סקירה - מחשב נייד Lenovo Yoga 7 14ITL5 82BH006NIV ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

מחשב נייד Lenovo Yoga 7 14ITL5 82BH006NIV

סקירת wisebuy - מחשב נייד Lenovo Yoga 7 14ITL5 82BH006NIV

הטוב
  • כרטיס מסך Iris Xe Graphics מפתיע
  • מעבד Intel חזק מהדור ה-11
  • מידות קומפקטיות
הרע
  • סט חיבורים מינימלי ביותר
  • רועש ומתחמם בזמן מאמץ
  • חיי סוללה סבירים
בשורה התחתונה
סט החיבורים הצנוע שלו יומרני מדי וגם על רעשי המנוע היו לנו כמה תלונות אך מלבד אלו, ה- Yoga 7 14ITL של Lenovo הוא מחשב נייד מצוין וביצועיסט רציני. בזכות קומפקטיות אלגנטית, מסך מגע שמתפקד היטב ומקלדת שכיף להתאקלם אליה, נוחות השימוש של הנייד מצוינת. תוסיפו מעבד עוצמתי שלא גמגם לרגע וכרטיס מסך מובנה שמציע יותר מהסטנדרט בקטגוריה והרי לכם מכונת עבודה יעילה עם פשרות מאוד מעטות.
הקדמה
המחשב הנייד Yoga 7 14ITL5 מבית Lenovo מצויד במסך מגע 14 אינץ' מסוג IPS, מעבד i7-1165G7, זיכרון RAM בסך 12GB, כונן SSD בנפח 512GB ומאיץ גרפי Intel Iris Xe Graphics. המחשב זמין בכמה תצורות, ומחירו החל מ-5,390 ₪. זמין בצבעים אפור וירקרק/חום שקיבלנו לסקירה.
כונן SSD
solid state disk רכיב המשמש לאחסון מידע, שההבדל העיקרי בינו לבין כונן רגיל הוא שהוא אינו כולל חלקים נעים ולכן אינו רגיש לטלטולים.

ביצועים (35%)

9

מעבד הדור ה-11 מבית Intel מככב כאן ודגם i7-1165G7 נוכח במחשב, לצד 12GB זיכרון RAM ועוד כונן 512GB מסוג SSD. על הביצועים בשוטף אין מה להרחיב ובשימושי משרד שגרתיים יש כאן חיית עבודה שלא איכזבה. למרות החשש שלנו מ-12GB זיכרון RAM, במקום 16GB המסורתיים שכבר הפכו להכרח ב-2020, לא הרגשנו עיכובים במעבר מהיר בין תוכנות, אתחול זריז, עליית מערכת הפעלה לאחר עדכונים ממושכים או ניהול שיחות Zoom, עריכת מסמכים ושיטוט ברשתות חברתיות בכרום התובעני, במקביל.



למרות היותו מובנה בלוח האם, כרטיס המסך Iris Xe Graphics הפתיע לטובה והצליח להריץ את רוב המשחקים החדשים שיצאו השנה. שלא תטעו; עדיין מדובר בחומרה גרפית מהשוק המוזל, עם קצב פריימים נמוך מאוד (20-30fps) ורינדור אלמנטים שרחוק מאוד מלהשביע רצון, אבל בהתחשב בייעודי העסקי-יחסית, לא שפטנו בחומרה מדי ומבחינתנו כל דבר עדיף על פני כרטיסי הגרפיים הבסיסיים-להחריד שלרוב מגיעים עם מחשבים בקטגוריה הזו. תוכנות לעריכה גרפית גם הצלחנו להריץ אבל כאמור, לביצועי עיבוד גרפי איכותיים ומהירים, תצטרכו נייד ייעודי לנושא.


עוברים לבדיקות הסינתטיות של 3DMark ו-PCMark: במבחן משימות המחשב השגרתיות קיבלנו את התוצאה 4,897 נקודות, ציון גבוה שמעיד על יכולתו לעמוד בפני מטלות משרד שכיחות. במבחן הגיימינג קיבלנו 1,117 נקודות תחת מבחן Time Spy, עוד ציון מפתיע לטובה ואף כפול מהניקוד שמשיגים מחשבים הפונים לאותו קהל יעד ומציגים טווח מחירים די דומה.

חומרה
כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.

איכות התצוגה (15%)

8.5

תצוגת IPS עם בהירות מקסימלית של 300nits ברזולוציה 1080p היא הסטנדרט הרצוי ותלונות מעטות היו לנו על המסך: הצבעים מדויקים, החדות הגבוהה וצפייה בסרטים, במיוחד בקיפול המקלדת ומעבר למצב טאבלט, נוחה מאוד. למרות שזהו לא ייעודו, אפילו בכמה עבודות עריכת גרפיות הוא הצליח להרשים והצביע על רגישות גבוהה לגוונים שחורים. הבהירות המקסימלית גבוהה ונותנת מענה ראוי לשמש וגם מסך המגע נפלא: הוא מגיב במהירות, רגיש למחוות ולא משאיר יותר מדי טביעות אצבע, בניגוד להרבה ציפויי מסכי מגע אחרים שעברו על ידינו.



איפה בכל זאת מעט התאכזבנו? ראשית, שולי המסך מימין ומשמאל לתצוגה אלגנטיים למדי אבל כבר פגשנו בדקיקים יותר מאלו שב- 14ITL5. השוליים העליונים והתחתונים מצדם, בדמות פסים עבים ושחורים שמהווים גניבת מקום יקר למסך ותו לא, כבר פחות נסלחים. עוד עניין טיפה מעצבן: עוביו הדקיק של המסך הופך אותו לרגיש ותזזיתי במיוחד בפני לחיצות מגע שגרתיות, כך שכל פעם שאחת האצבעות שלנו תפעלה את המסך, הוא רטט ממש מעוצמת המגע.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש (25%)

9

נכון שעל טעם ועל ריח אין להתווכח אבל לטעמנו הרוב יסכימו שה-14ITL5 הוא נייד נאה למראה. הוא בורך במידות צנועות למדי (32 ס"מ רוחב, 21.4 ס"מ אורך, 1.6 ס"מ עובי בממוצע) שיחליקו לכל כיס ייעודי בתיק ומשקלו הנמוך (1.4 ק"ג), משכיח את העובדה שמדובר בסוס עבודה. לפי Lenovo צבעו Dark Moss, שזו דרך אלגנטית להגיד ירקרק/חום אך גם יש כאן רמזים לגווני ברונזה עדינים ומאוד אסתטיים. לוגו YOGA מונצח בגב המסך באותיות זהב ו-Lenovo לא שכחו להוסיף את הלוגו שלהם בשני מקומות שונים במחשב. מעבר לכך, הכל במחשב מרגיש פרימיום ומהונדס היטב.



סט החיבורים מהמינימליים שפגשנו: כניסת אוזניות /מיקרופון, צמד כניסות USB4 Thunderbolt עם אופציה להעברת מתח, העברת DATA ו-DisplayPort 1.4 ועוד כניסת USB סטנדרטית (Type-A) בגרסת 3.2. זהו זה – אין כאן עוד כניסת USB אחת לרפואה, חריץ לקורא כרטיסי זיכרון או SIM, פתרון HDMI כלשהו ובטח שלא כניסת Ethernet, כי על גוף דק משלמים. אלא שכאן לטעמנו הפשרה דרמטית מדי: ה-14ITL5 יוצא מנקודת הנחה מאוד יומרנית והמצב הריאלי עדיין רחוק מלהיות כה אלחוטי והשימוש במינימום אביזרים לא עובד במבחן המציאות. לא פעם מצאנו את עצמנו חושבים על דרכים יצירתיות להתמודד עם סט החיבורים הצנוע, סיטואציה מתסכלת שבקלות הייתה יכולה להימנע בהוספת כניסת USB נוספת. באגף הקישוריות ישנה תמיכה ב-WiFi 6 2x2 802.11ax, כך שלפחות בתקשורת האלחוטית זכינו למעט נחת.


כמו הרבה מקלדות של ניידי Lenovo, קל להתאקלם אליה. המקשים הגדולים, הריווח המספק וסדר גדלי המקשים השונים כמקובל לא עושה חיים קשים למשתמש החדש. המקשים עצמם שקטים בזמן הקלדה, נעימים למגע ורק אם היינו מקבלים עומק לחיצה יותר מורגש היינו מרוצים עד הגג. לאור מגבלות המקום אין כאן מקלדת נומרית, אבל תאורה אחורית יש גם יש, בשתי רמות תאורה שמציעות את הבוהק המבוקש ברגעים חשובים. משטח המגע גדול מאוד ביחס לגוף המחשב, מגיב היטב למחוות והעכבר זז במהירות ולפי בקשת המשתמש, ללא הסס. כנצר לסדרת Yoga 7, המסך מתקפל אל המקלדת והופך ברגע לטאבלט, כשמערכת ההפעלה מצדה מזהה כמובן את המעבר ומשנה את אופייה בהתאם. השימוש פשוט, הקיפול אלגנטי והמעבר למגע יד מתבצע במהירות.

ומה לגבי החום הנפלט מהמחשב? בזמן עבודה אי אפשר שלא לפספס את ה-14ITL5; הוא מתחמם בצורה מורגשת בקצה הצפוני של המקלדת ובעיקר בתחתית, ממש בבסיס המחשב. גם מהרעשים לא תוכלו להתעלם והמאוורר מגיע בקלות ל-45-50dB, עוצמה גבוהה יחסית בשוק הניידים העסקיים. התופעה אמנם התרחשה בעיקר בזמן מאמץ "מלאכותי", כמו בעת מבחני ביצועים או בהרצת תוכנות כבדות במיוחד אבל תפסנו את הנייד מתחמם גם כשסתם שוטטנו בהגדרות המחשב, או כשרק נכנסו לכמה לשוניות בכרום תוך כדי שיחה ב-Zoom.


זוג ספיקרים בהספק 2W כ"א ממוקמים בצדי המקלדת לא עשו לנו בעיות: הם בסיסיים למדי באיכותם אבל יתרונם הוא במיקום המעולה ממש מול המשתמש וההבדל בהאזנה לקליפים ביוטיוב ניכר. גם תוכנת Dolby Atmos בנמצא, כך שהמשתמש יכול לבחור פרופיל מוזיקה לפי השימוש (מוזיקה, סרטים, שיחת וועידה וכו') או פשוט להגדיר ידנית באקולייזר די בסיסי. מצלמת הרשת, המוסתרת על ידי תריס הזזה ידני, מספקת עבור שיחות וועידה בלבד.

זיכרון
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.

משך פעולת סוללה (15%)

7.5

למרות ההבטחה לעד 13 שעות פעילות, סוללת ה-14ITL5 לצערנו בינונית במקרה הטוב: למרות שלא הכבדנו יותר מדי על המחשב והקפדנו לשמור על משימות משרדיות כמו שליחת מיילים בג'ימייל, עריכת מסמכי אופיס ומדי פעם שיטוט ברשתות חברתיות, תיעדנו 6-7 שעות של זמן פעילות. צפייה במשך 45 דקות באיכות FHD באפליקציית נטפליקס גבתה בערך 15% מחיי הסוללה, בממוצע הצליח המחשב לשדר תכני וידאו למשך 4.5-5 שעות.



עוברים למהירות הטעינה: בתום חצי שעה קיבלנו עלייה של 34%, ובתום שעה צברנו 34% נוספים, כלומר טעינה של שעה מספקת 68% אחוזי סוללה. בפחות משעה וחצי קיבלנו סוללה טעונה במלואה – תוצאה לא רעה שממתיקה במעט את אורך החיים הבינוניים של הסוללה. עוד עניין שאהבנו: המטען הוא מהקטנים שפגשנו, יופי של פתרון שממשיך את רוח הקומפקטיות.

עמידות ואבטחה (10%)

8.5

באשר לאבטחת התוכנה, מימין למקלדת ממוקם חיישן טביעת אצבע אך עד כאן זמינה אבטחה ביומטרית, בהיעדר מצלמת IR לזיהוי תווי פנים. לפחות חיישן טביעת האצבע הרשימה; ההזנה הראשונית מהירה מאוד והסריקה בשוטף מצוינת; הנחנו את האצבע ושולחן העבודה עלה ברגע - אין זמני המתנה, אין שגיאות זיהוי ולא התבקשנו להניח את האצבע שוב ושוב ולמקם אותה בזוויות שונות. עוד במחשב תוכנת McAfee בגרסת Trial ושאר תכונות אבטחה של Lenovo Vantage. ברמת ההגנה על החומרה, רובו של המארז עשוי מתכת עמידה למדי וציפוי Dragontrail על פני המסך מבטיח הגנה מפני שריטות. המחשב מגיע עם שלוש שנות אחריות יבואן רשמי.

מארז
הקופסה שבתוכה נמצאים מרכיביו העיקריים של המחשב, לוח אם, מעבד, כרטיסים שונים וכן יציאות וחיבורים.