סקירה - טלפון סלולרי Xiaomi Mi 10T lite 5G 128GB ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Xiaomi Mi 10T lite 5G 128GB שיאומי

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Mi 10T lite 5G 128GB שיאומי

הטוב
  • תמיכה ב-5G
  • רמקולים סטריאופוניים
  • טעינה מהירה
  • חיי סוללה
  • קצב רענון 120Hz
הרע
  • מערך צילום סביר
  • ללא עמידות במים ואבק
  • ביצועים תחת עומס
  • בהירות מסך
בשורה התחתונה
בשונה ממכשירי דגל מוזלים של יצרניות אחרות, ה-Mi 10T lite 5G מספק הוכחה שניתן לייצר גרסה מוזלת של מכשיר דגל, מבלי לפגוע יותר מדי בחבילה הכללית. עם תמיכה ב-5G, קצב רענון של 120Hz במסך ורמקולים סטריאופוניים חזקים, ה-Mi 10T lite 5G מהווה תמורה טובה מאוד למחירו, גם אם היה מגיע ללא תמיכה ב-5G. מנגד, החיסכון פוגע בעיקר במצלמות ובתצוגת המסך, שאיכותן ממוצעת ביחס לקטגוריה.
הקדמה
ה-Mi 10T lite 5G הוא הדגם המוזל בסדרת ה-Mi 10T שקיבלה השנה תמיכה בקישוריות ה-5G. לעומת הדגמים היוקרתיים, כאן תוכלו לקבל מסך עם קצב רענון של 120Hz, סוללה מוקטנת, צילום ב-4K ולא ב-8K ואפילו תיהנו מהרחבת זיכרון ושקע 3.5 מ"מ שנעדרים מהדגמים הבכירים. עם מחיר של בערך 1,300 ש"ח, הוא ממוקם מעל לסדרות ה-Note והרדמי העממיות, ואף מציע מעבד מתקדם יותר מאשר המתחרים מבית סמסונג ו-LG, ומתחרה ראש בראש ב-OnePlus Nord N10 5G. הדגם שהגיע לסקירה כלל 6GB זיכרון ושטח אחסון של 128GB בצבע שחור.

תודה להמילטון היבואן הרשמי על השאלת המכשיר לסקירה

איכות הקול והשמע (15%)

9

בדומה לסדרת הנוט 9 של החברה, גם כאן האפרכסת ממוקמת במסגרת המכשיר, מעל למצלמת הסלפי. זה דורש הכוונה מסוימת בפעמים הראשונות שמבצעים עם ה-Mi 10T lite 5G שיחות, מכיוון שצריך להחזיק אותו גבוה בשונה ממכשירים של יצרניות אחרות. האפרכסת עצמה חזקה, צלולה וברורה, ובשום מצב לא הרגשנו צורך להגביר מעל ל-80% עוצמה.


שלא כמו בסדרת הנוט 9, כאן הרמקולים הסטריאופוניים מפיקים סאונד טוב ביחס למחיר ולמצופה. הם חזקים וכמעט שלא מתעוותים בעוצמה מלאה, וגם האיכות בסדר גמור ביחס למכשירי סמסונג או אפילו לדגם הבכיר בסדרת ה-Mi 10T. הרמקול הראשי ממוקם בסמוך לשקע המטען, והשני משולב באפרכסת עצמה, כאשר הוא מופנה כלפי המשתמש והסאונד לא בורח לצדדים. המיקרופונים עצמם טובים ומסננים רוח בצורה טובה, אך בוידאו הם מקליטים סאונד שטוח יחסית.


אלו שעוד לא התנתקו מהכבלים ישמחו לפגוש יציאת 3.5 מ"מ לאוזניות, על אף שכמו שאר מכשירי שיאומי, ניתן לחבר אוזניות דרך מתאם Type-C ולהשתמש דרך יציאה זו. קישוריות בלוטות' 5.0 תומכת בכל התקנים החדשים ומצמצמת למינימום את הדיליי בין האודיו לבין הוידאו, אך הפעם הרגשנו שהטווח האופטימלי בין האוזניות למכשיר קצר במיוחד. אחרי כמה מטרים בודדים באותו חדר כבר התחילו הפרעות וקיטועים בסאונד.

נוחות השימוש (35%)

8

ה-Mi 10T lite 5G הוא מכשיר שדומה מאוד למכשירי הנוט של שיאומי, בדגש על סדרת ה-9S והפרו. העיצוב כמעט זהה, כולל מיקום הכפתורים, המצלמה, כניסת הסים, ונראה שמדובר באותה מסגרת כמעט. זה אומר גם, שהמכשיר גדול ולא תמיד אפשר להגיע עם יד אחת לתפריט העליון ולחלון ההתראות. כמו כן, הוא שוקל 214 גרם, שזה משקל מכובד למשהו שעשוי בחלקו מפלסטיק.


6.67 אינץ' הוא גודל מסכו של ה-Mi 10T lite 5G, המגיע ברזולוציה סטנדרטית של 1080 על 2400 פיקסלים, פאנל LCD IPS וקצב רענון של 120Hz, מה שהופך כל גלילה וכל דפדוף אקראי לחלק במיוחד. הבהירות עצמה סבירה, ותחת השמש החזקה של אילת בחורף היינו שמחים לבהירות חזקה יותר מהבהירות המקסימלית המוצעת כאן.

בכל מקרה, מדובר במסך טוב, אך צבעיו מעט אנמיים לעומת העושר הרב-גווני של מסכי ה-AMOLED בסדרת מכשירי ה-A של סמסונג או מסכו של ה-VELVET של LG לדוגמה. זה לא שהמסך לא מציג תמונה טובה - הוא בהחלט מספק בכל התנהלות ובכל מצב, כולל משחקים או קריאת טקסט, אלא שהצבעים עצמם היו פושרים, והיו בעלי נטייה לכחול. הפעלת "מצב קריאה" או כיול צבעים יכול לסייע למי שזה ממש מעצבן אותו.



הביצועים ב-Mi 10T lite 5G סבירים על אף מעבד Snapdragon 750G התומך ב-5G. בכל פעילות מורגשת איטיות מסוימת המזכירה כי עדיין מדובר במכשיר מוזל, ולא במכשיר דגל אמיתי. הביצועים אומנם יותר טובים מסדרת הנוט 9 של החברה, אך מדובר בנקודות בודדות.

גם כאן הרצנו את "שטח שני" כדי לנהל שני חשבונות שונים, והמעבר בין אחד לשני לקח בערך 2-2.5 שניות, לעומת 3-5 שניות ב-NOTE 9S למשל. גם פתיחת אפליקציות מלווה באיטיות מסוימת, בין אם מדובר בטוויטר, אינסטגרם, פייסבוק או N12, גלריה או לוח שנה. למי שלא חייב להיות ראשון ברמזור, זה מתקבל על הדעת וזה בסדר, אבל למי שחייב את הביצועים הטובים ביותר, רצוי שיתקדם לדגם הפרו בסדרה.



הרצת משחקים, כולל אספלט 9 וסימולטורים אחרים דווקא מתבצעים בסדר גמור ואף נראים טוב הודות לקצב הרענון, אבל זמני הטעינה בתוך המשחק אורכים זמן רב יחסית. כמו כן, שמנו לב לאיטיות מוחשית בזמני קבלת התראות מרשתות חברתיות כמו פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר, טלגרם ו-GMAIL, לעומת מכשיר סמסונג שהיה מחובר לאותם חשבונות. בוואטסאפ דווקא הכל הלך חלק. לפחות הוא לא מתחמם מאוד תחת עומס, וגם אחרי כמה דקות של משחק, הוא התחמם במידה ממוצעת בלבד - לא משהו ששורף את היד.

עם 6GB זיכרון הפעלה, שמנו לב שלא פעם המכשיר פשוט סגר אפליקציות כבדות כמו פייסבוק למשל, וכשחזרנו אליהן המכשיר ביצע רענון אוטומטי. זה קרה באפליקצית סופר פארם, הוט, גרופון, דואר ישראל ועוד. עם זאת, אפליקציות אחרות קלות יותר הוא לא סגר ולא רענן כשחזרנו אליהן. גם כאן מדובר במשהו שהוא סביר ביחס לקטגוריה, ולא הופתענו כשגילינו את זה.
במבחן הביצועים 3DMark המכשיר קיבל ציון של 1,094, ובמבחן Geekbench 5 הוא קיבל ציון של 1,964.



ממשק החברה מעודכן לגרסה האחרונה - 12, והוא רץ על אנדרואיד 10. הממשק עצמו לא מציג שינויים מהותיים לעומת גרסת 11, ושמחנו לראות שחלון ההתראות למשל אינו מחולק כמו בדגם הפרו. המעבר הראשוני ל-Mi 10T lite 5G עבר בצורה חלקה ומהירה, רק שבימים הראשונים (למען האמת 10 ימים ראשונים), בכל יום גוגל הקפיצה לנו הודעה שישנה בעיית אבטחה קריטית במכשיר המדובר. בכל פעם שרצינו לגשת לשירותי גוגל נדרשנו להקיש סיסמה + להקיש "כן" במכשיר השני שמחובר לגוגל, כדי לאמת את הבקשה.

זוהי פעם ראשונה שנתקלנו בבעיית סנכרון קשה כל כך, אך אחרי 10 ימים הבעיה חלפה כלא הייתה. עוד שמנו לב, שהפרסומות החלו להיות משולבות כחלק מתיקיות האפליקציות, ולא רק בממשק עצמו.


פריסת הכפתורים המוכרת של שיאומי, נמצאת גם כאן - על דופן ימין כפתורי עוצמת שמע וכיבוי, בדופן שמאל כניסת סים וכרטיס זיכרון. בתחתית המכשיר - רמקול אחד מתוך שניים, כניסת המטען כמובן, מיקרופון ושקע 3.5 מ"מ. בראש המכשיר - מיקרופון נוסף וחיישן IR.

מבחינת אבטחה, חיישן טביעות האצבע הטוב של שיאומי נמצא גם הפעם על כפתור ההדלקה בדופן המסגרת, מה שגורם לו להיות מהיר וחיוני, אך לא נוח לשימוש כשהמכשיר מונח על השולחן או נמצא על המתקן ברכב.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה (30%)

7.5

ה-Mi 10T lite 5G מצויד במערך של 4 מצלמות על פי הסדר הבא: החיישן הראשי כולל 64 מגה פיקסל, F1.9 ופוקוס אוטומטי, החיישן עם הזווית הרחבה במיוחד מגיע עם 8 מגה פיקסל, F2.2 וזווית של 120 מעלות, ועוד שני חיישנים קטנים של 2 מגה פיקסל - אחד לצילומי מאקרו, ואחד לזיהוי עומק וצילומי דיוקן.


כאמור, מערך הצילום קיבל קיצוץ משמעותי בחומרה, והדבר ניכר לעין כמעט בכל מצב. החיישן הראשי דומה עד זהה לחיישן המוצע בדגם ה-NOTE 9 PRO, והוא מספק איכות תמונה טובה באור שמש או תחת תאורה חזקה. הצבעים המוצגים עשירים יחסית, אין נטייה לכחול או לצבע אחר בצורה מוגזמת, וגם החדות בסדר גמור.






מנגד, תחת אור שמש חזק במיוחד כמו בתמונה בחוף הים של אילת, ניתן לראות כי החיישן פשוט שרף את השתקפות השמש על הים, על אף שאין כמעט אזורים מוצלים בתמונה. גם מצב HDR לא עזר במיוחד, וקיבלנו תמונה שאומנם צולמה באור שמש, אך שרופה כמעט כולה.



עוד שמנו לב, שבצילומי שקיעה למשל, מתקבלים צבעים ואיכות תמונה שונה, על פי החלטת המעבד. כך למשל, ניתן לראות שינוי בצבעים באותה סצנה ובאותו זמן צילום - הבדל של 5 שניות בין צילום לצילום בסך הכל, וקיבלנו צבעים אחרים לגמרי. האשמה במקרה הזה יכולה להיות מופנית כלפי מעבד ה-AI שבוחר לבד את הגדרות הצילום בהתאם לסצנה. כמו כן, לא ראינו הבדל משמעותי בצילום בעזרת מצב 64 פיקסל, חוץ ממשקל של יותר מ-20 מגהבייט לכל תמונה.







צילומים בתוך הבית, באור שמש חלש או תחת תאורה פחות טובה, מציגים איכות סבירה בלבד של תמונה. ישנה גרעיונות מובהקת שניתן לצפות כבר מהמסך הקטן, הצבעים לא עשירים וחיים כמו שציפינו, אבל אם בסך הכל רציתם לצלם משהו לסטורי, האיכות דיי מתקבלת.

צילומי לילה, בהיעדר מייצב תמונה וצמצם מוגבל יחסית (F1.9), מצריכים תכנון מראש ויד יציבה. הפוקוס במצב זה מעט יותר איטי ודורש עוד שנייה או שתיים של כיוונון, אך כמו שראינו במכשירים אחרים של שיאומי, מצב הלילה תורם משמעותית לאיכות התמונה לעומת מצב רגיל.

המצלמה הרחבה מייצרת תמונות באיכות סבירה, עם מעט עיוותים בקצוות והשטחה של האובייקטים. היא רגישה מאוד לתאורה, ותמונות שצולמו בלילה או בבית, היו פחות איכותיות מהממוצע. על מצלמת המאקרו אין כמעט על מה לדבר, האיכות בסיסית, דורשת קירבה מוגזמת לאובייקט וגם אז חצי מהתמונה לא בפוקוס. עם 2 מגה פיקסל, מתקבלות תמונות קטנות וכמעט לא שמישות. 









ממשק המצלמה זהה לשאר מכשירי החברה, וגם הפעם מצאנו את ה"תחכום" של שיאומי שמציגה אפשרות לזום אופטי, אבל זה למעשה זום דיגיטלי X2 שמוריד מהאיכות. אגב, לחיצה על הזום X2 דווקא מחליפה למצלמה הרחבה (X0.6), וכל העסק עובד דיי באיטיות, כאשר החלפת המצלמות אורכת יותר מדי זמן.

צילום הוידאו מבוצע כאן באיכות של עד 4K עם 30 פריימים לשנייה, אך במצב האיכותי ביותר הסרטונים נשמרים על המכשיר עצמו ולא על הכרטיס. למרות שיש כאן מייצב דיגיטלי, הוא כנראה נמצא בחל"ת כי סרטוני הוידאו שקיבלנו בכל פעם שהלכנו קצת עם המכשיר, היו רועדים ולא יציבים בכלל. מנגד, הצבעים והפירוט היו טובים מאוד ב-4K.

מצלמת הסלפי משובחת כמו ברוב דגמי שיאומי. כבר במצב הרגיל החיישן מזהה את הפנים ומטשטש מעט את הרקע, מה שמתגבר במצב דיוקן. עם זאת, ישנו פער בין התצוגה המקדימה לבין התמונה שמתקבלת אחרי הצילום, וזו האחרונה פחות איכותית. שימו לב שכברירת מחדל, מצב היופי עובד בעוצמה גבוהה יחסית.

פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה (10%)

9

עם 4,820mAh קיבולת סוללה, מפתיע לראות שמדובר בקיבולת נמוכה יחסית ממה שאנחנו רגילים לקבל משיאומי, ששיגרה מכשירים שקיבולת הסוללות שלהן התחילו בספרה 5. עם מעבד יחסית צנוע ומסך עם בהירות לא מסנוורת אך עם קצב רענון גבוה, חיי הסוללה היו טובים אך לא מצויינים.


אין בעיה לעבור עם ה-Mi 10T lite 5G יום וחצי ללא הטענה, כל עוד מדובר בביצועים רגילים ולא תובעניים. אצלנו הבהירות הייתה על 90% רוב הזמן, עם בלוטות' מקושר לאוזניות, חיבור WIFI חזק אך גם גלישה מסיבית דרך חבילת הגלישה בדור 4, ובסוף היום הראשון הגענו לאזור ה-35% סוללה (כמעט 6 שעות מסך). השימושים כללו רשתות חברתיות, שיחות וידאו וקוליות ולעיתים צילום של מספר תמונות. ראינו מכשירים אחרים של שיאומי בעלי חיי סוללה טובים יותר, אך עדיין מדובר בנתונים טובים בהחלט לעומת מכשירים של יצרניות אחרות.



החלטנו לאתגר את הסוללה ולהפעיל WAZE בדרך לאילת על אף שיש ברכב WAZE מובנה. מדובר במבחן מאומץ שכן המסך דולק בכל הזמן, וכך גם תקשורת הנתונים ואנטנת ה-GPS. למרבה ההפתעה הצלחנו לשחזר את הנתונים הטובים שהיו בנוט 5 באותו מבחן, ואף להגיע לתוצאה יותר טובה, עם 65% סוללה בסיום הנסיעה (כמעט 5 שעות). עם זאת, במשך הנסיעה קישוריות ה-WIFI הייתה סגורה, והבהירות עמדה על 65%.

אין כאן טעינה אלחוטית, אך המטען המצורף מטעין במהירות "טורבו" את הסוללה, הודות לשימוש ב-33 וואט. לנו לקח שעה וקצת להטעין את המכשיר מ-0 עד לטעינה מלאה. הודות לטעינה המהירה, חיבור של 15 דק' למטען מעלה בעשרות אחוזים את אחוזי הסוללה.

עמידות (10%)

7.5

ה-Mi 10T lite 5G עטוף בזכוכית גורילה גלאס 5 עמידה בפני שריטות בחזית ובגב המכשיר, ואכן כל ניסיון מזדמן לשרוט אותה, לא צלחו. גם גירוד עם מפתחות או עם חיבורי כבלים לא ממש הזיזו לה, והיא משדרת חוסן. בכל מקרה, ישנה מדבקת מסך פשוטה שמגיעה מודבקת על המסך כבר במפעל.




המסגרת עשויה מפלסטיק, על אף גימור מתכתי משהו. גם היא משדרת חוסן מסוים, ובכל מקרה רובינו ישר שמים כיסוי על הטלפון לאחר הרכישה (מצורף בערכה). החוליה החלשה היא אזור המצלמות, שם המערך עצמו בולט, ומתחתיו ומעליו ישנן פלסטיק שרגיש יחסית לשריטות. הזכוכית עצמה שמגנה על המצלמות חזקה, אך בולטת ועלולה להישרט עם הזמן כשמניחים את הטלפון על שולחנות ומשטחים.


גם במכשיר זה אין שום עמידות במים ובאבק, למרות שמגירת הסים כוללת איזשהו פס גומי דק. שוב נציין שזה דיי חבל שאי אפשר לשים את הטלפון ליד הכיור וצריך לפחד מכל טפטוף מזדמן. אם באוזניות TWS זולות קיימת עמידות בתקן IP55 או IP66, גם במכשירים העולים מעל 1,000 ש"ח, ניתן לשלב עמידות כלשהי במים.

תודה להמילטון היבואן הרשמי על השאלת המכשיר לסקירה