סקירת wisebuy - טלפון סלולרי OnePlus 8 Pro 256GB 12GB RAM וואן פלוס
- מצלמה ראשית מעולה
- ביצועים גבוהים
- תצוגה מצוינת
- חיי סוללה ארוכים
- רמקול צורם
- שולי המסך קמורים
- מצלמות משניות בינוניות
אותם שני סעיפים היוו מגבלות מיושנות שבלטו ככוכבית הערה מעל תהליך בחירת המוצר. גם המכשיר היקר והמתקדם ביותר של החברה, לא היה עמיד במים או אבק, אך לא עוד. כעת וואן פלוס מציעה את הטוב ביותר שלה במחיר שתואם את השוק ועם תמורה טובה מאוד. עבורנו חווית השימוש ב-8Pro הייתה חיובית באופן עקבי וזה בדיוק מה שמפריד בין המכשירים הכמעט זהים בשוק הסלולר הצפוף. שווה לשדרג.
ה-OnePlus 8 Pro הוא ספינת הדגל של החברה, והוא מכיל מספר חידושים מעניינים לצד עדכונים רלוונטיים. המכשיר מגיע עם מסך Fluid AMOLED בגודל 6.78 אינץ', 8 או 12 גיגה RAM, ו-128 או 256 גיגה אחסון בהתאם, מעבד סנאפדרגון 865, שלוש מצלמות, סוללה בקיבולת של 4510 מיליאמפר ותמיכה בטעינה מהירה.
לראשונה בסדרת מכשירי הדגל של החברה, ישנה עמידות במים ואבק ותמיכה בטעינה אלחוטית. כעת אחרי שוואן פלוס יישרה קו עם שאר היצרניות, האם יש ל-8 Pro את כל מה שצריך כדי להיות להיט?
בעוד שהאפרכסת מספקת צליל יחסית צלול וחד, רמקול הסטריאו המובנה בינוני למדי ומייצר צליל צורמני שהקשה על ניהול שיחה או צפייה בסרטונים. המיקרופון המובנה עובד כצפוי ומאפשר לנהל שיחה ללא בעיות מיוחדות. יחד עם זאת, חיישן המרחק שאמור לזהות ולכבות את המסך בזמן השיחה, לא עשה עבודה טובה במיוחד ומצאנו את עצמנו משתיקים את המיקרופון או מנתקים את השיחה בטעות.
עיצוב המכשיר אינו שונה במיוחד מהדגם הקודם. כעת המצלמה הקדמית כבר לא עולה ויורדת אלא מובנית בתוך חריץ בצד שמאל של המסך. מערך הצילום בולט עוד יותר מאחור ושולי המסך קמורים.
ה-OP8P מגיע עם 3 מצלמות אחוריות וחיישן עומק. המצלמה הראשית והרחבה מסוגלות לצלם תמונות בגודל 48 מגה פיקסל שאחרי עיבוד יורד ל-12 מגה פיקסל אך התמונה איכותית יותר. מצלמת הזום, למרבה ההפתעה, היא זו שמגיעה עם הרזולוציה הנמוכה ביותר - 8 מגה פיקסל.
ב-8Pro ישנה סוללה מובנית בקיבולת של 4510 מיליאמפר ומיד לאחר שהתקנו את עדכון המערכת שהופץ עם יציאת המכשיר לשוק, חיי הסוללה התייצבו ונשארו מוצלחים לאורך כל זמן הבדיקה.
לאורך כל הבדיקה, הצלחנו להגיע בקביעות לזמן עבודה של יומיים עם ארבע שעות מסך, אך גם היו ימי עבודה בודדים שבהם זמן המסך לא עבר את ה-4 שעות ובסופם נאלצנו לטעון את הסוללה. השיא היה יום וחצי עם 9 שעות מסך שבו המכשיר שימש כמוניטור תינוק המשדר תמונה כמעט סטטית דרך הווי פיי. הורדת קצב הרענון מ-120 הרץ ל-60 הרץ אכן הוסיפה לזמן השימוש אך ההפרש לא היה אחיד והגדרות אחרות כמו רשת סלולרית מול וויפיי היוו גורם בעל משקל גבוה יותר בשינוי חיי הסוללה.
המכשיר תומך בטעינה מהירה באמצעות מטען 30W הכלול באריזה. לפי החברה אפשר להגיע מ-0 ל-50% ב-23 דקות ואנחנו הגענו ל-55% אחוז טעינה באותו זמן. היכולת לעבור מסוללה ריקה לחצי מלאה בפרק זמן של תוכנית טלוויזיה ממוצעת, היא נכס חשוב המאפשר לא רק גמישות במהלך היום אלא גם חוסר דאגה מוחלט לגבי היכולת לחזור לפעילות מלאה.
תכונה נוספת שאהבנו כאן היא הטעינה האדפטיבית. המכשיר לומד את דפוסי הפעילות של המשתמש ומשנה את קצב הטעינה בהתאם. למשל, אם אתם נוהגים לקום ב-6:30 בבוקר ומחברים את המכשיר למטען ב-23:00 בלילה, הוא יטען את הסוללה עד ל-80% ולאחר מכן יעצור, וישלים את הטעינה בדיוק בשעה שאתם צריכים לקום.
לראשונה אצל וואן פלוס ישנו דירוג רשמי לעמידות במים - IP68. עד כה החברה תרצה את חוסר העמידות בטענה שהמבחנים עולים כסף וככה היא מפחיתה את העלות הסופית של המכשיר, אז זה בעצם הדרך שלהם להילחם בלובי חברות הדירוג עבור האזרח הקטן. אולי בתחילת דרכה התירוץ הזה עוד היה תופס, אך כבר כמה שנים עברו מאז שמכשירי החברה נחשבו זולים, וכעת הם סוף סוף עומדים בסטנדרט הבסיסי לעמידות.
גב המכשיר מצופה זכוכית ויחד עם המצלמה הבולטת, יש לו אחיזה מאוד חלשה במשטח שעליו הוא מונח כך שאם לא תשתמשו בקייס מגן, הוא יחליק בקלות.