סקירת wisebuy - מחשב נייד Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HA199T אסוס
- תצוגת AniMe Matrix בגב המחשב
- נראות גיימינג ובנייה מוקפדת
- קומפקטיות גבוהה
- מגוון עזרים לגיימר
- סט חיבורים מספק
- רמקולים מפוארים
- נפלט המון אוויר חם שגם פונה לכיוון יד המשתמש
- המאווררים עובדים שעות נוספות, לעיתים בזמן מנוחה
- נפילה משמעותית בביצועים בלי חיבור חשמל
- חיישן טביעת אצבע גרוע
- ללא תאורת RGB
נתחיל מהנתונים היבשים: מעבד AMD Ryzen 9 4900HS, כרטיס מסך NVIDIA GeForce RTX 2060 Max-Q מאובזר 6GB זיכרון, כונן SSD בסך 1TB וזיכרון RAM בנפח 32GB אמורים להפוך את ה-G14 לחיית עיבוד.
על פני מסך ה-14 אינץ' הצליחו לדחוס רזולוציית 2560x1440 פיקסלים ופאנל ה-IPS-level ראוי לשבחים, בזכות צבעים מדויקים וקטבי שחור שלא מתבלבלים עם גווני אפור כהה. קצב הריענון עומד על 60HZ בלבד וגם על זמן תגובה בולט אין מה לדבר – כך שקשה לסמוך על התצוגה בפן התחרותי, כשמתמודדים כנראה יתחרו מולכם עם מסכי 120HZ וזמני תגובה קצרים להפליא. בנוגע לבהירות המסך לא חווינו בעיות יותר מדי ורק מול קרני השמש ההשתקפות נוכחת וכמעט בלתי אפשרי להימנע מהתאורה הטבעית של אוגוסט הישראלי. בהיעדר נתון מדויק מצד החברה, היינו מעריכים שמדובר בבהירות מקסימלית של 250-300cd/m2, כשהשווינו אותו למחשב נייד דומה לו ביכולות הבהירות.
מידות המחשב: רוחב 32 ס"מ, אורך 22 ס"מ וגובה של 1.8 ס"מ הופכים את ה-G14 לאחד הצנועים שפגשנו, בטח כשמתחשבים בייעודו של המחשב ויכולותיו על הנייר. גם משקלו, 1.7 ק"ג, הופך אותו לגיימינג נייד באמת והרבה זמן לא פגשנו במחשב כ"כ קומפקטי שגם טמון בתוכו יכולת עיבוד כה גבוהה. החיבורים הזמינים, משמאל; כניסת חשמל, HDMI, USB-C בגרסת 3.2 (עם תמיכה ב-DP) וכניסת אוזניות/מיקרופון. בצד השני; שתי כניסות USB נוספות בגרסת 3.2 ו-USB-C נוסף.
במהלך כתיבת סקירה זו וביצוע עוד כמה מטלות משרדיות פשוטות כמו גלישה בפייסבוק וצפייה בכמה מדריכים ביוטיוב סיפקו לנו בערך 5-6 שעות פעילות. צפייה בסרטים הביאו כבר לזמני פעילות הרבה יותר אידיאליים, בסביבות 7-8 שעות. כשעוברים לגיימינג חיי הסוללה פשוט לא רלוונטיים והניסיון לשחק במחשב בלי חיבור לחשמל פשוט לא אפשרי – ביצועי המערכת מיד צונחים דרמטית ולא פחות חשוב, לא ניתן להשתמש בביצועי Turbo שמנצלת את מלוא כוחו של המחשב. העניין הוא שכבר פגשנו מחשבי גיימינג שיודעים להתמודד עם כותרים תובעניים גם כשאינם מחוברים לחשמל במשך כל הזמן ששיחקנו – אבל מצד שני גם הם לא החזיקו יותר משעת משחק אז החיסרון הקטן הזה די בטל בשישים.
חריץ Kensington מאפשר התקנת מנעול פיזי למניעת גניבה וברמת התוכנה, קיבלנו גרסת ניסיון בת חודש של תוכנת McAfee LiveSafe. בגזרת האבטחה הביומטרית אפשר למצוא רק סורק טביעת אצבע שממוקם במקש הפעלת המחשב. אין סורק פנים בנמצא, בהיעדר מצלמת IR. לאכזבתנו, סורק טביעת האצבע גרוע וברוב הזמן כושל בזיהוי. הזנת טביעת האצבע הראשונית הייתה די מהירה אבל כמות אי-הזיהויים של האצבע המורה שלנו הייתה פשוט מתסכלת ובחצי מהפעמים הופנינו להקשה ידנית של הקוד אחרי יותר מדי ניסיונות זיהוי שלא צלחו. מאכזב לגלות במארז מהודק שכזה חיישן טביעת אצבע כל כך בינוני ביכולותיו – אבל גם אחרי שהזנו עוד כמה אצבעות כדי לברר אולי הבעיה אצלנו, הבנו שהחיישן פשוט חלש ורחוק מאוד ביכולות הזיהוי שלו לעומת חיישנים אחרים שפגשנו.
בנושא העמידות, לטעמנו מדובר בנייד עמיד למדי. רוב חלקי המחשב עשויים שילובים של מגנזיום ואלומיניום ותחושת הפרימיום מורגשת בכל פינה, מקש ועיטור. מדרגות פלסטיק נוקשה מלמטה מונעות שחיקה של תחתית המחשב והפינות המעוקלות-אך-לא-מדי אמורות למנוע מהמחשב שפשופים מכוערים שנובעים ממכות פיזיות - כאלו ששכיח למצוא אותן אצל מחשבים עם פינות מחודדות יותר.