סקירת wisebuy - מכונת גילוח Philips S7960/17 פיליפס
הטוב
- גילוח מוצלח
- עמידה במים
- אפשרות התאמה אישית
- אפליקציה למעקב והדרכה לגילוח נכון
הרע
- אפליקציה מסורבלת עם שאלונים מרגיזים
בשורה התחתונה
ה-S7960 של פיליפס היא מכונת גילוח איכותית ואלגנטית המסוגלת לספק תוצאה טובה כמו כל המכונות בסדרות הגבוהות של החברה. אך סדרה זו מגיעה עם תכונה נוספת הנשמעת מבטיחה וגם יקרה - חיבור לאפליקציה. בשנים האחרונות ראינו לא מעט מוצרים המסוגלים להתחבר לבלוטות' לסמארטפונים מבלי לספק תמורה הולמת למאמץ. לעצם החיבור צריך להיות ערך מוסף אמיתי, אחרת הנכונות להשתמש בתכונה הזו תיעלם מאוד מהר וכך גם בפיליפס S7960. מה שלנו הפריע יותר מכל הייתה הדרך שבה פיליפס עטפה את חוסר החדשנות, בהדמיה פושרת של אינטליגנציה מלאכותית. הרעיון בבסיסו מוצלח - האפליקציה מסוגלת לעבד את המידע מחיישן התנועה שבתוך מכונת הגילוח ולהציע התאמות רלוונטיות בהתאם. אך בסופו של דבר, כל מה שקיבלנו זה שהמכשיר בוחר עבורנו את מהירות המנוע ומציג על המסך המלצה לגלח את הפנים במעגלים במקום בקו ישר.
הקדמה
מכונת הגילוח S7960 של פיליפס היא חלק מסדרת 7000 המוכרת והיא מעוצבת בצורה זהה לשאר הסדרה, אך מכילה עוד כמה נורות בקרה על גוף המכונה. ה-S7960 מגיעה עם הנרתיק הקשיח המוכר של החברה יחד עם ראש מתכוונן לקיצוץ פאות ומברשת ניקוי. ראש הגילוח הוא מאותו דגם תלת להבי שאפשר למצוא בסדרה. כל סדרת ה-7000 עמידה במים וכך גם הדגם הזה, כך שאפשר על פי החברה להתגלח גם במקלחת אם רוצים.
שתי מחשבות עברו בראשנו כששמענו לראשונה על מכונת הגילוח של פיליפס המסוגלת להתחבר לסמארטפון: יש מכונות גילוח עם אפליקציה? ועבור מה אנחנו צריכים אפליקציה למכונת הגילוח? האפליקציה מסוגלת לא רק להדריך אתכם בתיאוריה על הדרך הנכונה להתגלח עם המכונה כדי להפחית את האדמומיות, אלא גם לעקוב אחר התנועות שאתם פיזית עושים עם המכשיר ולהציג משוב על המסך. אם כך האם יש טעם במכונת גילוח שמתחברת לסמארטפון?
העיצוב החיצוני המוצלח והאלגנטי נשמר בהתאם לרוח הסדרה כך שאם ראיתם אי פעם מכונה עדכנית של פיליפס, כנראה שראיתם כיצד זו נראית. ה-S7960 נוחה לאחיזה בכל זווית ואינה מרגישה כבדה או מסורבל בכף היד. המכונה עמידה במים כך שניתן להשתמש בה גם בתוך המקלחת תחת זרם המים, אך אופי הגילוח ישתנה בהתאם.
חווית השימוש החיובית במכשיר עצמו הייתה שונה מאוד מזו שחווינו באפליקציה הייעודית של הסדרה - Groom Tribe. אחרי שהתקנו אותה על המכשיר, נדרשנו לפתוח חשבון משתמש שזה לבדו מרגיז כי ממתי מכונת הגילוח צריכה את האימייל שלנו?
את תהליך הצימוד ניתן לבצע רק כשמנוע המכונה פועל והוא עבד בצורה סבירה.
בפעם הראשונה שהפעלנו את המכשיר לא הצלחנו להתחבר אלא רק בפעם השנייה ודבר לא השתנה בין לבין, אבל זו רק ההתחלה. מאותו רגע אותו סמארטפון לא זיהה את המכונה יותר, האפליקציה לא תקשרה והתקן הבלוטות' לא הופיע באף טלפון. למרות שפע הנורות על המכשיר, אף אחת מהן לא מציגה אם החיבור נעשה בהצלחה, נכשל או בכלל זמין, אלא רק בהפעלה הראשונית או באיפוס המכשיר. את תהליך האיפוס, אגב, עושים באמצעות הכפתור הבודד שאחראי על לפחות שלוש פונקציות שונות, בהתאם לכמה זמן תלחצו עליו.
בין אם הצלחתם לחבר את המכונה או לא, תידרשו לענות על שאלון שבתחילתו עוד נשמע לנו רלוונטי, אך כשהבנו במה מסתכמת כל הטכנולוגיה הזו, הרגשנו מרומים על כך שבזבזנו כל כך הרבה זמן על זה. אותו שאלון מוצג כאילו אתם מנהלים שיחה בהתכתבות עם מומחי הגילוח של החברה, למרות שזה יותר מרגיש כמו שיחה עם "עדי נציגה וירטואלית". מטרתו היא להבין מה קורה לכם כשאתם מתגלחים. כמה העור שלכם מגורה בכללי? האם אתם סובלים מגירוי בעור, אדמומיות, או גירוי בעור ואדמומיות לאחר הגילוח? באמצעות מה אתם מתגלחים? זו מכונה של פיליפס? גילוח יבש? מפעמיים ביום ועד כל שבוע, כל כמה זמן אתם מתגלחים? מתי, מלפני 6 ימים ועד עכשיו, הפעם האחרונה שהתגלחתם? וסוף סוף הגיעה הפואנטה בשאלון 300 הזה, האפליקציה אומרת שהיא תדריך אותנו שלב אחרי שלב בגילוח.
בתוך המכונה ישנו חיישן העוקב אחרי תנועת המכשיר ומציג על מד חוגה סיכה שנעה בין ירוק לאדום, כמה מדויקים אתם בגילוח המודרך. מסקנות ועדת הגילוח אמרו שעלינו לבצע תנועות מעגליות קטנות כדי להגיע לגילוח אופטימלי שישאיר את העור לא מגורה וכך עשינו.
את יעילות טכניקת העיגולים לא נוכל לאשר או להפריך, אך הבעיה לא הייתה בעצה שהמכשיר נתן לנו, אלא בכמה שהוא היה לא טוב בלזהות מה אנחנו עושים בפועל. במקום להתגלח בצורה אפקטיבית התואמת את כיוון גדילת השיער, מצאנו את עצמנו עושים עיגולים על הלחי אבל לא גדולים מדי, לא קצת פחות, רגע קצת יותר, המד באפליקציה כבר באדום! מהר לשנות את הרדיוס כדי שהתוכנה תהייה מרוצה.
אז אם כיוון הגילוח לא מתאים, אולי שינוי הגדרת הרגישות של המכשיר יוביל לשיפור בגירוי או באדמומיות של העור? אך ההתאמה האישית של אותה "רגישות", בסך הכל משנה את מהירות המנוע. כך שכל השאלון המתיש שחוזר על עצמו בפורמט כזה או אחר אחרי כל גילוח, הסתכם בכך שהאפליקציה בחרה עבורנו אחת משלוש מהירויות - משהו שאפשר לשנות ידנית בכל מקרה.
הקונספט בבסיסו הגיוני; אם העור שלך רגיש - תנמיך מהירות, לא כל כך רגיש? תגביר. לא שאנחנו מבינים כיצד להתגלח לאט יותר פותר את הגירוי שנגרם ממעבר חוזר על העור, אך היכולת לשנות את מהירות המנוע קיימת רק דרך האפליקציה.
כשהבנו שכל החזות הטכנולוגית המתקדמת שהאפליקציה מייצרת מסתכמת בלהחליף בין שלוש מהירויות של המנוע, לא רק הרגשנו מרומים, תהינו למה פיליפס מסרבלת את הפונקציה היחידה של המכשיר, במיוחד אחת כזו שכל כך ראויה לכפתור משלה.
כנהוג ברוב סדרות החברה, גם כאן תקבלו את ראש גיזום הפיאות הסטנדרטי. ראש הגילוח המשולש של פיליפס היה ונשאר מוצלח, ולמרות שזו סדרה זולה יותר מה-9000 היוקרתית שבדקנו, כאן הגילוח היה מעולה על הפעם הראשונה. הגילוח היה הדוק והשאיר אותנו חלקים למשעי וללא אדמומיות. את זה עשינו אגב ללא חיבור לאפליקציה.
בכל השימושים שלאחר מכן ראינו כיצד הביטוי "מטאטא חדש מטאטא היטב" תקף גם כאן, שכן בכל פעם נראה שהלהבים הפכו יותר ויותר קהים. המשכנו לפי הוראות הגילוח של האפליקציה והגענו פחות או יותר לשום מקום, שכן תנועות מעגליות ברדיוס שהאפליקציה הנחתה אותנו לעשות, לא גילחו דבר. ניסינו מעגלים גדולים יותר, ניסינו לזוז לאט, ניסינו לזוז מהר, אך העור החל להאדים. לכן עברנו לקווים ישרים נגד כיוון צמיחת השיער וכך קיבלנו תוצאות הרבה יותר טובות.
מתוך שלוש המהירויות, המהירות הנמוכה ביותר המוגדרת כ-Extra Sensitive, אכן הייתה ההגדרה שגרמה לרמת הגירוי הנמוכה ביותר בעור. מצד שני, משך הגילוח היה משמעותית יותר ארוך ואילץ אותנו לחזור על אותה נקודה שוב ושוב - במעגלים או בקווים ישרים, עד שלבסוף ויתרנו ונשארנו עם צוואר לא מגולח, אדום ופצוע, אך גם עם סנטר ולחיים חלקות.
למכשיר סוללה נטענת סטנדרטית המספיקה לכשבוע של שימוש עם בלוטות' פעיל. קחו בחשבון, שמרגע שהמכונה עברה צימוד לסמארטפון, אנטנת הבלוטות' תופעל אוטומטית בכל פעם שתפתחו את האפליקציה ותהיו באזור, גם אם האפליקציה ברקע. עם ה-S7960 תקבלו מטען קיר סטנדרטי של פיליפס, וכמו רוב המכונות הביתיות, לא ניתן להשתמש בה תוך כדי טעינה.