סקירה - אוזניות OnePlus Buds Z ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - אוזניות oneplus Buds Z וואן פלוס

הטוב
  • נוחות מצוינת באוזן
  • איכות צליל טובה למדי
  • איכות שמע גבוהה בשיחות
  • ניתן להשתמש בכל אוזניה בנפרד
  • עמידות במים בתקן IP55
  • איכות חומרים והרכבה גבוהות
הרע
  • מקשי המגע בקושי פונקציונליים
  • זמן סוללה די קצר של 4 שעות
  • הבאס מוגזם וקצת משתלט
  • ללא אפליקציה ייעודית
  • לא נוח לשלוף את האוזניות מהקופסה
בשורה התחתונה
ה-Buds Z של וואנפלוס לא מקבלות מאתנו ציונים גבוהים בשום היבט - הן לא מבריקות באיכות הסאונד, הסוללה לא חזקה במיוחד ומקשי המגע שלהן כמעט לא שולטים בכלום. ולמרות הכל, האוזניות האלה הצליחו להתחבב עלינו. הן זולות אבל לא מתפשרות על איכות החומרים, נוחות מאוד באוזן, ולמרות הבאסים המוגזמים הן נשמעות טוב בסך הכל. למי שמחפש אוזניות במחיר של עד 250 ש"ח ומוכן להתפשר, מדובר באופציה סבירה.
הקדמה

אחרי שהשיקה את ה-Buds, אוזניות ה-True Wireless הראשונות שלה, הוציאה OnePlus לשוק את הדגם המוזל, Buds Z שבדקנו בהזדמנות זו. הן כוללות דרייברים דינמיים בקוטר 10 מ"מ שמבטיחים באס עוצמתי, עד 20 שעות האזנה למוזיקה, עמידות במים בתקן IP55 וקישורית Bluetooth 5.0. הן זמינות בצבע שחור או לבן.



איכות הצליל (50%)

8

בשביל אוזניות שעולות 50 דולר, OnePlus Buds Z נשמעות טוב - יותר ממה שציפינו. קודם כל, הבאס: יש המון ממנו. ממש הרבה באס, עמוק ובועט ומתגלגל בתדרים הנמוכים, ולמי שאוהב באסים זה תענוג. אבל גם שאר סקאלת התדרים לא הוזנחה, והאוזניות מצליחות להפיק טראבל חד ומפורט יחסית, שמחמיא למוזיקה אקוסטית ומדגיש את המצילות בשירי פופ ורוק. תדרי האמצע נשמעים בסדר גמור, אבל הבאס מפריע להם ומאפיל עליהם לעיתים, במיוחד בשירי פופ עם באסים עמוקים במיוחד. למשל בשיר Wake up in ther sky של Gucci Mane, הבאסים השתלטו כמעט לגמרי על השיר ברמה ששאר המוזיקה נשמעה חלשה מדי. ברצועות עם באסים מרוסנים יותר, הסאונד כולו היה מאוזן יותר, עם דגש לבאסים אבל לא ברמה שהורסת את שאר טווח התדרים. בסך הכל, כאמור, האוזניות נשמעות טוב מהמצופה, כאשר הבאסים המוגזמים מהווים חיסרון מסוים למי שמעדיפים סאונד ניטראלי ומדויק יותר.



בימת הצליל של האוזניות רחבה באופן יחסי למצופה מאוזניות In Ear, ובשירים רבים ההפרדה בין הכלים בחלל היתה טובה מאוד. הווליום המרבי מצוין, כאשר ניתן להגיע לרמה של 70% מהעוצמה מבלי שהצליל יתעוות ועדיין לקבל ווליום גבוה מאוד. לאוזניות הללו אין ביטול רעשים, אבל האטימה הפסיבית שלהם מוצלחת, ועם ווליום מספיק אתם בהחלט מתנתקים מרעשי הסביבה.


החיבור לטלפון, באמצעות קישורית Bluetooth 5.0, היה יציב ונטול קטיעות בכל תקופת הבדיקה, כאשר גם בצפייה בסרטונים ההשהייה בין האודיו לוידיאו היתה מינימלית ובלתי מורגשת.


בביצוע שיחות עם האוזניות קיבלנו איכות צליל מצוינת, וגם הצד השני בשיחה דיווח שנשמענו מעולה - למעשה כלל לא הבחינו שאנו מדברים מאוזניה ולא ישירות מהטלפון.

נוחות השימוש (25%)

6.5

ה-OnePlus Buds Z הן אוזניות True Wireless בתצורה שמזכירה את ה-Airpods מבית אפל, עם רגליות ארוכות יחסית שיוצאות מהן. באופן מעניין, אם זו המילה הנכונה, העיצוב של קופסת הטעינה דווקא שאול מה-Galaxy Buds Plus של סמסונג - הקופסות נראות כמעט זהות למעט הבדלים באורך והגובה. כך או כך, קופסת הטעינה קומפקטית מאוד, בנויה באיכות גבוהה ומצוידת בתושבות מגנטיות שאוחזות את האוזניות בפנים בחוזקה.



מה שמוזר הוא הסידור של התושבות: האוזניות שוכבות בתוכן עם ה"פנים" כלפי מטה, והמיקומים שלהן מוצלבים - ליד ימין שלכם באופן טבעי נוח יותר להוציא את האוזנייה השמאלית וההיפך. זה נשמע כמו פגם קטנטן, אבל למעשה מדובר בחיסרון מעצבן מאוד משום שבכל פעם שאתם רוצים להוציא את האוזניות מהתושבות, אתם צריכים לחשוב לרגע עם איזה יד להוציא כל אוזניה, או למצוא את עצמכם מוסרים את האוזניות מיד ליד לפני שמכניסים אותן לאוזן.


האוזניות עצמן מצוידות בשרוולי סיליקון שנכנסים לעומק תעלת האוזן, והן נוחות להפליא לענידה; כמעט לא הרגשנו אי-נוחות גם כשהשתמשנו בהן שעות ארוכות. אם תרצו לצאת איתן לפעילות ספורטיבית בחוץ, תשמחו לגלות שהן עמידות במים בתקן של IP55, כך שהן ישרדו בגשם ללא בעיה מיוחדת.



על החלק החיצוני של כל אוזניה יש משטח מגע שטוח שבאמצעותו ניתן לשלוט באוזניות, ואנחנו משתמשים במילה "לשלוט" באופן נדיב במיוחד, משום שהפעולה האחת והיחידה שתוכלו לעשות עם שני המשטחים הוא לדפדף קדימה לשיר הבא באמצעות נגיעה כפולה. וזה הכל. לא ניתן להפעיל / לעצור את המוזיקה, לא ניתן לחזור לשיר הקודם ובטח שלא ניתן לשלוט על הווליום. אם במקרה יש לכם טלפון של OnePlus, תגלו שבהגדרת האוזניות שבמכשיר יש אפשרות להגדיר תפקוד נוסף בנגיעה כפולה לאחת האוזניות - להפעיל ולעצור או לחזור לרצופה הקודמת, אבל זהו. וואנפלוס הצהירה בעבר שתשחרר אפליקציית שליטה באוזניות לכל הטלפונים, אבל כרגע אין כזו, וגם השליטה שיש במכשירי המותג דלה להחריד. באופן כללי אם אתם רוכשים את האוזניות האלה, קחו בחשבון שאת רוב השליטה על המוזיקה, הווליום, העוזרת הקולית וכו' תצטרכו לעשות מהטלפון.

משך פעולת הסוללה (25%)

7.5

בעמוד המוצר באתר שלה, OnePlus מבטיחה זמן סוללה של עד 20 שעות. מדובר כמובן בזמן שמתייחס לכלל מחזורי השימוש, כולל טעינות ביניים בתוך הקופסה. בבדיקה שלנו, האוזניות עצמן סיפקו זמן סוללה של קצת פחות מ-4 שעות של האזנה רצופה למוזיקה בעוצמת ווליום של כ-70%. זהו זמן סוללה לא מרשים בהשוואה לאוזניות רבות אחרות שבדקנו לאחרונה, שהגיעו ל-7 שעות האזנה ויותר.



טעינת הקופסה מתבצעת באמצעות כבל USB-C העדכני. לקופסה יש נורית חיווי בודדת בחזית, שעל פי הצבע שבה היא דולקת אתם יכולים להעריך את רמת הטעינה של הסוללה שלה. אין תמיכה בטעינה אלחוטית, שזה נסלח בהתחשב במחיר הזול של האוזניות הללו.