סקירה - טלוויזיה Xiaomi L55M5-5ASP ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - טלוויזיה Xiaomi L55M5-5ASP שיאומי

הטוב
  • גרסת אנדרואיד חדשה יחסית 9.0
  • חיבורים ויציאות לא בולטים לקיר
  • שליטה קולית בעברית
  • איכות תמונה טובה
  • בהירות גבוהה
הרע
  • עיכובים בהעברת כניסות או תפריטים
  • שלט לא מתאים לממירי הוט ויס
  • זליגות אור בסצנות חשוכות
  • ללא תמיכה ב-Air Play 2
  • איכות רמקולים
בשורה התחתונה
שיאומי עושה את זה שוב. כפי שכבשה את שוק הסלולר עם מכשירים טובים במחירים נוחים, היא עשויה בעוד כמה שנים לכבוש את שוק הטלוויזיות. ה-L55M5-5ASP מהווה תמורה מעולה למחירה - היא מספקת איכות צפייה טובה יחסית, מערכת הפעלה מבית אנדרואיד בגרסה מעודכנת ועיצוב מוקפד ונאה. מנגד, קשה לסלוח על שלט שלא מתאים לממירי הוט ויס, ואיכות השמע נמוכה מהמצופה בטלוויזיה בגודל 55 אינץ'. למרות זאת, עדיין מדובר באחד המסכים שמעניקים הכי הרבה תמורה לשקל.
הקדמה
מסכי הקונצרן הסיני עושים חיל כבר מספר שנים במזרח אסיה, ובתחילת 2020 מסכי הסדרה החדשה עשו עלייה לארץ הקודש. ה-L55M5-5ASP כשמה כן היא, טלוויזיה בגודל 55 אינץ', ברזולוצית 4K ופאנל LED. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 9.0 ומותקנות בה כבר מגוון אפליקציות כמו נטפליקס, אמאזון פריים, סטינג וכדומה. עוד בסדרה תוכלו למצוא מסכים בגודל 32 ו-43 אינץ', כאשר בעתיד אולי יגיע גם מסך בגודל 65 אינץ'. נכון לכתיבת שורות אלה, מסך ה-55 אינץ' הוא המסך הגדול ביותר בסדרה, ומחירו נע סביב 1,800 ש"ח.

תודה ליבואן הרשמי המילטון על השאלת המסך לסקירה

איכות התמונה (55%)

8
ה-L55M5-5ASP מצוידת כאמור בפאנל LED רגיל, ללא טכנולוגיות מיוחדות להארה כמו OLED או אותיות אחרות. הרזולוציה כמעט סטנדרטית כיום - UHD 4K (או במספרים - 2160×3840). לכל אלה מצטרפים מעבדי והחלקת תמונה, ותמיכה ב-HDR.
מבלי להיכנס לעומקם של פיקסלים, אפשר לומר שאיכות התמונה במסך יספקו את מירב הצופים והמשתמשים. מי שרוכש מסך בתקציב מוגבל, וודאי מבין שלא יקבל איכות תמונה של מסך OLED שמחירו פי 5 במחיר, ועם זאת, ה-L55M5-5ASP מתמודדת בצורה נאה עם כל התכנים שהועברו אליה - שידורי ערוצים רגילים כמו 12,11 ו-13 ב-HD, שידורים באיכות SD בערוצים שעדיין משדרים באיכות הזו, וכמובן תכנים דיגיטליים ביוטיוב או שאר הפלטפורמות.

גם הקרנת סרטים ב-4K מטופלת בצורה מספקת. עדיין פה ושם תוכלו לראות זליגות אור קטנות, בעיקר בצדדים, או נטייה לגווני הכחול בחלק מהסרטונים, אבל בכל אופן, התמונה שמוצגת מפורטת, מלאה בפרטים ובעיקר מספקת את הסחורה. גם תמונות וסרטונים שהועברו דרך ה-CAST נראו בצורה טובה. זה בטח יותר טוב מטלוויזיות של מותגי מדבקה בסופר...

משחקי כדורגל (בקושי היו כאלה בזמן הסקירה, תודה לקורונה) הוצגו בצורה סבירה על המסך. לעיתים הדשא הפך להיות מגש ירוק ולא ברור מאד, ובהזזות מהירות של המצלמה אחרי הכדור, ניתן לראות שלמעבד התמונה היה קשה לעבד את התדרים. לא ראינו מריחות גדולות, אבל הוידאו לא היה חלק כמצופה.



האם יש הבדל בין ה-L55M5-5ASP לבין מסכי היצרניות הגדולות כמו סמסונג, LG וטושיבה? אם מדובר במסכים זולים יחסית, כאלו שמחירם לא עובר את רף ה-3,000, לדעתנו אין הבדל כה גדול. בשימושים רגילים, לאלו שאינם מחפשים את הטכנולוגיה החדשה ביותר, ה-L55M5-5ASP עושה עבודה טובה בכל הזירות.

על אף שיש נטפליקס ושאר אפשרויות לשדר תכנים באיכות גבוהה, אין כאן תמיכה ב-HDR10 או Dolby Vision. קצב הרענון עומד על 60Hz, כך שאם תחברו קונסולת משחקים, יכול להיות שפה ושם תהיינה מריחות קטנות בפריימים מסוימים.

ומה עם השחור? זה דווקא הצליח להפתיע, והשחור שהיה בחלק מהסצנות היה שחור עמוק ולא נטה לגווני האפור כמו במסכים זולים. שוב, זה עדיין לא מסך OLED מתקדם, אבל בשביל מסך בתקציב כזה, רמת השחור הייתה לא רעה בכלל.
פיקסל
פיקסל הוא האלמנט הקטן ביותר בתמונה והוא מהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

איכות השמע (15%)

7

נכון, עם שני רמקולים בעוצמה של 10 וואט, אי אפשר לצפות למערכת סראונד מקצועית, ועדיין - הרמקולים של ה-L55M5-5ASP מסתמנים כאחד מנקודות החולשה שלה. השמע מתכתי לעיתים, ובמוזיקה, גם אחרי שהגדרנו אקולייזר, לא היה זכר לבאס מודגש.




בצפייה רגילה לשידורי חדשות או תכניות בערוצים לינאריים, השמע היה עוד נסבל, אבל כאשר הפעלנו סרט באיכות גבוהה, השמע הפך להיות נטול טעם. בעוצמות גבוהות הוא מתעוות מעט והופך למתכתי וגס. בהאזנה למוזיקה - דרך ספוטיפיי, יוטיוב או אפילו רדיו 100FM השמע היה סביר מאד. אפשר לומר שאפילו רמקול קטן שחיברנו לטלוויזיה דרך חיבור האוזניות סיפק חוויה טובה יותר. 

סט הרמקולים לא עושים חסד לטלוויזיה, ואם אתם רוכשים אותה כדי ליהנות מצפייה בסרטים ולעיתים גם לנגן דרכה מוזיקה, היינו מוסיפים לעסקה גם מקרן קול או רמקולים שיוסיפו לחווית הצפייה. אגב, הרמקולים תומכים בטכנולוגיות Dolby Audio ו-DTS-HD, אבל זה לא מאד עוזר להם להעניק חווית שמע טובה. כנראה שפה מהנדסי שיאומי החליטו לקצץ את התקציב.

עיצוב ונוחות השימוש (30%)

8

שלט הטלוויזיה, עובד דרך בלוטות', ויש לכך יתרונות וחסרונות. היתרון - ניתן לשלוט בטלוויזיה בכל מצב ובכל כיוון, גם אם הוא נמצא מתחת לשמיכה או כרית או מחסום כלשהו אחר - מכיוון שהוא לא יורה קרן IR למשדר. החסרון - שליטה על הממיר של הוט או יס או של חברה אחרת, לא תהיה פה - השלט לא תומך בממירים האלו בעקבות אותה טכנולוגית בלוטות'. כלומר, תצטרכו לשבת ולשלוט בערוצים בשלט אחד, ובעוצמת השמע או בהדלקה בשלט אחר. אחרי כמה ימים, תגלו שהדבר הזה לא נוח במיוחד.




עם זאת, השלט עצמו מעוצב בצורה נעימה, למרות הפלסטיק הזול. ניתן לדבר ולשלוח דרכו הוראות הפעלה בעברית, כמו חיפוש והפעלה של שיר בעברית ביוטיוב. יש לו כפתורי מספרים, בחירת כניסות, חזרה למסך הבית ושני כפתורים המיועדים להזנקה מהירה של נטפליקס ואמאזון פריים. נטפליקס הוא אכן שירות אהוב כמעט בכל בית בישראל, במיוחד בחודשים האחרונים (שוב תודה לקורונה), אבל לדעתנו היה עדיף להכניס שירות אחר לשלט במקום אמאזון פריים, שלא פופולרי מאד בישראל, היינו מעדיפים שיהיה כפתור מהיר ליוטיוב או ספוטיפיי (אפילו להגדרה דיגיטלית ולא להחלפת הכפתור המודפס).  


עם החיבור הראשון לחשמל, הטלוויזיה דורשת לבצע חיבור לשלט הבלוטות', ולאחר מכן לחיבור רשת ה-WIFI. לאחר מכן, הורדנו עדכון גרסה, ואחרי שהטלוויזיה סיימה להתקין אותו, חיברנו את יוזר הגוגל שלנו לטלוויזיה.


מערכת ההפעלה אנדרואיד 9.0 מכילה הגדרות מעטות יחסית לממשקים המצויים בטלוויזיות אחרות. היא בעיקר פשוטה ומובנת, למעט בעיות בהגדרות מסוימות כמו "בקר תמונה דינמי" או מצב החלקת התמונה, שלא משנה באיזה מצב תבחרו, הכל יראה אותו דבר.




הטלוויזיה יצאה מהקרטון מוכנה לצפייה, כולל כל ההגדרות שצריך להגדיר - מצב פסקול ואיכות התמונה (בהירות, צבעים וכו'). ניתן להגדיר לפי טעם אישי, אבל נראה שהכוונה היא שהמשתמש פשוט יוריד את מה שהוא רוצה מחנות הפליי או שישתמש באפליקציות המובנות. זה טוב ונחמד למי שלא רוצה להסתבך עם הגדרות תמונה או הגדרות תפעול אחרות, ומעוניין ישר לצפות בטלוויזיה בלי לשחק בכל מיני הגדרות. 


במעבר בין תפריטים או אפליקציות, קיבלנו רושם שהמעבד מעט חלש, ולעיתים  נרשמו תקיעות או השהיות מהותיות. גם בחיבור הטלוויזיה לממיר הוט, בכל פעם שהדלקנו את הממיר, הטלוויזיה הקפיצה הודעה שהיא מעבדת נתונים, והדבר נעלם אחרי שתי שניות. אפליקציות ישראליות כמו "רשת" ו"מאקו" היו איטיות להחריד, ולא פעם קרסו.


הצגת תכנים מהסלולרי עבדה בצורה חלקה ללא בעיות, אך משתמשי אפל יתאכזבו לשמוע שאין שום תמיכה כרגע ב-Air Play 2. אגב, נראה שהטלוויזיה הזו תשמש בעיקר את הצופים שצורכים תוכן דיגיטלי, ופחות דרך ממירים של חברת הכבלים והלווין. יש כאן את כל מה שהמשתמש הדיגיטלי צריך - כניסת RJ45 ואנטנת WIFI טובה, אפליקציות מגוונות לצריכת תוכן, האזנה למוזיקה ומגוון רחב של אפליקציות חופשיות.




עם השימוש הראשון, ראינו שברירת המחדל על לחיצה על כפתור העיגול מזניקה מעין לאונצ'ר בשם PatchWall, שזה בעצם סידור אחר לאפליקציות וללוגואים, כולל פירוט על סדרות חדשות בנטפליקס וכו'. מי שלא אוהב יכול להסיר את זה, אבל בעזרת הלאונצ'ר תקבלו שני מסכי בית - אחד הרגיל של שיאומי, ואחד של אותו לאונצ'ר.


מצאנו ב-L55M5-5ASP כמה דברים שאהבנו ושמחנו לפגוש - עיצוב יוקרתי עם מסגרת מתכתית כסופה, למרות שהיא מרגישה פלסטיקית, אבל השוס העיקרי הוא החיבורים בגב המסך. במקום שיהיו חיבורים בקו ישר לקיר, כל החיבורים נמצאים על דופן המסך או במרכז הגב כאשר הם מופנים לרצפה.


למה זה טוב? בעיקר כאשר תולים את הטלוויזיה צמוד לקיר, ואין בליטות של כבלים שצריכים להשאיר להם כמה ס"מ מרחק מהקיר. רוב הטלוויזיות מכילות חיבורים עם זווית 90 מעלות לרצפה, וכאן ממש ניתן להצמיד אותה לקיר כמו תמונה, גם אם משתמשים בחיבורים בדופן או במרכז הגב.




אגב חיבורים, ישנם 3 חיבורי HDMI2.0, כאשר חיבור HDMI2 משמש כ-ARC, וניתן לחבר דרכו מקרני קול דרך כבל HDMI, אבל טוב לדעת שיש גם חיבור אופטי או 3.5 מ"מ. ניתן לחבר כבל אנטנה רגיל ויש תמיכה בעידן+ בעזרת אנטנה חיצונית. חבל שהתקשורת האלחוטית היא בלוטות' 4.2 ולא 5.0 כמו בטלוויזיות החדשות. חיבורי USB קיימים גם כן, להצגה ונגינה של שירים, תמונות וסרטים. 


מתחת למכסה המנוע (או המסך), תמצאו מפרט טכני סביר וממוצע - מעבד של MTK6886, מאיץ גרפי Mali-470, זיכרון הפעלה בנפח 2GB ושטח אחסון של 8GB. עליו כאמור מולבשת מערכת הפעלה אנרדואיד TV 9.0 שאמורה לקבל עדכונים לגרסאות חדשות יותר. לכל אלו שאוהבים לדבר לעוזרות קוליות, תשמחו לדעת שניתן לדבר אל Google Assistant בדיוק כמו בשאר המכשירים המריצים אנדרואיד.

חיבור HDMI
High Definition Multimedia Interface חיבור דיגיטלי באיכות גבוהה המיועד להעברת תוכן וידיאו ואודיו HD בין מסך הטלוויזיה או המקרן למכשירים תומכים, בהם ממיר של חברות הלוויין והכבלים, רסיבר או מגבר ביתי, מחשב, קונסולות משחקים, נגני HD-DVD ו-Blu-ray ונגני DVD מתקדמים. מומלץ לבחור מסך טלוויזיה בעל שני חיבורי HDMI לפחות.

תודה ליבואן הרשמי המילטון על השאלת המסך לסקירה