סקירה - אוזניות JLab Play Gaming Wireless ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

אוזניות JLab Play Gaming Wireless Headset

סקירת wisebuy - אוזניות JLab Play Gaming Wireless Headset

הטוב
  • תואמות למגוון פלטפורמות
  • מיקרופון נשלף
  • חיי סוללה ארוכים
  • תג מחיר נוח
הרע
  • אטימות חלשה
  • מיקרופון רגיש מדי שיוצר הד לעיתים
  • ללא מפצל AUX במארז
  • ללא תוכנה ייעודית
  • איכות בנייה נמוכה
  • שקע טעינה Micro-USB מיושן
בשורה התחתונה
הגענו סקפטיים, יצאנו מסופקים: האוזניות הללו אמנם לא הצליחו להבריק בכל המבחנים, ביניהם איכות ההאזנה הקריטית, ולחובבי הצליל המדויק והמפורט נציע להתרחק; לעומתם, גיימרים מתחילים ימצאו באוזניות הגיימינג JLab Play Gaming Wireless Headset דיל לא רע בכלל: הן תואמות לקונסולות הפופולריות ולמחשב (רק אל תשכחו לקנות מפצל), נהנות ממיקרופון נשלף עם עכבה נמוכה להפליא וכלולות בהן גם חיי סוללה שלא נגמרים.
הקדמה
ה-Play Gaming Wireless הן אוזניות גיימינג אלחוטית מבית JLab המבטיחות סוללה שתספיק ל-22 שעות פעילות, תאימות מלאה לסמארטפונים ולקונסולות הפופולריות, מיקרופון נשלף, חיבור בלוטות' 5.0 + aptX עם השהייה נמוכה במיוחד ורמקול דינמי בקוטר 40 מ"מ. הן זמינות לרכישה בצבע שחור/כחול.

איכות הצליל (50%)

7

נתחיל בנתונים הרשמיים והם לא מעטים: מיקרופון מובנה חד כיווני עם רגישות של 38dB±3dB והשהייה של 60ms. הרמקול דינאמי בקוטר 40 מ"מ עם טווח תדרים סטנדרטי של 20Hz-20kHz, התנגדות 32Ω והספק של 110±3db. הקודקים הנתמכים: aptX/SBC. ה-JLab Play מציעות שני מצבי האזנה מובנים, Gaming ו-Music, הראשון מדגיש את התדרים הגבוהים והבינוניים לחידוד הקול, ומצב המוזיקה מדגיש את הבאסים והקולות העדיפה בהאזנה לשירים. מעבר ביניהם מתבצע על ידי לחיצה ממושכת על צמד כפתורי הווליום במקביל. צפצוף בודד מעיד על מצב Gaming וצפצוף כפול מצביע על Music – לא החיווי האידיאלי אבל לומדים להתרגל אחרי כמה שעות שימוש.


נתחיל מהסוף ובכל הנוגע לאיכות הצליל, ה-JLab Play רחוקות מלהתאים לאודיופילים מביננו. יש הרבה פשרות בטיב הסאונד, שמתבטא בעיקר בצליל חסר אופי, בנאלי ונטול העושר שיש לאוזניות גיימינג יקרות יותר. פירוט הטווחים הגבוהים והנמוכים סביר בלבד – בין אם כשהאזנו לרשימת נגינה במשך יום שלם במשרד או בזמן שלחמנו בשדות הקרב של Warzone, הצליל הסופי מאוד "מיושר", כאילו מוגש בשכבה אחת נטולת פירוט.

בכל הנוגע לאטימות החיצונית, הבאס זולג מהאוזניות בבירור ועל כך יעידו קולגות שישבו לידנו וידעו בדיוק את קצב המוזיקה שהאזנו לה. מדובר במעין סאונד מעומעם שאמנם לא מאפשר אבחנה מלאה של המתנגן, אבל קשה גם לפספס אותה כשהיא פועלת ברקע. התופעה מתרחשת בעיקר בעוצמות הסאונד הגבוהות (85% ומעלה) אבל פגשנו לא מעט אוזניות שגם בווליום המקסימלי שמרו מבחוץ על שקט מופתי. גם על האטימות הפנימית היו לנו כמה הערות: ראשית, הספוג העוטף את הדרייברים רחוק מלכסות את כל האוזניים, מה שמוביל לזליגת סאונד מבחוץ. את הסביבה החיצונית קל לשמוע, גם אם מעומעמת במקצת ורעשים מונוטוניים כמו מזגן או צפצופים קבועים מהחלון חודרים בקלות. רק כשעוצמת הסאונד עוברת את ה-50%, רעשי הרקע מתחילים "להידרס" על ידי המוזיקה.


המיקרופון הפתיע לטובה וקולנו היה ברור מאוד למאזינים בצד השני, שהודיעו על שיחות חדות ונטול קטיעות. הבעיה הקריטית מופיעה בזמן גיימינג, ייעודן המרכזי של האוזניות: המיקרופון רגיש מדי ונטיית היתר שלו לתעד כל פיסת סאונד מבחוץ מוביל להמון הקלטות סאונד שזולגות מהאוזניות עצמן בזמן משחק. ניסינו להקשיח את רגישות המיקרופון דרך הדרייבר של כרטיס הקול אך ללא הועיל: המיקרופון אמנם הנמיך את עוצמת הרגישות שלו, אך אפקט ההד המשיך להופיע ולשחקנים בצוות שלנו זה ממש הפריע. פתרון למניעת הבעיה היה כמובן אטימות ראויה יותר או זרוע מיקרופון ארוכה מהנוכחית, כזו שתתקרב יותר לפה ותתרחק מכוסות האוזן – אך ב-JLab Play נותרנו עם מיקרופון שמקליט כל רחש. מילה טובה מגיעה על מהירות התגובה: ב-JLab מתגאים במהירות תגובה 60ms ובמבחן המציאות אכן גילינו זריזות תגובה מצוינת. חשוב לציין שממוצע זמן תגובה בקטגוריה זו עומד על 100ms ועל הבדל כה זניח אף אוזן אנושית לא תבחין בהבדל בכל מקרה, אבל מבחינתנו כל שיפור בתחום מבורך.

נוחות השימוש (25%)

7.5

כיאה לייעודן, נראה שה-JLab Play מבקשות להיות בולטות בנוף אוזניות הקשת. הן מצליחות חלקית: משקלן 150 גרם בלבד, העיטורים הכחולים מושכים תשומת לב כמקובל בתחום, התפירה העדינה בחישוק הפנימי מוערכת והלוגו בחישוק החיצוני משאיר טעם של מותג גיימינג - אבל עד כאן הרגשת ההתחשבות. יתר הרכיבים באוזניות פשוט למדי: את כוסות האוזן מכסים ריפודים שמספקים התנגדות סבירה ואינם עשויים "קצף זוכר" (Memory Foam), החלק החיצוני של הכוסות עשוי פלסטיק קל ומשעמם והמקשים נעים במקומם ואינם מעניקים תחושת ביטחון גבוהה מדי. על מחיר נמוך משלמים וב- JLab מזכירים זאת בדמות איכות בנייה נמוכה. עוד חסרונות באותו הקשר שכדאי לקחת בחשבון: האוזניות לא מצוידות בשום תקן IP ואין כאן גם תוכנה ייעודית למחשב או אפליקציה לסמארטפון, כלומר תשכחו מאקולייזר בהתאמה אישית וגם על עזרי גיימינג תומכים אין מה לדבר. מלבד האוזניות, במארז קיבלנו נרתיק נשיאה קשיח, כבל AUX וכבל טעינה Micro USB.



בכל זאת, יש כמה חדשות טובות באשר לנוחות השימוש לאורך זמן: הקשת מספיק רחבה ואינה לוחצת על הרעש בעת שימוש ממושך, כך שנמנעו מאיתנו כאבי ראש שטיפוסיים לאוזניות קשת זולות. הרחבת הקשת נעשית בקלות והתאמתה לראש המשתמש מהירה, אבל לא תמצאו כאן רמות התאמה מספריות נקובות על האוזניה, כך שבעת קיפול תצטרכו למצוא מחדש את המידות המתאימות לכם. אגב קיפול, בכל אשר לנשיאה ממקום למקום, כוסות האוזניות מתקפלים בקלות אל בסיס הקשת וצורתן הקומפקטית נכנסת בקלות לנרתיק הקשיח, שכאמור מגיע במארז.

הצימוד הראשוני עם הסמארטפון היה נטול תקלות וברגע זריז זיהינו את האוזניות, שהודיעו מצדן על ציוות מוצלח. באוזנייה ימין ממוקמים 4 מקשים הנדרשים להפעיל את כל תכונות האוזנייה: הגברת/הנמכת ווליום, כפתור שימושי ומקש ייעודי להשתקת המיקרופון. שירים מועברים קדימה/אחורה בלחיצה ממושכת על כפתורי הווליום והמקש הייעודי מטפל בשאר הפעולות השימושיות: הדלקת/כיבוי האוזניות בלחיצה ממושכת, קבלת/ניתוק שיחה בלחיצה בודדת והפעלת עוזרת ווירטואלית בלחיצה כפולה. אל מיקום המקשים קל מאוד להתרגל והשימושיות בשוטף מעולה: הפקודות מועברות מיד וההתאקלמות למקשי האוזניות היא מהמהירות שיצא לנו להכיר, כנראה בזכות מיקום מוצלח. עוד חשוב לדעת שהמקשים פעילים רק בעת חיבור אלחוטי ואם תחברו אותם דרך AUX, הם פשוט לא יגיבו.


חיבור הבלוטות' בגרסת 5.0 מבטיח טווח קליטה של 9 מטר ובפועל מציע אפילו יותר, כשרק לקראת גבול ה-12 מטרים התחלנו להרגיש קטיעות וגמגומי סאונד שהעידו על קצה היכולת. בזמן גיימינג הנתון לא רלוונטי מדי אבל למשתמשים שמאזינים למוזיקה בחלל עבודה ורוצים רגע לקפוץ למטבח המשותף מבלי להוריד את האוזניות, אלה חדשות טובות. עוד יתרון שחשוב לציין הוא מהירות התגובה המרשימה ב-JLab Play; מרגע הפעלת השיר מהנגן בסמארטפון או בצפייה בנטפליקס, העכבה נמוכה עד כדי אפסית וההבדל בינו לבין חיבור קווי (AUX) כמעט ולא מורגש.


לפני שנגיע לשימושיות במחשב, ראוי לציין שה-JLab Play ייעודיות עבור קונסולות וסלולריים, כשהמחשב האישי מצוין אחרון בפירוט המוצר באתר החברה. הסיבה: באוזניות יציאת AUX משולבת אוזניות/מיקרופון, כזו שתתאים לסמארטפונים ושלטים בלבד. רוב משתמשי המחשב יצטרכו להיעזר שמפצל את שתי הכניסות – ואינו מסופק במארז. למזלנו נעזרנו במפצל שכבר היה לנו, רק חבל שב- JLab לא התחשבו במשתמשי המחשב, קהל עצום ולא פחות חשוב, אליו גם פונה המותג. לאחר חיבור המפצל וזיהוי על ידי המחשב, הכל עבד כנדרש וגם בקר השליטה על הווליום מגיב במהירות. לשאר מכונות המשחק הפופולריות כמו Nintendo Switch, XBOX ו-PlayStation 4, התאימות של האוזניות קלה ולא אמורה להיות בעיה לחבר אותן דרך כניסת 3.5 מ"מ הסטנדרטית.

משך פעולת הסוללה (25%)

9

ב- JLab מבטיחים חיי סוללה נאים למדי, יותר מ-22 שעות פעילות ומשך המתנה של כ-400 שעות. קיבלת הסוללה המובנת 100mA וזמן טעינה מלא אמור להימשך 3 שעות. יש גם הבטחה לטעינה מהירה; בתמורה ל-10 דקות טעינה נקבל שעת משחק. הטעינה מתבצעת עם כבל Micro USB שסופק באריזה, חיבור וותיק שמשום מה ב-2020 עדיין ממשיכים להציע אותו.


כמובטח, חיי הסוללה אכן הרשימו. בתום יום משרדי, האוזניות פעלו בערך 8 שעות רצוף וללא הפסקה בעוצמת ווליום 70% והסוללה הצביעה על 60% סוללה. בתום יום זהה נוסף, נותרנו עם עוד 20%. מבחינתנו תוצאות מעולות שישרתו נהדר משתמשים כבדים, כאלו שמרבים בטיסות ארוכות או אפילו לרצף סדרת משחקים ארוך במיוחד.