סקירה - שואב אבק Bissell Crosswave Cordless Max 2765N ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - שואב אבק Bissell Crosswave Cordless Max 2765N

הטוב
  • יותר שקט מהדגם הקודם
  • איכות חומרים והרכבה
  • איכות ניקיון ממוצעת
  • מתאים גם לשטיחים
  • מערכת ניקוי עצמית
  • שואב לכלוך ואבק
הרע
  • ללא יתרונות משמעותיים מהדגם הקודם
  • מסתבך עם גושי אבק ושיער ארוך
  • זווית גישה שטוחה
  • רועש
בשורה התחתונה
ה-Crosswave Cordless Max 2765N הוא השואב שוטף האלחוטי החדש של חברת Bissel, ועל אף שלדברי החברה בוצעו כמה שדרוגים ושיפורים, בשטח המצב נשאר דיי אותו דבר. זהו עדיין שואב ושוטף רצפות ושטיחים יחסית מוצלח ופופולרי, שיודע להתמודד עם קטשופ שהילד זרק על הרצפה, ופחות עם שיער ארוך או גושי אבק. לצערנו הוא עדיין רחוק מלהיות מכשיר מושלם, וחבל שהחברה לא טרחה לתקן את הבעיות מהדגם הקודם, שנשארו גם פה. הוא יתאים בעיקר לבתים לא גדולים, שבהם גרים ילדים המרבים ללכלך את הרצפה.
הקדמה
ה-Crosswave Cordless Max 2765N הוא השואב שוטף החדש של חברת Bissel, שאמור להתחרות בדגמים חדשים של שואבים אלחוטיים שוטפים כמו הייזרו, LEIFHEIT, Bobot וכמובן השואבים הרובוטים ששוטפים. הדגם החדש, לטענת Bissel מגיע עד 60% יותר לפינות ומתאים לפעילות ניקיון של עד חצי שעה. דגם זה מצויד בסוללת 36V הנטענת במלואה תוך 4 שעות, ובאריזה תקבלו מלבד השואב גם פילטר, תחנת עגינה וטעינה, מברשת רב תכליתית ובקבוק סבון מקורי בנפח 1 ליטר. מחירו נע סביב 2,490 ש"ח.

תודה להמילטון היבואן הרשמי על השאלת השואב לסקירה.

איכות השאיבה והסינון (50%)

8

את ה-Cordless Max בדקנו במשך כמה שבועות על רצפת שיש סטנדרטית, אך הוא מתאים גם לפרקטים ולשטיחים. על אף שההספק נחלש ב-50 וואט מהדגם הקודם, לא שמנו לב כי איכות הניקיון והשטיפה נפגעו בצורה דרמטית. למען האמת, לא מצאנו הבדלים כלשהם בין איכות הניקיון של ה-MAX לבין הדגם הקודם, ה-Crosswave Cordless 2582N.







בניקיון כללי של רצפה מאובקת ומלוכלכת, ה-MAX יכול להיות פתרון כמעט מושלם לספונג'ה או לגריפת מים שבועית לצורך ניקיון הרצפה. בעזרת הסבון המצורף (או סבון רצפות תחליפי כמו AJAX או הסבון של רמי לוי, או כל סבון שאינו מקציף), ניתן לנקות את הרצפה ולייבש אותה בפעולה אחת, כאשר הייבוש מתבצע כאשר גוררים את השואב על "הרצועה" שעברנו עליה.

עבודת הניקיון עם ה-MAX צריכה להיעשות בקווים ישרים, ולא בצורה חופשית כמו שאיבה עם שואב אלחוטי. בדחיפה השואב שואב את האבק, שוטף ומקרצף את המשטח, ובגרירה שלו כלפי המשתמש הוא עובר עליה ומייבש אותה - שואב את המים המלוכלכים. אין פה משהו חדשני, כי זו הפעולה שיש לעשות עם כל שואב אבק ששוטף.



שמחנו לראות ששפת התקיפה של המברשת לא מוגנת בעזרת גומי שחוסם כל דבר, אך כשנדרשנו לשואב חומוסים ואפונה שנפלו על הרצפה, עדיין ההגנה הפלסטיק של המברשת מנעה מהם להיכנס למברשת ולהישאב. אחד האתגרים הגדולים שה-MAX עבר ולא בכוונה, היה ניקוי של רוטב עם חומוסים מבושלים ועגבניות מרוסקות, שהחליט שבא לו לעשות באנג'י מהשיש.

השילוב של רוטב סמיך וגרגרים לא קטנים הקשו וסיבכו מאוד את ה-MAX, ונדרשנו לחזור כמה וכמה פעמים על האזור עד לניקוי מושלם. את הגרגרים הגדולים הוא לא הצליח לאסוף והיינו צריכים להרים אותם לבד, וגם את הרוטב הוא לא ינק בפעם אחת.
פיזרנו קורנפלקס עם חלב על הרצפה כדי לבדוק את כוח היניקה של השואב כאשר מדובר בשילוב של נוזל וגרגרים, וכאן לא הייתה בעייה של ממש. בפעמיים בלבד הוא ינק וניקה את כל האזור בלי בעיות.

מנגד, את בעיית השארת הסימנים על הרצפה, לא תיקנו בחברה, וגם הפעם הגלגלים והשואב עצמו משאירים סימני שטיפה אחרי שהשואב מסיים לייבש את המשטח. זה לא מופיע בצורה מובהקת אלא תלוי בזווית שמסתכלים על הרצפה, ותלוי בכמות הנוזל הניקיון ששחררתם לרצפה (נדלקת תאורת לד חלשה בכל פעם כשלוחצים על הכפתור). בכל מקרה, לחולי ניקיון הוא לא יסב יותר מדי נחת, ואלו יעדיפו לוותר על שירותיו.


שמנו לב שעל רצפת האמבטיה, הבנויה מאריחים מחוספסים, השואב התקשה לנקות ולייבש, ולכן נדרשה גרירה בהרבה יותר איטית תוך שחרור של יותר נוזל ניקוי לרצפה. כמו כן, בחדרים עם גושי אבק אפורים או הצטברות של שערות ארוכות, ה-MAX לא תמיד הצליח לשאוב את כולם בבת אחת, והשאיר הרבה פעמים שאריות ועודפים אחרי הניקוי, והיה צורך לחזור על השטח פעם שנייה.

תהליך הניקוי עם ה-MAX לא קצר במיוחד ודורש עבודה סימטרית ומחושבת ואף את הגרירה שלו על הרצפה יש לעשות לאט כדי להגיע לתוצאה טובה, ואחרי כל זה יש לפרק ולייבש את כל החלקים. ביצועיו של ה-MAX כמעט ולא שופרו מהדגם הקודם, ולטעמנו בהחלט היה מקום לשיפור. בשנה שחלפה צצו מתחרים שהציעו פתרונות ניקוי טובים יותר בעלות מופחתת כך שכמו שאמרנו בסקירה על הדגם הקודם, זה נראה ששואב שוטף יכול להתאים לבית עם ילדים המרבים ללכלך את הרצפה בשאריות אוכל או בוץ אך לכל השאר - מבוגרים או רווקים, הוא יתאים פחות.

הספק
נתון המבטא את עוצמת המנוע ואת צריכת החשמל שלו ונמדד בוואטים (w). חשוב לדעת שהספק המנוע אינו משקף בהכרח את עוצמת היניקה של השואב (WSP) ולכן אין להסתמך עליו בשיקול הקנייה.

נוחות שימוש (40%)

6.5

גם בסעיף נוחות השימוש, ניכר שה-MAX לא היה הרבה זמן על השולחן המתכננים. כמעט כל הבעיות שהופיעו בדגם הקודם חזרו והופיעו גם כאן, וזה דיי מבאס, כי לא ברור מדוע להוציא מכשיר שעולה יותר מ-2,000 ש"ח, ולא לתקן את הבעיות הקריטיות שלו. האם מדובר רק בשם חדש כדי להמשיך להיות רלוונטי בשוק?


נתחיל במיכל המים הנקיים שצורתו שונתה לרעה. הוא אומנם יותר קטן פיזית, אך נפחו לא שונה ועומד על 0.8 ליטר. הצורה החדשה מסורבלת יותר להרכבה, וכמעט בלתי אפשרי לראות כמה מים נקיים נשארו בזמן העבודה. את הפקק שלו יש להבריג בצורה מדויקת וישרה, מכיוון שאפשר להבריג אותו גם בצורה לא ישרה ואז יהיו טפטופים ונזילות. בפעם הראשונה אנחנו חשבנו שהברגנו טוב את הפקק, עד שראינו שיש דליפה משמעותית מאזור המיכל (הוא יושב הפוך בתוך השואב). בדיקה חוזרת גילתה שהברגנו עקום את הפקק.


במיכל המים הנקיים ישנם מדדים לכמויות המים והסבון בהתאם לשטח שאותו רוצים לנקות, אך תמיד צריך להוסיף עוד מים כדי שהשואב יוכל לנקות את המברשת בסיום הפעולה. זהו חידוש שכן בדגם הקודם הייתם צריכים לשפוך מים לתוך המגש בתחנת העגינה בצורה נפרדת, וכאן השואב משתמש במים שנותרו במיכל המים הנקיים. אגב, אין שום התראה על כך שהמים הנקיים נגמרו, ומכיוון שקשה מאוד לראות כמה מים נשארו בזמן העבודה, אתם תשימו לב לזה רק כשתראו שהלחיצה על שחרור המים לא תוציא מים, והמשטח נשאר יבש.

בזמן ניקוי מתחת לשולחנות ניתן לראות כי זווית הפעולה של השואב שטוחה יחסית, ואם תנסו לנקות מתחת לשולחן, תגלו שהמברשת התרוממה לאוויר, ונשאר קצת סבון על הרצפה (אין יניקה של המים והסבון כשהמברשת עולה קצת). אם ניתן, פשוט תיכנסו מתחת לשולחן מצד אחר, ואז תוכלו לנקות בצורה טובה את כל הרצפה המלוכלכת. 

מיכל המים המלוכלכים התכווץ לו ל-550 מ"ל במקום 620 מ"ל בדגם הקודם. עם זאת, הצורה של המיכל יותר נוחה לריקון הלכלוך הקשה, והמשולש שעליו מצטברים האבנים, האבק והגרגרים קל לשליפה ולניקוי. עדיין תצטרכו להתעסק עם הלכלוך והמים השחורים המלוכלכים, אבל זה משהו שאפשר להתרגל אליו - פשוט מרוקנים הכל לשירותים, ושוטפים את האביזרים. כל האביזרים ברי שטיפה - הפילטר, המברשת, המיכל של המים המלוכלכים, התושבת שלו והמשולש. את כולם יש לייבש על פי חוברת האיורים (עדיין ללא עברית או מלל כלשהו) כ-24 שעות לפני השימוש הבא.


מבחינת ניקוי המברשת והניקוי עצמי, כאן המנגנון כבר אוטומטי וארוך יותר מהדגם הקודם (45 שניות!) - לוחצים על כפתור השטיפה והשואב מנקה בעצמו את המברשת. עם זאת, מכיוון שהמיכל הקדמי קטן (מלוכלכים), לרוב תצטרכו לרוקן את המיכל, לחזור לשואב, להפעיל את תכנית הניקוי (אם נשארו עוד מים נקיים), לחכות שהוא ינקה וישאב את המים, לרוקן שוב את המיכל ולשטוף הכל ולייבש. אם זה נשמע לכם סיזיפי ומורכב, אולי כל השואב הזה הוא לא בשבילכם.

אהבנו מאוד את איכות החומרים ששופרה בדגם ה-MAX. בכל מקום ובכל אביזר ניכר שהפלסטיק באיכות טובה ועמידה, והידית עצמה עטופה בגומי נעים. חבל ש-Bissel לא טרחה לשלב מסך או נורות הפונים למשתמש, כמו בדייסון V11 או ב- Roborock H6. ככה היינו יכולים לדעת מתי לרוקן את המיכל, באיזה מצב אנחנו (שטיחים או רצפה) ועוד.  

המנוע עצמו מוגן בעזרת פלסטיק עמיד, אך צבעו הלבן עלול לקבל שריטות ומכות שיראו לעין בצורה ברורה, אהבנו יותר את הכסוף החדשני של הדגם הקודם. סעיף חשוב הוא סעיף הרעש - אנחנו הרגשנו שה-MAX יותר שקט במעט מהדגם הקודם, אך עדיין מדובר על שואב שמפעיל שתי משאבות, ולכן הוא עדיין קולני למדי.


חלפים: יש להחליף כל כמה חודשים או על פי שימוש את הפילטר שהופך לכהה ולשחור מפעם לפעם. רצוי לא לגעת בו יותר מדי ולאחוז רק במסגרת הפלסטית שלו, ולא לנקות אותו עם סבון. אנחנו פשוט שטפנו אותו במי ברז והנחנו לייבוש. עם פרוץ מגפת הקורונה היה בלתי אפשרי להשיג את הפילטרים המקוריים של החברה, לא בארץ ולא בעולם (אמאזון), ופילטר שלא מחליפים בזמן פוגע באיכות הניקיון, כולל באיסוף של גושי אבק. מדובר בפילטר לא זול שעולה כמעט 100 ש"ח בארץ ו-20 דולר באמאזון. מומלץ שלא לקנות תחליפים לא מקוריים כי אז השואב עלול לא לשאוב טוב או שלא תהיה אטימה טובה למים.

גם את המברשת יש להחליף פעם בכמה חודשים או בהתאם לשימוש, על אף שניתן לנקות אותה ולחתוך ממנה את השערות שנכרכו סביבה. מחיר מברשת עובר את רף ה-100 ש"ח. בשונה מפילטרים בשואבי דייסון למשל או בשואבים אלחוטיים רגילים שאותם ניתן לשטוף, כאן מדובר בסט שיש להחליף בלבד ומחירו יקר יחסית כך שכדאי לקחת את זה בחשבון.

סוללה (10%)

9

חיי הסוללה כפי שהיצרנית מצהירה, הולמים ואכן מספקים כחצי שעת עבודה. זה אמור להספיק לדירות של עד 130 מ"ר עפ"י הבדיקה שלנו, אך לא מדובר בשינוי או בשיפור מהדגם הקודם. עם הספק של 200 וואט במקום 250, ציפינו שחיי הסוללה יהיו טובים אף יותר, אך גם חצי שעה של עבודה זה זמן טוב. חשוב לזכור כי השואב לא אמור לעבוד כמו שואב אלחוטי רגיל, אלא משתמשים איתו בעיקר כשצריך שטיפה.




מד הסוללה מחולק לשלושה פסים בחזית השואב, וכשהסוללה מתקרבת ל-0%, הוא נעשה אדום. טעינה מ-0% ל-100% אורכת בערך 4 שעות.

הספק
נתון המבטא את עוצמת המנוע ואת צריכת החשמל שלו ונמדד בוואטים (w). חשוב לדעת שהספק המנוע אינו משקף בהכרח את עוצמת היניקה של השואב (WSP) ולכן אין להסתמך עליו בשיקול הקנייה.

תודה להמילטון היבואן הרשמי על השאלת השואב לסקירה.