סקירה - עכבר Razer Basilisk X HyperSpeed ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - עכבר Razer Basilisk X HyperSpeed

הטוב
  • שני סוגי חיבורים – 2.4GHz ובלוטות'
  • ביצועים מהירים וניתנים לשינוי
  • תוכנה ייעודית ברורה ונוחה
  • חיי סוללה מספקים
הרע
  • גלגלת מגושמת ובולטת החוצה
  • ללא אפשרת לחיבור קווי
  • ללא תאורת RGB
בשורה התחתונה
הוא מהיר, בורך בחיי סוללה לא רעים בכלל והתוכנה הייעודית שלו פשוט מצוינת, לא משנה אם זה להגדרת פקודת מאקרו או קביעת מדרגות DPI. עכבר הגיימינג האלחוטי Basilisk X HyperSpeed יריב ראוי בקטגוריה שלו אבל ניחן בכמה חסרונות בולטים שקשה להתעלם מהם, כמו היעדר תאורת RGB שהיא כמעט הכרחית בעולם הגיימינג או כמו אי-היכולת לחבר אותו ב-USB, כך שלא תתקעו בזמן משחק כשהסוללה תתחיל לגמגם.
הקדמה
עכבר הגיימינג האלחוטי Razer Basilisk X HyperSpeed מתיימר להציע ביצועים מהירים ודיוק מרבי, עם הבטחה ל-"25% מהיר יותר מכל טכנולוגיה אלחוטית שקיימת כיום בשוק". עוד בעכבר: קישוריות כפולה (2.4GHz או בלוטות'), חיישן אופטי Razer 5G, תכנות מלא של כל מקשי העכבר והגדרה מראש של עד 5 שלבי DPI וחיי סוללה עד 285 שעות במצב HyperSpeed ועד 450 שעות במצב בלוטות'.

משך פעולת הסוללה (30%)

7.5

היצרנית מבטיחה 450 שעות עבודה במצב בלוטות' וכ-285 שעות במצב HyperSpeed. בחישוב מהיר של 4-5 שעות גיימינג ביום, תצטרכו להחליף סוללת AA כל חודשיים במצב HyperSpeed. לא מדובר בתוצאה רעה מדי אבל כנראה שסוללה נטענת, חיצונית או מובנית, היא הפתרון האידיאלי כאן. החיסרון הוא מן הסתם השבתת העכבר בזמן הטעינה – אבל בדרך כלל סוללה מובנית מתוגמלת בחיי סוללה ארוכים יותר.


העכבר עבר אצלנו בדיקה לאורך שלושה שבועות, גם בזמני משחק וגם במטלות משרדיות, לעיתים במצב בלוטות' אך רוב הזמן בקישורית HyperSpeed – ולא הרגשנו שהסוללה מתחילה לגמגם. באותו עניין, היה חסר לנו מחוון סוללה כלשהו, שייראה לנו כמה עוד חיי סוללה נותרו – בטח כשבזמן גיימינג מהיר לא נרצה לחפש סוללת AA בלחץ, אילו היינו יודעים שאנחנו לקראת צורך בטעינה מחודשת. התאכזבנו לגלות שאין אופציה לחיבור קווי – כיאה לייעודם, עכברי גיימינג אלחוטיים צריכים גם להציע חיבור קווי כאלטרנטיבה, במקרה של היעדר סוללה רזרבה.

ההתקנה ונוחות השימוש (30%)

8

פרט למקשי העכבר הקלאסיים (גלגלת ומקשי ימין/שמאל), עוד נוכח מקש DPI ייעודי ומקשי צד באזור האגודל. בגב העכבר מתג לשלוש אופציות: כיבוי העכבר, הפעלה ב- 2.4GHz ובקישוריות בלוטות'. המתג עצמו יציב, לא נוטה לזוז לבדו בין המצבים ומדרגות המעבר מספיק ברורות כדי להבין באיזה קישורית המשתמש נמצא. את מכסה העכבר פותחים בשליפה מלמעלה, בחיבור מגנטי אלגנטי שיוצא בקלות, שם נחשפים סוללת ה-AA וחריץ אחסון המשדר האלחוטי. מלבד העכבר, בקופסה קיבלנו סוללת AA בודדת, זוג מדבקות ממותגות ומדריכון.



העכבר שוקל בערך 100 גרם, מעט כבד מהעכבר האלחוטי המשרדי הממוצע, אבל יתרונו הוא בהתנגדות הגבוהה יותר שהוא דורש מהשחקנים. יתר המידות: אורך 13 ס"מ, רוחב 6 ס"מ, גובה 4.2 ס"מ. גוף העכבר נעים למגע: רובו פלסטיק אבל האזור בו מניחים את האגודל ובצד השני, הקמיצה והזרת, מוגנים במרקם נעים למגע ומחוספס לטובת החזקה יציבה יותר ולמניעת החלקות. מקשי הצד באזור האגודל גדולים מספיק אבל נוטים לגרור המון שגיאות הקלקה במהלך הלמידה, בעיקר בגלל שהמנח הטבעי של האגודל ממש סמוך למקש ה"חזור". אין תאורת RGB בנמצא ואולי מדובר בחיסרון הגדול ביותר של העכבר: באף set up גיימינג
חלומי הוא לא ישתלב בצורה אלגנטית, פשוט כי אין לו מה להציג באגף הצבעוניות – וחבל.


המקשים בעכבר מלאים ונקיים: כל פקודה מתקבלת במהירות ואין שגיאות הקלקה בכפתורים הראשיים או תיעוד של קליק כפול שלא במכוון. כל מקש ארוך, מלא ומגיב בכל מקום שתלחצו עליו, מהחלק העבה ביותר ועד לשפיץ החלק העליון. הרעש ה"קליקי" גם נוכח, אבל לא משהו שאי אפשר לסבול והוא דיי זהה לרעשי העכבר הסטנדרטי. את הגלגלת פחות אהבנו: היא מחוספסת היכן שנדרש אמנם, אבל גודלה המגושם והצורה בה היא בולטת החוצה מגוף העכבר הרגיש לנו מנותק מיתר סגנון ה- Basilisk X.

ב-Razer מתפארים ב"HyperSpeed", המתיימרת להציע עכבר מהיר ב-25% יותר מעכברים אלחוטיים אחרים, בזכות זריזות קליטת פקודות הקשה וחיישן אופטי עם התחייבות לדיוק 99.4% עד 16,000 DPI. מקש ה-DPI הייעודי הקובע את מהירות סמן העכבר ממורכז בעכבר וממוקם ממש מתחת לגלגלת. לחיצה עליו מקפיצה את רמת ה-DPI בין מדרגות ניתנות לשינוי וכן ניתן להוסיף/להוריד את כמות המדרגות, עד מקסימום של 5 רמות. אנחנו הסתפקנו ב-1800DPI למשימות משרדיות וסביבות 2500-3200 DPI למשחקי FPS – העכבר מגיב נהדר, במהירות ובדיוק הנדרש למשימות זריזות, ועדיין; לא הצלחנו להשתכנע שמדובר בעכבר שמקביל ביכולותיו לעכבר החוטי, מבחינת מהירות התגובה האפסית שהתרגלנו קודם לכן עם עכבר גיימינג חוטי מיצרנית מתחרה.




לרייזר יש תוכנה ייעודית בשם Razer Synapse המציעה אפשרויות התאמה אישית נרחבות. מרמת הגדרת המאקרו בכל מקש ומקש בעכבר, קביעת הרגישות בעת הקליק, החלפת הפונקציות של מקשי הצד בהגברת/הורדת הווליום, קביעת קיצורי דרך פופולריים כמו העתק/הדבק, פתיחת מחשבון ואפילו Text Function, לקביעת שדה שיחה שיעלה ברגע שיילחץ המקש הייעודי. התוכנה גם מאפשרת כיול של העכבר אל מול משטח מבית אותה יצרנית, קביעת זמן בטרם כניסה למצב Sleep וכמובן – הגדרת ה-Polling Rate (ברמות של 1000/500/125). התוכנה בעיצוב הירקרק מאוד נוחה לשימוש: המעבר בין הקטגוריות מובן ומחולק היטב לפי ההיגיון הבריא של המשתמש ולא התקשינו להגדיר את כל מה שביקשנו.

עמידות ואיכות הבנייה (40%)

8.5

ה-Basilisk X HyperSpeed בנוי היטב וגם אזורי הפלסטיק נראים מוצקים למדי ושונים באיכותם מהעכבר האלחוטי ה"רגיל". כל החלקים יציבים במקומם ואין שום תחושת של התפשרות מצד היצרנית. השילוב המרובה בין משטחי מבריק למט בעכבר מעט תמוה ופחות מתכתב עם מוצרי Razer אחרים שעברו תחת ידינו – אבל כנראה שמדובר בעניין של טעם אישי. כן התאכזבנו לגלות שבמארז אין שום מקשים ספייר להחלפה או משקולות להוספת התנגדות רצויה – כך שמה שאתם רואים הוא מה שאתם מקבלים אצל ה- Basilisk X, לטוב ולרע. ב-Razer מבטיחים עמידות של עד 50 מיליון קליקים, כמקובל בשוק מוצרי הגיימינג האיכותיים.