סקירה - אוזניות Razer Blackshark V2 Pro ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - אוזניות Razer Blackshark V2 Pro

הטוב
  • תוכנת Synapse עם אפשרויות מתקדמות
  • סאונד סביבתי מפורט בזכות תכונת THX
  • מאפשרות גם חיבור קווי
  • נוחות בשימוש ממושך
  • חיי סוללה ארוכים
הרע
  • כניסת טעינה Micro-USB מיושנת
  • מחייב חיבור חוטי ל- Xbox
  • ריפודים לא ניתנים להסרה
  • ללא טעינה מהירה
בשורה התחתונה
נפתח בבשורה: ה- Razer Blackshark V2 Proהן האוזניות עם הסאונד הסביבתי הכי מפורט שפגשנו ולא זכור לנו צליל שכל כך ברור מאיפה בדיוק הוא הגיע. עם תוכנה נפלאה למחשב שמצליחה לשפר את מה שכבר מוצלח, יש ליצרנית הגיימינג הרבה מה להתגאות. קיימים כמה חסרונות, ביניהן תג מחיר גבוה למדי וחיבור MicroUSB מיושן כולל היעדרותה של טעינה מהירה, אבל לטעמנו אלו פשרות קטנות ובמבחן התוצאה מדובר באוזניות גיימינג שעומדות ברוב ההבטחות.
הקדמה

האוזניות ‏האלחוטיות Blackshark V2 Pro מבית Razer מיועדות לגיימינג ומציעות חיבור אלחוטי בתדר 2.4 GHz מחוזקות בטכנולוגיית HyperSpeed ליציבות אלחוטית מוגברת, דרייברים בקוטר 50 מ"מ עם ביטול רעש פסיבי, מיקרופון 9.9 מ"מ עם דחיית רעש ותמיכה בתוכנת Synapse למחשב, להפעלת אפשרויות מתקדמות. האוזניות זמינות בצבע שחור.

איכות הצליל (50%)

9

כמה נתונים טכניים: דרייברים בקוטר 50 מ"מ יעטפו בקלות את רוב אוזני המשתמשים הבוגרים, טווח תדרים טיפה מעל המקובל של 12Hz – 28kHz וטווח תדרי מיקרופון 10Hz – 100 kHz לא חורג מהנורמה. ב-Razer מתגאים בהנדסת TriForce Titanium, שילוב של שיפור שלושת טווחי הסאונד (נמוכים, בינוניים וגבוהים) הכוללות גם דיאפרגמות בציפוי טיטניום, לחידוד בהירות הצליל. עברנו לביצועים ובשימוש המשרדי לא הרגשנו הבדל מהותי מדי מאוזניות קשת אלחוטיות שמתומחרות בחצי מהן; הבאס נוכח אבל לא דומיננטי עד כדי שייזכר לטובה והאזנה להרצאות TED סיפקו את המינימום הנדרש, כלומר חידוד נאה של קטעי Vocal אבל הגשה כללית די סתמית ובהחלט לא משהו ששווה את תג המחיר שנדרש עבור האוזניות.



כשעברנו למשחקים קיבלנו חוויה אחרת לגמרי וה-Blackshark V2 Pro מגישות בגאווה את כל מה שהן מבטיחות. התחלנו במשחק האונליין האהוב עלינו Warzone ותיעוד הצעדים של האויבים, חלק מהותי במשחק, הוא המדויק והמפורט ביותר ששמענו. בהפעלת המצב הסביבתי THX קיבלנו תיעוד רחשים מצוין ב-360 מעלות והאוזניות האלה הן בין הבודדות שהצליחו באופן כה מוצלח להגיש לאוזננו את הכיוון המדויק ממנו הצליל בקע. גם בקרבות הירי של Borderlands 3 גילינו המון יתרונות; כדורי נשקי צלפים שרקו באוזננו והדיווח המדויק גרם לנו להסתתר מאחורי המחסה הרלוונטי. רעשים כלליים כמו פיצוצי רימון, תאונה בין רכבים ודיבובי דמויות שהולכות לצדך מוגשים נהדר; התחושה הסביבתית שמייצרות האוזניות מביאה את היתרון התחרותי לידי המשתמש והתוצאה הסופית מרשימה מאוד.


המיקרופון פחות הרשים מאיכות הסאונד בזמן משחקים אבל עדיין הציג את הסטנדרט המקובל בשוק הגיימינג: הקלטנו לעצמנו כמה קטעי קריאה בחדר משרדי סגור ונשמענו ברורים יחסית, עם עמימות קלה שאפשר לייחס להרבה "מקלות מיקרופון" שמובנים באוזניות, בניגוד למיקרופון סטודיו מקצועי.

בתוכנת Synapse קיימים כמקובל שיפורים וחיזוקים, כמו Bass Boost שבעיקר הגזים עם האדרת הטווחים הנמוכים וסיפק באס מאוד עמום ומופרך שנוצר בבירור מדי על ידי מאיצים גסים וב-Voice Clarity קיבלנו את האפקט ההפוך; הגברה שלו העצימה את הקולות של הצוות שלנו אבל בתמורה שילמנו על כך בצלילי מלחמה שהונמכו משמעותית, במקרים מסוימים אפילו פחות מדברי המשוחחים, מה שיוצר לשחקן תחושת ריחוק מהסיטואציה הרעשנית שמתרחשת לנגד עיניו. קיים גם אקולייזר כמובן, מבוסס שלושה מצבים (מוזיקה, סרט ומשחק) ותוכלו גם להרכיב טווחים בעצמכם ולשמור אותם כפרופיל.


ממשיכים בתוכנה, באופן די מפתיע הרבה מהחיזוקים שלא הרשימו אותנו מדי באגף איכות הסאונד, דווקא בשיפורי המיקרופון התגלו כיעילים. ב-Voice Clarity קיבלנו חידוד מורגש של הקול שלנו, ב-Voice Gate בקושי הבחנו בשינוי אבל האקולייזר של המיקרופון ניצח מעל כולם והציג הרבה מצבים שימושיים, ביניהם מצב Mic Boost שניפח את קולנו מבלי לפגוע בחגיגת רעשי המלחמה ו-Conference, שהתגלה כיעיל בזמן פגישות Zoom, שאמנם רחוקות מייעוד האוזניות אבל תמיד נחמד לגלות שהן טובות לשימוש נוסף שאינו גיימינג טהור.

נוחות השימוש (25%)

8.5

נתחיל בממדי האוזניות ועם אורך 19.8 ס"מ ורוחב 17.3 ס"מ, מדובר באוזניות קשת עם נוכחות ברורה. גם משקלן של האוזניות לא נמוך במיוחד, כ-320 גרם, ומשתמשים שהתרגלו לאוזניות קשת קלילות וניידות, במקרה שלפנינו נדרש מהמשתמש להתמודד עם קשת עבה שמורגשת היטב בראש. היתרון הוא ביציבות שלהן: ה-Blackshark V2 Pro "ננעלות" היטב על הראש וגם תנועות חדות לא מצליחות אפילו במעט להזיז אותן מהאוזניים. ריפודי הספוג עבים בצורה סבירה אך יהיו משתמשים שהאוזניים שלהם יצליחו להגיע דרייברים, שמוגנים על ידי ריפוד עב דקה למדי. הדבר האחר שגרם לנו לחשוש יותר הוא שלא הצלחנו להסיר את הריפודים ממקומם – כמעט ולא הכרנו אוזניות עם ריפודים שלא נשחקו תוך שנה-שנתיים בשימוש שגרתי, כך שאנחנו לא בטוחים לגבי עמידות הריפודים של אוזניות אלו בטווח הארוך.



קשת האוזניות רחבה ויש ריפוד מספק מאוד בחלק התחתון שלה, זה שפוגש את ראש המשתמש. מוטות מתכת דקות בכל סוף כוס אוזן מאפשרות לכוון די בנוחות את גובה האוזניות לפי האוזניים שלנו. ה-Blackshark V2 Pro לא נוחות במיוחד לנשיאה, היותן בעלי כוסות אוזן שלא נכנסות אל תוך הקשת או שלפחות מסתובבות על צירן והפרופיל הלא-קומפקטי שלהן עלול ליצור בעיה לגיימר הנייד. החדשות הטובות הן שהמיקרופון תליש ויש במארז גם כיסוי בד, גם אם נראה מעט זול ומרגיש כמו פתרון עצל מצד היצרנית. מלבד האוזניות והכיסוי, במארז קיבלנו כבל טעינה וכבל AUX לחיבור קווי.



עוברים למקשים שעל האוזניות וכולם ממוקמים על כוס אוזן שמאל; מתחילים בפתח כניסת המיקרופון, אחריה כניסת ה-AUX, כניסת MicroUSB לטעינה, מקש Mute עטוף מסגרת ירוקה ולבסוף מקש ההפעלה/כיבוי, שמשום מה סמוך ל-Mute וזהה לו בצורתו, מה שעלול לדרוש מכם זיכרון שריר איפה ממוקם בדיוק כל כפתור בהקשה עיוורת. החיווי מצד המקשים ברור למדי: הם "קליקיים" במידה הנכונה והיותו של ה-Mute בולט החוצה במעט גורם למשתמש להבין מה הסטטוס הנוכחי שלו מצד המיקרופון. במרכז כוס שמאל מקש חוגת ווליום (knob), פתרון נחמד לעומת גלגלת שיניים, שלא לדבר על מקשי פלוס ומינוס, שמביא להגברת והנמכת עוצמת הסאונד במהירות. קיימת תאימות מלאה למגוון פלטפורמות כך שאם ברשותכם PS4, Nintendo Switch ,Xbox או Mac, לא אמורה להיות בעיה. שימו לב שעבור Xbox נדרש חיבור קווי כדי לנצל גם את המיקרופון.



בכל הנוגע לאלחוטיות, קל לחלק שבחים לעכבה הלא-קיימת שבאוזניות. מדובר ביציבות קשר לעילא שלא התנתקה או גמגמה בשום שלב, מצליחה לשמור על טווח קליטה ארוך מהרגיל (מעל 14 מטרים) בזכות הדונגל שחובר לכונן המחשב ומהירות התגובה (פחות מ-80ms) היא הדבר הקרוב ביותר לאוזניות חוטיות. אין כאן תמיכה בקישורית בלוטות' ואולי קצת חבל שלא תוכלו לשחק בטלפון שלכם עם ה-Blackshark V2 Pro בצורה אלחוטית, אבל בתמורה לביצועי אלחוטיות כה מרשימים, אפשר לסלוח להן.


תוכנת Synapse למחשב התומכת באוזניות מביאה עוד המון תכונות: באגף הסאונד, הפעלת תכונת ה-THX תגרום לתחושת הצליל הסביבתי לעבוד, לה כבר החמאנו מספיק באגף איכות הסאונד. ניתן להורות לתוכנה לעבוד אוטומטית ולאתר את התאמת הסאונד הנכונה ביותר עבור אותו רגע, או להעדפתנו, לעבור לשליטה ידנית ולמקם נקודות האזנה על גבי ספרה ב-360 מעלות – ולבסוף גם לשייך כל פרופיל האזנה שהרכבתם למשחק שמותקן אצלכם במחשב.

משך פעולת הסוללה (25%)

8

זמני הסוללה של ה-Blackshark V2 Pro מצוינים: בתום שבוע ימים של גיימינג, שכללו כ-2-3 שעות משחק בכל ערב – הגענו ליום השביעי עם 20% סוללה, כשתכונת THX Spatial Audio עבדה, המיקרופון תיעד את קולנו בשגרה ועוצמת הווליום עמדה בערך על 60%. מדובר בתוצאות מרשימות, שמסכמות בערך 24 שעות רצופות של פעילות, נתון שאמור להספיק גם לסטרימרים התובעניים ביותר.




את האוזניות מטעינים באמצעות כבל Micro-USB שהגיע במארז, רק לא ברור למה היצרנית החליטה להעלות מהאוב את הכניסה המיושנת. טעינה מלאה אורכת כ-3 שעות ואין כאן תכונת טעינה מהירה למרבה האכזבה. ברמת התוכנה ניתן לקבוע בתוך כמה דקות האוזניות ייכבו אוטומטית, כאשר משום מה הערך המינימלי הוא 15 דקות - היינו מעדיפים לקבוע ערך נמוך יותר.