סקירה - מקרן קול סונוס ארק Sonos Arc ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מקרן קול / סאונד-בר Sonos Arc

הטוב
  • איכות סאונד מצוינת
  • הזרמת מוזיקה מהטלפון ב-Wi-Fi
  • שליטה בווליום של הטלוויזיה - eARC
  • חיבור לרמקולים נוספים של המותג
הרע
  • גוף ארוך מאוד
  • ללא Bluetooth
  • אין הפרדה סטריאופונית בהאזנה למוזיקה
  • תמיכה בעוזרות קוליות לא זמינה בישראל
בשורה התחתונה
ה-Arc של סונוס, כמו ה-Beam לפניו, מצטיין בתפקידו כיחידת האודיו המרכזית בסלון, והפעם הוא מותאם לטלוויזיות גדולות יותר, עם סאונד מפורט ועוצמתי יותר ועם תמיכה ב-Dolby Atmos. עם אפליקציה נוחה למדי הוא מאפשר הזרמה של מוזיקה על גבי הרשת הביתית ויש לו תמיכה בחיבור לרמקולים נוספים. למרות שהוא לא יכול להחליף מערכת קולנוע ביתית מלאה, הוא מהווה שדרוג ענק ביחס לרמקולים המובנים בטלוויזיה ומגיע קרוב מאוד לתחושה של מערכת סאונד רצינית בסלון. להאזנה למוזיקה לעומת זאת הוא לא אופטימלי.
הקדמה

מקרני קול הם פיתרון מצוין למי שרוצה לשדרג את איכות הסאונד בסלון, אבל לא מעוניין להשקיע כסף ומקום במערכת קולנוע ביתית. השוק רווי במקרני קול מכל הדגמים והמחירים, אבל ל-Sonos יש יתרון בשוק הזה: אקו סיסטם של רמקולים שיודעים לדבר זה עם זה ועם הסמארטפון, הן כמערכת סלונית והן כפיתרון של רמקולים בכל הבית הנשלטים ממקור אחד.


לאקוסיסטם הזה מצטרף ה-Arc, הסאונד-בר החדש של החברה. הוא כולל מערך של 8 רמקולים ועוד 3 טוויטרים, תמיכה ב-Wi-Fi וב-AirPlay 2 ועוד, והוא מיועד לטלוויזיות בגודל 49 אינטש ומעלה. 

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Bug, היבואן הרשמי

איכות הצליל (60%)

9

סונוס מבינה דבר או שניים באקוסטיקה ובסאונד, והרמקולים שלה בדרך כלל מייצרים איכות צליל מעולה. זה המצב גם ב-Arc. לאחר מספר שבועות שבו הוא החליף את מערכת הקולנוע הביתית אצלנו בסלון, ועוד כמה שבועות שבהן הוא שימש כרמקול למוזיקה בלבד באחד מחדרי הבית, מצאנו שהוא מרשים בעיקר כסאונד-בר לטלויזיה, ופחות מצטיין במוזיקה.


לאחר שהצבנו אותו סלון למרגלות הטלויזיה וחיברנו אותו, האזנו באמצעותו לפס הקול של עשרות פרקי סדרות שונים בנטפליקס ובמקורות אחרים, וכן בכמה וכמה סרטים, כאשר מרבית המקורות כללו גם אודיו רב ערוצי וחלקם גם Dolby Atmos שנתמך בסאונד-בר הזה. מרשים לגלות איזה צליל רועם ויחסית מדויק ידוע מקרן-קול די צנום להפיק. יש לו כמובן כמה וכמה רמקולים שמופנים לכיוונים שונים (8 וופרים ושלושה טוויטרים, ליתר דיוק), והוא מצליח לייצר הפרדה די מרשימה בין הדיאלוגים שבוקעים מקדימה לבין המוזיקה, האפקטים, טריקות הדלתות למיניהן ושאר הרעשים שנשמעים כאילו הם מגיעים מימין ומשמאל, וגם ממרחק. 



מעבר לבימת הצליל הרחבה, הסאונד עצמו עשיר לאורך כל סקאלת התדרים. גם בלי סאב וופר הוא מצליח להרעים עם באסים עמוקים למדי (הפתיח הדרמטי של Avatar נשמע מעולה, עם קולו של הדובר שבוקע מקדימה בעוד שהלמות התוף ורחש המדמה תעופה מקיף את החלל ומרעיד את החלונות). התדרים הגבוהים מובחנים וחדים ודיאלוגים נשמעו צלולים וברורים מאוד. כאשר Dolby Atmos זוהה והופעל, הצליל הפך למרשים עוד יותר, כאשר בימת הצליל התרחבה ויכולנו ממש למקם על מרחב דמיוני מהיכן מגיעים הצלילים השונים. 



האפליקציה של סונוס למכשירי iPhone בלבד מאפשרת לכם להריץ תהליך כיול מתקדם, שבו הרמקול משדר צלילים שונים והאייקפון קולט אותם מנקודות שונות בחדר ומכייל את עצמו בהתאם. סונוס טוענת שהרמקול משפר את עצמו לאורך הזמן והשימוש ומדייק את הפקת הצליל בהתאם לחלל שלכם. אנחנו לא הצלחנו להבחין שיפור הדרגתי עם הזמן, אבל יש לומר שהצליל לפני ואחרי הכיול אכן היה שונה, כאשר לאחר הכיול הרמקול התמודד טוב יותר עם העובדה שהחלל מימין ארוך בהרבה מהחלל משמאל (כמו מרבית הסלונים בישראל, גם אצלנו הסלון הוא חלק מחלל משותף עם המטבח והסלון לא נמצא בדיוק במרכז החלל אלא בחלקו השמאלי).


בעוד שבתפקודו כתחליף לרמקולים של הטלויזיה הסונוס ארק מהווה שדרוג ענק, ביחס למערכת הרמקולים והרסיבר שלנו (שאינם יקרים או איכותיים בצורה יוצאת דופן) אנחנו בכל זאת הרגשנו שמשהו חסר. ה-Arc לא באמת מצליח לייצר בימת צליל כמו שני רמקולים שנמצאים משני צדי החלל, ועם כל ההתפעלות מביצועיו, זה לא באמת תחליף מושלם. עם זאת, ביחס לעובדה שמדובר ברמקול בודד שמחליף לפחות 3 רמקולים ורסיבר וחוסך המון מקום ובלגן בסלון, ברור לנו למה משתמשים רבים יבחרו ללכת על ה-Arc במקום על מערכת קולנוע ביתית מלאה.


בכל הנוגע להאזנה למוזיקה, למרות הנוחות הרבה שה-Arc מעניק בהזרמת מוזיקה מהסמארטפון, קשה להתעלם מכך שהוא לא כולל מצב Stereo ייעודי. המוזיקה נשמעת טוב מאוד מבחינת תדרים, באסים וצלילות, אבל אין הפרדה סטריאופונית כמו שצריך בהאזנה למוזיקה.


מעבר לכיול המתקדם (שכאמור זמין רק לאייפונים), האפליקציה של סונוס מאפשרת כוונון סאונד ברמה בסיסית מאוד - שליטה על הבאס והטראבל, הפעלת Loudness וכן תיקון של סנכרון הקול לתמונה בטלוויזיה. 

עיצוב ונוחות השימוש (40%)

9

Sonos Arc מציע עיצוב סטנדרטי למדי. הוא בצורת גליל פחוס מוארך בצבע שחור או לבן שעשוי מפלסטיק קשיח ואיכותי למגע. חלקו הקדמי מכוסה כולו בגריל, כאשר רק לוגו ונורית חיווי (שניתן לכבות אם היא מפריעה לכם) ממוקמים בחזית. מדובר בסאונד בר גדול וארוך, שלדברי החברה מתאים לטלויזיות בגודל של 49 אינטש ומעלה, בעוד שאת ה-Beam (שבדקנו בשנה שעברה) היא מייעדת לטלווזיות בגודל של עד 49 אינטש. אורכו של ה-Arc כ-115 ס"מ, ואם אתם מתכננים להניח אותו על המזנון, חשוב לוודא יש לכם מספיק מקום עבורו.



ההתקנה הפיזית של ה-Arc פשוטה מאוד: מחברים לחשמל, מחברים את כבל ה-HDMI המצורף לכניסת ה-HDMI שתומכת ב-ARC (אין קשר לשם הדגם, הכוונה ל-Audio Return Channel שמאפשר לטלויזיה לשדר את הסאונד למקרן הקול ולתת לו את השליטה על הווליום באמצעות השלט), ומדליקים. כאן נכנס השלב השני וההכרחי של הגדרת הרמקול באפליקציה של Sonos. התהליך הזה קצר ויחסית פשוט; תידרשו לחבר אותו לרשת הביתית שלכם, להגדיר את המיקום שלו בבית ובעצם זה הכל. מכאן ואילך, הסאונד מהטלוויזיה יועבר אוטומטית דרך הסאונד-בר וכותרים התומכים ב-Dolby Atmos יזוהו אוטומטית ללא שום הגדרה נוספת.


כמוצר של סונוס, גם ה-Arc מסוגל לפעול כחלק מהאקו-סיסטם של החברה. זה אומר שהוא יודע לעבוד לבד, אבל גם ביחד עם רמקולים נוספים של החברה בהרמוניה מושלמת. ניתן לרכוש יחד איתו את הסאב-וופר של החברה או רמקולים שניתן למקם מאחור או בחדרים אחרים, ולנגן מוזיקה לכולם ביחד או לפצל את ההשמעה בין החדרים באמצעות האפליקציה. כך שאם חסרים לכם באסים, או שאתם רוצים להשלים את החוויה עם רמקולים נוספים, זה אפשרי.


מעבר לחיבור שלו לטלוויזיה, ה-Arc יודע גם להזרים מוזיקה באמצעות האפליקציה בטלפון. כיוון שההזרמה נעשית דרך ה-Wi-Fi ולא ב-Bluetooth, לא ניתן להזרים כל קובץ אודיו מהטלפון או מאפליקציות המוזיקה שלכם אלא הכל חייב לעבור דרך האפליקציה של סונוס, דרכה אתם מתחברים לשירות המוזיקה שלכם (ספוטיפיי, דיזר, טיידל, אפל מיוזיק, יוטיוב מוזיק ועוד רבות פחות מוכרות) ומנגנים את המוזיקה לרמקול. למרות שסונוס שיפרה מאוד את הממשק של האפליקציה לאחרונה, לטעמנו זה עדיין פחות נוח מהשימוש באפליקציה הייעודית המוכרת לכם, אבל ההזרמה עצמה חלקה, ללא הפרעות וללא תלות במרחק שלכם ממקרן הקול - כל עוד אתם מחוברים לאותה רשת ביתית שאליה ה-Arc מחובר, הכל יעבוד בצורה מושלמת. אם יש לכם iPhone, ההזרמה יכולה לעשות גם דרך תקן AirPlay 2.



כפי שציינו, ניתן לשלוט על הווליום באמצעות השלט של הטלוויזיה, או אם אתם משתמשים בהזרמה מהטלפון - באמצעות פקדי הווליום של הטלפון עצמו. בברירת מחדל השליטה על הווליום של הרמקול זמינה רק כשאתם בתוך האפליקציה של סונוס, אבל תוכלו להגדיר שליטה מכל מסך בטלפון וגם כשהמסך כבוי.


ה-Arc תומך בעוזרות הקוליות גוגל אסוסטנט ואלקסה של אמזון, אבל למרבה הצער לא הצלחנו להפעיל את השירות. האפליקציה התעקשה ששני השירותים לא זמינים בארץ, וגם כששינינו את פרטי החשבון שלנו והגדרנו את ארצות הברית במקום ישראל - זה לא עבד.


למרות שהתפעול היומיומי של מקרן הקול הזה יתבצע כנראה מהשלט של הטלוויזיה או מהאפליקציה, הוא כולל גם שלושה מקשי מגע בחלקו העליון שמגיבים בזריזות, ומאחורה יש מקש פיזי גדול וגדול שמיועד אך ורק לתהליך ההגדרה הראשוני. עוד תמצאו בחלק האחורי את סט החיבורים שכולל כניסת HDMI וחיבור RJ-45 לרשת קווית.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Bug, היבואן הרשמי