- סמסונג גלקסי WiseBuy - Samsung Galaxy A51

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Samsung Galaxy A51 SM-A515F 128GB 6GB RAM סמסונג

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy A51 SM-A515F 128GB 6GB RAM סמסונג

הטוב
  • קל, דק ונוח לאחיזה
  • מסך AMOLED מצוין עם מסגרת מינימלית
  • שקע USB-C
הרע
  • קורא אצבע וזיהוי פנים גרועים מאוד
  • ביצועים בינוניים, אטי לפרקים
  • איכות צילום סבירה בלבד
בשורה התחתונה
את ה-Galaxy A50 של תחילת 2019 לא חיבבנו, וסברנו שהוא אטי מדי ובעל מערך אבטחה ביומטרית גרועה. ה-A51 לא השתפר כלל בשני האספקטים האלה, ועדיין מספק חווית שימוש מתסכלת ברובה, עם לא מעט גמגומים ואיטיות. למה הוא בכל זאת ימשיך להימכר היטב? מפני שהוא חתיך אמיתי, עם מסך יפהפה ללא שוליים, מערך צילום שנראה יוקרתי ומותג מוכר ואהוב. לטעמנו, על רכיבי החומרה המוצלחים שלו מעיבה חווית שימוש נחותה, בעיקר באשמת הביצועים החלשים והממשק המתסכל לעיתים. המתחרים הסיניים מציעים אולי מראה פחות מהוקצע ומסך LCD במקום AMOLED, אבל מעניקים פעולה חלקה ומהירה, ואם זה חשוב לכם בטלפון הסלולרי, זה משהו שכדאי לשקול.
הקדמה

סדרת Galaxy A של סמסונג, שכוללת מגוון עשיר של סמארטפונים בדרג ביניים, זכתה להצלחה גדולה במכירות בשנת 2019 בישראל. הקהל הישראלי מאמין מאוד במותג של סמסונג, וכאשר ניתנה לו הזדמנות לרכוש את מכשירי החברה במחירים זולים, רבים בחרו לוותר על ההיצע המפתה של הסינים ולחזור למותג המוכר.


Galaxy A51 מהווה רענון קל לדגם של תחילת 2019, ה-A50. הוא מציע מערך צילום עם רזולוציות גבוהות יותר ועדשת מקרו חדשה, מסך 6.5 אינטש במקום 6.4 עם חור במסך עבור מצלמת הסלפי במקום מגרעת, מעבד חדש (שעל פניו כולל כמעט את אותו המפרט כמו המעבד שהיה בדגם הקודם) וכמובן אנדרואיד 10, וכן עיצוב מעודכן ומשופר.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול והשמע (15%)

7

למרות המסגרת הדקה של המסך, סמסונג הצליחה לשלב חריר דק לאפרכסת מעל המסגרת. איכות השמע טובה, אבל העוצמה המרבית לא כל כך, ומצאנו שצריך להתרגל למיקום הגבוה של האפרכסת ולהצמיד את המקום הנכון במדויק לאוזן כדי לשמוע כראוי.


הספיקר הבודד שממוקם בתחתית המכשיר מספק עוצמה טובה ועושה את העבודה כראוי בהשמעת רינגטונים וצלילי התראה, אם כי אינו מתבלט בכל הקשור להשמעת מוזיקה. 


חיבור ה-Bluetooth 5.0 אמור היה לספק חווית האזנה חלקה ונטולה השהיות באוזניות או רמקולים אלחוטיים, אבל בפועל חווינו המון קטיעות וגמגומים בצליל במגוון התקנים שבהם השתמשנו. להערכתנו הבעיה היא לא בהתקן ה-Bluetooth אלא דווקא במעבד החלש, שלא מצליח לעמוד בעומס. כך או כך, חווית ההאזנה האלחוטית נפגמת.

נוחות השימוש (35%)

7

אז מה אם הגב והמסגרת של ה-Galaxy A51 עשויים פלסטיק ולא זכוכית ומתכת? למי בעצם אכפת, כאשר ממילא רובנו מכסים את המכשיר במגן ייעודי? המכשיר לא רק נראה מצוין, עם התבנית האלכסונית על גבו, אלא גם פחות שביר ובעיקר קל משקל יחסית לגודלו, 172 גרם. הוא גם דק מאוד, בעובי של 7.9 מ"מ, ותענוג להחזיק אותו ביד בזכות קווי המתאר העגלגלים שלו.



מקדימה ה-A51 נראה מרשים ויוקרתי מאוד, בזכות המסך הגדול שמתפרס על כל החזית. המסגרת סביב המסך דקה וסימטרית בכל הצדדים למעט הצלע התחתונה שמעט עבה יותר. מצלמת הסלפי מאוכלסת בחור קטן במרכז החלק העליון של המסך, והיא אינה מפריעה או גוזלת נדל"ן משמעותי; למעשה קל לשכוח שהיא קיימת שם.


המסך עצמו מוצלח מאוד, במיוחד בשביל מכשיר ביניים. זהו מסך Super AMOLED בגודל 6.5 אינטש וברזולוציית 1080x2400 פיקסלים, שמניבים צפיפות של 405PPI. הוא חד, בעל צבעים עשירים, ניגודיות אינסופית ובהירות מרבית טובה, וכולל מנגנון בהירות אדפטיבית שלומד את העדפות הבהירות שאתם מגדירים לתנאי תאורה שונים ולאחר תרגול של כמה שבועות יודע להציג את הבהירות שאתם רוצים באופן אוטומטי בכל מצב. כמו בסדרות היקרות יותר של סמסונג, המסך כולל מצב Always On Display שמאפשר הצגת שעה ותאריך, התראות, מצב סוללה, יומן וכדומה כאשר המסך כבוי.


סט הלחצנים סטנדרטי ונוח: מקש ההפעלה וכיבוי ממוקם באמצע הצלע הימנית ומעליו מקש הווליום הכפול, שניהם נגישים היטב. לחיצה כפולה על מקש ההדלקה מזניקה את המצלמה גם כשהממסך כבוי, כקיצור דרך יעיל. בתחתית המכשיר נמצאים שקע USB-C לטעינה ולצידו, כמה נחמד, שקע 3.5 מ"מ סטנדרטי לאוזניות חוטיות, לחובבי הז'אנר.



אם החומרה החיצונית של המכשיר בסך הכל טובה, שביעות הרצון שלנו מהמכשיר הלכה והידרדרה בעקבות החומרה הפנימית, קרי המעבד, ערכת השבבים וכל השאר שאחראים על ביצועי המכשיר. למרות שהמכשיר מצויד ב-6GB זיכרון RAM, המעבד שלו (Exynos 9611) פשוט לא טוב מספיק. המכשיר מתנהל בעצלתיים, לוקח את הזמן כשהוא ניגש לפתוח אפליקציות, מתמהמה בגלילה בפיד בפייסבוק ולעיתים קרובות מדי האנימציות מגומגמות ומקרטעות. לא חוויה שציפינו לקבל במכשיר ב-2020, כאשר אצל כמה מהמתחרים הסיניים החוויה טובה בהרבה באספקט הביצועים - לעיתים אפילו במחיר זול יותר.


מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 10 העדכנית, שזה נפלא, אבל אנחנו הרבה פחות מחבבים את הממשק של סמסונג שמעליה. אמנם יש כאן חשיבה על חווית המשתמש והממשק מסודר בצורה נוחה ונגישה, אבל מנגד מערכת ההתראות בלתי נסבלת: המכשיר שולח עדכונים לא נחוצים על כל פיפס, מבקש התייחסות להרשאות שונות עבור כל אפליקציה, והכי גרוע - מנגן צליל התראות מיותר בכל פעם שיישום כלשהו משתמש, אפילו לרגע, בשורת ההתראות. מקרה הקיצון היה כאשר ניגנו הקלטה קולית בווטסאפ, ובמשך כל הזמן הזה המכשיר השמיע ללא הפסק את צליל ההתראה שלו שוב ושוב, פשוט כי היה חיווי של נגינת האודיו בשורת ההתראות. כדי למנוע את הטרדה הזו צריך ללחוץ לחיצה ממושכת על ההתראה ולהעביר אותה למצב שקט - וכך תצטרכו לעשות עבור כל אפליקציה בנפרד.


אבל החלק הכי גרוע במכשיר הזה הוא ללא ספק נושא האבטחה הביומטרית, שלא השתפרה במילימטר מה-Galaxy A50 של שנה שעברה. קורא טביעת האצבע שמוטמע תחת המסך אטי להחריד, דורש לחיצה נחושה ולא מצליח לזהות בערך במחצית מהפעמים, אם לא יותר. זיהוי הפנים גרוע קצת פחות, ועדיין אטי מדי ולא מתפקד בתנאי תאורה חלשים. אם אין לכם בעיה להשאיר את הטלפון ללא אבטחה כלל, הרבה תסכול ייחסך לכם השימוש השוטף (אבל בשום אופן לא מומלץ להשאיר את הטלפון ואת כל המידע שלכם ללא נעילה).

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה (30%)

7.5

מערך הצילום המלבני בגב המכשיר כולל לא פחות מחמישה אלמנטים: מצלמת 48 מגה פיקסל ראשית, מצלמה אולטרה רחבה בת 12 מגה פיקסל, מצלמת מקרו ברזולוציית 5 מגה פיקסל, חיישן עומק שנועד בעיקר לאפקט טשטוש הרקע ופלאש LED. ממשק המצלמה נוח לתפעול, וכולל מצב HDR אוטומטי יעיל וכן זיהוי סצנות שנועד לשפר את התמונה בהתאם לאלמנט או הסצנה המצולמת. 



איכות המצלמות בינונית. אמנם על מסך המכשיר התמונות נראות נפלא - בעיקר בזכות הצבעים העשירים והטווח הדינמי המורחב, אבל כשתעבירו את התמונות למחשב או לטלוויזיה קל להבחין בפגמים, והם לא מעטים. ראשית, הפירוט לקוי בעומק התמונה, ובקרופ 100% התמונות נראות מרוחות מעט ולא חדות. שנית, בתנאי תאורה חלשים קיבלנו תמונות גרועות עם המון רעש דיגיטלי ומעט מאוד פרטים, ובתמונות שצילמנו עם העדשה הרחבה קיבלנו עיוות בולט מאוד בקצוות הפריים, למרות שהפעלנו בהגדרות את הפונקציה שאמורה לשפר את העיוות. בקיצור, למרות שמדובר במכשיר מסדרת Galaxy, אל תבנו על מצלמה איכותית כמו בדגמי S היוקרתיים.




צילום הוידיאו מתאפשר עד לרזולוציית 4K בקצב של 30fps, גם במצלמה הראשית וגם במצלמת הסלפי. למרות שיש למכשיר מייצב אלקטרוני (EIS), מצאנו שהוידיאו סובל מאוד מרעידות היד ונראה קופצני. חבל, כי מבחינת החדות, הפרטים והצבעים בתמונה הוידיאו דווקא נראה טוב למדי. צילום הסלפי מוצלח, כאשר המצלמה מפעילה בעצמה מצב "פורטרט" שנראה טבעי יחסית ומטשטש יפה את הרקע מאחורי המצולם. 

פלאש LED
מבזק מבוסס נורת LED הנמצא בטלפונים סלולריים רבים עם מצלמת סטילס. פלאש LED מספק עוצמת תאורה נמוכה למדי ומספיק להאיר למרחק קצר בלבד, אך יתרונו הוא שהוא מסוגל לפעול באופן רציף (ולא רק בהבזקה בודדת) ולשמש בכך גם כפנס קטן בעת הצורך. חלק מהטלפונים משתמשים במערך של 2 נורות LED המאירות בו זמנית ומסוגלות להאיר שטח גדול יותר ובעוצמה משופרת.לעומת פלאש ה-LED, פלאש Xenon קרוב יותר לפלאש "אמיתי" ומספק הבזקה בודדת עם עוצמת תאורה חזקה למדי, המסוגלת להאיר למרחק רב יותר.

משך פעולת סוללה (10%)

8

סמסונג גלקסי A51 מצויד בסוללה בקיבולת נאה של 4000mAh, ותומך בטעינה מהירה בהספק של 15W דרך שקע ה-USB-C. כמובן, מכשירים אחרים בשוק מציעים כבר טעינה מהירה בהרבה של 45W ואפילו יותר. בבדיקה שלנו, כאשור הסוללה היתה ריקה לגמרי, היא נטענה ל-33% כעבור חצי שעה, ל-65% כעבור שעה, ולקח לה כשעה ו-50 דקות להגיע לטעינה מלאה.


מכשירי ביניים עם מעבדים חלשים בדרך כלל מפצים על הביצועים הבינוניים בחיי סוללה ארוכים מאוד, אבל כאן תקבלו זמן פעולה סטנדרטי. ביום טיפוסי של שימוש הצלחנו להגיע לסוף היום, בסביבות 11 וחצי בלילה, עם כמה אחוזי סוללה אחרונים, אבל בשימוש אינטנסיטבי יותר יש צורך בטעינה כבר בשעות הערב. אגב, מבחינת זמן מסך הצלחנו לחלץ מהמכשיר בסביבות 3 וחצי שעות מסך פעיל בלבד.


עמידות (10%)

8
ה-Galaxy A51 לא מצויד בתקן עמידות במים כלשהו. המסך מוגן בזכוכית גורילה מדור 3 הוותיק כנגד שריטות, וכפי שכבר ציינו, המסגרת עשויה פלסטיק וכך גם גב המכשיר. זה לא מונע ממנו מלשדר איכות הרכבה ובניה מצוינות, ובזכות העובדה שגב המכשיר אינו עשוי זכוכית, הסיכוי לשבר בעקבות נפילה נמןך יותר, ועלות התיקון ככל הנראה זולה יותר.