סקירת wisebuy - מחשב נייד Lenovo ThinkPad E14 Gen 2 PF27YC41
- נראות פונקציונלית – לטוב ולרע
- מכונת עבודה למטלות משרד
- הפתיע בביצועי גיימינג
- שקט מאוד
- טעינה מהירה
- תג מחיר נוח
- מקלדת ללא תאורה אחורית
- מארז פלסטיק שחור וסולידי
- בהירות מסך לא מספקת
- נטול אבטחה ביומטרית
- רמקולים בינוניים
על עיבוד הנתונים אחראי 4500U מסדרת Ryzen 5, לא הסדרה החזקה ביותר של AMD אבל רחוקה מלהיות חלשה בביצועים. עם זיכרון RAM מנופח של 12GB וכונן SSD בנפח 256GB, נתון צנוע יחסית לעומת אחיו השרירניים, ל- E14 לא אמורה להיות בעיה במטלות משרדיות.
במשקל של בקושי 1.6 ק"ג ומידות קומפקטיות שנכנסות בקלות לכל שרוול לפטופ ייעודי בתיק גב, ה-E14 מבשר ניידות שמאוד מסגירה את ייעודו הדינמי. החיבורים הזמינים במחשב די מצומצמים, מתחילים מצד ימין: כניסת USB-C המשמשת גם כשקע טעינה וגם כהעברת וידאו, כניסת USB 3.1 Gen 1, HDMI סטנדרטי וכניסה משולבת אוזניות/מיקרופון. בצד השני: כניסת Ethernet ו- USB 2.0. בקישוריות: Bluetooth 5.0 ו- WiFi 6 802.11AX. החסרונות הבולטים: העובדה שלא ניתן לחבר למחשב מסך בכבל DP ולהטעין בו-זמנית (משום שה-USB-C כבר תפוס להעברת וידאו) ומיעוט כניסות ה-USB הסטנדרטיות הורגש מיד כשחיברנו את העכבר החיצוני שלנו ועוד דיסק-און-קי שמשמש אותנו בעבודת היום-יום המשרדית.
הסוללה מתיימרת להציע עד 13 שעות פעילות – וכשבפועל הוכחו כבערך 7-9 שעות, כמובן בהתאם לשימוש התובעני שלנו. התוצאה מצוינת וגם אם רחוקה מההבטחה בתיאוריה, יום עבודה שלם עם המחשב של משימות משרד שגרתיות הוא משהו שה- E14עומד בו בגבורה. טעינה מלאה אורכת בממוצע שעה וחצי, עוד נתון מעולה, בהתחשב כמובן בכמות השעות פעילות שקיבלנו חזרה. גם טעינה מהירה נוכחת במחשב, עם 48% שהושגו תוך חצי שעה והגעה ל-89% בתוך שעה – שוב, נתונים מצוינים שהופכים את חיי הסוללה של ה- E14 ליוצאים מן הכלל.
עמידות ה- E14 מזכירה את יתר מחשבי ה-ThinkPad שכבר פגשנו: אין כאן מתכות יקרות, טקסטורה בולטת, ברגים מוסתרים או כל ניסיון מצד לנובו להפוך את המחשב לנוצץ מדי. סדרת ThinkPad ידועה בתור היותה פונקציונלית למדי, וגם ה- E14אינו מכוון גבוה מדי באגף הנראות. מה בכל זאת יש כאן? פלסטיק קשיח, שמתיימר לעמוד בטמפרטורות גבוהות ונמוכות ומסוגל להתמודד בפני מכות יבשות, נפילות מגובה נמוך ואפילו עמידות בפני השפרצות מים קלות – לפי היצרנית. חריץ גומי בולט ממוקם בסוף תחתית המחשב, שמספק גובה מזערי אך מורגש ולפחות לנו הקל על הקלדה ממושכת, ולא פחות חשוב – מונע הזזות טבעיות של המחשב על שולחן עץ מוברש וחלקלק במיוחד.
באשר לאבטחה, חריץ Kensington קיים למניעת אבטחה פיזית אבל כל תזכורת לאבטחה ביומטרית נשאר בחוץ וב- E14 ישנה רק אבטחת חומרה מבית McAfee לתקופת ניסיון כמובן. דווקא במחשב עסקי שצפוי להכיל מסמכים חשובים היינו מצפים לאבטחה ביומטרית כלשהי אבל בתצורת הנייד שקיבלנו – אף אחת מהן לא נכחה.