- WiseBuy - Samsung Galaxy S20 Ultra SM-G988F 128GB 12GB RAM

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Samsung Galaxy S20 Ultra SM-G988B/DS 128GB 12GB RAM סמסונג

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy S20 Ultra SM-G988B/DS 128GB 12GB RAM סמסונג

הטוב
  • תצוגת 120 הרץ מצוינת
  • ביצועים מעולים
  • סוללה טובה
הרע
  • משקל עצמי גבוה
  • מצלמה מאכזבת
בשורה התחתונה
ה-Galaxy S20 Ultra מרגיש כמו צעד ענק קדימה ובו זמנית עמידה במקום. התצוגה החלקה הפועלת ב-120 הרץ - פועלת רק ברזולוציה נמוכה. מצלמת הווידאו ב-8K מספקת סרטונים חדים ומרשימים - עם צבעים אנמיים. הזום האופטי ההיברדי X10 מבטיח לקרב עצמים רחוקים אליכם - אבל זה בפועל רק זום אופטי X4 והשאר זה זום דיגיטלי שלכולם כבר יש.

עם זאת, הביצועים של האולטרה מגמדים כל סמארטפון אנדרואיד בשוק ולשם שינוי הסוללה תואמת פחות או יותר את צריכת האנרגיה של המכשיר. אך למרות הסוללה הענקית והמעבד החזק מאוד, ה-S20 Ultra מרגיש כמו מוצר שמיהרו לדחוף אותו החוצה מפס הייצור בלי לסיים את העבודה המאוד נחוצה על עיבוד התמונה. החסרונות של המצלמה מורגשים היטב אך זה בולט שהם תוכנתיים ואכן עדכון תוכנה שיצא לאחרונה שיפר את המצב, אך זה עדיין רחוק ממה שהמתחרים מציעים באותה רמת מחיר.
הקדמה

הגלקסי S20 אולטרה הוא מכשיר הדגל החדש של סמסונג לתחילת שנת 2020. הוא מגיע עם מסך QHD בגודל 6.9 אינץ' שגם מסוגל לעבוד ב-120 הרץ ב-FHD. אך החלק הכי מעניין בו הוא מערך הצילום עם הזום האופטי המרשים וצילום הווידאו ב-8K. בדגם שבדקנו נפח האחסון עומד על 128 גיגה וזיכרון ה-RAM הוא לא פחות מ-12 גיגה והמכשיר קיים גם בגרסאות עם עד 512 גיגה אחסון ו-16 גיגה RAM.


אם כך, האם ה-S20 אולטרה שווה את המחיר שלו?






איכות הקול והשמע (15%)

9

לאולטרה רמקול הפונה מטה ואפרכסת המסתתרת מאחורי המסך המסוגלים לתפקד כצמד סטריאו מוצלח למדי. כלומר מוצלח בערך בכל הקשור לתמונת סטריאו, הרגשה של טרנזיסטור בכל הקשור לבאסים אבל זה דווקא לא כזה עניין. סביר להניח שרוב האנשים ישתמשו ברמקולים המובנים כדי לצפות בסרטונים שעיקרם דיבור, ופחות כרמקול להאזנה למוזיקה כך שההדגשה שיש כאן על תחום התדרים הרלוונטי לקול האנושי היא חיובית.


נוחות השימוש (35%)

9

ה-S20 אולטרה מגיע עם אנדרואיד 10 ומעליו הממשק היעודי של סמסונג, ה-One UI 2. אם השתמשתם במכשיר עדכני של סמסונג שיצא בשנתיים האחרונות, זו אותה חוויה בדיוק. ממשק מהיר, נוח לתפעול וקל להבנה.


המעבד הוא Exynos 990 ובדגם הבסיסי המכשיר מגיע עם 128 גיגה אחסון ו-12 גיגה RAM. האם צריך 12 גיגה RAM? בהתחלה חשבנו שלא, ואז ראינו שבאמצע היום נשארנו רק עם 4.4 גיגה פנוי. בכך, תאורטית אם הוא היה מגיע עם 8 גיגה RAM כמו רוב המכשירים, היינו כמעט לקראת הסוף הזיכרון. אפשר להניח שכמות ה-RAM הגבוהה מאוד שימושית לצילומי הווידאו ב-8K, אך בכל מקרה לא חווינו טעינה מחדש של אפליקציות או איטיות כלשהי, כך שאין הרבה טעם בלשלם תוספת עבור הדגמים העוד יותר יקרים שמגיעים לעד 16 גיגה RAM.



לגלקסי S20 אולטרה ישנה תצוגה חדשה שסמסונג קוראת לה Dynamic Amoled 2X. הפעם המסך בגודל 6.9 אינץ', מסוגל להציג תמונה ב-FHD+ ב-120 הרץ או ב-QHD ב-60 הרץ. על פניו, ה-QHD אמור לתת לו יתרון מובהק שכן עם מסך בגודל הזה, רזולוציה נמוכה יכולה להעיב על חווית הצפייה. אך היות ומדובר במסך שבו צפיפות הפיקסלים במקור היא גבוהה, מצאנו שקשה מאוד להבחין בהבדל בין הרזולוציות בכל מה שקשור לשימוש הכללי במכשיר. המקום היחידי שבו זה בולט, הוא במשחקים גרפיים, כלומר לא קנדי קראש, אלא Grid Autosport, פורטנייט ו-Pub G. אלו משחקים הנשענים על המעבד הגרפי שהוא עצמו אמנם מרשים, אך ממש כמו ב-PC רגיל, כשהרזולוציה נמוכה, תופעת השינון (Anti Aliasing) המתרחשת סביב קצוות חדים מוחרפת.



התמיכה ב-120 הרץ היא תוספת נפלאה שמשדרגת את חווית השימוש משמעותית. בכך, למרות שמהירות המעבד זהה בין אם המסך פועל ב-60 או 120 הרץ, קצב הרענון הגבוה של המסך גורם לו להיראות פי כמה יותר מהיר ולו רק כי התצוגה מהירה יותר.



במשקל 220 גרם, ה-S20 אולטרה הוא אחד המכשירים הכבדים בשוק. הוסיפו לזה את הקייס המינימלי ואת הבליטה הענקית של מערך הצילום מאחור, ותקבלו צורה מוזרה של טאבלט שלא יושב ישר על השולחן. אותו מערך בולט בכ-2 מילימטר החוצה ומצד אחד, מכער את המכשיר וגורם לו להתנדנד על השולחן, ומצד שני הוא מרים את חלקו העליון של המכשיר כך שהוא בשיפוע קל כלפיכם.


אבטחה ביומטרית

כמו במכשירים הקודמים של החברה, גם כאן ישנו סורק טביעות אצבע מובנה במסך וזיהוי מבוסס מצלמה מקדימה. בדיוק כמו במכשירים הקודמים, הביצועים נעים בין ככה ככה לפסדר. זיהוי הפנים דורש שתהיו מוארים במידה כלשהי כך שהוא מוגבל לסיטואציות מסוימות מה שמשאיר את הסורק המובנה במסך שאמנם מפספס פחות מבעבר, אך הוא לא מהיר במיוחד. ניתן להאיץ את פעולת הפתיחה על ידי ביטול אפקט מעבר בין מסכים (הגדרות > זיהוי ביומטרי ואבטחה > העדפות זיהוי ביומטרי). ביטול האפשרות הזו מונע את האנימציה המיותרת במעבר בין מסך הנעילה לבין הממשק הרגיל, כך שהמכשיר נפתח משמעותית יותר מהר אך הוא עדיין מחוויר לעומת דגמי ה-OnePlus או וואווי.



אך התסכול שלנו נובע לא רק מזיהוי כושל, אלא מפתיחה כושלת לאחר זיהוי מוצלח. בכך, אנחנו מזוהים על ידי אחד האמצעים הביומטריים, ואז נדרשים להחליק את האצבע על המסך, אך למרות שביצענו את התנועה, המכשיר עדיין לא נפתח. לאחר ניסיונות רבים, הבנו שחוסר התגובה נובע מעצם גודלו של האולטרה. בעוד שבמכשיר רגיל עם מסך בגודל ממוצע של 6.3 אינץ' התנועה הקלה של האגודל הספיקה, באולטרה קנה המידה שונה ולכן יש לגרור את האצבע עוד יותר, לעיתים ממש עד קצה טווח התנועה של האגודל כך שחווית הפתיחה שחוזרת על עצמה שוב ושוב, אינה מוצלחת במיוחד.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

צילום והקלטה (30%)

8

בחלקו האחורי של ה-S20 Ultra ישנן שלוש מצלמות וחיישן עומק, כל אחת ברזולוציה אחרת. הראשית 108 מגה פיקסל, הרחבה 12 מגה פיקסל ומצלמת הזום 48 מגה פיקסל.



את טכנולוגיית Quad Bayer כבר פגשנו בעבר במכשירים של שיאומי שלהם מצלמת 48 מגה פיקסל ואף במכשיר אחר של החברה, שסמסונג פיתחה עבורו את החיישן. הפעם סמסונג בחרה להטמיע טכנולוגיה שהיא קוראת לה Nona Binning, שהיא למעשה השם השיווקי של 3X3 binning שהוא תהליך שבו 9 פיקסלים מאוחדים לפיקסל גדול אחד, מה שאמור לאפשר להכניס יותר אור ולספק תמונות חדות יותר.



במצב רגיל, המצלמה הראשית תצלם תמונות בגודל 12 מגה פיקסל ורק אם תבחרו להפעיל את מצב ה-108MP, מצב ה-Binning יבוטל והמצלמה תנצל את כל הפיקסלים שעל החיישן. בעוד שבמצב זה הרגישות לאור מעט יותר נמוכה, התמונות המתקבלות הן לא רק גדולות יותר מבחינת רזולוציה, הן משמעותית יותר מפורטות ונעימות לעין.

עם זאת, איכות התמונה אינה אחידה ולרוב נוטה לכיוון המאכזב. מעבר לנטייה הכללית של סמסונג לעשות חידוד יתר לכל התמונות, גווני העור נראים אנמיים ולא טבעיים, גם בתנאי תאורה מעולים. אך לעיתים, ממש בתמונה בודדת מתוך מקבץ גדול, הצבעים יראו יותר טוב והרבה יותר נאמנים למקור.





התמונות שהעדשה הרחבה מפיקה הן עוד פחות טובות והפער הוא סביר בהחלט, אך נקודת הפתיחה נמוכה בצורה לא סבירה ושיהיה ברור, את הבדיקה הסופית של המצלמה עשינו לאחר עדכון התוכנה שיצא בתחילת חודש מרץ שעל פי החברה, כולל שיפורים משמעותיים בתחום הצילום. בעוד שנושא הפוקוס הבעייתי אכן ראינו שיפור, גווני העור ואיכות התמונה הכללית לא השתפרו כלל, והם עדיין הרחק מתחת לרמה שציפינו ממכשיר בסדר גודל כזה.




זום היברידי
החיישן של מצלמת הזום האופטי ההיברדי, מה שסמסונג קוראת לו Folded Zoom, מסוגל לצלם תמונות בגודל 48 מגה פיקסל, אך גודלן בפועל הוא 12 מגה פיקסל. בין אם נעשה כאן שימוש ב-Pixel Binning או לא, בליל המספרים הזה מסביר כיצד סמסונג מרגישה בנוח לקרוא לזום האופטי X4 שלה, זום אופטי היברידי X10. בשונה ממכוניות היברידיות שבהן יש פואנטה בשעטנז בין בנזין וחשמל, הערבוב בתחום הצילום בין זום אופטי לדיגיטלי הוא בעיקר למטרות שיווק ובהחלט לא מייצג את האיכות הסופית.
אז כן, הזום האופטי הוא X4 בלבד ובגלל שנעשה שימוש בחיישן 48 מגה פיקסל אך התמונות נשמרות בגודל 12 מגה פיקסל, כל הטווח שבין X4 לבין X10, הוא הגדלה דיגיטלית בלבד, אך היא יכולה להיות קשה להבחנה שכן בשום שלב לא ניתן לראות איך התמונה הייתה יכולה להראות לו הייתה נשמרת ברזולוציה המלאה בזום X4.



התמונות המתקבלות מעדשת הזום רלוונטיות בעיקר באור יום מלא, שכן לעדשה יש מפתח צמצם של F/3.5 כך שמעט מאוד אור נכנס לשם. גם כאן גווני העור לרוב אנמיים אך הנוף יכול להיות נאה והוא יכול גם לא, עוד לא מצאנו חוקיות בנושא.



וידאו
סמסונג בחרה לחדש עם יכולת צילום וידאו ב-8K ב-24 פריים לשנייה, בנוסף לצילום הווידאו ב-4K ב-30 או 60Fps. הוידאו ב-4K נראה טוב, התמונה חדה אך הצבעים עדיין יחסית שטוחים וגווני העור אינם נעימים בעליל. כן שמחנו לראות שדרוג משמעותי בייצוב התמונה, שכעת משתווה פחות או יותר למה שראינו באייפון 11 פרו. אך שימו לב להבדל בין הייצוב המשודרג במצב הצילום הרגיל לבין מצב ה-Super Steady, שהוא אמנם חלק מאוד אך הוא זמין רק ב-FHD ואיכות התמונה כל כך נמוכה ורועשת, כך שהפונקציה חסרת ערך.

מה עושים עם 8K?
גולת הכותרת כאן היא צילום וידאו ב-8K, כלומר סרטון של 33 מגה פיקסל שזה לבדו מרשים מאוד בכל הקשור לכוח העיבוד של המכשיר. במצב צילום זה, אמנם ישנו מייצב תמונה פועל אך הוא אינו נראה על הגבי התצוגה בזמן אמת, וישנו אפקט Rolling Shutter בולט בזמן ההקלטה, אך לא בקובץ הסופי.






בעוד שרמת הפירוט בווידאו מעולה, הצבעים תואמים למה שראינו בשאר המצלמות וזה לטעמנו הרבה יותר בעייתי, שכן לערוך תמונה זה משהו שלרבים יש גישה אליו ישירות בטלפון, אך לערוך את גווני העור בלבד בלי להשפיע על הצבעים שמסביב, זה משהו שלרוב דורש תוכנה מקצועית. כן שמחנו לראות תוכנת עריכה נחמדה מובנית במכשיר, אך היא מוגבלת למדי ולמעשה דחתה מספר סרטונים שצילמנו במכשיר עצמו, כך שנאלצנו להשתמש בתוכנה צד ג' שזמינה למנויים בתשלום של אדובי.

וכאן נשאלת השאלה, כיצד צופים בכלל בסרטוני 8K? אל תדאגו, לסמסונג יש פתרון עבורכם, הרי הם מייצרים טלוויזיות 8K. אך למעט אלו שהשקיעו בטכנולוגיה שכמעט ואינה זמינה לצרכן הממוצע, אין ממש דרך ליהנות מכל הפיקסלים האלה. כמו כן, גם תוכנות כמו VLC לא מסוגלות לנגן את הקבצים, אלא דווקא Media Player Classic החינמית.


סמסונג מפרסמת באתר שלה שהמצלמה היא "קפיצה ענקית ברזולוציה לצילום ולווידאו באיכות קולנועית", והטענה הזו נשענת על כך שבעולם הקולנוע מצלמים ברזולוציה גבוהה מאוד ולכן איכות התמונה נראית כל כך טוב. ובכן שמח לנו לנפץ את הבועה זאת, אך לרזולוציה אין כל קשר לאיכות התמונה, בכל הקשור לקולנוע, או לצילום מקצועי בכללי. למעשה, רוב הסרטים בכלל מופקים ב-2K, כחלק משיקול כלכלי בעלות התפעול של בתי האפקטים.

מעבר לתאורה המקצועית שלה חלק עצום בנראות הסופית, הדבר המרכזי שמבדיל בין מצלמה מקצועית לביתית, הוא עומק הצבע והטווח הדינמי - שני נושאים שבהם כל מצלמה סלולרית נכשלת. זה נכון שווידאו ב-8K הוא משהו שעושה רושם, הוא בהחלט חד מאוד, אבל הוא רחוק מאוד מלספק משהו שראוי לכינוי "וידאו באיכות קולנועית".


לטעמנו ה-S20 Ultra הוא דוגמה מצוינת לאיך התמקדות במספרים ומילות שיווק מסיט את תשומת הלב מהדברים הבסיסיים שבאמת קובעים את איכות התמונה, שהם חיישן איכותי שלא נשען בכבדות על עיבוד תוכנה וצבע מדויק ומלא חיים. סמסונג נכשלה בדיוק בשני התחומים האלה כך שעם כל הכבוד ל-108 מגה פיקסל וסרטונים ב-8K, ה-12 מגה פיקסל באייפון עדיין מפיק תמונות נעימות יותר כמעט בכל סיטואציה.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

משך פעולת סוללה (10%)

9

חלק נכבד ממשקלו הגבוה של ה-S20 אולטרה נובע מהסוללה הענקית המובנית בתוכו - 5,000 מיליאמפר. בתחילת השימוש קיבלנו חיי סוללה מזעזעים שרחוקים מאוד ממה שציפינו מסוללה בקיבולת שכזאת. רק לאחר שבחנו דרך הגדרות > תחזוקת המכשיר > סוללה > שימוש בסוללה, את האפליקציות שצורכות הכי הרבה אנרגיה, גילינו שכרום פועלת לה ברקע בשמחה ומכלה את כל החשמל שהיא מצליחה לקחת. בחרנו את האפליקציה ובאפשרויות הגדרנו שהיא תעבור למצב שינה כשהוא לא בשימוש במקום לפעול ברקע, ומאותו רגע חיי הסוללה הפכו למעולים. כל יום נגמר ב-80% וגם משכנו יומיים וסיימנו אותם עם 45%.


למרות המספרים המחמיאים, קחו בחשבון שהגענו אליהם רק אחרי התערבות ידנית והגבלה של תוכנות ברקע, ובו זמנית המכשיר פעל על מצב ביצועים ממוטבים עם תצוגת 120 הרץ, ולא על ביצועים גבוהים. בכך, אם תחליטו לרכוש את המכשיר, חיי הסוללה ישר מהקופסה יהיו משמעותית פחות טובים.



המכשיר תומך בטעינה מהירה במיוחד (Super Fast Charging) אך עם המכשיר מגיע מטען 25W. למרות שזה מאכזב לדעת שהמטען המהיר ביותר לא הגיע עם המכשיר היקר ביותר בסדרה, התנחמנו בכך שהמטען הכלול מהיר מעבר לכל מה שראינו עד כה.


עם המטען 25W הגענו מ-0 ל-100% טעינה בשעה וקצת ובבדיקה אחרת הגענו מ-38% ל-96% בפחות מחצי שעה, כך שבסיטואציה המאוד נפוצה שבה הסוללה חלשה אבל לא ריקה, אפשר לחזור לעבודה מלאה בזריזות. בנוסף, ישנה תמיכה בטעינה אלחוטית מהירה 15W ונוספה פונקציה המאפשרת לכבות את הטעינה האלחוטית משלב מסוים, כדי למנוע את רעש האוורור שסמסונג אומרת שחלק מהמטענים האלחוטיים עושים. נכון ליום זה, עוד לא נתקלנו במטען אלחוטי עם מאוורר מובנה אך למרות שלא הפעלנו את התכונה הזו, כן מצאנו שהמכשיר נוטה להפסיק את הטעינה האלחוטית על דעת עצמו ואת זה כמובן מגלים כשזה כבר מאוחר מדי.

עמידות (10%)

9.5

למכשיר עמידות לפי תקן IP68 כך שבתאוריה הוא עמיד למים בעומק של עד מטר וחצי למשך חצי שעה. המסך וגב המכשיר מצופים בזכוכית גורילה 6 וכעת חלקו הקדמי אינו מעוגל בקצוות כמו דגמים קודמים, אך חלקו האחורי כן קמור כך שהוא נוח לאחיזה וגם ללא קייס והוא לא מחליק מכף היד או מהשולחן בקלות. עם זאת, אפשר לנהל מסדר זיהוי עם טביעות האצבע שהוא אוגר בכל חלקיו, אך עם האולטרה מגיע נרתיק שקוף בסיסי שכצפוי מצליח לנפח את המכשיר הענק הזה עוד יותר, וזה עוד לפני שחשבנו על קייסים ממוגנים יותר עבים.