סקירת wisebuy - שואב אבק Dyson V11 Absolute Extra דייסון
- פירוק והרכבה קלים של החלקים
- עוצמת שאיבה חזקה מאוד
- מיכל גדול וקל לניקוי
- חיי סוללה ארוכים
- סט אביזרים נדיב
- סוללה נשלפת
- לא רועש מדי
- ללא תאורה על ראש השאיבה
- דורש לחיצה רצופה על ההדק
- הניווט לא נוח, מאמץ את היד
- כבד יחסית למתחרים
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
סדרת שואבי האבק האלחוטיים V11 של דייסון קיבלה לאחרונה רענון קל אך משמעותי: המפרטים הטכניים ותכולת הערכות נשארו זהים לדגמים שהושקו בתחילת 2020, אך בגרסאות ה-Extra או ה-New (תלוי בכל דגם) השואבים מגיעים עם סוללה נשלפת שניתן להחליף ולטעון עצמאית - פיצ'ר נחשק שמראה שהחברה קשובה לביקורת ולבקשות הצרכנים.
הדגם שקיבלנו לבדיקה הוא ה- V11 Absolute Extra שמגיע עם שלושה ראשי שאיבה ממונעים (פלאפי, חובט ומיני), עמדת עגינה לקיר ועוד שפע אביזרים. השתמשנו בו אצלנו בדירה למשך כשלושה שבועות ובחנו את יכולותיו.
אפשר להכביר מילים על המנוע המתוחכם שדייסון פיתחה ושילבה בסדרת V11, על כוח היניקה החזק עם 14 הציקלונים, על הפילטרים שמסננים 99.7% אחוז מהחלקיקים ועוד נתונים טכניים לעייפה, אבל באמת שאין צורך בסופרלטיבים מסוג זה, פשוט כי מבחן המציאות חזק ומשכנע יותר מכל פמפלט שיווקי. ובמבחן הזה, ה-Dyson V11 Absolute Extra הוא ללא ספק אחד השואבים האלחוטיים החזקים ביותר שיצא לנו לבדוק, אם לא החזק שבהם.
בברירת המחדל השואב מתניע כאשר הוא מכוון לעוצמה הבינונית מתוך 3, ולהערכתנו במרבית הזמן זו העוצמה הנכונה והשימושית ביותר, עם איזון טוב בין כוח השאיבה לבין שמירה על חיי סוללה ארוכים. בשאיבת רצפות, פרקט ומשטחים קשים השואב פשוט בולע לתוכו כל פיסת לכלוך, מפירורים ואבק דק ועד פיסות נייר, חוטים, שיער, נוצות של התוכיות שבביתנו, אניצי פרווה מהארנבון וחוטים שהוא משך מהשטיחים ההודיים ופיזר ברחבי הבית. כל אלה נשאבו כלאחר יד וללא מאמץ, וגם מבלי להסתבך במברשת. לא נדרשנו יותר מחזרה אחת, לכל היותר שתיים, על אותו משטח כדי להשאיר אותו נקי למשעי.
על משטחים קשים השתמשנו בראש השאיבה הרך הידוע בשם פלאפי, ששומר על רצפות פורצלן בצורה טובה ולא כולל מנגנון חובט. כשרצינו לשאוב גם את השטיחים בבית עברנו לראש השאיבה Torque החכם, שיודע לווסת את עוצמת השאיבה בהתאם לסוג המשטח באופן אוטומטי. זה לגמרי עובד, ומרגישים (וגם שומעים) איך המנוע מעלה הילוך כאשר עוברים משאיבת הרצפה לשטיח. גם כאן, מבחן התוצאה מצטיין וכמויות האבק שנשאבו מהשטיח העידו על היסודיות של השואב הזה. עם זאת, השואב לא הצליח להתמודד עם שטיחוני האמבטיה שלנו - שטיחי IKEA עבים וצפופים שנצמדים לרצפה - המברשת נצמדה בחוזקה לשטיח והפסיקה את פעולתה, ולא משנה מה ניסינו.
מעבר לביצועים המצוינים של ה-Dyson V11 Absolute Extra, מרשים לגלות שלפחות בעוצמות השאיבה הנמוכה והבינונית הוא שומר על עוצמת רעש סבירה מאוד. במעבר לעוצמת הטורבו המירבית, שנדרשת לטעמנו רק לשטיחים עבים במיוחד, הווליום מתגבר והסוללה נזללת במהירות כמצופה, אבל לא מצאנו סיבה להשתמש במצב המקסימלי ביומיום.
Dyson V11 Absolute Extra הוא שואב אלחוטי גדול, ארוך וגם יחסית כבד, במשקל של 2.97 קילוגרם. עם כל היתרונות שיש לו בעוצמת השאיבה, למסיביות שלו יש חיסרון גדול לטעמנו בנוחות השאיבה. בכל פעם שהשתמשנו בו לשאיבה של יותר משלוש או ארבע דקות, הרגשנו היטב את שרירי היד שלנו שהפעילו מאמץ יתר; זה לא רק בגלל המשקל של השואב אלא גם בגלל הדרך שבה ראשי השאיבה הממונעים נוסעים על הרצפה. כל תנועה של היד כדי לפנות ימינה או שמאלה גורמים לראש השאיבה להסתובב בזווית חדה, מה שאילץ אותנו לתקן את הזווית עם היד ולנסות לשלוט בכיוון הנסיעה וכל זה לא ממש נוח ומאוד מעייף. בנוסף, כמו כל שאר השואבים האלחוטיים של דייסון, אתם חייבים להחזיק את האצבע על ההדק כל הזמן (במקום ללחוץ על כפתור פעם אחת כמו ששואבים מתחרים מאפשרים), וזה מוסיף עומס ואף כאב בסופו של דבר על האצבע.
מעבר לתלונות שיש לנו על נוחות השאיבה, יש לומר שכמעט בכל שאר האספקטים יש לנו בעיקר שבחים. ה-V11 Absolute Extra שומר על המראה האייקוני (והמעט מצועצע, עם הצבעים הבוהקים שלו) ומתחדש במסך שמציג את עוצמות השאיבה ואת רמת הסוללה בזמן אמת. לוקח לו זמן לכייל את הסוללה ולדברי נציגי החברה ככל שעובר הזמן הוא ילמד את דפוס הפעולה שלכם ויידע להציג נתונים מדויקים יותר; אצלנו בכל אופן הוא נטה מדי פעם לשנות את אחוז הסוללה הנותר בקפיצות גדולות, אבל כאמור זה כנראה ישתפר עם הזמן.
סט האביזרים שמגיע בגרסת ה-V11 Absolute Extra נדיב להפליא. מלבד שני הראשים הממונעים, הפלאפי לרצפות וה-Torque החובט לשטיחים, תקבלו בערכה גם מברשת מיני חובטת ממונעת, מברשת למשטחים עדינים כמו מקלדות, אביזר מוארך לחריצים ומסילות, אביזר דו-מצבי עם מברשת נשלפת לניקוי כללי כגון וילונות וקורי עכביש, מברשת לקרצוף בוץ יבש ואפילו מעין תופסן שניתן להרכיב על המוט ושאליו ניתן לחבר אביזרים שנמצאים בשימוש תדיר לגישה קלה. מה שטוב הוא שההרכבה והפירוק של החלקים השונים (כולל פירוק המוט מיחידת המנוע) נוחה וקלה להפליא, וניכר שאיכות החומרים והבנייה גבוהי וללא פשרות.
מיכל איסוף האבק גדול יחסית למקובל, בנפח 0.76 ליטר. אצלנו בדירה הצטרכנו לרוקן את המיכל בערך פעם או פעמיים בשבוע לכל היותר בשימוש יומיומי. ריקון המיכל נוח ומונע מגע עם הלכלוך: משחררים ניצרה מעל פח האשפה והדלת נפתחת ומשחררת את כל הלכלוך ישר לפח. אם תמשכו בנצרה חזק מדי כל המנגנון ישתחרר (זה נועד למצב שבו תרצו לפרק ולשטוף את החלקים השונים) אבל אנחנו הבנו די מהר באיזה עוצמה יש למשוך כדי שזה לא יקרה ורק המכסה ייפתח. אם תבחרו לשטוף את המסננים השונים, תאלצו להמתין לא פחות מ-24 שעות עד לייבוש מלא לפני שתוכלו לחזור ולהשתמש בשואב.
פיצ'ר קטן שחסר לנו בשואב הזה, לאחר שהתרגלנו אליו בדגמים מתחרים, הוא תאורה על ראש השאיבה. זה נשמע קטנוני, אבל ראש שאיבה שמאיר את המשטח כשהחלל חשוך יחסית עוזר מאוד לראות לכלוך שקשה להבחין בו, ומשפר את הניקיון. נקווה שדייסון יבחרו לשלב פיצ'ר זה באחד הדגמים הבאים.
אחד העדכונים המשמעותיים ביותר שסדרת V11 Extra מביאה עימה הוא הסוללה הנשלפת. דייסון ספגה לא מעט ביקורת על הסוללות של השואבים האלחוטיים שלה, שבחלק מהמקרים נטו לאבד מכוחן תוך זמן קצר יחסית, כאשר תיקון או החלפה של הסוללה היתה עד כה כרוכה בביקור במעבדה. בדגם הזה, כמו שאר דגמי הסדרה החדשה, מצויד במנגנון סוללה נשלפת, כך שאם הסוללה מתבלה - ניתן להחליף אותה עצמאית בסוללה חדשה. עלות הסוללה אגב נותרה גבוהה, כ-500 שקלים, אבל היא מגיעה עם מטען עצמאי. באותה מידה ניתן גם לרכוש מראש סוללה נוספת ובמידת הצורך להחליף ביניהן אם השואב דרוש לניקיון ממושך.
טעינת השואב מתבצעת באמצעות מגעי טעינה שבעמדת הטעינה הקומפקטית יחסית שניתן להבריג אל הקיר, או בחיבור ישיר של הכבל (בצורה מאוד לא נוחה, בתחתית הסוללה). הדגם היקר יותר Dyson V11 Absolute Pro New מגיע עם עמדת טעינה גדולה שמונחת על הרצפה ואמור להיות נוח ויוקרתי יותר, למרות שיש שיעדיפו דווקא את עמדת הטעינה הקומפקטית.
דייסון מבטיחה עד 60 דקות של שאיבה עם הדגם הזה. בדקנו כמה זמן ניתן להשתמש בשואב בעוצמה הבינונית והשימושית יותר, והגענו ל-56 דקות של פעולה רציפה עם ראש השאיבה החובט Torque, שכזכור משנה את עוצמת השאיבה בהתאם למשטחים. אצלנו רוב הבית הוא רצפות פורצלן ומיעוטו שטיחים, כך שהזמן הזה עשוי להשתנות מעט מבית לבית בהתאם לסוג המשטחים. כאמור, בעוצמה המרבית תקבלו כ-10 דקות עבודה בלבד, אבל לטעמנו ברוב הזמן אין צורך לעבור למצב זה כיוון שהמצב האוטומטי חזק מאוד כך שהוא עושה עבודה מצוינת.