סקירה - מסך מחשב Dell U2720Q ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

מסך מחשב Dell U2720Q דל

סקירת wisebuy - מסך מחשב Dell U2720Q דל

הטוב
  • תצוגת 4K חדה, איכות תמונה מצוינת
  • שוליים דקים
  • סט חיבורים יוצא מגדר הרגיל
  • יכולות כיוונון מגוונות
הרע
  • לא מונע השתקפות שמש
  • בהירות מקסימלית סבירה
בשורה התחתונה
הוא נהנה מסט חיבורים פנטסטי שאיפשר לנו לחבר אליו מגוון אביזרים ואפילו להטעין דרכו מחשב נייד, יכולות הכיוונון הגמישות שלו יתאימו לרוב סוגי השימושים ועל איכות התמונה כמעט שלא יכולנו להתלונן. הנתון המרתיע הבולט במסך המחשב Dell U2720Q הוא כנראה מחירו ואולי גם גודלו הפיזי, אבל אלו גם בערך החסרונות היחידים בו - ביתר המבחנים יצאנו מאוד מרוצים.
הקדמה
מסך המחשב U2720Q מבית Dell מבטיח להציע צבעים מדויקים ונאמנים למקור, סט חיבורים רחב ופרודוקטיביות גבוהה. על הנייר המפרט שלו מציע גודל מסך 27 אינץ', תצוגת IPS ברזולוציה 3840X2160 פיקסלים (כלומר 4K), קצב ריענון 60Hz וזמן תגובה מקסימלי 5ms. עוד מובטח כיסוי צבעים מתקדם, עומק גוון נדיב ויחס ניגודיות גבוה מהממוצע.
יחס ניגודיות
היחס בין הלבן הבהיר ביותר לבין השחור הכהה ביותר שהמסך מפיק. ככל שיחס הניגודיות גבוה יותר, הגוונים הכהים בתמונה יהיו מפורטים וברורים יותר והצבעים נאמנים יותר למקור. תכונה זו חשובה בעיקר לצפייה בסרטים ולמשחקים.   יחסי ניגודיות נפוצים נעים בין 1:400 ל-1:1000. במידה שהשימוש במחשב הוא ב-Word וביישומים פשוטים אחרים, יחס ניגודיות של 1:400 עד 1:800 יספיק. לצפייה בסרטים, למשחקים ולעבודה עם תוכנות גרפיקה מתקדמות רצוי לבחור ביחס ניגודיות של 1:1000 ויותר.

איכות התמונה (70%)

9

המסך מצויד בפאנל מסוג IPS עם רזולוציה של 4K UHD‏ (2160X3840 פיקסלים) שמניבה צפיפות פיקסלים של 163ppi. יחס הניגודיות עומד על 1:1300 והבהירות המקסימלית עומדת על 350 cd/m2, מעט יותר מהסטנדרט המקובל. זמן התגובה סביר למדי, 5ms במצב מהיר ו-8ms במצב רגיל.


נתחיל מהבהירות, שהייתה סבירה למדי. רמת הבוהק אמנם סיפקה אותנו היטב וברוב הזמן הסתדרנו אפילו עם 80% מהעוצמה המקסימלית, אבל בתנאי תאורה סביבתית חזקים במיוחד היינו צריכים יותר מ-100% עוצמה כדי להימנע מהשתקפות מורגשת, מה שמוביל לבעיה השנייה באותו נושא: אי אפשר להימנע לחלוטין מקרני השמש או מפלורסנט משרדי. ההתמודדות של ציפוי המט עם החזר האור מעט לוקה בחסר וממש התקשינו לעבוד במשרד בשעות הבוקר כשהשמש הפציעה. למרות הנתון הגבוה-יחסית, הניגודיות בינונית: בחנו את איכות התמונה על פני צילום דמקה והפער בין הלבן לשחור לא כה דומיננטיים, עם לבן שאינו מספיק דומיננטי ושחור שסיפק גוון אפור כהה מאוד אמנם, אבל לא השחור האפל והמלא שהיינו רוצים לקבל.

עוברים לאיכות הצבעים: עם עומק צבע של 1.07 מיליארד צבעים, ה-U2720Q מבטיח כיסוי 99% sRGB, כיסוי 99% Rec 709 ו-95% DCI-P3 – הרבה דרכים טכניות להגיד שלמסך טווח צבעים נדיב שעבר כיול ואמור לשקף את כוונת המשורר במידה מדויקת מאוד. במבחן התוצאה הכל עובד נפלא: ה-U2720Q החליף מסך מקצועי שמיועד למעצבים גרפיים ולא הרגשנו ירידה ברמה בשום שלב. עריכת תמונות RAW בתוכנת Lightroom יספקו את הצלם המתחיל ושימוש יום-יומי בפלטפורמות של Photoshop ו-Illustrator עומד ברף הביצועים הרצוי ממסך מקצועי: התמונה חדה, הצבעים מדויקים להפליא וגם אם היו לנו כמה הערות נקודתיות על הניגודיות, ברגע האמת השלמנו את משימות היום-יום.


ה-U2720Q שירת אותנו נאמנה גם בשעות הפנאי: צפינו בכמה פרקים חשוכים של Peaky Blinders ועוד כמה סרטים בנטפליקס; המסך מציג 4K במלוא תפאורתו וחווית הצפייה מהנה, צבעונית דיה ומפורטת. גם כמה שעות משחק ב- Call of Duty סיפקו לנו רגעי פעולה מצוינים וב-Starcraft II למדנו להעריך מחדש את יתרונו של המסך הגדול במשחקי אסטרטגיה, למרות שייעודו רחוק מגיימינג.

תאורה סביבתית
כל מקורות האור המגיעים לחדר –  אור יום שמגיע מהחלון והתאורה המלאכותית בבית. איכות התמונה בכל סוגי התצוגה מושפעת במידה כלשהי מהתאורה הסביבתית.

נוחות השימוש (30%)

9

מטבע הדברים, מסך בגודל 27 אינץ' יתפוס יותר מקום על שולחן העבודה שלכם מאשר מסך ה-24 אינץ' שכנראה יש לכם במשרד, אך תפוצו על כך בשדה ראייה רחב משמעותית. משקלו של המסך כולל הסטנד עומד על 6.2 ק"ג אבל כיוון שייעודו סטטי, הנתון לא אמור להפריע לכם יותר מדי. עוביו של המסך 5 ס"מ ועם מעמד 12.8 ס"מ, כך שבתלייה על קיר הוא לא יבלוט בצורה מורגשת. המראה הכללי מאוד טכני ומקצועי: הוא משתלב היטב בנוף המשרדי, נהנה משוליים שחורים ושווים בעוביים הדק (7 מ"מ) לאורך כל צדי המסך, כך ששילוב הצמדת מסכים זהים יהיה נוח. צורתו של בסיס המסך מלבנית, עשויה פלסטיק מוברש שממשיך את הקו הענייני, לא כזה שמנקר עיניים אבל רחוק מלהיות פשוט למראה. במרכז המעמד שולב החישוק המקובל לליפוף חוטים וסידורם. במארז קיבלנו כבל USB-C, עוד כבל USB-C ל- USB-A וכבל וידאו DP, נדיב מהמצופה.


סט היציאות במסך מרשים: יציאת DP 1.4, יציאת HDMI 2.0, USB Type-C (נתמך DP עם הספק כוח 90W), שלוש יציאות USB 3.0 (אחת מהן תומכת טעינת 2A), יציאת אוזניות 3.5 מ"מ ועוד USB Type-C שגם תומכת בטעינה עד 3A. בשורה התחתונה: סט החיבורים המגוון והנדיב ביותר שיצא לנו להכיר במסך מחשב. תשכחו מ-HUB או ממפצלים למיניהם; במסך יש את כל החיבורים שתזדקקו להם ואין סיכוי להיתקע עם אביזר חיצוני בלי שה-U2720Q ימצא לו בית חם. עוד יתרון הוא ספק הכוח המובנה במסך, בניגוד למסכים אחרים שאצלם ספק הכוח הוא מחוץ למסך, בדמות קוביית חשמל ענקית, כבדה ובעיקר מכוערת. ספק כוח מובנה אומר אמנם משקל גוף גדול יותר, אבל כשייעודו של המסך סטטי, לא מדובר בחיסרון של ממש.



עוברים לתפריט המסך (OSD), שמתופעל על ידי ארבעה מקשים פיזיים משמאל לכפתור ההפעלה/כיבוי. הניווט בתפריטים פשוט להפעלה, בזכות 4 סמנים על המסך שמשנים את זהותם בהתאם לתפריט הרלוונטי. בין האפשרויות: מעבר בין תבניות צבע תואמות שימוש כמו מצב Comfort ש"מחמם" את הצבעים, Movie, Game ושאר משחקי טמפרטורה שמציגים גווני כחול וחום שונים. עוד ניתן לשנות בהירות, ניגודיות, יחס צפייה, חדות ושאר פרמטרים שגרתיים.

זווית הצפייה עומדת על 178 מעלות כמקובל ויכולות הכיוונון של הצג דינמיות מאוד: גובה של עד 13 ס"מ, הטיה קדימה ואחורה (‎-5° עד 21°), סיבוב מצד צד (‎-45° עד 45°) וסיבוב על ציר (‎-90° עד 90°). את המסך אפשר גם לתלות על זרוע צמודת קיר בחיבור VESA 100x100 סטנדרטי. ההתנגדות הנדרשת מצד המשתמש בעת הכיוונון גבוהה למדי, כלומר לא יספיק כוח סביר כדי להגביה את המסך למשל, אבל אנחנו אישית מעדיפים את הנוקשות הזו על פני מסך שיהיה קל מדי להזיז בכל תנועת יד אקראית. כך גם לגבי הסיבוב על צירו: גילינו שעדיף להחזיק את המעמד עם יד אחת ולייצב אותו במקביל להזיז המסך, במקום להשתמש ביד אחת כדי להזיז את המסך ימינה/שמאלה. בגלל גודלו של רוחב המסך, את הסיבוב על הציר לגובה יש להקדים בפעולת הטיית המסך קדימה – ורק אז ממדי המסך מאפשרים להטות אותו לגובה של 90 מעלות, לצפייה אנכית מלאה. גם לחיצה על מקשי ה-OSD גורמים למסך לרטוט לא מעט, אבל ייצוב עם יד אחרת אמור לטפל בעניין.

מסיימים בעמידות ואבטחה: על הגנת המסך אחראי ציפוי קשיח (3H) שאמור למנוע שריטות שגרתיות. על אבטחת המסך עצמו אחראי חריץ למנעול אבטחה שיגן מפני גניבה פיזית וקיים גם חריץ לנעילת המעמד. בתצוגה ישנו ציפוי מבטל בוהק שמגן מפני החזרת שמש – שכאמור לא הוכיח את עצמו יותר מדי ועדיין ספגנו השתקפות ברורה, בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות הערב כשהודלקו במשרד אורות פלורסנט מסנוורים במיוחד.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.