סקירה - מכונת כביסה Beko WTV8636XS ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

מכונת כביסה Beko WTV8636XS

סקירת wisebuy - מכונת כביסה Beko WTV8636XS

הטוב
  • קיבולת גבוהה – אידיאלי למשפחות
  • מספקת תוצאות טובות
  • פעולה שקטה
הרע
  • אפליקציה מתסכלת ולא יציבה
  • מלאה בתכונות לא שימושיות
  • עקומת למידה ממושכת
בשורה התחתונה
היא קלה לתפעול, זמינה בעברית ובעלת קיבולת נאה, מציעה תכניות כביסה מגוונות - אבל סובלת מאפליקציה מגמגמת שמלאה בכוונות טובות אך לא מוצלחת במבחן התוצאה. מכונת הכביסה WTV8636XS מבית Beko רחוקה מלאכזב ובסך הכל יצאנו מרוצים מהתוצאות שלה, גם אם לא הכל הלך חלק.
הקדמה
מכונת הכביסה WTV8636XS מבית Beko עם פתח קדמי מציעה קיבולת בסך 8 ק"ג, פאנל בעברית, מנוע ProSmart Inverter המבטיח ביצועים חזקים, שקטים וחסכוניים יותר, עם בורר סחיטה משתנה במהירויות של עד 1200 סל"ד ובמגוון טמפרטורות, עד 90 מעלות. עוד במערכת: שקילה אוטומטית, תצוגת LED, בדיקה עצמית וחיווי על תקלות וכ-15 תוכניות כביסה. זמין בצבע לבן.
שקילה אוטומטית
חיישן שמקטין את צריכת המים על ידי התאמת כמות המים המינימלית לכמות ולסוג הכביסה הנמצאת בתוף.

נוחות השימוש (45%)

8.5

נפתח במידות: עם רוחב של 60 ס"מ, עומק 59 ס"מ וגובה של 84 ס"מ, ל-WTV8636XS מידות די סטנדרטיות אבל לא כאלו שיאפשרו הידחקות לדירה קומפקטית וכייעודה, תשתלב מן הסתם במרחב נדיב יותר כמו בחדר כביסה ייעודי או בחדר אמבטיה שגודלו לפחות 12-14 מ"ר. במכונה פתח קדמי ופתיחת הדלת רחבה יחסית ונדיבה במרחב, עד כ-170 מעלות, כזו שמאפשרת להכניס "גוש בגדים" בבת אחת בלי בעיות. צריך לזכור את החלק הבעייתי במשוואה: להבדיל ממכונה עם פתח עילי, תתכוננו להתכופף הרבה כדי להכניס ולהוציא בגדים ולבדוק שלא נשכחו בגדים במכונה לכביסה הבאה. עוד עניין שחשוב לקחת בחשבון: המכונה מגיעה ללא עגלה מובנת כך שכל ניסיון להזיז אותה ללא עגלה (הנרכשת בנפרד) פשוט בלתי אפשרי בשל משקלה הרב ולא פחות חשוב, מקשה על ניקיון אבק שנצבר מאחוריה.


בקדמת המכונה מגירת תכשיר הכביסה, הבנויה משלושה תאים כשבפועל השתמשנו רק בשניים, למילוי אבקת/נוזל כביסה ולמרכך. מימין ממוקם בורר התכניות ובקצה הימיני של המכונה המסך הדיגיטלי. הבורר גדול ומגיב היטב במעבר מהיר בין תכניות, שגם כן מוצגות בעברית ובבירור. המסך דיגיטלי מופעל באמצעות מגע ומציג בעברית מלאה או באייקונים תומכים את פעילות הכביסה הקיימת, שגם מובנים לבעלי ניסיון וברוב המקרים לא הזדקקנו להיעזר במקרא כדי להבין משמעות סמל כזה או אחר. ניתן גם לנעול את התצוגה ולמנוע מילדים להפוך את מסך המכונה למשחק.


בין מאפייני המכונה: מערכת שקילה אוטומטית שלא מצאנו בה יותר מדי שימוש, טיימר של עד 24 שעות, שהתגלה כמעיק מכיוון שאורך נצח להגיע למספרים גדולים, בגלל מקש שמתעקש לקפוץ במדרגות של דקות בלבד. יש גם זיהוי אוטומטי של חוסר איזון לפני סחיטה, בדיקה עצמית וחיווי על תקלות וכן אפשרות לביטול סחיטה – פעולה סטנדרטית למדי. על חלק מהתכניות ניתן ליישם את פעולת דחיית השטיפה, כלומר ניתן לדחות את סיום התכנית לרגע שבו באמת התכוונו להוציא את הכביסה מהמכונה, כאשר בזמן זה הכביסה תישאר עם מי השטיפה האחרונים – פתרון לא רע שמונע קמטים וריח לא טוב שנוטה להידבק לבגדים שנשארו זמן רב בתוף.

עוברים לנוחות השימוש בפועל: המכונה מגיעה עם 14 תכניות מובנות ואופציה להוריד תכניות נוספות שמרחיבה את השימוש. במציאות מאוד מהר גילינו שממילא אין באמת צורך בהרבה מהן וההיצע הקיים הוא די והותר. בחלק מהתכניות ניתנת האופציה לקצר את משך הכביסה בשתי רמות מהירות נוספות, עניין שמקל על השימוש השוטף כי חלק מהתכניות התגלו כממושכות מאוד. כך למשל בתכנית "כותנה" תחת קיבולת בגדים של כ-8 ק"ג, המכונה תציע משך כביסה באורך שעתיים ו-17 דקות, אך קיצור ראשון של התכנית יצמצם את פעולת הכביסה לשעה ו-28 דקות וקיצור נוסף ידרוש רק שעה ו-13 דקות – תכונה שימושית כשמדובר בכביסות קטנות במשקל או קצרות, כמו בגדים עם לכלוכים לא מהותיים. עוד שימוש שייזקף לזכות ה-WTV8636XS הוא כפתור ה"השהייה", פעולה שגרמה למכונה לעצור את הכביסה מיידית ואיפשרה לנו להוסיף בגדים שנשכחו או כאלו שהצטרפו בדקה ה-90.

קיבולת
קיבולת מכונת הכביסה היא כמות הבגדים המרבית שניתן לכבס במכונה במחזור כביסה אחד, והיא נמדדת בק"ג. הקיבולות הנפוצות הן 6-5 ק"ג, ויש מכונות בעלות קיבולת של 10 ק"ג המתאימה לכמות גדולה במיוחד של כביסה.

ביצועים וצריכת משאבים (35%)

9

נתחיל בהצגת הנתונים על הנייר: קיבולת המכונה עומדת על 8 ק"ג ובזכות SteamCure, טכנולוגיית ניקוי בעזרת קיטור ובזכות מנוע ProSmart Inverter, ב- Bekoמבטיחים ביצועים חזקים, שקטים וחסכוניים. במכונה בורר סחיטה המציע ארבע מהירויות: 600, 800, 1000 ו-1200 סל"ד. גובה הטמפרטורה זמינה בחמש רמות: 20, 30, 40, 60 ו-90 מעלות. נצילות אנרגיה A , צריכת האנרגיה עומדת על 1.36 קוט"ש למחזור, צריכת טיב הכביסה A, צריכת טיב הסחיטה B וצריכת המים עומדת על 51 ליטר. במכונה כמה הבטחות לביצועים גבוהים, בעיקר בזכות תוף גלים שמבטיח להיות יעיל במיוחד בכביסה רגילה/עדינה וגוף חימום מצופה ניקל.



במהלך תקופת הסקירה יצא לנו להשתמש כמעט בכל התכניות שהציעה המכונה, כשהרבה מהן מציעות סחיטה גבוהה מדי, כלומר בין 1000 ל-1200 סל"ד, מהירות שעלולה לפגוע באיכות הבגדים, כך שבלא מעט מהן התערבנו ידנית והורדנו את מהירות הסחיטה. נתייחס לתכניות הפופולריות ביותר ולמידת הצלחתן:

תכנית כותנה: השתמשנו בה לסדינים, מצעים, מגבות והלבשה תחתונה - והכביסה יצאה נקייה למדי. התכנית מגיעה עם המלצה לכביסה ב-40 מעלות וסחיטה 1200 סל"ד, אבל בפועל כשהורדנו את המעלות הבגדים עדיין נותרו נקיים ולא פחות חשוב, הבדים אף נשארו רכים כפי שנכנסו למכונה.

תכנית סינתטית: השתמשנו בתכניות הקצרות שלה, שהתגלו כיעילות מאוד. הכנסנו חולצות פשוטות ושמלות כותנה, שיצאו נקיות ולא מקומטות, לא עניין של מה בכך. הבדים לא נמתחו ולא איבדו מהאלסטיות שלהם - תופעה ידועה לשמצה שעלולה להתרחש במכונות פחות מקצועיות.

תכנית "יום יומית מהירה": התגלתה כיעילה ביותר לכביסות לא מלוכלכות במיוחד ולכביסות בכמות קטנה – עד 2 ק"ג, פעולה שאידיאלית לימים באמצע השבוע ולא לימים מרוכזים של כביסה. מדובר בתכנית בת 14 דקות שמשיגה בגדים נקיים, ריחניים אך יעילה רק לכביסה כמעט ולא מלוכלכת. סוגי בדים שמתאימים לתכנית זו הם בעיקר פרטי לבוש עשויי כותנה עם רסיסי כתמים, כלומר סוודר, ג'ינס ומצעים לא יתאימו לכאן כלל.


תכנית "חיצוני בגדי ספורט": תכנית יעילה שהתגלתה בשימוש מאוד ספציפי ועבור בגדי דריי פיט (בד מנדף זיעה) בעיקר. לאחר שניסינו לכבס את בגדי הספורט שלנו בתכנית הסינתטית יחד עם שאר הבגדים, בגדי הספורט המשיכו להסריח. רק כשהופרדו לתכנית הזו ופעלנו לפי המלצות המכונה, הבגדים סוף סוף יצאו מהמכונה נקיים, ריחניים ואיכות הבד שלהם לא נפגעה. החיסרון בתכנית: היא דורשת קיבולת גבוהה ולא תמיד מצאנו מספיק בגדים כדי להפעיל אותה. בשורה התחתונה, תכנית "חיצוני בגדי ספורט" התגלתה כאידיאלית לספורטאים שמתאמנים מדי יום, אחרת חבל יהיה להפעיל אותה, בעיקר מבחינה אקולוגית.

"תכנית לכתמים", שמגיעה עם 3 דרגות זמנים: הכנסנו מספר פרטי כותנה בהתאם לאלו שמצוינים בטבלה שהופיעה במדריך. הכנסנו בגדים שהוכתמו במזון לתינוקות, בשוקולד, כתמי בוץ ומיץ פירות. על אף שעקבנו בדיוק על פי המלצות היצרנית, בפועל הביצועים היו חלשים: בבגדי הכותנה הכתמים ירדו באופן חלקי או לא ירדו בכלל והבעיה החמורה יותר היא שהכביסה ממש הטמיעה את הכתם בבגד. בניסיון נוסף שבו קודם ניקינו ידנית את הכתמים עם סבון ייעודי ורק אז הכנסנו למכונה – התכנית השלימה את הפעולה ורק אז הכתמים הוסרו במלואם. כלומר התכנית יעילה מאוד בתמיכת סבון, אם כי דורשת המון עבודה וזמן להסרת הכתם הסורר.



תכנית "היגיינה פלוס" מבטיחה הרבה על הנייר: היא אמורה להיות אידיאלית עבור בגדי תינוקות, סדינים, הלבשה תחתונה ושאר בדי כותנה "רגישים", היותה תכנית שאושרה על ידי האגודה הבריטית לאלרגיות כיעילה בסילוק אלרגנים מבדים. כיבסנו לפי המלצת היצרנית ותחת 60 מעלות כתמי האוכל נותרו על בגדים. העלינו ל-90 מעלות וקיבלנו ביצועים עדיפים שהורידו אפילו כתמי אוכל מבגדי תינוקות, שנחשבים לעקשניים ביותר. יעילות התכנית התגלתה בכמות האדים הנדיבה שהשתחררה במהלך הפעולה; הבגדים היו מאוד נקיים, שמרו על איכות הבד ועל לובן מפתיע. באותה נשימה חשוב לדעת שהתכנית מגיעה עם מחיר כבד: 3 שעות ו-40 דקות של משך פעילות, זמן לא סביר במידה ותרצו להפעיל מספר כביסות ביום אחד. לא רק זאת, התכנית לא ניתנת לקיצור ואף נועלת את המכונה עד לסיום הפעולה.

קיבולת
קיבולת מכונת הכביסה היא כמות הבגדים המרבית שניתן לכבס במכונה במחזור כביסה אחד, והיא נמדדת בק"ג. הקיבולות הנפוצות הן 6-5 ק"ג, ויש מכונות בעלות קיבולת של 10 ק"ג המתאימה לכמות גדולה במיוחד של כביסה.

תכונות מיוחדות (20%)

7

מכונת הכביסה מגיעה עם אפליקציית HomeWhiz הזמינה בחינם לאנדרואיד ול-iOS, דרכה ניתן לשלוט על המכונה ולבצע מגוון פעולות בתקשורת בלוטות'. אחת הבעיות הגדולות של האפליקציה: כל תהליך ההתקנה הראשונית מתסכל והשימוש המגמגם בשוטף הרגיש לנו כמו ניסוי וטעייה, בעיקר בשל בעיות טכניות שלא מקלות על המשתמש. ההוראות במדריך לא תואמות למציאות וחסרים בהן כמה צעדים חיוניים וגם במדריך המובנה באפליקציה לא הכל עבר חלק. נחסוך למשתמשים עתידיים את הזמן הרב שבזבזנו: כאשר הבורר על מצב "הורדת תכניות" בלבד, יש ללחוץ במשך 3 שניות על מקש "שלט הרחוק" להפעלה שלו. רק לאחר מכאן יש ללחוץ עליו שוב ובמקביל על כל מקש שכולל את האייקון " 3' ", שוב למשך שלוש שניות – ורק בשחרור ננעלים המסך ודלת המכונה והשליטה עוברת במלואה לאפליקציה.



עוד בעיות שהופיעו באפליקציה: היא זמינה בשפה האנגלית בלבד – ובהצלחה להבין איזו תכנית כביסה באפליקציה מקבילה לזו שנכתבה במכונה בשפת הקודש. עוד עניין שחשוב לדעת הוא שבעת החיבור לאפליקציה, היא אוטומטית גורמת לנעילת דלת המכונה והמסך הדיגיטלי, כך שהשליטה כולה עוברת לאפליקציה בלבד. חיסרון אחרון לפני שעוברים ליתרונות: מדובר בחיבור מבוסס בלוטות' ואינו פעיל במרחקים ארוכים מן הסתם, כך שעל המשתמש להיות ממוקם די קרוב למכונה וניסיון להפעיל את המכונה ממרחק גדול מדי לא ייקלט.



יתרונות שהצלחנו למצוא: ניתן לצפות בהיסטוריית פעולת הכביסה, לבחור בשימושי כביסה תכופים בקליק מהיר, סימון פעולות כביסה כמועדפות, יצירת חוקים ותזמונים מבוססי מיקום וזמן שיכולים להגדיר למכונה איזה תכנית כביסה להפעיל ברגע שנגיע הביתה והמכונה תזהה את אות הבלוטות'. קיים גם אשף מהיר שמוביל את המשתמש לבחירת התכנית המדויקת עבורו, המבוסס על סוג הבד, הצבע, רמת הלכלוך ובחירת התכנית הרלוונטית עבור הכביסה, ביניהן אופציה אקולוגית (שחוסכת בחשמל ומים) או באופציה המהירה למשל – שימוש אידיאלי עבורנו, כשלא ידענו באיזה תכנית לבחור כשנתקלנו בכביסה מאתגרת. אפליקציית HomeWhiz רצופה כוונות טובות והייתה יכולה להיות חדשנית אילולא הייתה כה שברירית ומוגבלת על ידי כשלים טכניים מעצבנים שהופכים אותה בעיקר לפוטנציאל בלתי ממומש במלואו.