סקירה - שואב אבק Roborock H6 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - שואב אבק Roborock H6

הטוב
  • עוצמת שאיבה גבוהה
  • ערכה שופעת באביזרים
  • מסך OLED
  • פיזור חום
  • משקל
  • בקרת שיוט
  • איכות בנייה
הרע
  • מברשת חובטת לשטיחים ברכישה בנפרד
  • מוט מתכתי רגיש לשריטות
  • מד סוללה מזייף לעיתים
  • מיכל אשפה יחסית קטן
  • יקר לעומת המתחרים הסיניים
בשורה התחתונה
חברת רובורוק נכנסת באיחור לא אלגנטי לשוק השואבים האלחוטיים הרותח, אך נראה שהאיחור הזה עשה ל-H6 רק טוב. הוא מעניק עוצמת שאיבה חזקה, שפע של אבזור וחלקים, מסך OLED עם מידע מגוון וכן חיי סוללה טובים מהממוצע. החסרונות שלו מתגדמים לעומת היתרונות הרבים, ונראה שלדייסון קם מתחרה חדש אך חזק. עם מחיר שממוקם ישירות במרכז הקטגוריה, נראה שה-H6 יכול להיות בקלות פופולארי במיוחד.
הקדמה
קטגורית השואבים האלחוטיים נמצאת בשיא ומתפוצצת מרוב מתחרים, משואבים סיניים ועד מותגי פרימיום כמו דייסון, בוש ושארק. כעת, חברת רובורוק הידועה בשואבי האבק הרובוטים שלה, (אלו שזזים לבד ושואבים לבד, זוכרים?) מצטרפת לחגיגה: ה-H6 הינו הסנונית הראשונה של החברה בכל הנוגע לשואבי מוט אלחוטיים. היצרנית ציידה את ה-H6 במסך OLED שחור לבן, בקרת שיוט,  שפע רב של אביזרים, עוצמת שאיבה של 25,000PA והספק של 420 וואט. האם ה-H6 הוא המלך החדש של השואבים האלחוטיים?

הספק
נתון המבטא את עוצמת המנוע ואת צריכת החשמל שלו ונמדד בוואטים (w). חשוב לדעת שהספק המנוע אינו משקף בהכרח את עוצמת היניקה של השואב (WSP) ולכן אין להסתמך עליו בשיקול הקנייה.

תודה לרשת באג על השאלת המוצר לסקירה

איכות השאיבה והסינון (40%)

9

למנוע שלוש עוצמות, כפי שניתן למצוא ברוב השואבים האלחוטיים כיום. מצב חיסכון בסוללה שאולי טוב לגרגרי אבק קטנים או לשאיבה של חפצים עדינים, ומצב הביניים, שבו כל הנראה תשתמשו הכי הרבה. במצב זה, למנוע יש מספיק כוח לשאוב אבק, קורנפלקס, אבנים קטנות, קמח, אורז וכל מה שמתפזר על הרצפה בקלות.


אף על פי שדף הנתונים מציג נתוני כוח מנוע טובים, הם לא הטובים ביותר שניתן להשיג בשוק. מצד שני, מי צריך יותר מזה? בעזרת עוצמת יניקה של 25,000PA, ה-H6 מספק כוח שאיבה בכל מצב ובכל דרישה.


גם כאשר מפרקים את הצינור והמברשת הראשית, המנוע ממשיך לספק כוח שאיבה טוב בצירוף שאר האביזרים. במצב האמצעי, הסוללה אינה מתרוקנת מהר, ומנגד לא מסתפקים בעוצמת שאיבה חלשה מדי - מצב אידיאלי לשימוש יומיומי.



מצב הטורבו, או MAX, הופך את השואב ליונק כוחני שמאיים לעקור את הרצפות או את הפרקט. המברשת הראשית פשוט נדבקת לרצפה ויש צורך בהפעלת כוח כדי להניע או לגרור אותה. אנחנו השתמשנו במצב זה כאשר קדחנו חור בקיר, ועמדנו מתחת למקדחה עם הפיה הצרה. האבק ושאריות הקיר פשוט נשאבו לתוך המיכל, בלי להשאיר לכלוך על הרצפה כמעט.

עוצמת השאיבה ב-H6 נהדרת, ומתאימה למגוון רב של שימושים. לא מדובר רק על שאיבה של רצפה או פרקט, אלא גם על עוצמת שאיבה חזקה בעזרת האביזרים המצורפים. זהו נתון שאינו מובן מאליו, וכבר פגשנו שואבים שהיו חזקים הודות למברשת הממונעת, אך בשילוב אביזרים אחרים, כוח היניקה פחת.

נוחות שימוש (40%)

8

משקלו של ה-H6 קל, רק 1.4 ק"ג. משקלו הקל הופך את מלאכת השאיבה לקלה יותר גם לבני נוער או ילדים שרוצים להתנסות ולנקות את החדר שלהם, אם הדבר הזה קורה מתישהו… בשאיבת רצפה או פרקט הדבר אולי פחות מורגש, אבל בשאיבה של מסילות, פאנלים, ושאר הדברים שלא מוגדרים כ"רצפה" - שם משקלו הנמוך של השואב בא לידי ביטוי.  


אחת מהאפשרויות היותר יעילות ב-H6 היא אופציה לבקרת שיוט. לוחצים על כפתור קטן בצד השואב, ואפשר לשחרר את האצבע מההדק והשואב ימשיך לשאוב לבד. במצב האמצעי זה עובד נהדר, אך במצב המקסימלי, השואב החליט לנתק את הבקרה כעבור דקה בערך, ללא סיבה מיוחדת.

המברשת הראשית, זו שמתאימה לפרקט או לרצפה, ולא לשטיחים, מעוצבת בצורה שונה מהשואבים של שיאומי או דייסון. במקום גלגלים קטנים בחלק האחורי של המברשת, זה שקרוב יותר לרגליים שלנו, החליטו ברובורוק לשלב פס גומי מתגלגל, במקום גלגלי פלסטיק או גומי נשלפים.


אם מושכים את המברשת, הגומי הזה מתלכלך יחסית מהר, והוא רגיש מאד למעבר בין בלטות ברצפות, או בין פסי עץ בפרקט. הזעזוע מגיע ליד שאוחזת את השואב, וזה לא הדבר הכי נעים שיש. ניתן לפתור את זה בעזרת הרמה של החלק האחורי של המברשת כאשר מעבר של ריצוף מגיע.  

מסך ה-OLED, שאינו מציג צבעים כמו בדייסון V11, הוא אחד מהפיצ'רים היותר נחמדים שיש בשואב. עד לקבלת השואב לסקירה, לא הבנו בשביל מה צריך מסך בשואב אבק. המסך הקטן, מספק מידע כמו אחוזי סוללה (כן, גם פה יש אחוזי סוללה…), עוצמת שאיבה ומצב טעינה. כמו כן, ניתן לראות אם בקרת השיוט עובדת או לא. סך הכל, מדובר בפיצ'ר נחמד מאד, שהופך את השואב למוצר יותר טכנולוגי.

ערכת השואב, מגיעה עם שפע של אביזרים, למעט מברשת חובטת שעלותה 199 ש"ח. תמצאו כאן צינור גמיש (ניתן לחבר אליו מברשות שונות), מברשת צרה למסילות, מברשת לספות ולמזרנים, מברשת רחבה יותר למצב ידני, מתקן תלייה, מתקן לאביזרים, צינור מתכתי אדום שרגיש עד מאד לשריטות או נגיעות, וכמובן המברשת הראשית לרצפה ולפרקט (פלאפי).


מברשת חובטת לשטיחים - לרכישה בנפרד

מברשת הפלאפי, או המברשת הראשית הרכה, בנויה כך שהיא לא לוכדת בתוכה שיער ארוך, וגם אחרי שאיבות רבות, השיער שהצטבר היה בכמות נמוכה יחסית לשאר השואבים. בלי קשר, ניתן לפרק אותה ולשטוף אותה. מילה טובה גם מגיעה למברשת הספות והמזרנים שהוציאה הרבה מאד לכלוך וזוהמה מהספות, ריפודי כסאות אוכל ומהמיטה. בשילוב לעוצמת MAX היא יונקת את הריפוד ומחדשת אותו באופן חצי מקצועי.

ריקון מיכל האשפה מתבצע תוך הורדת כפתור הנעילה. עם זאת, רוב הזמן היינו צריכים לדחוף עם האצבע את הלכלוך שנתקע בין הפילטר לבין מיכל הפלסטיק (ניעור לא עזר). כמו כן, השואב מתפרק וניתן לשטוף במים את הפילטרים (לא פילטר אחד, אלא כמה; מסנני HEPA) ואת התושבת האדומה, מה שעזר לנו להיפטר ממצבורי האבק לאחר שקדחנו בקיר (אבק שמזכיר קמח או פודרה). מנגד, הרכבת המסננים והפילטר בחזרה למנוע דרשה מאמץ ולא עברה חלק, למרות שהיא אמורה להיות פשוטה.



בד"כ, כאשר שואבים אלחוטיים ניחנים בעוצמת שאיבה חזקה, מלווים לכך רעש וחום. ב-H6 זה לא בדיוק ככה. הרעש במצב המקסימלי לא מחריש אוזניים, אך הוא נוכח. יש שואבים כמו הג'ימי JV83 או אפילו הדייסון V10 שרועשים ממנו. מבחינת חום, ניתן לראות שנעשתה פה מחשבה על פיזור החום: חום המנוע יוצא מאזור הפילטר העליון, רחוק מגוף או יד המשתמש, ובמהלך השימוש השוטף, גם על מצב MAX, לא הרגשנו בטיפת חום שיצאה מהמנוע.

חובט
תכונה המיועדת לניקוי שטיחים עבים. בשואב חובט מותקנת מברשת בצורת גלגלת שמסתובבת במהירות גבוהה ומקפיצה את משקעי הלכלוך ממעמקי השטיח כלפי מעלה, ובכך מבטיחה ניקוי יסודי שלו. יתרון חשוב נוסף של המברשת הוא באיסוף יעיל של שיער בעלי חיים. תכונה זו קיימת בכל השואבים העומדים ובחלק מהשואבים הרגילים.

עמידות ואיכות הבנייה (10%)

8.5

כבר עם פתיחת הקופסה, ניתן לחוש כי חלקי הפלסטיק איכותיים, מוצקים ועושה רושם שיהיו עמידים. שלא כמו חלקי הפלסטיק, מוט המתכת האדום, כנראה רגיש בהרבה יותר למכות או שריטות. מספיק ששאבנו מתחת לשולחן או מזנון ולא נזהרנו, והוא קיבל סימנים לא נעימים.




הירידה לפרטים ב-H6 שווה התעכבות קלה - השואב עצמו בנוי באיכות שלא נופלת מדייסון - הכל מתחבר בקליק, המסך נראה טוב וברור, המטען קטן, עמדת הטעינה מוצקה וחסונה, וכך גם האביזרים, שכנראה יעברו התעללות. גם הפילטרים ניתנים לשטיפה ולשימוש חוזר. עם זאת, היצרן מדגיש שיש לייבש את החלקים לפחות 24 שעות עד להרכבתם בשואב.

סוללה (10%)

9

לטענת היצרנית, ה-H6 הוא "שואב האבק האלחוטי הראשון בעולם שמשתמש בסוללת ליתיום-יון פולימר", והיא מצהירה על זמן עבודה של עד 90 דקות. נתון מרשים ללא ספק, אך מדובר על עבודה במצב ECO. עם הוצאת השואב מההטענה, המסך אכן מציג נתון שנותרו לנו עוד 88 דקות, בתנאי שנפעיל את השואב במצב חסכון בסוללה.


מכיוון שלדעתנו עוצמה זו נמוכה מדי, ברוב הזמן מצב הסוללה היה ביניים - פשרה בין ביצועים לחיי סוללה. עפ"י מסך, במצב זה ניתן לשאוב במשך זמן של בערך 40 דקות, שגם זה נתון טוב יחסית. מעבר לעוצמת MAX מחסלת את הסוללה, וניתן לשאוב כך רק במשך דקות ספורות, כנהוג בשואבי אבק אלחוטיים.




המסך המציג את אחוזי הסוללה פותר ומעלים את חרדת השימוש במהלך ניקוי ארוך. בדרך כלל, נוריות הלד הקיימות בשאר השואבים, מספקות אמת מידה ממוצעת ולא מדויקת כמו במסך של ה-H6. עם זאת, לחובתו יש לציין, כי במצב MAX, השואב כבה כאשר עוד נותרו לו 10% סוללה. בשאר המצבים, אחוזי הסוללה דייקו והשואב נכבה כאשר היו לו אחוזי סוללה בודדים. בזמן הטעינה ישנה אנימציה נחמדה שמעידה על הזרמת החשמל לסוללה.


טעינת הסוללה אורכת כ-4 שעות, וניתן להטעין אותה בחיבור ישיר למטען (חיבור עגול), או בעזרת מתקן העגינה לקיר ופסי המגנט הזהובים בתחתית הסוללה.

תודה לרשת באג על השאלת המוצר לסקירה