סקירה - טלפון סלולרי Realme X3 SuperZoom ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Realme X3 SuperZoom 256GB 12GB RAM

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Realme X3 SuperZoom 256GB 12GB RAM

הטוב
  • ביצועים מהירים, 12GB זיכרון
  • מסך עם תצוגה מהירה 120Hz
  • קורא אצבע וזיהוי פנים זריזים ואמינים
  • טעינה מהירה
  • מצלמת זום אופטי X5
  • 2 מצלמות סלפי, רגילה ורחבה
הרע
  • מסך LCD ולא OLED
  • איכות צילום לא מצטיינת
  • חיי סוללה לא יציבים
  • ללא עמידות במים
  • כפתור ההפעלה רעשני
בשורה התחתונה
כשבדקנו כאן את ה-Realme 6, שעולה כ-1000 שקלים, היינו אחוזי התפעלות מהתמורה המרשימה לכסף שהמכשיר העניק, והיינו סלחניים מאוד לגבי כמה ממגרעותיו. עם ה-X3 SuperZoom זה סיפור שונה. ממכשיר שעולה כ-2000 ש"ח ומתמודד עם תחרות עזה הציפיות גדולות יותר, והפגמים בולטים יותר. היתרונות שלו משמעותיים: הוא מציע ביצועים מעולים, מסך עם קצב רענון גבוה, מצלמת זום אופטי X5 וממשק מצוין, ובסך הכל חווית השימוש השוטפת שלנו היתה טובה. אבל ממכשיר במחיר כזה קשה שלא לצפות לאיכות צילום הרבה יותר טובה, מסך AMOLED וטעינה אלחוטית או לפחות עמידות במים. Realme X3 SuperZoom הוא עדיין עסקה די טובה, במיוחד אם זום אופטי גבוה משמעותי עבורכם, אבל הוא לא חף מפשרות.
הקדמה

סדרת הסמארטפונים של Realme (מבית BBK הסינית, שהמותגים OnePlus, OPPO ו-Vivo בשליטתה גם כן) הגיעו לאחרונה לארץ בייבוא רשמי, במטרה לנסות לנגוס מנתח השוק של Xiaomi ומותגים אחרים ששולטים בתחום מכשירי הביניים. לאחר שבדקנו את ה-Realme 6 והופתענו לטובה, קיבלנו לסקירה את הדגם היקר ביותר כרגע בסדרה - Realme X3 SuperZoom. 


כפי שמעיד עליו שמו, המכשיר מתהדר בעדשת זום אופטי מרשימה עם יכולת הגדלה של פי 5, פיצ'ר נדיר בפני עצמו שקיים בעיקר במכשירים יקרים בהרבה. מעבר לכך מצויד המכשיר במסך IPS עם קצב רענון 120Hz, מעבד סנאפדרגון 855+ וזיכרון RAM בנפח 12GB, מערך של 4 מצלמות אחוריות ושתי מצלמות סלפי, טעינה מהירה ועוד.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Bug היבואן הרשמי

איכות הקול והשמע (15%)

9

ל-Realme X3 SuperZoom יש אמנם רמקול אחד בלבד שנמצא בתחתית המכשיר, אבל הוא איכותי יחסית ובעיקר חזק מאוד. כל כך חזק, שכמעט אף פעם לא הגענו לעוצמה המרבית שלו אלא לסביבות 70% כיוון שהוא היה חזק לנו מדי. ביצועי האפרכסת היו טובים גם כן עם שמע ברור וחזק, וכאשר העברנו את השיחה לספיקר נהנינו מאיכות שיחה גבוהה לשני הצדדים.


למכשיר הזה אין כניסת אוזניות, לכן את ההאזנה למוזיקה תצטרכו לבצע עם אוזניות או רמקולים אלחוטיים. בזכות תקן Bluetooth 5.0, הקליטה יציבה ואיכות ההאזנה מצוינת, ללא השהייה ניכרת לעין בין התמונה לוידיאו. יש לציין שאין למכשיר תמיכה בתקן APTx אבל ככל הנראה יש תמיכה בתקן AAC (התפריט מכנה זאת "האזנה באיכות גבוהה" מבלי לפרט את סוג המפענח).


נוחות השימוש (35%)

9

להבדיל מה-Realme 6 המוזל, שמגיע עם גוף פלסטיק ומשקל נמוך, Realme X3 SuperZoom נראה ומרגיש כמו כל מכשיר דגל אחר מהשנה האחרונה. הוא מכוסה מקדימה ומאחורה בזכוכית (המסגרת דווקא עשויה פלסטיק ולא מתכת, אבל קשה מאוד להרגיש בכך), והוא שוקל 202 גרם מכובדים. העיצוב שלו כמעט גנרי, למעט הגימור המתוחכם של הזכוכית האחורית ששובר את האור בצורה שמזכירה את הזוהר הצפוני, וכן הצבע הירוק-כחלחל הייחודי. מצאנו שהמכשיר נוח לאחיזה ביד למרות משקלו.



על הצלע הימנית ממוקם לחצן ההפעלה שמשולב בו קורא טביעות אצבע. יש כאן יתרון וגם חיסרון: קוראים קפסיטיביים כמו זה (להבדיל מקוראים אופטיים המשולבים מתחת המסך) הרבה יותר מהירים ומדויקים, ואכן כמעט לא קרה שטביעת האצבע שלנו לא זוהתה; מעבר לכך הזיהוי מהיר להפליא והמסך נדלק תוך שבריר שנייה. מאידך גיסא, המיקום של הקורא הביומטרי על צלע המכשיר בעייתי, שכן כמעט בכל פעם שאחזנו בו, איזושהי פיסת עור חשופה באה במגע עם הקורא, מה שגרם כמובן לאי-זיהוי, רטט מעצבן ולעיתים קרובות מדי המכשיר טען שנכשלנו יותר מדי פעמים בבדיקה הביומטרית ודרש הקלדת סיסמה. בנוסף, הלחצן עצמו נוקשה קצת יותר מהדרוש ומשמיע רעש קליק חזק כשלוחצים עליו.


לחצני הווליום ממוקמים על הצלע הנגדית, גם הם מעט נוקשים אבל בסך הכל נוחים לשימוש. שקע הטעינה מסוג USB-C נמצא כמובן בתחתית, לצד הספיקר ומגירת כרטיס ה-SIM.



ל-Realme X3 SuperZoom יש מסך בגודל 6.6 אינץ' וברזולוציית 1080X2400 פיקסל, שייחודו הבולט הוא התמיכה בקצב רענון גבוה של 120Hz - תכונה שנמצאת כיום במכשירי דגל יקרים בהרבה כמו ה-Samsung Galaxy S20. להבדיל ממרבית המכשירים עם קצב רענון גבוה, מדובר כאן במסך LCD-IPS ולא בפאנל AMOLED, מה שאומר שמעבר לתנועה החלקלקה של האנימציות והגלילות השונות, איכות המסך לא מרקיעה שחקים ביחס למכשיר שמחירו כ-2000 שקלים. השחור אינו עמוק במיוחד והיינו שמחים לבהירות גבוהה יותר. בנוגע לקצב התצוגה, הוא אכן מרשים מאוד ומייצר תחושה כיפית של מכשיר מהיר וזורם, אבל חשוב לדעת שלא בכל התרחישים המסך אכן פועל בקצב זה. בחלק מהאפליקציות, כולל בתוך הדפדפן כרום, תקבלו קצב רגיל של 60Hz בלבד, ומשום מה לעתים קיבלנו קצב נמוך גם במסכי ההגדרות - לרוב זה היה גליצ' רגעי שהסתדר לאחר רגע, אבל זה קצת פגם בתחושה הטובה.


מבחינת ביצועים, המכשיר מצויד היטב עם מעבד Snapdragon 855+ ועם 12GB זיכרון RAM, והוא מצטיין בפעולה מהירה, תגובה זריזה לכל בקשה ופתיחה מהירה מאוד של אפליקציות. ניהול הזיכרון גם הוא מצוין ובמרבית המקרים לא תאלצו להמתין לפתיחה מחדש של אפליקציות שהשתמשתם בהם קודם לכן. 



במהלך תקופת הבדיקה חווינו כמה פעמים שבהם המכשיר התחמם מאוד במהלך שימוש ממושך אך סטנדרטי (צפייה בסרטוני TikTok למשך עשר דקות, למשל). לא הצלחנו לקבוע האם מדובר בבעיה חולפת בגלל איזו אפליקציה סוררת או במשהו שקשור לחומרה עצמה, משום שהבעיה אמנם לא קרתה באופן קבוע אבל גם לא הייתה חד פעמית. 


על מערכת ההפעלה של Realme יש לנו בעיקר שבחים, ותוכלו לקרוא עליה בסקירה שפרסמנו לא מכבר על ה-Realme 6 שמצויד במערכת הפעלה זהה. נציין רק שמדובר בממשק בוגר, מעוצב וכיפי שמשלב תפעול פשוט ונוח עם שפע של תכונות מקדמות ויכולת התאמה אישית, כמו שאנחנו אוהבים.

צילום והקלטה (30%)

7.5

על הנייר, רילמי X3 סופרזום מצויד במערך צילום אימתני, שהופך למרשים עוד יותר כשנזכרים בתג המחיר התחרותי. הוא כולל 4 מצלמות - מצלמה ראשית בת 64 מגה פיקסל עם צמצם f/1.8, מצלמה אולטרה-רחבה ברזולוציית 8 מגה פיקסל עם צמצם f/2.3, מצלמת זום אופטי X5 בת 8 מגה פיקסל עם צמצם f/3.4 ומצלמת מקרו בת 2 מגה פיקסל. השוס הגדול הוא כמובן מצלמת הזום האופטי, שמסוגלת להגדיל פי 5 באמצעות מנגנון פריסקופ שכמותו ראינו בשנה שעברה במכשיר הדגל Huawei P30 Pro (שעלה כמעט כפול).



כשפתחנו את התמונות שצילמנו, הייתה לנו תחושה אנטי-קליימקסית למדי. כן, המספרים מרשימים, וכן, הזום האופטי X5 אמיתי וזה באמת יוצא דופן. אבל לא, האיכות הכללית של התמונות לא עומדת בשורה אחת עם מכשירי דגל, וגם לא עם מכשירים אחרים שעולים 2000 שקלים


התמונות מהמצלמה הראשית היו הטובות ביותר, כאשר בדרך כלל קיבלנו צבעים טובים ורמת פירוט מניחה את הדעת בתאורה טובה. לא הבחנו ברעש דיגיטלי משמעותי והחדות היתה בסך הכל טובה. עם זאת, אולי באשמת "מזהה הסצנות" שמנסה לשפר את הצבעים בעזרת AI, בחלק מהמקרים הצבעים היו משונים ולא קשורים למציאות (ראו את היד שלנו שאוחזת בשייק הירוק, שהפכה לצהובה משום מה). 




העדשה הרחבה אכזבה אותנו עם צבעים "שטופים" ובהירים מדי, הרבה מאוד הילות סגולות סביב אלמנטים בסצנות עם ניגודיות גבוהה וחדות כללית לא מרשימה. ועדשת הזום? אין ספק שזום פי 5 במצלמה סלולרית זה מרשים, והתמונות אכן טובות לאין ערוך מכל זום דיגיטלי מכל מכשיר אחר, כך שמדובר אכן בהצלחה. רמת הפירוט בתמונות האלה לא הכי טובה, אבל עדיין טובה מספיק כדי שרצינו להמשיך להשתמש בה, ובחלק מהמקרים הצלחנו ללכוד תמונות טובות שלא ניתן היה לצלם אותן אחרת.




בעיה שחזרה על עצמה במהלך השימוש במצלמה היתה מנגנון הפוקוס: הוא לא ממש טוב. המצלמה נוטה להתמקד במקום הלא נכון באופן די עקבי, מה שהרס לנו הרבה מאוד תמונות שהיו יכולות להיות מצוינות. בשלב מסוים מצאנו את עצמנו מצלמים את אותה תמונה 5-6 פעמים, כל פעם ממרחק קצת שונה, בתקווה שלפחות אחת מהתמונות תהיה ממוקדת כראוי. אותה בעיית מיקוד חוזרת על עצמה גם בצילום הוידיאו; הסרטונים אמנם חדים כאשר התאורה טובה, אבל המיקוד מפספס לעיתים קרובות, ובתאורה חלשה התוצאות עוד פחות מוצלחות. 


בקדמת המכשיר נמצאות זוג מצלמות סלפי, אחת רגילה ואחת אולטרה-רחבה. כאן יש לנו בעיקר דברים טובים לומר; המצלמות הללו מייצרות תמונות חדות ומפורטות, ובזכות המערך הוורסטילי תוכלו לצלם לא רק את עצמכם אלא גם בני זוג וחברים ואף לתפוס חלק נכבד מהרקע מאחוריכם וכך לייצר זיכרונות משמעותיים יותר מסתם פרצוף במרכז הפריים. ממשק המצלמה מציע כמה וכמה אפשרויות לשפר את המראה שלכם, החל מהבהרת עור הפנים (מאוד לא תקין פוליטית היום) ועד הצרת מבנה הפרצוף - זה קצת קריפי אבל עובד יפה דווקא.

זום דיגיטלי
זום דיגיטלי מאפשר לקרב ולהרחיק את האובייקט באופן מלאכותי באמצעות תוכנה פנימית ולא באמצעים אופטיים. איכות התמונה נפגמת בשימוש בזום דיגיטלי והשימוש בו אינו מומלץ.

משך פעולת סוללה (10%)

9

Realme X3 SuperZoom מצויד בסוללה בקיבולת של 4200mAh וטכנולוגיית טעינה מהירה עם הספק של 30 וואט.


ביצועי הסוללה היו מתעתעים, ולדעתנו השתנו קצת לאחר עדכון גרסה שקיבלנו בשבוע השני של הבדיקה. בהתחלה הרושם שלנו היה טוב מאוד ואפילו מצוין; קיבלנו ימי עבודה מלאים ללא בעיה, ובאחד המקרים בחרנו שלא להטעין את הסוללה בלילה והצלחנו לקבל יומיים מלאים של שימוש בינוני, עם קצת יותר מ-4 שעות מסך דולק. מנגד, בשאר הזמן הבחנו שהסוללה אמנם נשמרת היטב כאשר המכשיר לא בשימוש - לאחר יום עבודה הגענו הביתה עם יותר מ-70% סוללה - אבל ברגע שהתחלנו להשתמש במכשיר האחוזים ירדו בקצב מהיר, ובשעה 22:00 כבר היינו עם פחות מ-20 אחוזים. בימים כאלה הצלחנו להגיע לכמעט 5 שעות מסך פעיל, אבל ממש בקושי, ובכל יום השעות הערב המאוחרות קיבלנו כבר בקשה מהמכשיר לעבור למצב חיסכון בחשמל. אפשר לומר שהסוללה תספיק לכם ליום עבודה כמעט בוודאות, אבל היינו שמחים לביצועים יותר עקביים.



המכשיר אינו תומך בטעינה אלחוטית למרות גב הזכוכית שלו, אבל הטעינה החוטית מאוד מאוד מהירה: בתוך כ-58 דקות המכשיר נטען מ-0 ל-100%. למעשה, טעינה קצרה של חצי שעה בבוקר יכולה לתת לכם שקט להמשך היום. 

עמידות (10%)

8.5

איכות הבנייה של המכשיר מצוינת, ולמעט מקש הדלקת המסך הנוקשה לא היו לנו טענות אחרות כלשהן. עם זאת, המכשיר לא עמיד במים, מסגרת הפלסטיק עלולה להישרט ולהתקלף עם הזמן וגב הזכוכית כמובן מועד לשברים ושריטות. המסך לפחות מוגן בזכוכית גורילה מדור 5 כך שהוא מוגן משריטות. שמחנו לראות שהמכשיר מצויד במגן מסך המודבק מראש, ובערכה תקבלו כיסוי סיליקון שקוף איכותי שיעזור לכם לשמור עליו משריטות. 

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Bug היבואן הרשמי