סקירה - מחשב נייד Asus S533FL-BQ033T ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

מחשב נייד Asus S533FL-BQ033T אסוס

סקירת wisebuy - מחשב נייד Asus S533FL-BQ033T אסוס

הטוב
  • ביצועים טובים
  • משקל נמוך יחסית
  • איכות חומרים
  • חיי סוללה
  • זמן טעינה
הרע
  • חיבורי USB2.0
  • מקלדת לא נוחה
  • בהירות מסך
  • בעיות ב-WIFI
בשורה התחתונה
ה-VivoBook S15 S533f הוא עוד מחשב טוב מבית טוב שלא מצטיין בשום סעיף, אך מעניק חבילה שלמה וטובה. הביצועים וחיי הסוללה שלו טובים בהחלט כשמדובר על משימות משרדיות ואפילו קצת יותר מזה, משקלו קל יחסית והמטען שלו מזערי, כך שניתן בהחלט להתנייד איתו לכל מקום. גם כאשר המסך המאוד כהה שלו, יחד עם בעיות בתקשורת ה-WIFI ומקלדת בסיסית מוגדרים כחסרונות, הוא עדיין סיפק חווית שימוש טובה ומספקת. לאלו המחפשים מחשב נייד עם ביצועים חזקים ביחס למחיר, מדובר במציאה לא רעה בכלל.
הקדמה
סדרת ה-VIVOBOOK של אסוס ידועה בתור סדרה "מעוצבת וצבעונית", אך נחותה מסדרת היוקרה ZenBook. הפעם העיצוב מתבטא בכפתור ENTER ירוק בסדרת S533 וצבעים עזים המעטרים את גוף המחשב. מפרטו הטכני של המחשב שקיבלנו לסקירה כלל את המעבד i7 מסדרת 10510U עם 8GB זיכרון הפעלה, כרטיס מסך Nvidia GeForce MX250 עם 2GB, שטח אחסון בגודל חצי טרה על כונן SSD, מסך בגודל 15.6 אינץ' וצבע שחור (יש עוד צבעים לבחירה כמו ירוק, לבן ואדום). בערכה מקבלים גם סט מדבקות מעוצבות בסגנון קומיקס.

כונן SSD
solid state disk רכיב המשמש לאחסון מידע, שההבדל העיקרי בינו לבין כונן רגיל הוא שהוא אינו כולל חלקים נעים ולכן אינו רגיש לטלטולים.

ביצועים (35%)

9

כבר עם פתיחת המחשב בפעם הראשונה, ניתן היה לחוש בזריזות הנהדרת של התקנת מערכת ההפעלה, דפדפן כרום והתקנת תוכנות חיוניות לעבודה מהבית. מעבד i7 מהדור העשירי מתמודד בקלות עם כל משימה משרדיות שגרתית שהיא, לעיתים אף בזלזול כאשר עוברת פחות משנייה מרגע ההקלקה על הלוגו של כרום ועד לפתיחתו בפועל.


משימות משרדיות של אופיס, דפדפנים עם כרטיסיות מרובות, הקלטות מסך ושיחות רבות בזום עברו בלי בעיות כלל. למשתמש העסקי והביתי המחשב הזה יספק כוח עיבוד מרשים, וכאן ההבדלים בין i3 ו-i5 לבין מעבד שרירי יותר כמו i7 מוצגים בצורה ברורה.

מכיוון שחלק מהעבודה שלנו מהבית כוללת עריכת סרטונים בתוכנת קמסטיה, Resolve וגם תוכנת Filmora 9, החלטנו לבדוק כיצד כרטיס המסך Nvidia GeForce MX250 מתמודד עם משימות מורכבות יותר. ה-S533 אומנם לא מיועד לעורכי תוכן כבדים או לגיימרים מושבעים, אך את המטלות הבסיסיות לצרכים שלנו הוא מילא בצורה טובה בהחלט.



לא נתקלנו בגמגומים או בנפילות של פריימים או דילוג על מעברים, וגם זמן הרנדור היה מספק. חשוב לזכור כי מדובר בכרטיס מסך בסיסי, ועל כן למי שרוצה להתקין תוכנות עריכה מתקדמות יותר, מוטב לבחור בדגם אחר המצויד בכרטיס מסך חזק יותר. למי שמשום מה שואל לגבי משחקים, ניתן להריץ משחקים ברמת גרפיקה בסיסית (לפי הבדיקה שלנו עם Need For Speed Payback), אך למי שמגדיר את עצמו כ"גיימר בנשמה", מוטב שיחפש מחשבים מותאמים, ולא מחשב עסקי/סטודנטיאלי.

במבחן PCMARK10 ה-S533 קיבל ציון של 4,041 נקודות ובמבחן Sky Diver של 3DMARK קיבל ציון של 10,261 נקודות.



כרטיס מסך
רכיב שממיר את המידע הלוגי שבמחשב למידע ויזואלי המוצג על המסך. יש שני סוגים של כרטיסי מסך, הראשון והבסיסי הוא כרטיס המשולב כשבב על לוח האם ומשתמש בזיכרון הכללי של המחשב (shared). כרטיס זה יכול לשמש היטב כל משתמש שאינו מתכוון להריץ משחקים ותוכנות תלת ממד, ואין צורך להשקיע בכרטיס נפרד ויקר.הסוג השני הוא כרטיס נפרד עם זיכרון ומעבד משלו, שמציג תוכן ויזואלי ותלת ממד ברמה גבוהה. זיכרון מינימלי מומלץ לכרטיס עצמאי הוא 256MB.

איכות התצוגה (15%)

7

מסך המחשב מגיע בגודל 15.6 אינץ', עם פאנל IPS בציפוי מט נגד השתקפויות. הרזולוציה סטנדרטית - 1920 על 1080 פיקסלים, עם מסגרת דקה מאוד, מה שמקנה יותר מ-86% יחס מסך לגוף. הצבעים המוצגים היו עשירים ומלאים ביחס למסך מחשב שנמכר בתקציב של סביב 4,000 ש"ח. הטקסט והוידאו חדים, אין מריחות או שינויי צבעים כמו שראינו במחשב אחר של החברה, אך למסך זה חסרון משמעותי אחד והוא בהירות המסך.  


בשנים האחרונות אנחנו רואים שהיצרניות מנמיכות את בהירות המסכים כדי לשמור על חיי הסוללה, אך ב-S533 הבהירות פשוט נמוכה מדי. בתור התחלה, ראוי להדגיש כי לא ישבנו תחת השמש או תחת אור משרדי בוהק, אלא עיקר השימוש היה בתוך הבית, עם תאורה טובה אך לא מסנוורת. בכל שלב במהלך הסקירה הבהירות עמדה על 100%, וזה פשוט הרגיש פחות מדי.

לשם השוואה, הבהירות במחשב היוגה האישי עומד בדרך כלל על 80-100%, תלוי בכמות האור. ב-S533, הבהירות לא הספיקה אף פעם, והכל נראה חשוך וכהה מדי לטעמנו. במידה ותצטרכו להתנייד עם המחשב למקומות בעלי תאורה חזקה כמו רכבת למשל, עלולה להיווצר כאן בעיה של ראות טובה. אם אתם מתכננים לעבוד איתו מהבית ברוב הזמן, ניתן לפתור את הבעיה באמצעות חיבור למסך חיצוני, אבל ככה מתפספס לו הרעיון של מחשב "נייד".



פיקסל
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המדידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

8

עם משקל של 1.8 ק"ג, ה-S533 הרגיש לנו מעט יותר קל ממה שאמורים להיות 1.8 ק"ג. בתקופת הסגר לא היה לאן לנסוע יותר מדי, אבל כדי לדמות מצב של פגישה לקחנו אותו בתיק הגב פעם אחת לקניות בסופר, כי רק לשם הותר לנו לצאת. ביחד עם מטען מזערי (שאנחנו מאוד אוהבים ופגשנו אותו גם במחשבים אחרים של החברה), הנשיאה בתיק הגב לא הייתה מכבידה או מסורבלת מדי.


חשוב לזכור כי מדובר במחשב עם גודל מסך של 15.6 אינץ', והמקלדת מכילה גם את המספרים בצד, ועדיין מדובר, לא מדובר במחשב כבד מאוד ביחס למחשבי ה-14 אינץ' שבדקנו לקראת שנת הלימודים.



מקלדת המחשב בסיסית ולא הייתה נוחה להקלדות ארוכות. פה ושם לענות למיילים או לכתוב תזכירים, זה עוד בסדר, אך הפידבק מהקלדה על המקשים היה בסיסי וקצר. אלה אומנם מרגישים טוב הודות לשימוש בפלסטיק איכותי, אבל אחרי חצי שעה בערך, לנו זה כבר היה פחות נוח. חבל שאסוס לא תכננה את המסך בצורה שמרימה מעט את המקלדת, כמו שראינו במחשבים אחרים, ובכך הייתה יכולה לקבל הטייה קטנה כלפי המשתמש.

תאורת המקשים ניתנת לכיוון של מספר עוצמות, והיא אכן מאירה בצורה טובה את כל המקשים. פריסת המקשים טובה, למעט מקש ה-Back שאיתו מוחקים - הוא קצר וקרוב מדי למקש הפלוס. רציתם למחוק משפט? קיבלתם הרבה +.

משטח העכבר גדול ונעים לשימוש, הוא מגיב טוב לטפיחות וללחיצות, וכשלא היינו עם עכבר חיצוני, הוא הצליח למלא את החסר בצורה טובה. בפינה הימנית שלו, נמצא חיישן טביעות האצבע שניתן בעזרתו להיכנס ליוזר בלי הקלדה של סיסמה. החיישן פועל בצורה מעולה ולא פספס אף פעם (לפחות אצלנו) את האצבעות. הפתיחה נעשתה במהירות וביעילות.

חיבורי המחשב כוללים USB3.0, HDMI, כרטיס מיקרו SD (ולא SD רגיל), חיבור קומבו אודיו, חיבור USB-C (לא Thunderbolt ולא ניתן להטעין דרכו את המחשב), חיבור עגול למטען ושני חיבורי USB2.0, שזה דיי חבל בעידן שבו מחשבים יותר זולים מגיעים עם יותר מ-USB3.0 אחד. אגב, חבל שלא רשמו על גבי המחשב איזה מהחיבורים הוא המהיר יותר, כי כשרצינו להעביר סרטים מהדיסק הקשיח שתומך ב-USB3.0, חיברנו אותו בהתחלה ל-USB2.0 ולא הבנו למה העסק לא זז מהר.



קישוריות ה-S533 מעודכנת לשנת 2020, וסופסוף קיבלנו תקן בלוטות' 5.0 שצימצם מאוד את הדיליי בין התמונה לקול כאשר חיברנו אוזניות/רמקול תומך. גם ה-WIFI הוא בתקן 6 החדש, אך אנחנו סבלנו כל התקופה מבעיות וניתוקים ב-WIFI הביתי.
כאשר סגרנו את המסך (המחשב נשאר דלוק) ופתחנו לאחר כמה דקות ארוכות, המחשב סירב להתחבר מחדש לרשת הביתית, והיינו צריכים בכל פעם לכבות WIFI, להדליק ולהתחבר מחדש לרשת. זה אולי באג במחשב שקיבלנו, אבל זה דיי מסרבל בכל פעם את ההתחברות.

הרמקולים שנמצאים בתחתית המחשב קשורים איכשהו לחברת Harman Kardon, אך איכותם ממוצעת ולא דורשים הרחבה במילים.רק נגיד שהם מספקים בעיקר כששומעים קטעי קריינות או מנהלים שיחות וידאו, ופחות בסרטים ובמוזיקה. ברוח התקופה, מצלמת הרשת (HD לטענת אסוס) עובדת בצורה סבירה - לא נרשמה איכות גבוהה מעל המצופה, אך גם לא אכזבה. היא אינה מצוידת בתריס פיזי לפרטיות נוספת.



מימדי המחשב רזים יחסית, מה שהוסיף לניידות של המחשב. רוחבו עומד על 36 ס"מ, אורכו כ-23.3 ס"מ ועוביו כ-1.6 ס"מ. כאן ה-S533 מוכיח שאפשר להיות רזה ודק בלי לוותר על מקלדת מלאה ועל חיבורים מגוונים.

ומה לגבי סוגיית הרעש והחום? כל עוד מצב צריכת הסוללה עמד על "סוללה טובה יותר" או "ביצועים משופרים", לא נתקלנו בחום רב או בהפעלת מאווררים בצורה רועשת כל זמן שביצענו משימות משרדיות. כאשר המעבד נדרש לטפל בעריכת קבצי וידאו או הרצת משחקים, המחשב החל להתחמם (גם המקלדת) והמאווררים הופעלו בעוצמה מלאה. גם כאשר זה קרה, הוא נותר יחסית שקט ביחס למחשבים אחרים.  

כשהעברנו את מצב צריכה החשמל ל"ביצועים הטובים ביותר", המחשב החל להפעיל את המאווררים גם בפעילות שגרתית, בלי סיבה נראית לעין.

מעבד
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.

משך פעולת סוללה (15%)

9.5

אחד מהסעיפים הקריטיים ביותר במחשב נייד הוא הסוללה. בסעיף הזה, ה-S533 מציג חיי סוללה וזמן טעינה מהטובים שראינו בזמן האחרון. למרות שמתחת למכסה המנוע מסתתרים להם מעבד i7 וכרטיס מסך נפרד, הם מוגדרים לטובת חיסכון בסוללה על חשבון הביצועים, וביחד עם בהירות מסך לוקה בחסר, מתקבלים כאן חיי סוללה נהדרים, שמספקים שעות רבות של שימוש. לחובבי הנתונים טכניים, הסוללה ב-S533 בעלת הספק של 50Wh ולה 3 תאים.




לנו המחשב הספיק לכמעט 7 שעות עבודה רציפות בתור מחשב עיקרי, כאשר הבהירות עומדת על 100%, חיבור WIFI ובלוטות' יציבים (WIFI לא ממש) וחזקים, מצב שימוש בסוללה "סוללה טובה יותר" וביצוע מטלות שגרתיות של משרד - אופיס, דפדפן ושיחות זום פה ושם.

שמחנו לראות שגם כאשר סוגרים את המסך, המחשב לא ממשיך "לשתות" סוללה אלא נכנס למעין תרדמת קלה, ואחוזי הסוללה לא צונחים בעקבות כך. בכל פעם שהרמנו את המסך, המחשב ישר נדלק, ובעצם לא עברה יותר משנייה עד שנדרשנו למקם את האצבע על החיישן.

עם כמה שהסוללה עצמה מפתיעה, זמן הטעינה מפתיע עוד יותר. בעזרת מטען קטנטן וקל, ניתן לטעון את ה-S533 במהירות - 60% תוך 50 דקות. ואכן, גם בחיים האמיתיים, כל זריקת אנרגיה מזדמנת, אפילו של כמה דקות, מקפיצה את טווח הסוללה. חבל שאי אפשר להטעין את הסוללה דרך חיבור USB-C.




חיבור USB
חיבור רב תכליתי המיועד לחיבור התקנים שונים אל המחשב כגון ציוד היקפי (עכבר חיצוני, מדפסת וכדומה), מצלמות, נגנים, דיסק און קי ועוד.  שני סוגי היציאות הנפוצים הם USB 2.0 המאפשר העברת קבצים במהירות של עד 480 מגהביט לשנייה ו-USB 3.0 בעל קצב מהיר פי 10 של עד 4.8Gbps.  רצוי שהמחשב הנייד יכלול לפחות 4 שקעי USB ולפחות אחד מסוג USB 3.0, שמאפשר הורדה מהירה של קבצים כבדים וסינכרון משופר בצפייה בסרטוני וידיאו והאזנה למוסיקה ישירות מההתקן המחובר למחשב. USB-C הוא סוג חדש של החיבור הנפוץ. הוא שונה משמעותית מקודמיו הן בגודלו הפיזי והן בתכונותיו. USB-C קטן יותר מהגרסאות הקודמות (בגודל של מיני USB), גודלו זהה בשני קצוות הכבל וניתן להכניסו לשקע משני צדדיו - מלמעלה-למטה ומלמטה-למעלה. קצב העברת הנתונים של USB-C מהיר בהרבה מזה של USB 3.0/3.1, ועומד על 10Gbps. בנוסף, USB-C יכול גם לשמש כמטען בהספק של עד 100 ואט למכשירים שונים. בשלב זה התקן החדש קיים במכשירים ספורים בלבד, אבל צפוי להיות זמין בכל המכשירים, כולל טאבלטים וסמארטפונים. ל-USB-C תאימות לאחור בעזרת מתאם, כך שניתן להשתמש בו גם במכשירים בעלי USB מגרסאות קודמות.  

עמידות ואבטחה (10%)

8.5

על אף הצבע הכסוף באזור במקלדת והשחור המטאלי העוטף את החלק החיצוני, מדובר במעטפת פלסטיק, על אף הארומה המתכתית. בגב המסך יש אזכור לאלומיניום שעלול להיות רגיש לשריטות, כמו שאפשר למצוא בעוד מחשבים ניידים שמנסים לתת תחושה יותר יוקרתית.  


בכל מהלך הסקירה לא נתקלנו בשריטות, שפשופים או סימני שימוש, אך חשוב להזכיר באותו משפט שלא ממש יצאנו מהבית עם המחשב בעקבות הסגר. בכל מקרה, החומרים ב-S533 מרגישים טוב, גם אם אינם דומים באיכותם לאלו מסדרת הזנבוק. הפלסטיק מרגיש מספיק מוצק, ורק במקשי המקלדת נתקלנו בפלסטיק חלול ופשוט.