סקירה - מחשב נייד Dell Dell Latitude 5310 2-IN-1 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

מחשב נייד Dell Latitude 5310 2-IN-1 דל

סקירת wisebuy - מחשב נייד Dell Latitude 5310 2-IN-1 דל

הטוב
  • מעבד vPRO שסיפק ביצועי משרד מהירים
  • שניים באחד, הופך לטאבלט
  • עשוי קרבון שמרגיש עמיד
  • חיי סוללה פנטסטיים
  • גוף קומפקטי וקל
הרע
  • נטול אבטחה ביומטרית
  • ללא מקלדת נומרית
  • ללא טעינה מהירה
  • כרטיס מסך בסיסי
  • סט חיבורים צנוע
בשורה התחתונה
חיי סוללה ארוכים מאוד, ביצועים חזקים ועט ייעודי לקשקושי משרד – רק איפה האבטחה הביומטרית? הנייד העסקי Latitude 5310 2-IN-1 מבית Dell הוא עסקה מוצלחת לאיש העסקים הנודד, כזה שחייב קומפקטיות אבל לא יכול להתפשר על יכולות עיבוד מגמגמות או גוף מגושם שיתפוס מקום רב בתיק. כמו בכל מחשב גם כאן ישנן כמה פשרות, אבל בהתחשב בייעודו של הנייד, אלה לא אמורות להיות קריטיות מדי עבור העובד המשרדי הנודד.
הקדמה

המחשב הנייד העסקי Latitude 5310 2-in-1 מבית Dell מיועד למי שזקוק למחשב קל משקל עם סוללה חזקה שתחזיק לאורך כל יום העבודה. כנהוג בדל, המפרט ניתן להתאמה אישית, במיוחד עבור לקוחות עסקיים, כך שמחשב הבדיקה הוא רק קונפיגורציה אחת מני רבות. המחשב שאנחנו בדקנו מגיע עם המפרט הבא: מסך מגע בגודל 13.3 אינץ' ברזולוציית 1080p שגם תומך בעט ייעודי, מעבד i5 vPro מהדור העשירי, כונן SSD בנפח 512GB וזיכרון RAM בסך 16GB. זמין בצבע אפור.

זיכרון
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.

ביצועים (35%)

8.5

מתחת למכסה המנוע מעבד i5 vPro מבית Intel מדגם 10310U במהירות 2.21GHz, נתמך ב-512GB של כונן SSD, זיכרון RAM בנפח 16GB וכרטיס גרפי מובנה ובסיסי של לוח האם. בביצועי המשרד אין שום בעיות וה-5310 הוא מכונת עבודה משומנת שמסרבת לגמגם. התרשמנו מאתחולים מהירים מאוד, עבודות משרדיות שגרתיות שהתבצעו ברגע, ניהול שיחות Zoom מרובות משתתפים בלי שום בעיה ואפילו עריכה קלה בפוטושופ ורינדור וידאו פרמייר נכנסו לרצף המשימות במהלך תקופת הסקירה. על גיימינג אין מה לדבר כמובן ולמרות שזה ממילא לא ייעודו, אל תבנו על ה-5310 שיצליח להריץ משחקים שיצאו בשלוש שנים האחרונות.



במבחני המעבדה של PCMark ו-3DMark קיבלנו תוצאות שחיזקו את המציאות בשטח: במבחן המשימות המשרדיות של PCMark קיבלנו את הציון 4,151 נקודות, תוצאה טובה למדי, ובמבחן הגיימינג של 3DMark, שלא בהפתעה גדולה, קיבלנו 427 נקודות, תוצאה חלשה והאמת שהיינו מופתעים אם היינו מקבלים גבוה מכך.

מעבד
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.

איכות התצוגה (15%)

8.5

מסך מגע בגודל 13.3 אינץ' מציג רזולוציה של 1080X1920 פיקסלים, עם תצוגה מונעת השתקפות, הגנת Gorilla Glass למניעת שריטות, בהירות מקסימלית של 300Nits ותמיכה בעט ייעודי. זוויות הצפייה טובות, הצבעים לא קרים או חמים מדי וטווח הגוונים רחב. מידת הניגודיות מספקת לצורך שהנייד ממלא, החדות מיטבית גם בביצועי גרפיקה ובמבחן הצפייה בכמה פרקים ב"ויקינגים" בנטפליקס המחשב לא היו לנו בעיות. בהירות המסך גבוהה אך לא מצטיינת - יש כאן התמודדות לא רעה בכלל מול השמש הישירה אבל ההשתקפות כמעט בלתי נמנעת.




מסך המגע מגיב היטב לאצבע המורה והרגישות למחוות טובה מאוד, כלומר לא נאלצנו לבצע תנועות גסות או לא טבעיות מדי כדי שהדפדפן כרום יבין שביקשנו לראות את הדף הקודם בהסטת שתי אצבעות שמאלה, למשל. מטבעו של המסך, טביעות אצבע מתועדות הן חלק משגרת המחשב, שגם נוטות להידבק במיוחד לשול העליון והעבה במסגרת הצג.

פיקסל
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המדידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

8.5

מחשב ה-5310 קומפקטי למדיף; במשקל של 1.4 ק"ג הוא בקושי מורגש בתיק הגב והניידות הגבוהה שלו הופכות אותו למחשב שקל להסתובב איתו ממקום למקום – פשוט שולפים ומתחילים לעבוד. כשמו, מסך ה-5310 מתקפל במלואו והופך לטאבלט שאמנם כבד פי כמה מטאבלטים סטנדרטיים, אבל מציע שימושיות מורחבת מאוד, כולל מערכת הפעלה שכמובן מזהה את המעבר למצב טאבלט ומתנהגת בהתאם. מסך המגע נוח לתפעול אבל לעובי המסך המגושם יחסית צריך עוד רגע להתרגל. גם שולי המסך רחבים בצורה גסה, במיוחד מלמעלה ומלמטה, וכשמדובר במחשב 13.3 אינץ' קטן ממילא, מרגישים נוכחות כל סנטימטר שלהם.


מקלדת ה-5310 מצוינת ולמדנו לאהוב אותה עם הזמן. החיסרון הבולט שלה הוא גודל המקשים הקטן יחסית, אבל בזכות ריווח מספק, עומק לחיצה נאה ומשוב מספיק מורגש שמשמיע את ה"קליק" הרצוי, נוח וקל לערוך טקסטים ארוכים מבלי לשגות בהקלדה. מקשי מולטימדיה טיפוסיים ממוקמים על מקשי ה-F ורק מיקום מקשי ה-page down/up מעט תמוה, אבל לא משהו שאי אפשר להתרגל אליו. המקלדת גם בורכה בתאורה אחורית בשתי עוצמות ששירתו אותנו היטב בשעות הערב, כשלא רצינו להאיר את כל המשרד. אין מקלדת נומרית בנמצא, פשרה שצריך לקחת בחשבון בנייד בקטגוריית ה-13.3 אינץ'. משטח העקיבה בסיסי למדי; הוא קטן מאוד, המקשים מרגישים פלסטיקיים מדי ולמרות שמהירות התגובה לאצבע טובה והמחוות עובדות כנדרש, כנראה תרצו כמונו לעבור לעכבר חיצוני או פשוט להשתמש במסך המגע.


עוברים לחיבורים וקישוריות: בצד אחד כניסת החשמל, חיבור USB-C 3.1 עם שגם משרת DisplayPort, HDMI ו-USB 3.1. בצד השני כניסת אוזניות/מיקרופון משולבת, כניסת USB 3.1 עם PowerShare, חריץ לכרטיסuSIM ועוד חריץ לכרטיס זיכרון MicroSD. בקצה פתח Kingston לנעילה פיזית. היינו שמחים לעוד חיבור USB כלשהו ואולי גם לכניסת Ethernet שתאפשר לגלוש בחיבור קווי, בין אם זה במשרד או בחלל עבודה זמני. החדשות הטובות הן שניתן כאמור להכניס כרטיס SIM ולהמשיך להיות מחובר לרשת מבלי הצורך להיות תלוי ב-WiFi סמוך או בפתיחת נקודת גישה מהסלולרי, למשל.


במערכת ההפעלה הותקנו כמה שירותים של Dell שכבר הכרנו בניידים אחרים מבית היצרנית. ב-Dell Optimizer למשל, ניתן לשפר ביצועי תוכנה מבוקשת לפי השימוש האישי שלנו וכן להעצים את יכולות האודיו במכשיר בהתאם לסיטואציה הנוכחית, מהפעלת שיחת וועידה במשרד הומה אדם ועד להאזנה לשיר באולפן הקלטות. עוד פיצ'ר שכבר הכרנו הוא ה-Dell Command Update, כלי שמציע שדרוגי מערכת ועדכון דרייברים שנוכחים במחשב. שאר מערכת ההפעלה די צנומה ואין כאן פיצ'רים מאולצים או חומרים שיווקיים בתחפושת "תוכנות שימושיות", לשמחתנו.

במארז קיבלנו גם את ה-Active Pen PN579X, העט הייעודי של Dell לרישום הערות ותרשימים. במפרט: תקשורת בבלוטות' 4.2, רגישות של 4096 רמות לחץ, 3 כפתורים להתאמה אישית, טכנולוגיה המונעת שגיאות שרבוט בהנחת הזרוע על המסך, צויד במגנט הנצמד לצד המחשב ומופעל על ידי סוללת AAAA. בשימוש שגרתי העט מגיב היטב: מהירות התגובה מספקת מאוד, הוא חד מספיק לשינויים בולטים ומגושמים והערות מהירות ב-OneNote עובדות חלק.


בדקנו את ביצועי העט במשימות יותר מאתגרות אבל הוא רחוק מאוד משם, מבחינה מקצועית: העברנו את העט למאייר שהתקשה מאוד לעבוד איתו, בעיקר בגלל תנועות קטנות ועדינות שה-Active Pen פשוט לא מצליח להבחין בהם וישנה גם עכבה שכל מאייר מקצועי לא יכול לפספס. במילים אחרות, ה- Active Pen מטבי לייעודי, אך לא מעבר לכך.

עוברים למידת החום הנפלט מהמחשב ויכולות המאוורר לשמור על קור רוח: תחת עבודה מאומצת כמו רינדור ממושך או בזמן מבחני הביצועים, חום בקדמת המקלדת ובתחתית המסך מורגשים מאוד. גם המאוורר מתחיל להישמע בקולניות, אך לא בעוצמה שממש הפריעה לנו והוא עדיין רחוק מאוד מהרעשים המוגזמים שמחשבי הגיימינג המקצועיים מספקים, להשוואה. ומה לגבי האודיו? צמד רמקולים בעוצמת 2W כ"א סיפקו סאונד עוצמתי והאיכות לא רעה בכלל עבור האזנה שגרתית לסרטונים קצרים וגם במפגשי Zoom אפשר לסמוך על ה-5310.

מארז
הקופסה שבתוכה נמצאים מרכיביו העיקריים של המחשב, לוח אם, מעבד, כרטיסים שונים וכן יציאות וחיבורים.

משך פעולת סוללה (15%)

9

במבחן הסוללה ה-5310 הפתיע מאוד ותחת בהירות 70-80% ועבודה במשימות משרד שגרתיות, שכללו בעיקר גלישה ברשתות חברתיות, עבודה מאומצת בכרום מרובה לשוניות, שליחה וקבלת מיילים ועוד כמה עריכות וידאו קלות, כולל חיבור אוזניית הבלוטות' שלנו למחשב למשך כל אותו זמן, קיבלנו כמעט 13 שעות עבודה לפני שהמחשב דרש חיבור לחשמל. בזמן אחר, הרצנו בבהירות 50% חצי מהעונה הראשונה של "משפחה מודרנית", בערך 5 שעות, והמחשב הגיע ל-50% סוללה, כך שאפשר להניח שסוללת ה-5310 תוכל להציג בערך 10 שעות צפייה, נתון מצוין.



עוברים לטעינה: חיברנו את המחשב לחשמל ולא נגענו בו במשך כל זמן הטעינה. בתוך חצי שעה השגנו 26% ובתוך שעה מלאה צברנו 50% סוללה. בתוך כמעט שעתיים הגענו ל-100% סוללה. במילים אחרות, טעינה מהירה אין כאן, אבל בתמורה לשעות הפעילות הממושכות שקיבלנו, אין לנו יותר מדי תלונות.

עמידות ואבטחה (10%)

8

גוף המחשב עשוי סיבי פחם (קרבון) שמקנה לו מראה מאוד פונקציונלי אבל די עמיד, למרות משקלו הנמוך. כריות סיליקון במשטח המקלדת מונעות שחיקה לאורך זמן של "נשיקת" המסך בסגירת המארז ועוד זוג רגליים דקיקות וארוכות למטה מונעות תזוזות בלתי רצויות מצד המחשב.



בכל הנוגע לאבטחה, האמצעים ב-5310 די דלים ובתצורה הנוכחית לא קיבלנו אף פתרון ביומטרי, לא חיישן טביעת אצבע ולא מצלמת IR לזיהוי תווי פנים, קצת מאכזב בהתחשב בייעודו העסקי של המחשב שצפוי לאחסן מסמכים חשובים והיינו מצפים לאבטחה מתקדמת כלשהי שלא מתבטאת רק בדרך מסורבלת כמו הקשת סיסמה ידנית. מפני גניבה פיזית זמין חריץ אבטחה מבית Kensington.

מארז
הקופסה שבתוכה נמצאים מרכיביו העיקריים של המחשב, לוח אם, מעבד, כרטיסים שונים וכן יציאות וחיבורים.