סקירה - טלפון סלולרי Samsung Galaxy S20 FE 5G SM-G781F/DS 128GB 8GB RAM ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Samsung Galaxy S20 FE 5G SM-G781B/DS 128GB 8GB RAM סמסונג

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy S20 FE 5G SM-G781B/DS 128GB 8GB RAM סמסונג

הטוב
  • תצוגת 120Hz Super AMOLED מצוינת
  • מצלמה מצוינת, וידאו ב- 4K 60fps
  • עמידות בתקן IP68
  • ביצועים מעולים
  • תומך 5G
הרע
  • סוללה חלשה בשימוש תובעני
  • מגיע עם מטען 15W בלבד
  • רזולוציית FHD+ בלבד
  • גב פלסטיק ולא זכוכית
בשורה התחתונה
ל-Galaxy S20 FE 5G יש תצוגה מצוינת, מצלמה מרשימה ואף עמידות במים. ה-Galaxy S20 FE אמנם תומך ב-5G על הנייר אבל בפועל החומרה עדיין לא ערוכה לכך, גבו עשוי פלסטיק (אבל לא ראינו בכך חיסרון גדול מדי) ומטען ה-15W בלבד שסופק בקופסה לא מאפשר לממש את מלוא הפוטנציאל. עם זאת, בהתחשב באלטרנטיבות הראויות שיש כרגע בשוק הסמארטפונים באותו טווח מחירים, העלות הגבוהה של המכשיר ביחס למתחרים מורידה מהכדאיות שלו
הקדמה

הסלולרי Galaxy S20 FE 5G מבית Samsung כשמו, מבטיח לתמוך בתדר הדור החמישי בישראל, עם מסך 6.5 אינץ' בתצוגת Super AMOLED בקצב ריענון 120Hz, מעבד Snapdragon 865, זיכרון RAM בנפח 8GB ונפח אחסון פנימי 128GB. עוד במכשיר: מערך מצלמות של 3 עדשות מאחור, צילום וידאו ב-4K ב-60 פריימים בשנייה, ספיקרים סטריאופוניים ותמיכה בטעינה מהירה בהספק 25W. המכשיר זמין בארבעה צבעים: כחול, ורוד, ירוק ואדום.






פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

איכות הקול והשמע (15%)

8.5

את המבחן הבסיסי ה-S20 FE עובר בהצלחה; אין שום בעיה להוציא ולקבל שיחות, לא במשרד ולא באזור הומה אדם. הרמקול הראשי והאפרכסת מתפקדים כרמקול סטריאו כמו בשאר מכשירי החברה וישנה תמיכה בדולבי Atmos שזה תמיד נחמד. איכות הסאונד גם טובה אבל אין כאן משהו שעוד לא שמעתם ובסך הכל סמסונג יישרה קו עם מכשירי דגל אחרים. כצו השעה, ב-S20 FE אין כניסת 3.5 מ"מ כך שרק אוזניות אלחוטיות ייתמכו כאן. 



נוחות השימוש (35%)

9

ל-S20 FE מסך 6.5 אינץ' בתצוגת Super AMOLED, רזולוציית FHD+, כלומר 2400X1800 פיקסלים, לא הרזולוציה הגבוהה ביותר שיודעת סמסונג להציג אבל לא כזו שתאכזב את עינכם: את המסך השטוח אנחנו מעדיפים על פני סלולרי עם קימורים, הגוונים השחורים מלאים ועמוקים כמסורת ה-AMOLED, הבהירות נותנת מענה נהדר תחת אור השמש כולל חיישן אוטומטי שמגיב מהר ומלבד עניין הגודל הפיזי מטבע הדברים, אין שום התפשרות כשצופים בכמה פרקים באפליקציית נטפליקס.


המסך מסוגל להציג תמונה בקצב ריענון של 120Hz - כפול מהסטנדרט וזה מורגש מאוד; לא שתחת 60Hz קיבלנו חוויה מגמגמת מדי אבל התפריטים החלקים, עליית האפליקציות הנעימה, המעבר המהיר בין משימות פתוחות; הכל מרגיש מאוד אלגנטי ב-S20 FE וגם אם הוא זולל יותר חיי סוללה, קשה לחזור לקצב הריענון הנמוך יותר אחרי שמתרגלים לחוויית השיטוט הנעימה יותר. תצוגת Always On כהרגלה מספקת את הסחורה, למי שדורש אותה: יש בה את סמלי האייקונים הרלוונטיים, שעה/תאריך וכל מה שנחוץ להצצה זריזה בסמארטפון. השוליים במסך לא הדקיקים ביותר שראינו אבל מספיק רזים כדי לספק חווית עוטפת.



על הביצועים אחראית ערכת השבבים Snapdragon 865 מתומנת הליבות, המגיעה עם מעבד גרפי מסוג Adreno 650 וזיכרון RAM בסך 8GB. הנתונים המרשימים על הנייר משקפים את המציאות והתפעול השוטף במכשיר פנטסטי: אפליקציות נטענות ברגע, לא חווינו אף גמגום בשום פעולה ואפליקציות יותר "מגושמות" כמו המשחקים Call of Duty: Mobile ו- PUBG שמרו על קצב ריענון גבוה וסיפקו חווית משחק עקבית, בלי שיהוקי מערכת. במבחני הביצועים של Geekbench 5 קיבלנו 900 ו-3,233 נקודות, תוצאות מצוינות שמקבילות למכשירי הדגל שיצאו לשוק לאחרונה. במבחן Sling Shot של 3DMark קיבלנו 9,381 נקודות, עוד תוצאה נפלאה שלא נופלת מסלולריים בקטגוריית הפרימיום.

התמיכה ב-5G על הנייר מבורכת, אם כי לא פרקטית למדי לאור הפריסה הדלה בישראל, כיום אין הרבה סיבות לקנות מכשיר שאינו תומך ברשת הדור החמישי, שכן תוך שנה כמות האנטנות התומכות צפויות לעלות משמעותית ואת המכשיר לרוב לא מחליפים כל כמה חודשים.


במכשיר מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסת 10 עטופת ממשק One UI 2.5 וכמו שאפשר לצפות, תמיכה לגרסאות חדשות יותר מבית גוגל יהיו זמינות לפחות בשנתיים הקרובות. באשר לממשק, אין לנו יותר מדי הערות ומשתמשי סמסונג ירגישו מיד בבית. יש כמה פיצ'רים נחמדים מבית היצרנית - אבל לא משהו שאפליקציה מתחרה או ווידג'יט חיצוני לא יידעו לפתור, שלא לדבר על שירותי גוגל שלטעמנו יעילים פי כמה. איך לא, עוד בנמצא הרבה אפליקציות מבית סמסונג, כמו הדפדפן הייעודי, SmartThings , Galaxy Wearable, Samsung Health ועוד כמה – ורובן הוסרו די מהר. לזכות הממשק ייאמר שקיימת התאמה אישית קוסמטית ונדיבה למדי ופיצ'ר הגיימינג Game Booster גם מבורך, שיסתיר התראות וימנע מ-Bixby המיותר לעבוד בזמן משחק, למשל.

ב-S20 FE קורא טביעת אצבע מובנה במסך וחיישן זיהוי פנים. נתחיל מזיהוי הפנים, שהיה מצוין. תהליך הזנת הפנים שלנו היה מהמהירים שפגשנו ותוך שניות ספורות המכשיר היה מוכן למלאכת זיהוי. הזיהוי השגרתי באור יום מהיר בצורה מרשימה ולא מספיקים להבחין בתהליך הזיהוי אפילו - פשוט מביטים והמכשיר נפתח בהרף עין. חיישן טביעת האצבע גם לא רע בכלל אבל ציפינו למעט יותר ממכשיר ברמת מחיר שכזו. חווינו כמה שגיאות זיהוי ונדרשנו למקם את האצבע בדיוק מאוד ספציפי ולא רק זאת, ה-S20 FE מבקש לחיצה די ממושכת על המסך, בניגוד לחיישנים שהזדקקו להרבה פחות מידע מהאצבע כדי לזהותה בהצלחה. עליית המכשיר לפחות נעשית במהירות ומהזיהוי המוצלח אין רגע של טעינה – המסך עולה באותו הרגע.

ומה לגבי חום? למרות גופו הדק, לא חווינו רגעי חום חמורים ורק בתום מבחני ביצועים או אחרי כמה דקות של גיימינג החלנו להרגיש חום ברור באזור העדשות, אבל לא משהו שאינו נסבל.

מידות המכשיר אורך 160 ס"מ, רוחב 74.5 ס"מ, עובי 8.4 מ"מ ומשקל של 190 גרם, לא הממדים שרחוקים מדי מהסמארטפון הממוצע, מלבד אורכו הנדיב יחסית לעומת רוחבו. גבו של המכשיר עשוי פלסטיק אבל לזכותו ייאמר שהוא מרגיש כמו זכוכית, בורך בטקסטורת מט נאה ומעניק הרגשת פרימיום שלא מזכירה כלל את הרכיב הזול שמאפיין "מכשירי תקציב". בקודקוד המכשיר מגירת SIM נשלפת המיועדת לשני כרטיסים במקביל או כרטיס SIM וכרטיס זיכרון – כלומר אין אופציה להכנסת שני כרטיסי SIM, בנוסף לכרטיס זיכרון. עוד בקישוריות: Wi-Fi 6, NFC, בלוטות' בגרסת 5, ו-Samsung Pay (רלוונטי למחזיקי כרטיסי ויזה ומאסטרקארד).

כרטיס SIM
Subscriber Identity Module: כרטיס זיכרון אלקטרוני, המכיל את פרטי המנוי הסלולרי, רשימת שמות ומספרי טלפון ואף הודעות טקסט. SIM שייך לתקן של רשתות סלולר מסוג GSM, והמקבילה שלו ברשתות דור שלישי מסוג UMTS הוא USIM ((Universal Subscriber Identity Module.

צילום והקלטה (30%)

8.5

מערך העדשות כולל 3 מצלמות 8, 12 ו-12 מגה פיקסל, פוקוס אוטומטי כפול, זום אופטי 3X ומייצב תמונה אופטי. ברמת הוידאו: 4K ב-30/60 פריימים לשנייה, 1080p ב-30/60 פריימים לשנייה ומייצב. עוברים לעדשה הקדמית: 32 מגה פיקסל, 4K ב-30/60 פריימים לשנייה, 1080p ב-30/60 פריימים לשנייה.


התחלנו בצילומים באור יום, שבדיעבד היו המרשימים ביותר: פירוט מיטבי שמתאר עד לרמת קורי העכביש הדקיקים, חידוד עדין של שדה ירוק וצילום מאקרו לא רע בכלל של נוצת יונה. גם תמונה כללית של רחוב עירוני וגן ציבורי קטן נראו צבעוניים ותואמים למקור למדי, בלי מאיצים מלאכותיים שמנפחים את התמונות יותר ממה שצריך. כשמצלמים במשרד נהנים מפוקוס סלקטיבי מאוד משכנע, אבל אז הצבעים מקבלים פגיעה אנושה ברוויה שלהם וכל ה"חייתיות" בפריים הולכת טיפה לאיבוד. גם את הזום האופטי ניצלנו לטובת צילום בניין מרוחק מאיתנו ובזום X3 קיבלנו תוצאות די מספקות, עם מריחת פיקסלים שאי אפשר לפספס אבל גם לא מאכזבת מדי.




עוברים ללילה: הפירוט מעט יורד, הצבעים מאבדים מאיכותם ותופעת ההילה המוכרת של פנסי הרחוב נוטה לסנוור ערכים סמוכים. את המצב מציל במעט "מצב לילה" שהפתיע לטובה והעשיר את התמונה בצורה מורגשת, כשניסינו ללכוד בנין די מואר: לפתע העץ מלפניו קיבל חידוד נאה, הילת פנס הרחוב הצהובה דוכאה במעט והבנין עצמו, האוביקט המרכזי בתמונה, קיבל יופי של טיפול עם פירוט גבוה יותר ופוקוס הרבה מרשים פי כמה.



הקלטנו וידאו ב-4K ב-60 פריימים בשנייה, האיכות הגבוהה ביותר שיש ל-S20 FE להציע ולטעמנו מדובר בתוצאות טובות למדי: ביום קיבלנו תיעוד צלילים די מדויק, כלומר לא רגיש מדי אבל גם לא כזה שמתעלם מרעשי הרקע של המכוניות. היו סרטונים שנטו "לקפוץ" בין פריימים, תופעה מוכרת לשמצה, אבל כאן הם היו מעטים מדי כך שלא מדובר בצרה גדולה מדי.






גם בלילה התוצאה די סיפקה אותנו: הפירוט צונח כצפוי אבל ניצול מצוין של התאורה המלאכותית תרמה לסרטון המון, גם אם היו מריחות צבע ותופעת גירעון מוכרת לעייפה הופיעה בעיקר באזורים החשוכים. עוד בוידאו מצב "צילום איטי" וצילום "סופר איטי" ותיעוד הכלב המשפחתי רץ לעברנו הוציא מספק קריאות התפעלות כדי להבין שמדובר בפיצ'ר שימושי.

פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה (10%)

8

סוללת 4500mAh בגב המכשיר מבטיחה טעינה מהירה בהספק 25W וכן תמיכה בטעינה אלחוטית בתקן Qi, כולל טעינה אלחוטית מהירה בהספק 15W. זמינה גם טעינה הפוכה בהספק 4.5W, כך שאם ברשותכם שעון חכם או אוזניות TWS, ה-S20 FE אמורות להצליח להטעין אותם. חשוב לציין שאת המטען המהיר במיוחד תצטרכו לרכוש בנפרד, במארז קיבלנו רק את המטען הבסיסי 2A בהספק 10W. עוברים לטעינה בפועל: בתוך חצי שעת טעינה קיבלנו עלייה של 27% ובתום שעה עלייה לא רעה של 57% בסך הכל. טעינה מלאה אורכת טיפה מעט משעה וחצי.



ואיך חיי הסוללה לאורך היום? בעיקר חדשות טובות: לא הייתה לנו שום בעיה לסחוב עם ה-S20 FE יום שלם ובתום יום של שימוש משרדי, עם קצב ריענון 120Hz והפעלת תצוגת Always On, הגענו ל-20:00 עם 50-60% סוללה. כשמוסיפים עוד חצי שעת גיימינג, צפייה בפרק-שניים בנטפליקס ועוד חצי שעת ניווט Waze מגיעים כבר ל-30-40% סוללה בסביבות שעה 19:00, אבל מבחינתנו זה מספיק. משתמשים תובעניים יותר או גיימרים אובססיביים ירגישו איך ה-S20 FE מתקשה להגיע לסוף היום, אבל כנראה שאלו בכל מקרה ייקחו איתם מטען לאן שילכו.

עמידות (10%)

8.5

כמקובל בשוק הפרימיום, המכשיר מצויד בתקן IP68 כלומר עמידות בפני אבק ומים בעומק מטר וחצי עד 30 דקות. מעבר לכך איכות הבנייה גבוהה: המקשים בסמארטפון יציבים, הזכוכית המגנה על העדשות דקיקה ואלגנטית ואין כאן הרגשה של התפשרות. למרות שיהיו משתמשים שייראו חיסרון בגב שאינו זכוכית, לטעמנו עדיף פלסטיק קשיח שאינו מחליק ביד, בטח כשמתחשבים בעובדה שבלאו הכי גבו יוסתר על ידי כיסוי.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.