סקירת wisebuy - טלוויזיה Samsung QE65Q950T סמסונג
- מערך חיבורים נפרד לתלייה כתמונה
- איכות תמונה חדה במיוחד
- עיצוב יוקרתי ללא מסגרת
- שלט מתכתי נאה
- מעבד AI משובח
- ממשק נוח וקל
- אין תמיכה ב-Dolby Vision
- אין תכנים מקצועיים ב-8K
- קופסת חיבורים גדולה
- מערך סאונד פושר
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
ה-Q950TS65 שייכת לסדרה 9 של מסכי ה-QLED של סמסונג, והיא הושקה באוגוסט 2020 עם רזולוצית 8K ומעבד גרפי חדש, בשילוב של AI היודעים ביחד להציג תכנים שלא צולמו ב-8K באיכות מיטבית. יש כאן תמיכה ב-HDR10+ אך לא ב-Dolby Vision, שידור דרך Air Play2 ומערכת הפעלה Tizen 5.5. המסך עצמו מואר באמצעות LED רגיל בתוספת של נקודות קוונטיות/ קריסטלים קטנטנים המסוגלים לחסום את האור המגיע לפיקסלים כדי לייצר ניגודיות טובה יותר.
מסך 8K משמעו הצגת תמונה ברזולוציה שגדולה פי 4 מהרזולוציה הפופולרית כיום בשוק - 4K. זה אומר 7680x4320 פיקסלים על אותו שטח מסך בגודל 65 אינץ', ומוביל לכך שישנה צפיפות פיקסלים גבוהה במיוחד על כל אינץ' (136ppi במקרה שלנו במסך בגודל 65 אינץ'). אם תתקרבו למסך, בקושי תצליחו לזהות את הפיקסלים, ובכל מקרה, לדעתנו עדיף לקנות מסך יותר גדול כדי ליהנות מכל הפיקסלים האלה, אם כבר מחליטים לרכוש טלוויזית 8K, מסיבה כלשהי.
סמסונג מכנה את הרמקולים ב-Q950TS65 כמקרן קול עוצמתי לכל דבר. לפי דף הנתונים, מדובר בלא פחות מ-70 וואט שנפלטים מכמה רמקולים וסאב-וופרים המפזורים מסביב למסך ובגבו. כלומר, כל המסגרת של המסך מעט עבה כי שם נמצאים הרמקולים, ובנוסף, בגב המסך ישנם 8 רמקולים וסאב-וופרים, שזה מקום דיי מוזר כי אם תולים את המסך בצמוד לקיר, האפקט והשמע נחסמים ע"י הקיר.
ה-Q950TS אינה עבה במיוחד, על אף מערך הקריסטלים והרזולוציה הגבוהה אך במסגרת שלה משולבים רמקולים ולכן היא מעט יותר עבה ממסך LED רגיל. כדי להפוך אותה לטלוויזיה שגם אפשר לתלות אותה בצורת תמונה, כל מערך החיבורים יצא החוצה, למעין ממיר חיצוני שמחובר בכבל אחד לטלוויזיה.
החיבור עצמו של הכבל רחב במיוחד, ואם אתם מסתירים את הכבלים שלכם דרך צינור בקיר, הוא עלול לא לעבור - הוא רחב משמעותית מכבל HDMI. חוץ מזה, קופסת החיבורים גדולה וגודלה שווה לגודל של ממיר פייבר-בוקס של הוט, כלומר עבה מאוד וגדול פיזית. הוא פולט חום בצורה דרמטית, בעיקר כשמשדרים תכנים ב-4K או ב-8K, וחיבורי ה-USB שלו נמצאים בדופן הימנית. מכאן שלא כל מזנון או מגירה יכולים לאכלס אותו, וראוי שהוא יהיה עם אוורור מתאים והולם.
לקופסה ניתן לחבר שפע של חיבורים וכבלים: 4 יציאות HDMI שאחת מהן 2.1, כבל רשת, 3 חיבורי USB, חיבור אנטנה, כבל אופטי ועוד שלל יציאות שפחות רלוונטיות לישראל. קחו בחשבון שחיבור ה-USB הוא מדור 2.0, ומרגישים את זה כשרוצים לטעון סרט כבד במיוחד או רק לקפוץ כמה דקות בתוך קטע וידאו. תחום האלחוט מכיל אופציה לקליטת עידן פלוס (DVB-T2), קישוריות WIFI מדור 6, אבל בלוטות' מדור 4.2 בלבד, מה שאומר שאם תאזינו באוזניות, תקבלו דיליי דיי משמעותי. מוזר שסמסונג לא שילבה בלוטות' 5, כפי שעושה LG וחברות אחרות בשוק.
ממשק הטלוויזיה הוא Tizen 5.5, שמזכיר מאוד את הממשק הקודם, ובכלל את הממשק של סמסונג בטלוויזיות. הוא פשוט לניווט, העברית שלו מקצועית וקל לשלוט בכל נבחי התפריטים. מנגד, כדי לעשות שידור אלחוטי מהמחשב או מהטלפון, צריך כעת להיכנס למצב מיוחד שכולל שידור אלחוטי, זאת בניגוד לממשק 5.0 שבו אפשר פשוט "להשתלט" על המסך בצורה אוטומטית. פונקצית ה"שיקוף בנגיעה" לא עבדה אצלנו, למרות שניסינו להתחבר עם גלקסי נוט 10 פלוס עם גרסה מעודכנת. יש כאן תמיכה גם ב-SmartThings בדומה לשאר מוצרי סמסונג מהשנים האחרונות.
מערכת ההפעלה Tizen סובלת ממחסור באפליקציות לעומת ממשק WebOS5.0 של LG וכמובן מול אנדרואיד TV. חסרות כאן אפליקציות ישראליות כמו סלקום, כאן 11, רשת 13, סטינג ועוד אפליקציות אחרות (NEXT-TV דווקא יש). האפליקציה של MAKO ברוב הפעמים פשוט סירבה להתחבר ולפעול, והאפליקציה של יוטיוב לרוב כלל לא אפשרה לנו לבחור באיכות 8K בסרטונים שהועלו בפורמט זה. בכך, לא רק שאין תכנים מקצועיים לצפות בהם ב-8K, גם קשה לאתר כאלו שהופקו בצורה חובבנית, כך שכיום אין הרבה טעם ברזולוציה הזו.
אהבנו מאוד את השלט - הוא מגיע בגימור אלומניום מוברש יוקרתי להחריד, משהו שנראה כמו תכשיט ולא כמו שלט טלוויזיה. הוא מאפשר שליטה על הממיר בצורה אוטומטית (לאחר הגדרה ראשונית קלה במיוחד), אבל אין לו מקשי מספרים, וצריך ללחוץ על כפתור מיוחד כדי לבחור אותם. בדומה ל-LG, גם פה יש כפתור ייעודי לאמאזון פריים, שפחות תפס בארץ, ולכן לנו הישראלים זה כפתור מבוזבז - חבל שאי אפשר להגדיר אותו לשירות אחר. השלט עצמו קטן ומעוצב, ופריסת המקשים הכללית זהה לשלטים הקודמים של סמסונג.
מנגד, חבל שאין כאן אופציה לחיפוש קולי בעברית היישר מהשלט, וכאשר לוחצים על כפתור המיקרופון, ביקסבי המוכרת קופצת ואומרת שאין תמיכה כרגע בישראל. לפחות ביוטיוב האופציה עובדת טוב.
עיצוב הטלוויזיה עצמה כמעט עתידני, ושואב השראה ממסכי הסמארטפונים - בקושי יש מסגרת כלשהי למסך, ונראה שהוא פשוט מרחף או מגיע ללא גבולות. זה מתגבר כאשר צופים בתוכן חד במיוחד ב-4K או ב-8K, וכשתולים אותה על הקיר ומסתירים את הכבל, ניתן לחשוב שמדובר בתמונה חיה.
אגב, ישנו מצב להצגת תמונות מוכנות מראש או כאלה שאתם הכנסתם (כמו בגלריה או תערוכת תמונות), אם תרצו להפוך את הסלון ללובר. שלא כמו במוזיאון הפריזאי, המסך עצמו פולט חום גם ממרחק של כמה עשרות סנטימטרים, וכשתעברו לידו תרגישו בחימום קל. לא מדובר רק על מצב הצגת תמונות, אלא על כל פעולה בטלוויזיה - היא פשוט פולטת חום רב, ובשיעור גבוה לעומת מסכי 65 אינץ' אחרים.