סקירה - כונן קשיח SanDisk SDSSDE61-2T00 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - כונן קשיח SanDisk SDSSDE61-2T00 סנדיסק

הטוב
  • משקל נמוך, נוח להתנייד איתו
  • עמידות מים ואבק בתקן IP65
  • מהירות כתיבה/קריאה טובה
הרע
  • המבנה מצופה בחומר שהופך לדביק אחרי כמה שנים
בשורה התחתונה

כונן ה-SSD Extreme של SanDisk הציג מהירויות כתיבה/קריאה של 1,000MB/s כמובטח, יש לו ממשק Plug n Play שגרתי ופשוט ועמידות IP65 שאמורה להתמודד היטב עם נזקים יום-יומיים הנוגעים לכניסת אבק והתזת מים. אם אתם צלמים, מעצבים, עורכי וידאו ושאר אנשי מקצועי שנמצאים בתנועה מתמדת ונדרשים לאחסן מעת לעת קבצים גדולים, הכונן של SanDisk הוא פתרון פשוט וטוב.

הקדמה

ה-Sandisk Extreme הוא כונן SSD נייד המציע חיבור USB-C בגרסת 3.2, גוף קל ונייד ועמידות בתקן IP65. הכונן זמין בארבעה נפחי אחסון: 500GB, 1TB, 2TB ו-4TB. עבור הסקירה קיבלנו את גרסת ה-2TB.

SSD
כונן המבוסס פלאש ואינו כולל חלקים נעים, מה שמעניק לו עמידות וקומפקטיות. כונני SSD נמכרים בנפח מרבי של 500GB ומחירם יקר מאוד.

ביצועים (60%)

9.5

היצרנית מבטיחה מהירות קריאה של 1050MB/s ומהירות כתיבה של 1000MB/s. בדקנו את ההבטחה: חיברנו את כונן ה- Extreme ליציאת ה-USB-C במהירות 20Gbps שבמארז שלנו. פתחנו את תוכנת CrystalDiskMark והפעלנו את הבדיקה הסטנדרטית. התוצאות היו דומות להבטחת היצרנית: מהירות קריאה של 1018MB/s ומהירות כתיבה של 1046MB/s. שימו לב שאת תוצאות הקריאה/כתיבה המקסימליות תשיגו רק עם מחבר USB 3.2 Gen 2×1, כך שלפני שרוכשים כונן שכזה, עדיף לוודא שבמחשב הנייח/נייד שלכם יש יציאה תואמת, אחרת לא תהנו מהמהירויות המקסימליות.




מבחינת טמפ' עבודה, יצאנו מרוצים: העברנו קבצים כבדים לכונן למשך זמן ממושך וב-CrystalDiskInfo מדדנו 29 מעלות צלזיוס בזמן מנוחה ו-39 מעלות בשיא, בזמן מאמץ. תוצאה מצוינת שלא אמורה להדאיג לגבי התחממות יתר של הכונן – וכזו שגם מעידה על איכות הבנייה והעמידות שלו בטווח הארוך.

התקנה, תפעול ועמידות (40%)

8.5

ה"התקנה" אפסית, אין דרייברים לעדכן או תוכנה מסוימת שצריך להתקין. פשוט מחברים את הכונן למחשב עם כבל ה-USB המצורף והוא מיד מופיע במחשב ככונן נוסף. כאמור, במארז קיבלנו כבל USB-C ל-USB-C והוא קצר במיוחד, סביבות 20 ס"מ. כבלים באורך זה קיימים גם במוצרים מתחרים ומטרתם כפולה: שימוש נוח יותר עם מחשבים ניידים ושמירה על מהירות התעבורה. ככל שהכבל ארוך יותר, כך מהירות העברת הקבצים יורדת. אם אתם משתמשים בלפטופ ויציאת ה-USB-C סמוכה ממילא זה מצוין, אבל פחות נוח אם כלי העבודה המרכזי שלכם הוא מחשב נייח ומחבר ה-USB-C ממוקם בגב המארז ולא מקדימה.



היצרנית מצהירה שהכונן עמיד בתקן IP65, כלומר הוא אטום בפני אבק והשפרצות ונתזי מים לא יפגעו בתקינותו. זה אמנם לא אומר שאפשר להטביע אותו, אבל הכונן אמור לשרוד מפגעי יום-יום שכיחים. הכונן מצופה פלסטיק מחורר מקדימה ומעין גומי קשיח מאחורה. הוא אמנם נעים למגע ומרגיש עמיד בפני חבטות, אבל גם נוטה להצמיד אליו לכלוך כמו אבק ושיערות – והן לא יורדות בקלות, כך שתוך שבוע שימוש כונן ה-Extreme נראה כאילו הוא בשימוש כבר שנה. בקצהו העליון-ימיני של הכונן חור ייעודי להעברת שאקל או כל כלי אבטוח אחר.



הגנה נוספת קיימת בכונן, הפעם מבוססת תוכנה: בתוך הכונן זמין כלי פשוט הנקרא Sandisk Security שמוסיף סיסמה לכונן, שרק לאחר הזנתו ייחשפו הקבצים למשתמש. רק שימו לב שאם תשכחו את הסיסמה, רק פורמט ישמיש שוב את הכונן. אותו כלי גם מאפשר להגדיר מחשבים מסוימים כ"מאושרים", כך שלא תידרש סיסמה בכל פעם שנכניס את הכונן למחשב. שימושי ונוח.