- שואב אלחוטי שיאומי WiseBuy - Xiaomi Mi Handheld 1C

שתף באמצעות:

שואב אבק Xiaomi Mi Handheld 1C שיאומי

סקירת wisebuy - שואב אבק Xiaomi Mi Handheld 1C שיאומי

הטוב
  • עוצמת שאיבה טובה
  • איכות חומרים גבוהה
  • אביזרים כלולים בערכה
  • פיזור חום יעיל
הרע
  • לא מתאים לשטיחים
  • שיער ארוך נתקע במברשת
  • מעייף לשימוש לאחר זמן קצר
  • מתלכלך מהר
בשורה התחתונה
לשואב החדש של שיאומי (הפעם זה באמת היא ולא אחת מחברות הבת שלה) יש שם ארוך - Mi Handheld Vacuum Cleaner 1C, אבל המסקנה קצרה - זהו שואב נהדר עם תג מחיר זול ומשתלם. הוא יתאים לדירות ובתים קטנים עד בינוניים, ועוצמת השאיבה שלו מפתיעה. גם איכות החומרים השתדרגה, והוא מרגיש חסון ואיכותי. המינוסים העיקרים הם כפתור הפעלה שצריך ללחוץ עליו תמיד, וחוסר התאמה לשטיחים.
הקדמה
לשיאומי ומגוון חברות הבת שלה יש קטלוג שלם של שואבים, חלקם גם אלחוטיים. עיצובו של ה-Mi Handheld Vacuum Cleaner 1C דומה מאוד לשאר השואבים מבית הקונצרן (דרימי על סוגיו, Mi Handheld Vacuum Cleaner וכו'). הוא מגיע בצבע לבן ונגיעות כתומות ומציע עוצמת שאיבה טובה. גם סט האביזרים שעימו הוא מגיע וחיי הסוללה אמורים לתרום לחווית השימוש. ה-1C נמכר במחיר זול יחסית לשואבים אלחוטיים, בטח בהשוואה לדייסון. האם מחירו הזול הופך אותו למציאה?

תודה ליבואן הרשמי המילטון על השאלת השואב לסקירה

איכות השאיבה והסינון (35%)

8.5

מניסיונינו עם שואבים סיניים אחרים שבדקנו, עוצמת השאיבה אולי נראית חזקה על הנייר, אך בפועל הביצועים עשויים להיות פושרים - אך לא הפעם. ה-1C מציע כבר בעוצמה הבינונית כוח שאיבה נאה, תוך שהוא אוסף פירורים וגושי אבק בזריזות.


על אף נחיתות בעוצמת השאיבה לעומת ה-Mi Handheld Vacuum Cleaner, ששם היא מגיעה ל-23,000PA, גם ה-1C וה-20,000PA שלו עושים את העבודה בצורה טובה מאד (יחד עם 120AW כוח יניקה). למען האמת, למעט מקרים חריגים בהם צריכים את כל עוצמת השאיבה, העוצמה הבינונית מספקת בהחלט כאשר מדובר על שאיבה יומית רגילה של רצפות ופרקטים.

אם תבחרו בעוצמה המקסימלית, תגלו שהיא ממש מצמידה את המברשת הרכה אל הרצפה. במעבר על שטיחי גומי או PVC, השואב מזיז את השטיח מהמקום, ויש צורך לעצור את השאיבה כדי לסדר את העניינים. במבחן הקמח והקורנפלקס שערכנו, ה-1C שאב בצורה מעולה את החומרים, וכמעט שלא נדרשו חזרות על אותו מקום.



לאורך כל תקופת הסקירה, עוצמת היניקה הפתיעה אותנו לטובה והרגשנו שמדובר בשואב בהרבה יותר חזק ממה שמשדר תג המחיר שלו. בשימוש רגיל של שאיבת הרצפה והפרקט כתחליף למטאטא, הוא מבצע את המשימות בצורה טובה בהחלט.

עוצמת היניקה הופכת לחזקה יותר כאשר משלבים את עוצמת השאיבה החזקה יחד עם אחד מהאביזרים המצורפים, כמו "מתאם שאיבה צר עם מברשת". בשימוש עם האביזר הזה למשל, היה תענוג לשאוב את פנים הרכב, את מסילות החלונות בבית ואת הפאנלים שמאחורי השולחנות. גם הראש הממונע המיועד למזרנים וספות חבט קשות בבדים, והוציא אבק שהיה שקוע בתוך הריפוד. לא מדובר במכשיר מקצועי לניקוי ספות או ריהוט כמובן, אבל בשימוש ביתי זה בהחלט בסדר גמור. 

עם זאת, וכאן החיסרון המרכזי של השואב הזה, לבעלי שטיחים כלשהם מבד ארוג אין שום פתרון. אין מברשת חובטת בסגנון האנימל של דייסון, ועל כן המברשת מתקשה לשאוב לכלוך מהשטיחים. שטיחי שאגי הם הסיוט שלו, ופשוט משתקים את המברשת הממונעת.

חובט
תכונה המיועדת לניקוי שטיחים עבים. בשואב חובט מותקנת מברשת בצורת גלגלת שמסתובבת במהירות גבוהה ומקפיצה את משקעי הלכלוך ממעמקי השטיח כלפי מעלה, ובכך מבטיחה ניקוי יסודי שלו. יתרון חשוב נוסף של המברשת הוא באיסוף יעיל של שיער בעלי חיים. תכונה זו קיימת בכל השואבים העומדים ובחלק מהשואבים הרגילים.

נוחות שימוש (30%)

8

אחד מהחסרונות הברורים כבר בשימוש הראשון עם ה-1C היה כפתור ההפעלה. בשונה מה-F8 או מהג'ימי, כאן שיאומי למדה מדייסון לייצר הדק שצריך ללחוץ עליו תמיד כדי שהשואב יפעל. זה לא נוח כמעט בכל מצב של שימוש שעומד על יותר מדקה. האצבע מתעייפת במהירות מהלחיצה המתמשכת וביחד עם משקל לא מבוטל, מלאכת השאיבה הופכת למעייפת קצת אחרי כמה דקות.



על סט האביזרים שהוזכר למעלה, ניתן לפרט יותר - על אף שלא מדובר באבזור יוצא מן הכלל, עדיין מקבלים כמה אביזרים שעוזרים לנקות ולשאוב: מברשת ממונעת לרצפה ולפרקט (מברשת רכה), מברשת לספות ומזרנים, אביזר צר ואביזר רחב - לשניהם אופציה למברשת סיבים.

כל אביזר נכנס בצורה חלקה, עם קליק מובחן, שמזכיר את חיבור האביזרים בדייסון. הנדסת האנוש בנוגע לחיבור חלקים טובה ורואים שנעשתה חשיב גם על ניקוי מיכל האיסוף. פשוט לוחצים על כפתור והחלק התחתון של מיכל האיסוף נפתח ישירות לפח. זה אמור לעבוד חלק, אבל כששאבנו גושי אבק ושיער ארוך, היה צורך להכניס את היד למיכל האיסוף ולרוקן אותו, או לנער את השואב בחוזקה.  

הפילטר שיושב בראש השואב ניתן לשטיפה שלאחריה צריך לייבש אותו למשך 24 שעות, וגם כאשר חיכינו את הזמן הדרוש, בתחילת השימוש הבא נוצר ריח מעט לא נעים - למרות שהפילטר היה יבש לחלוטין. בפעמים שלאחר מכן זה לא חזר על עצמו.


שיאומי מתהדרת בכל מיני נתונים כמו "מיכל האבק מונע זיהום משני ומתוכנן לכלוא 99.97% מחלקיקי האבק שנשאבו" - שנשמעים נהדר אבל בלתי אפשרי לבדוק האם השואב עומד בהצהרות הללו מחוץ למעבדה. חוץ מזה, לא הצלחנו למצוא את נפחו של מיכל האיסוף, אבל ניתן לשער שהנתון עומד על בערך 0.4-0.5 ליטר - נפח סטנדרטי.

המנוע הציקלוני של ה-1C מאפשר התחלת שאיבה זריזה מאד - פחות משנייה חולפת מרגע הלחיצה על ההדק, ועד שהמברשת מתחילה להסתובב ולשאוב. הזמן הקצר הזה תורם גם הוא לחווית שימוש טובה, שמזכירה את המתחרה הבריטי המוכר. לעומת זאת, שמנו לב לדפוס חוזר אצל היצרניות הסיניות: המברשת הגדולה לרצפה מתקשה עם כבלים ועם שיער ארוך.

בדגם העדכני של דייסון המתאים לפרקטים ולרצפה שמנו לב שהמברשת אינה לוכדת בתוכה כבלים או שרוכים, בעוד שבשואב של שיאומי החוטים מסתבכים במברשת, מה שמוביל לעצירת השאיבה ומחייב הוצאת החפצים הסוררים. זה לא מאד נעים לגעת במברשת, אבל טוב שאפשר לפרק אותה בתוך כמה שניות או למשוך את הכבלים החוצה. 


נקודה לחיוב - גלגליה הקטנים של המברשת הממונעת לא לוכדים אבק או לכלוך, כפי שמצאנו שקורה בשואבים של ג'ימי. גם אחרי מספר שבועות בהם השואב עבד כמעט כל יום, לא נתקלנו בגושי אבק או שיער שנתקעו בצירי הגלגלים. גם פיזור החום מעולה בשואב הזה; פתחי פליטת האוויר נמצאים רחוק מגוף או ידיי המשתמש, בצמוד לפילטר.

שואב עומד
מתאים בעיקר לניקוי שטיחים המתפרסים על פני שטח נרחב ויעיל מאוד בשאיבת שיער בעלי חיים. שואבים עומדים מצוידים בדרך כלל בצינור גמיש המאפשר גישה למקומות מרוחקים, לאזורים צרים ולניקוי ספות ווילונות.

עמידות ואיכות הבנייה (15%)

8

צבעו הלבן של ה-1C הופך אותו לרגיש ללכלוכים או לידיים מלוכלכות. ניתן להניח שלאחר זמן, הידיים המלוכלכות יכתימו מעט את ידית האחיזה. כמו כן, המוט הארוך שמחבר בין השואב למברשת רגיש עד כאב לשריטות, וחשוב להיזהר כשנכנסים איתו מתחת לשולחן או ליכסא.  



איכות הפלסטיקה הכללית של ה-1C טובה, ואף מפתיעה כאשר נזכרים בתג המחיר הזול. לא מדובר בפלסטיק חלול או דק, אלא בפלסטיק שבנוי היטב ומשדר חסינות גבוהה גם במקרה של נפילה. המעמד, לבן כמו כל חלקי השואב, מציע חיבור לקיר תוך אפשרות לטעינת השואב באמצעות כניסת כבל ייעודית.

סוללה (20%)

8

נחיתות הכוח אל מול ה-Mi Handheld Vacuum Cleaner הופכת ליתרון כאשר מדובר בזמן שימוש - כשעה שלמה ב-1C לעומת חצי שעה בלבד בדגם הקודם. כפי שניתן להבין, מדובר על שימוש בעוצמה הכי נמוכה שיש, שמתאימה בעיקר לשאיבת אבק דק דק.


בשימוש ממוצע, כלומר עוצמה בינונית ופזילה אל עבר ה-MAX, הסוללה סיפקה לנו זמן עבודה של בערך 22 דקות. זהו זמן עבודה סביר בהחלט, נוכח השילוב בין עוצמת שאיבה ויניקה גבוהות, לבין חסכון באנרגיה.




טעינת הסוללה אורכת בערך 3.5 שעות, ומעניין לראות שאף אחד יצרן עדיין לא שילב טכנולוגיה של טעינה מהירה, בדומה למחשבים ניידים או מכשירים סלולריים. בכל אופן, גם כאן, ה-1C מיישר קו עם מתחריו.

תודה ליבואן הרשמי המילטון על השאלת השואב לסקירה