גם בסעיף נוחות השימוש, ניכר שה-MAX לא היה הרבה זמן על השולחן המתכננים. כמעט כל הבעיות שהופיעו בדגם הקודם חזרו והופיעו גם כאן, וזה דיי מבאס, כי לא ברור מדוע להוציא מכשיר שעולה יותר מ-2,000 ש"ח, ולא לתקן את הבעיות הקריטיות שלו. האם מדובר רק בשם חדש כדי להמשיך להיות רלוונטי בשוק?
נתחיל במיכל המים הנקיים שצורתו שונתה לרעה. הוא אומנם יותר קטן פיזית, אך נפחו לא שונה ועומד על 0.8 ליטר. הצורה החדשה מסורבלת יותר להרכבה, וכמעט בלתי אפשרי לראות כמה מים נקיים נשארו בזמן העבודה. את הפקק שלו יש להבריג בצורה מדויקת וישרה, מכיוון שאפשר להבריג אותו גם בצורה לא ישרה ואז יהיו טפטופים ונזילות. בפעם הראשונה אנחנו חשבנו שהברגנו טוב את הפקק, עד שראינו שיש דליפה משמעותית מאזור המיכל (הוא יושב הפוך בתוך השואב). בדיקה חוזרת גילתה שהברגנו עקום את הפקק.
במיכל המים הנקיים ישנם מדדים לכמויות המים והסבון בהתאם לשטח שאותו רוצים לנקות, אך תמיד צריך להוסיף עוד מים כדי שהשואב יוכל לנקות את המברשת בסיום הפעולה. זהו חידוש שכן בדגם הקודם הייתם צריכים לשפוך מים לתוך המגש בתחנת העגינה בצורה נפרדת, וכאן השואב משתמש במים שנותרו במיכל המים הנקיים. אגב, אין שום התראה על כך שהמים הנקיים נגמרו, ומכיוון שקשה מאוד לראות כמה מים נשארו בזמן העבודה, אתם תשימו לב לזה רק כשתראו שהלחיצה על שחרור המים לא תוציא מים, והמשטח נשאר יבש.
בזמן ניקוי מתחת לשולחנות ניתן לראות כי זווית הפעולה של השואב שטוחה יחסית, ואם תנסו לנקות מתחת לשולחן, תגלו שהמברשת התרוממה לאוויר, ונשאר קצת סבון על הרצפה (אין יניקה של המים והסבון כשהמברשת עולה קצת).
אם ניתן, פשוט תיכנסו מתחת לשולחן מצד אחר, ואז תוכלו לנקות בצורה טובה את כל הרצפה המלוכלכת.
מיכל המים המלוכלכים התכווץ לו ל-550 מ"ל במקום 620 מ"ל בדגם הקודם. עם זאת, הצורה של המיכל יותר נוחה לריקון הלכלוך הקשה, והמשולש שעליו מצטברים האבנים, האבק והגרגרים קל לשליפה ולניקוי. עדיין תצטרכו להתעסק עם הלכלוך והמים השחורים המלוכלכים, אבל זה משהו שאפשר להתרגל אליו - פשוט מרוקנים הכל לשירותים, ושוטפים את האביזרים. כל האביזרים ברי שטיפה - הפילטר, המברשת, המיכל של המים המלוכלכים, התושבת שלו והמשולש. את כולם יש לייבש על פי חוברת האיורים (עדיין ללא עברית או מלל כלשהו) כ-24 שעות לפני השימוש הבא.
מבחינת ניקוי המברשת והניקוי עצמי, כאן המנגנון כבר אוטומטי וארוך יותר מהדגם הקודם (45 שניות!) - לוחצים על כפתור השטיפה והשואב מנקה בעצמו את המברשת. עם זאת, מכיוון שהמיכל הקדמי קטן (מלוכלכים), לרוב תצטרכו לרוקן את המיכל, לחזור לשואב, להפעיל את תכנית הניקוי (אם נשארו עוד מים נקיים), לחכות שהוא ינקה וישאב את המים, לרוקן שוב את המיכל ולשטוף הכל ולייבש. אם זה נשמע לכם סיזיפי ומורכב, אולי כל השואב הזה הוא לא בשבילכם.
אהבנו מאוד את איכות החומרים ששופרה בדגם ה-MAX. בכל מקום ובכל אביזר ניכר שהפלסטיק באיכות טובה ועמידה, והידית עצמה עטופה בגומי נעים. חבל ש-Bissel
לא טרחה לשלב מסך או נורות הפונים למשתמש, כמו ב
דייסון V11 או ב-
Roborock H6. ככה היינו יכולים לדעת מתי לרוקן את המיכל, באיזה מצב אנחנו (שטיחים או רצפה) ועוד.
המנוע עצמו מוגן בעזרת פלסטיק עמיד, אך צבעו הלבן עלול לקבל שריטות ומכות שיראו לעין בצורה ברורה, אהבנו יותר את הכסוף החדשני של הדגם הקודם. סעיף חשוב הוא סעיף הרעש - אנחנו הרגשנו שה-MAX יותר שקט במעט מהדגם הקודם, אך עדיין מדובר על שואב שמפעיל שתי משאבות, ולכן הוא עדיין קולני למדי.
חלפים: יש להחליף כל כמה חודשים או על פי שימוש את הפילטר שהופך לכהה ולשחור מפעם לפעם. רצוי לא לגעת בו יותר מדי ולאחוז רק במסגרת הפלסטית שלו, ולא לנקות אותו עם סבון. אנחנו פשוט שטפנו אותו במי ברז והנחנו לייבוש. עם פרוץ מגפת הקורונה היה בלתי אפשרי להשיג את הפילטרים המקוריים של החברה, לא בארץ ולא בעולם (אמאזון), ופילטר שלא מחליפים בזמן פוגע באיכות הניקיון, כולל באיסוף של גושי אבק. מדובר בפילטר לא זול שעולה כמעט 100 ש"ח בארץ ו-20 דולר באמאזון. מומלץ שלא לקנות תחליפים לא מקוריים כי אז השואב עלול לא לשאוב טוב או שלא תהיה אטימה טובה למים.
גם את המברשת יש להחליף פעם בכמה חודשים או בהתאם לשימוש, על אף שניתן לנקות אותה ולחתוך ממנה את השערות שנכרכו סביבה. מחיר מברשת עובר את רף ה-100 ש"ח. בשונה מפילטרים בשואבי דייסון למשל או בשואבים אלחוטיים רגילים שאותם ניתן לשטוף, כאן מדובר בסט שיש להחליף בלבד ומחירו יקר יחסית כך שכדאי לקחת את זה בחשבון.