מטבע הדברים, מסך בגודל 27 אינץ' יתפוס יותר מקום על שולחן העבודה שלכם מאשר מסך ה-24 אינץ' שכנראה יש לכם במשרד, אך תפוצו על כך בשדה ראייה רחב משמעותית. משקלו של המסך כולל הסטנד עומד על 6.2 ק"ג אבל כיוון שייעודו סטטי, הנתון לא אמור להפריע לכם יותר מדי. עוביו של המסך 5 ס"מ ועם מעמד 12.8 ס"מ, כך שבתלייה על קיר הוא לא יבלוט בצורה מורגשת. המראה הכללי מאוד טכני ומקצועי: הוא משתלב היטב בנוף המשרדי, נהנה משוליים שחורים ושווים בעוביים הדק (7 מ"מ) לאורך כל צדי המסך, כך ששילוב הצמדת מסכים זהים יהיה נוח. צורתו של בסיס המסך מלבנית, עשויה פלסטיק מוברש שממשיך את הקו הענייני, לא כזה שמנקר עיניים אבל רחוק מלהיות פשוט למראה. במרכז המעמד שולב החישוק המקובל לליפוף חוטים וסידורם. במארז קיבלנו כבל USB-C, עוד כבל USB-C ל- USB-A וכבל וידאו DP, נדיב מהמצופה.
סט היציאות במסך מרשים: יציאת DP 1.4, יציאת HDMI 2.0, USB Type-C (נתמך DP עם הספק כוח 90W), שלוש יציאות USB 3.0 (אחת מהן תומכת טעינת 2A), יציאת אוזניות 3.5 מ"מ ועוד USB Type-C שגם תומכת בטעינה עד 3A. בשורה התחתונה: סט החיבורים המגוון והנדיב ביותר שיצא לנו להכיר במסך מחשב. תשכחו מ-HUB או ממפצלים למיניהם; במסך יש את כל החיבורים שתזדקקו להם ואין סיכוי להיתקע עם אביזר חיצוני בלי שה-U2720Q ימצא לו בית חם. עוד יתרון הוא ספק הכוח המובנה במסך, בניגוד למסכים אחרים שאצלם ספק הכוח הוא מחוץ למסך, בדמות קוביית חשמל ענקית, כבדה ובעיקר מכוערת. ספק כוח מובנה אומר אמנם משקל גוף גדול יותר, אבל כשייעודו של המסך סטטי, לא מדובר בחיסרון של ממש.
עוברים לתפריט המסך (OSD), שמתופעל על ידי ארבעה מקשים פיזיים משמאל לכפתור ההפעלה/כיבוי. הניווט בתפריטים פשוט להפעלה, בזכות 4 סמנים על המסך שמשנים את זהותם בהתאם לתפריט הרלוונטי. בין האפשרויות: מעבר בין תבניות צבע תואמות שימוש כמו מצב Comfort ש"מחמם" את הצבעים, Movie, Game ושאר משחקי טמפרטורה שמציגים גווני כחול וחום שונים. עוד ניתן לשנות בהירות, ניגודיות, יחס צפייה, חדות ושאר פרמטרים שגרתיים.
זווית הצפייה עומדת על 178 מעלות כמקובל ויכולות הכיוונון של הצג דינמיות מאוד: גובה של עד 13 ס"מ, הטיה קדימה ואחורה (-5° עד 21°), סיבוב מצד צד (-45° עד 45°) וסיבוב על ציר (-90° עד 90°). את המסך אפשר גם לתלות על זרוע צמודת קיר בחיבור VESA 100x100 סטנדרטי. ההתנגדות הנדרשת מצד המשתמש בעת הכיוונון גבוהה למדי, כלומר לא יספיק כוח סביר כדי להגביה את המסך למשל, אבל אנחנו אישית מעדיפים את הנוקשות הזו על פני מסך שיהיה קל מדי להזיז בכל תנועת יד אקראית. כך גם לגבי הסיבוב על צירו: גילינו שעדיף להחזיק את המעמד עם יד אחת ולייצב אותו במקביל להזיז המסך, במקום להשתמש ביד אחת כדי להזיז את המסך ימינה/שמאלה. בגלל גודלו של רוחב המסך, את הסיבוב על הציר לגובה יש להקדים בפעולת הטיית המסך קדימה – ורק אז ממדי המסך מאפשרים להטות אותו לגובה של 90 מעלות, לצפייה אנכית מלאה. גם לחיצה על מקשי ה-OSD גורמים למסך לרטוט לא מעט, אבל ייצוב עם יד אחרת אמור לטפל בעניין.
מסיימים בעמידות ואבטחה: על הגנת המסך אחראי ציפוי קשיח (3H) שאמור למנוע שריטות שגרתיות. על אבטחת המסך עצמו אחראי חריץ למנעול אבטחה שיגן מפני גניבה פיזית וקיים גם חריץ לנעילת המעמד. בתצוגה ישנו ציפוי מבטל בוהק שמגן מפני החזרת שמש – שכאמור לא הוכיח את עצמו יותר מדי ועדיין ספגנו השתקפות ברורה, בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות הערב כשהודלקו במשרד אורות פלורסנט מסנוורים במיוחד.