סקירת wisebuy - אוזניות Realme Buds Q
- איכות סאונד טובה יחסית למחיר
- קטנטנות, קלות ולא בולטות מהאוזן
- חיבור מהיר ואמין לטלפון
- עמידות בנתזי מים בתקן IPX4
- מצב גיימינג ייעודי
- לא ניתן לשלוט בווליום מהאוזניות
- איכות שיחה בינונית
- טעינה עם חיבור Micro-USB המיושן
- פלסטיקה באיכות בסיסית
חברת Realme הסינית, מבית ענקית האלקטרוניקה BBK (שתחת מטריית המותגים שלה נמצאות גם OPPO, OnePlus ו-Vivo), החלה את פעילותה בישראל באמצע השנה (2020) באמצעות היבואן הרשמי Bug, ותוך חודשים ספורים היא פועלת להרחיב את הפורטפוליו שלה ולהוסיף מוצרים נוספים לצד הטלפונים הסלולריים השונים.
בין היתר החלה החברה למכור בישראל את אוזניות ה-TWS שלה, Buds Q ו-Buds Air Neo, שאת שתיהן קיבלנו לבדיקה. ה-Buds Q שאותן בדקנו בהזדמנות זו הן אוזניות קטנטנות בתצורת In-Ear הנכנסות לתעלת האוזן עם שרוולי סיליקון, להבדיל מה-Neo Air שמגיעות בתצורה חצי-פתוחה בדומה לאוזניות ה-Airpods של אפל. הן מציעות חיבור Bluetooth 5.0, דרייברים בקוטר של 10 מ"מ, מצב גיימינג ייעודי ועמידות במים בתקן של IPX4.
המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Bug היבואן הרשמי
Realme מבטיחה "חוויית סאונד מדהימה" בזכות דרייברים בקוטר 10 מ"מ עם ממברנת פולימר מיוחדת והעצמת באס דינמית. בפועל, איכות הסאונד נשמעת טובה ביחס למחיר, ומי שלא בררן במיוחד עשוי בהחלט ליהנות מהן. הן אכן מפציצות בגזרת הבאסים, ובמקביל גם התדרים הגבוהים מודגשים כך שמתקבלת חתימת הסאונד הפופולארית בצורת V. אז באופן בסיסי הסאונד נשמע בסדר גמור ואין מחסור לא בבאסים ולא בחדות הצליל, וזה כבר התחלה טובה מאוד ביחס לאוזניות אחרות ברמת המחיר הזו.
עם זאת, מי שמחפש צליל מדויק לא יתרשם במיוחד. תדרי האמצע לעיתים עמוסים, התדרים הגבוהים אמנם חדים אבל לא צלולים ופריכים כמו באוזניות יקרות יותר, הבאסים עלולים להשתלט בחלק מהמקרים על שאר התדרים ובאופן כללי הצליל קצת אגרסיבי ולא מעודן. מצאנו שהאוזניות נשמעות טוב יותר בשירי רוק מאשר בשירי פופ, ובקטעים אקוסטיים הן נשמעות אפילו טוב יותר. משהו בעומס הצלילים של רצועות פופ שונות לא מצליח להשתחזר היטב באוזניות האלה. אבל כאמור, בשביל אוזניות במחיר הזה הן עושות את העבודה ובסך הכל נשמעות טוב למדי.
עוצמת הווליום המרבית גבוהה מאוד, אם כי הצליל נוטה להתעוות קצת מעל רמה של 60% מהעוצמה. מבחינת החיבור לטלפון, האוזניות מצוידות בקישורית Bluetooth 5.0 וכל אחת מהן מתחברת לטלפון בנפרד, כך שתוכלו להשתמש רק באוזניה אחת, איזו מהן שתרצו. החיבור לטלפון מתבצע מיד כשמוציאים את האוזניות מקופסת הטעינה והוא מהיר מאוד. לאחר מכן טווח הקליטה טוב מאוד ולא נתקלנו בניתוקים או הפרעות. בצפייה בוידיאו, הסאונד מסונכרן לתמונה בצורה טובה ולא הצלחנו כמעט להבחין בהשהייה; אם אתם גיימרים שחייבים סנכרון צליל מהיר במיוחד, תשמחו לדעת שהאוזניות מציעות מצב גיימינג ייעודי שמקטין עוד יותר את ההשהייה ל-119 מילי-שניות.
בביצוע שיחות, אנחנו שמענו את בן שיחנו באיכות טובה אבל מהצד השני נאמר לנו שלקול שלנו נלווים רחשי רקע, ואיכות הקו לא היתה צלולה במיוחד.
Realme Buds Q מעוצבות בהשראת חלוק נחל, גם האוזניות עצמן וגם קופסת הטעינה, וכמו שמבטיחה החברה, אכן אין בעיצוב שלהן אפילו קו אחד ישר. תווי המתאר שלהן עגלגלים ונעימים למראה ולאחיזה, מה שמחפה במעט על הפלסטיקה ברמה הנמוכה שממנה הן עשויות. האוזניות עצמן קלות במיוחד ושוקלות רק 3.6 גרם כל אחת.
בנוסף למשקלן המזערי, ה-Buds Q הן גם קטנות מאוד ובקושי בולטות החוצה מהאוזניים, אפילו לבעלי אוזניים קטנות כמו כותב שורות אלה. הן מגיעות עם מתאמי סיליקון בגדלים שונים, ואצלנו שרוולי הסיליקון שמורכבים עליהן בברירת המחדל (בגודל Medium) התאימו בדיוק. האוזניות נכנסות לאוזן בקלות ונוחות לענידה ממושכת, אך למרות שהן די יציבות בתוך האוזן הן בפירוש לא מתאמות לפעילות ספורטיבית שכרוכה בתנועות חזקות של הגוף כמו ריצה.
תפעול האזניות מתבצע באמצעות משטחי מגע שנמצאים על החלק החיצוני שלהן. לחצני המגע הללו מגיבים לנגיעה כופלה, 3 נגיעות או נגיעה ממושכת (אבל לא לנגיעה בודדת, כנראה כדי למנוע נגיעות אקראיות), וניתן לדפדף לשיר הבא, חזרה לשיר הקודם, לעצור ולנגן וכן להפעיל את העוזרת הקולית. באפליקציה Realme Link יש לכם אפילו אפשרות להגדיר מחדש את התפקוד של הלחצנים ולמשל לשנות את הנגיעה הארוכה מהעוזרת הקולית למעבר למצב גיימינג, אבל למרבה הצער אין אפשרות לשלוט על עוצמת השמע של האוזניות בשום מצב. מעבר לאי-נוחות הזו, המקשים מגיבים בצורה סבירה לנגיעות ובסך הכל נוחות התפעול די טובה.
אפרופו האפליקציה המדוברת, היא מאפשרת לכם גם לראות את אחוז הסוללה בכל אוזניה, אבל אינה כוללת מנגנון עדכון קושחה לאוזניות או איקוולייזר.
האוזניות עצמן (ולא הקופסה) עמידות בנתזי מים בתקן של IPX4, כלומר לא ניתן לטבול אותן במים אך הן ישרדו זיעה וגשם.
בכל אחת מהאוזניות ישנה סוללה בקיבולת של 40mAh, כאשר Realme מצהירה על עד 4.5 שעות האזנה רציפה, ועד 20 שעות פעולה יחס עם מחזורי טעינה נוספים בקופסת הטעינה. בבדיקה שערכנו, בהאזנה רצופה לפלייליסט בעוצמת ווליום של כ-40% (שזו עוצמה גבוהה, לטעמנו כמעט גבוהה מדי), הצלחנו לקבל כמעט בדיוק ארבע וחצי שעות. מדובר בחיי סוללה פושרים יחסית לסטנדרט המקובל היום.
קופסת הטעינה קומפקטית מאוד, עגלגלה וחלקלקה כמו חלוק נחל, בגימור מט נעים למגע. קצת קשה לפתוח אותה בהיעדר נקודת אחיזה ברורה, אבל התושבות בתוכה מכילות מגנטים כך שהאוזניות מתיישבות בהן ואינן מועדות ליפול בקלות אלא אם כן תנערו את הקופסה כשהיא פתוחה. בחזית הקופסה יש נורית בודדת שמחווה על מצב הסוללה. שקע הטעינה מאחור הוא האכזבה הגדולה מהדגם הזה - מדובר בחיבור Micro-USB המיושן שהיה בטלפוני האנדרואיד שלכם לפני 3 או 4 שנים, ולא בשקע USB-C כמקובל כיום.
המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Bug היבואן הרשמי