סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Poco X3 NFC 64GB 6GB RAM שיאומי
- תצוגה חלקה בקצב רענון 120Hz
- מצלמה ראשית טובה מאוד
- ביצועים טובים מאוד למחיר
- חיי סוללה טובים, טעינה מהירה
- זיהוי ביומטרי זריז ומדויק
- מכשיר כבד, 214 גרם
- מסך IPS ולא AMOLED, זליגות אור
- 120Hz לא תמיד זמין
- לא מתאים לגיימינג כבד
- נפח אחסון קטן בגרסה הבסיסית
סדרת Poco מבית Xiaomi הושקה לראשונה ב-2018, ושברה את השוק עם ה-F1 שהציג חבילה מרשימה של ביצועים גבוהים במחיר תחרותי במיוחד. מאז הושק גם דגם ההמשך (שלא הצליח להרשים אותנו כמו הראשון), אבל בשבוע שעבר הטילה שיאומי פצצה נוספת עם ה-X3 NFC. מדובר במכשיר ביניים אמנם, אבל הוא מציע רשימה מכובדת של תכונות שנדיר למצוא במחיר שלו, שנע סביב 800 ל-1000 שקלים (ברכישה מחו"ל).
ל-Poco X3 NFC מצויד במעבד Snapdragon 723G החדש עם 8 ליבות אך ללא תמיכה ב-5G, זיכרון RAM של 6GB, מסך IPS עם קצב רענון של 120Hz, סוללה בקיבולת 5160mAh וטעינה מהירה. הוא מגיע עם מערכת ההפעלה MIUI 12 המבוססת על אנדרואיד 10, וזמין לרכישה בצבעים אפור או כחול, וכן בשתי תצורות אחסון - 64GB או 128GB.
המוצר נשלח לבדיקה על ידי החנות הרשמית של שיאומי ב-AliExpress, שם הוא נמכר בכ-800 עד 1000 ש"ח, תלוי בנפח האחסון
מכשיר בסביבות 1000 שקל שמצויד בזוג רמקולים סטריאופוניים - מדובר בחידוש. הספיקר הראשי בתחתית המכשיר חובר לאפרכסת וביחד הם מפיקים צליל סטריאופוני בעוצמה גבוהה מאוד. על איכות הסאונד אנחנו לא חותמים - בהאזנה למוזיקה הצליל לא מאוד נקי או עשיר, אבל לחווית משחק משופרת, או לצפיייה בסרטוני יוטיוב וטיקטוק, או סתם להשמעת רינגטונים מדובר בשיפור משמעותי מרוב הסמארטפונים בעלי ספיקר בודד שתמצאו.
איכות האפרכסת עצמה בשיחות מצוינת, וכך גם איכות הספיקר בשיחות ללא ידיים. המכשיר מצויד לא רק בקישורית Bluetooth 5.1 העדכנית לחיבור לאוזניות אלחוטיות, אלא גם בשקע 3.5 מ"מ סטנדרטי לאוזניות חוטיות.
בדומה למכשירי הביניים של סדרת Redmi מבית שיאומי, גם פוקו X3 הוא סמארטפון מגושם למדי וכבד - 215 גרם משקלו, ועוביו 9.4 מ"מ. העיצוב שלו יחסית סטנדרטי, כאשר את חלקו הקדמי מאכלס מסך נטול שוליים ועם חור קטן במרכז למצלמת הסלפי, ומאחור גב המכשיר מבריק עם שדרה מרכזית סגימור פסים אלכסוניים שבחלק התחתון הלוגו Poco הענק, ובחלקה העליון מערך הצילום העגול. מסגרת המכשיר עשויה אלומיניום והגב עשוי פלסטיק - לא שזה אמור להפריע לכם, במיוחד אם אתם משתמשים בכיסוי.
מעבר למשקל הכבד, הארגונומיה של המכשיר טובה. בצלע הימנית נמצא מקש ההפעלה השקוע מעט, שמכיל בתוכו גם קורא אצבע מדויק וזריז. אהבנו ששיאומי מאפשרת לכם להגדיר האם ביטול הנעילה יתבצע בנגיעה או בלחיצה על הכפתור; בהתחלה הפריע לנו מאוד שכל נגיעה אקראית בקורא גורמת לפתיחה של המסך או לרטט מעצבן אם הזיהוי נכשל, ושינוי השיטה לביטול נעילה באמצעות לחיצה בלבד תיקן את המצב הזה. מעל הלחצן נמצא מקש ווליום כפול; שקע הטעינה מסוג USB-C ממוקם בתחתית ולצידו, הפלא ופלא, חיבור 3.5 מ"מ לאוזניות.
אלמנט נוסף שלא מרבים להתייחס אליו הוא מנוע הרטט. במכשירים זולים בדרך כלל מדובר במנוע זול, רעשני וגס, שלא נעים להשתמש בו למשוב תחושתי בנגיעות או בהקלדה. ה-Poco X3 מפתיע בעניין הזה ומצויד במנוע מדויק ואיכותי, שמספק פידבק החלטי ומדויק. הוא אפילו יודע להסתנכרן עם הרינגטונים שלכם וללוות אותם בסדרת רטטים בהתאם לצליל, ותחושו אותו גם בגלילת הספרות בהגדרת הטיימר באפליקציית השעון ובמקומות נוספים.
ל-Poxo X3 NFC יש מסך בגודל 6.67 אינטש וברזולוציית Full-HD+ שכמוהו קשה למצוא ברמת המחיר שלו. אמנם זהו מסך IPS ולא AMOLED, כך שהוא לא מצטיין בהצגת צבע שחור עמוק, אבל הוא מצויד בתמיכה ב-HDR10, בקצב רענון גבוה במיוחד של 120Hz ובקצב דגימת מגע של 240Hz. זה אומר שהגלילה במסך והאנימציות השונות חלקות כמשי, והוא גם מגיב מרגישות ובזריזות מיוחדות למגע האצבע. אבל יש גם קאץ': קצב התצוגה אינו קבוע על 120Hz אלא דינמי, כדי לחסוך סוללה, ונראה שבחלק מהאזורים במערכת ההפעלה הוא מוגדר לקצב נמוך יותר. כך למשל, בכל פעם שתחליקו את האצבע מהקצה העליון של המסך כדי לפתוח את וילון ההתראות, תראו את האנימציה (היפה) של הוילון בקצב פריימים איטי ומקרטע מעט, וכך גם בגלילה בחלון היישומים האחרונים. נראה שה-120Hz מופעל בעיקר בגלילה בתוך יישומים ותפריטים ובאנימציות פתיחת היישומים, אבל בהחלט יש אזורים בהם המכשיר מציג קצב פריימים נמוך יותר. עדכון (9.23.20): לאחר עדכון תוכנה שקיבל המכשיר, שיאומי הוסיפה תמיכה ב-120Hz בשני התרחישים שהזכרנו וכנראה במקומות נוספים.
מעבר לקצב התצוגה, המסך מציג צבעים עשירים יחסית וחדות טובה מאוד, אך יש לו זליגות אור קלות בקצוות המסך והבהירות המרבית שלו לא מאוד מרשימה (אם כי יש מצב מיוחד שמגביר את הניגודיות באופן אוטומטי באור שמש ישיר, מה שמשפר מעט את הקריאות שלו במצבי קיצון).
המעבד במכשיר הזה חדש לגמרי בשוק, והוא למעשה הושק יחד עם המכשיר. מדובר במעבד Snapdragon 732G של קוואלקום, שמיועד לשוק הבינוני-גבוה. הוא מיוצר בטכנולוגיית 8 ננומטר וכולל 8 ליבות, 2 מהן במהירות 2.3Ghz ו-6 במהירות 1.8GHz. למעבד הזה משודך זיכרון RAM בנפח 6GB ואחסון מסוג UFS 2.1 בנפח 64GB או 128GB.
לפני שניגש למבחני הביצועים הסינטטיים, בחיים עצמם המכשיר הזה מספק ביצועים טובים שיספיקו לדעתנו למי שלא בהכרח רגילים למכשירי דגל כמונו. מערכת ההפעלה רצה באופן חלק וללא גמגומים והשהיות ברוב המקרים, יישומים נפתחים די מהר והאנימציות השונות חלקות וזורמות. אין ספק שגם קצב הרענון הגבוה של המסך מסייע בתחושה שהמכשיר מהיר ותגובתי, אולי אפילו יותר ממה שהוא באמת. בסך הכל, מעטים המקרים שבהם חשנו שישנה איטיות, אחד מהם הוא פתיחת המצלמה - לוקח לה לעיתים 2 שניות כדי להיטען ולהיות מוכנה לפעולה, אבל זה לא זמן חריג מדי גם במכשירים יקרים יותר.
מבחן הביצועים של AnTuTu העניק למכשיר ציון של 263,849 נקודות, בעוד שהמבחן של 3DMark העניק לו 2681 נקודות. במבחנים של GeekBench ציון של 560 לביצועי ליבה בודדת של המעבד, ו-1743 נקודות לביצועי המעבד בשימוש בכל הליבות. מדובר בציונים לא רעים בכלל אבל גם לא של מכשיר דגל, ולמרות המצב הייעודי לגיימינג, מערכת הקירור והמסך בעל קצב הרענון הגבוה, לא מדובר במכונת גיימינג משוכללת ומשחקים כבדים ייאלצו לרוץ בקצב פריימים בינוני בלבד.
מערכת ההפעלה MIUI 12 שמעל אנדרואיד 10 מעניקה חווית משתמש נעימה, זורמת ונוחה לשימוש לטעמנו. העברית בדגם שקיבלנו לא תמיד היתה מאה אחוז (למשל בממשק רישום הפנים עבור פתיחת הנעילה היא הופיעה במהופך), ולעיתים רחוקות תתקלו באיזו פרסומת בתוך הממשק, אבל מעבר לכך לא היו לנו תלונות. הממשק ברור ונוח, עשיר באפשרויות התאמה אישית, הגדרות מפורטות של ההתראות, נעילת יישומים, שכפול אפליקציות, חלונות צפים ועוד.
הטרנד היום מכתיב שלכל טלפון, לא משנה מאיזו דרגה ובאיזה מחיר, חייבות להיות 4 מצלמות - וה-Poco X3 מציית לנורמה הזו למרות שזה קצת מאולץ. יש לו מצלמה ראשית "רצינית" בת 64 מגה פיקסל עם צמצם f/1.7, מצלמה אולטרה-רחבה בזווית של 119 מעלות וברזולוציית 16 מגה פיקסל, ועוד 2 מצלמות מיותרות, אחת לזיהוי עומק (כאילו שלא ניתן לעשות זאת באמצעות תוכנה) ואחת למאקרו, שתיהן ברזולוציית 2 מגה פיקסל. המצלמה הראשית אינה מצוידת במייצב אופטי, אבל תומכת ב-HDR, וצילום הוידיאו ברזולוציה מרבית של 4K תומך בייצוב תמונה דיגיטלי EIS.
איכות הצילום מזכירה לנו שמדובר במכשיר ביניים ובהחלט לא בספינת דגל. ההתחלה אמנם מבטיחה: תמונות שצילמנו באור יום או בתאורה ממש טובה, ובאמצעות המצלמה הראשית, יצאו מפורטות להפתיע, חדות ועם צבעים אמינים. מנגנון ה-HDR מצליח ברוב הזמן למנוע איזורים שרופים או שחורים לגמרי, ואפילו בעיון מדוקדק בעומק התמונה (crop 100%) היינו שבעי רצון מאוד מרמת הפירוט והניקיון היחסי מרעש דיגיטלי.
וכך נראה Crop 100% של אותה תמונה:
מכאן העניינים מידרדרים די מהר. העדשה הרחבה פחות מפורטת, פחות חדה, ה-HDR לא עובד בה ולכן התמונות סובלות מאיזורים שרופים רבים ויש עיוות גיאומטרי בולט בקצוות התמונה. על עדשת המקרו לא שווה לדבר, הרזולוציה הנמוכה שלה לא מאפשרת לקבל תמונות טובות. ובעיקר, כאשר מנסים לצלם בתאורה חלשה התמונות (גם מהמצלמה הראשית) הרבה פחות מרשימות. רעש דיגיטלי וסימני מריחה מופיעים, הפירוט נפגע ולמרות שהמראה הכללי בסדר גמור, אלה לא תמונות שתרצו להדפיס או לפתוח על מסך גדול. יש לציין שעל מסך הטלפון הן נראות טובות, ורק מעבר למסך המחשב חשף את פגמיהן הרבים. אגב, מצב צילום הלילה הייעודי עושה עבודה כלל לא רעה בשפיכת אור בתוך התמונה והחזרת הצבעים והפירוט בהשוואה לתמונה שצולמה ללא מצב זה, אבל מנגד התמונות עדיין סובלות מרעש דיגיטלי וחוסר פירוט, שנלווה אליהן גם טשטוש אגרסיבי של הרעש מה שיוצר אפקט צבעי שמן ואיכות כללית נמוכה מבחינת פרטים וחדות.
וכך נראית אותה תמונה עם Night Mode פעיל:
צילום הוידיאו, ברזולוציית 4K ובקצב של 30 פריימים בשנייה, הפיק תוצאות טובות מאוד. הסרטונים שצילמנו היו מפורטים וצלולים, הסאונד המוקלט היה סביר לגמרי ובסך הכל התוצאות ראויות, אם כי גם כאן - רק בתאורה טובה. ניתן גם לצלם וידיאו ברזולוציית Full-HD ובקצב פריימים מהיר של 60fps, מה שמניב וידיאו עם תנועה חלקה מאוד. ייצוב התמונה האלקטרוני זמין גם בצילום 4K אבל איכותו בינונית; ניכר אמנם שהמצלמה מחליקה את תנועות היד והצעדים שלכם, אבל עדיין קל להבחין במעין נדנוד מתערסל של התמונה ולא מדובר בהחלקה מושלמת.
מצלמת הסלפי הקדמית, ברזולוציית 20 גה פיקסל, עושה פלאים בשיפור עדין של הפנים ויצאו לנו כמה מתמונות הסלפי הטובות שצילמנו לאחרונה, אולי גם בזכות הזווית הטובה של העדשה והרזולוציה הגבוהה. המצלמה תומכת בטשטוש הרקע בצורה דינמית, אפילו לאחר הצילום, והתוצאות טובות מאוד.
Xiaomi Poco X3 מצויד בסוללה אימתנית למדי בקיבולת של 5160mAh, שנועדה לאפשר לו לספק משך פעולה טוב למרות המסך התובעני עם קצב הרענון הגבוה. בכל תקופת הבדיקות שלנו, שבה המסך היה מוגדר לתצוגת 120Hz ובבהירות של 85%, הצלחנו לקבל ימי עבודה מלאים ומעולם הסוללה לא נגמרה לנו לפני שנגמר היום. בדרך כלל הגענו לסביבות השעה 12 בלילה עם כ-20% סוללה נותרים, כאשר מאחורינו מעל 5 שעות מסך פעיל. בשימוש פחות תובעני ועם בהירות מסך אוטומטית, תוכלו לקבל עד יומיים של פעולה רצופה בלי בעיה.
בהתאם למחיר ולעובדה שהוא מצויד בגב פלסטיק, למכשיר הזה אין תמיכה בטעינה אלחוטית, אבל הטעינה באמצעות כבל USB-C מהירה למדי עם הספק טעינה של 33 וואט (למעשה, מהירה מזו של ה-Galaxy Note 20 Ultra שמצויד בהספק של 25 וואט בלבד). זה אומר שתוך שעה ו-5 דקות הסוללה תיטען במלואה, ותוך חצי שעה תגיעו מ-0% ל-62%. בהתחשב בקיבולת הגבוהה של הסוללה מדובר בקצב טעינה מרשים.
כבר ציינו שגב המכשיר עשוי פלסטיק, אבל לא מדובר בהכרח בחיסרון - למעשה אם המכשיר ייפול לכם, גב פלסטיק ישרוד כנראה טוב יותר ויישבר פחות מגב זכוכית. המסך למרבה השמחה מוגן בזכוכית גורילה מדור 5, ולהבדיל מה-Realme 6 (שמגיע עם תג מחיר דומה) לא חסכו עלינו עם ציפוי דוחה שמן למסך. מסגרת המכשיר עשויה מתכת, ובאופן כללי אפשר לומר שאיכות הבנייה טובה כמצופה ממכשיר של שיאומי, על אף מחירו הנמוך.
עוד הפתעה ביחס למחיר היא העמידות המסוימת במים, בתקן IP53 שבה מצויד הפוקו X3. זה אמנם לא מאפשר לכם לטבול אותו במים אבל הוא יעמוד בגשם ובאבק, שזה יפה.
המוצר נשלח לבדיקה על ידי החנות הרשמית של שיאומי ב-AliExpress, שם הוא נמכר בכ-800 עד 1000 ש"ח, תלוי בנפח האחסון