה דווקא טובה מספיק. הדיאלוגים נשמעו באופן ברור, וממילא בדרך כלל הקטעים המוזיקליים פחות חשובים לחווית הצפייה.



כדאי לדעת: הרמקול הזה לא בדיוק מאפשר האזנה פרטית. כשאתם משתמשים בו בסלון, כל הנמצאים בחלל יכולים לשמוע את הרמקולים, אבל בעוצמה נמוכה. זה נשמע בערך כאילו מישהו מאזין לרמקול בטלפון הסלולרי שלו מבחינת הווליום, אבל לפחות הצליל נשמע עשיר יותר ולא צורמני ומעצבן. בכל מקרה, אם לא תגבירו את עוצמת השמע באופן מוגזם, הסובבים אתכם יוכלו להמשיך לנהל שיחות בלי בעיה בזמן שאתם נהנים בצפייה או האזנה למוזיקה.


רמת החיבור לטלפון או לטלוויזיה הייתה טובה בזכות קישורית ה-Bluetooth 5.0, ולא חווינו הפרעות או ניתוקים.

נוחות השימוש (30%)

7

Bluedio HS הוא כאמור "רמקול צוואר", בהיעדר שם רשמי טוב יותר. הכוונה היא למוצר בצורת פרסה שמכיל ארבעה רמקולים קטנים, שניים בכל קצה, שמכוונים כלפי מעלה את אוזני המשתמש. עיצוב הרמקול בסיסי לחלוטין והוא עשוי פלסטיק שחור בגימור מט, ללא כל אלמנטים עצוביים בולטים.


ברמקול בתצורה כזו, הפרמטר החשוב ביותר בתחום נוחות השימוש הוא שהוא יהיה נוח להרכבה על הצוואר, וה-Bluedio HS לא ממש עומד במשימה. בשל השימוש בפלסטיק פשוט וקשיח (ולא באלמנטים רכים יותר כמו בד או גומי) ובשל הקצוות החדים יחסית בחיבורים בין חלקי הפלסטיק, התחושה על העורף לא מאוד נוחה, אם כי אם לא תזוזו יותר מדי, אתם עשויים לשכוח שהוא מונח שם. הרמקול שוקל 208 גרם, משקל סביר לגמרי לייעוד שלו.



המקשים והחיבורים מתרכזים כולם בקצה ימני של הרמקול, על הצלע הימנית שלו. יש שם שורה של 4 לחצנים - הפעלה/כיבוי, לחצני +/- שמשמשים לשליטה על הווליום בלחיצות קצרות ולדפדוף בין שירים בלחיצות ארוכות, ולחצן M שנועד למעבר בין מצבי הנגינה השונים - נגינה מהתקן Bluetooth, מרדיו FM או מכרטיס זיכרון. כל הלחצנים בגודל זהה והם קרובים אחד לשני, וכיוון שאי אפשר לראות אותם כשהרמקול על הצוואר, אין לכם ברירה אלא לשנן את המיקום והתפעול של כל אחד מהם. הלחצנים עצמם נוקשים ללחיצה וקצת רופפים, ובאופן כללי לא מעניקים תחושה טובה במיוחד.


אם תרצו לשמוע רדיו, תגלו שמציאת התחנה המבוקשת היא תהליך סיזיפי ביותר, לאור העובדה שאין מסך ואין שום דרך להגיע ישירות לתחנה ספציפית. כל שניתן לעשות הוא ללחוץ שוב ושוב על כפתורי בפלוס והמינוס כדי לזפזפ בין תחנות, עד שתגיעו במקרה לתחנה שאתם מעוניינים להאזין לה. איכות הקליטה, כאשר כבר התבייתנו על התחנה, היתה בסדר גמור.



מתחת לשורת המקשים נמצא שקע הטעינה, שלהפתעתנו הנעימה הוא מסוג USB-C העדכני שמתאים ככל הנראה לטלפון האנדרואיד שלכם, וכן חריץ לכרטיס Micro-SD. החברה לא מספרת לנו איזה נפח כרטיס מקסימלי נתמך, אבל לפי תמונות היח"צ ניתן להסיק שהנפח המרבי הוא 32GB (לצערנו לא הצלחנו להשיג כרטיס בנפח גדול יותר כדי לבדוק זאת).

חיבורים
החיבורים שמצויים בגב הרמקול הם משני סוגים עיקריים:  spring clips– חיבור כבל קפיצי ופשוט;   binding posts- חיבור מתקדם ואמין יותר, שמאפשר חיבורי כבלים עם ראש תנין או בננה, או התברגות על כבל חשוף;  B wiring – חיבור כפול, צמד (-/+) לוופר, וצמד לטוויטר, להפקה מדויקת יותר של קשת התדרים.

משך פעולת הסוללה (20%)

9

ההפתעה הראשונה הגיעה כשראינו ששקע הטעינה ב-Bluedio HS הוא מסוג USB-C העדכני. זה בדיוק החיבור שאנחנו רוצים לראות בכל מוצר ב-2020, אבל כאשר מותגי ענק עדיין משתמשות בחיבור Micro-USB הישן במכשירים המוזלים שלהן, זו בהחלט הפתעה נעימה למצוא את החיבור החדש במכשיר שעולה פחות ממאה שקלים.



מבחינת חיי סוללה, הרמקול מספק זמן עבודה טוב מאוד. האזנו למוזיקה ברצף באמצעות חיבור לטלפון עם קישורת ה-Bluetooth, ולאחר 4 שעות של האזנה הרמקול דיווח שנותרו בסוללה 70% - כלומר אפשר לצפות לכעשר שעות של שימוש לפני הטעינה, שזה יפה.

הרמקולים לצוואר זמינים בעלי אקספרס.