סקירה - אוזניות SoundPeats Truengine 3 SE ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

אוזניות SoundPeats Truengine 3 SE

סקירת wisebuy - אוזניות SoundPeats Truengine 3 SE

הטוב
  • מפתיע לטובה בניהול שיחות
  • הגנה מפני מים בתקן IPX5
  • אטימות חיצונית גבוהה
  • נראות מוקפדת
הרע
  • עוצמת ווליום מקסימלית נמוכה יחסית
  • ללא ביטול רעשים אקטיבי
  • נטול אפליקציה ייעודית
  • ללא טעינה מהירה
  • בולטות מהאוזן
בשורה התחתונה
ניהול שיחות מפתיע לטובה, עמידות בתקן IPX5 וחתימת סאונד סבירה אך כזו שתספק את רובנו: ה-Truengine 3 SE מבית SoundPeats מציגות תחת תג מחיר נוח אוזניות TWS לא רעות בכלל, עם כמה פשרות מובנות מאליהן; לא תמצאו כאן אפליקציה ייעודית או ביטול רעשים ראוי, אבל במבחן התוצאה ובהתאם לשימוש שלנו, היתרונות גברו על החסרונות.
הקדמה

ה-TrueEngine 3 SE הן אוזניות True Wireless מבית SoundPeats המציעות זוג דרייברים דינמיים, זוג מיקרופונים ומערכת להפחתת רעשי רקע. עוד במפרט: צימוד בלוטות' בגרסת 5.0 עם תמיכה בקודק AptX ו-SBC, הבטחה לעד 6 שעות האזנה רצופות, עמידות בתקן IPX5 וקייס טעינה שמתיימר להציע עד 4 טעינות מלאות נוספות.

תודה ל-BuyMax על השאלת האוזניות לסקירה

איכות הצליל (50%)

8

היצרנית לא מנדבת יותר מדי מידע טכני אודות הדרייברים באוזניות, מלבד היותם כפולים ודינמיים והיותם תומכים בתקן aptX. צללנו ישר למים העמוקים עם הפלייליסט הקבוע שלנו ואיכות הסאונד די שגרתית: הטווחים הגבוהים והבינוניים מאוזנים למדי: יש פירוט נאות, עוצמת ווליום שיכולה הייתה להיות גבוהה יותר מהמקסימום הקיים. נדגיש, איכות הסאונד לא רעה אבל גם לא מחכה לכם חתימת סאונד מובחנת מדי, כמו באסים מרעידים או חידוד מלאכותי של מעבד קול כלשהו. לבאסים קשה להחמיא מדי: הם נוכחים ברגעים בהם היו נחוצים אבל "עייפים" מדי ולא "בועטים" ודומיננטיים כפי שהיינו מצפים מהטווחים הנמוכים. חשוב לציין שהעניין די נסלח, בהתחשב בגודל המזערי של הדרייברים ויכולתן די מוגבלת ממילא.



יתר ההגשה כאמור, נעה בין סבירה לטובה בלבד; בפזמון של Castle On The Hill קטעי הווקל של הזמר מתערבלים בצורה לא אלגנטית עם הכלים ברקע ויוצרים שכבה מאוחדת ומבולבלת מדי. ב- Paradise של קולדפליי זכינו לקצת נחת עם באס נהדר והגשה יותר מהודקת. גם בשיר Easy On Me של אדל קיבלנו תוצאות טובות למדי, בזכות הווקל המהדהד של הזמרת והפסנתר ברקע שהקפיד לא לכסות אותה.

עברנו לביצוע שיחות ולמרות ניסיון מר שהיה לנו עם יותר מדי אוזניות TWS והמיקרופון הרחוק שלהם משפתי המשוחח, עם ה-Truengine 3 SE הצלחנו לנהל שיחות שנשמעו היטב, גם באוזנינו וגם אצל הצד השני של השיחה. ניהלנו למשך תקופת הסקירה המון שיחות שגרתיות במהלך ימי העבודה וההערות הבודדות נגעו בבידוד הרעשים הבינוני, בעיקר כששוחחנו ליד כביש סואן או במתחם בילוי הומה אדם, כשלא פעם הקול שלנו "נדרס" על ידי רעשי רקע צפופים. עוד הערה שחזרה על עצמה ומוכרת לנו מאוזניות מתחרות; אפקט הד שמתלווה לקולנו, תופעה שמתרחשת בעיקר כשוחחנו בחדרים קטנים וסגורים.


בכל הנוגע לבידוד רעשים ואטימות, צלילים לא זלגו החוצה לקולגות שישבו לידינו וטוב שכך, אבל תשכחו מביטול רעשים כלשהו מצד המשתמש: כשהאוזניות לא עובדות והן שימשו אותנו רק כמעין אטמים, חודרים בקלות צלילי רקע כמו שיחות שמתנהלות בסמוך למאזין, רעשי מזגן או מכוניות חוצות כשיצאנו איתם להליכה. אין גם תכונת Ambient בנמצא, שתוכל לפחות להפוך את אותם צלילי רקע לדקים יותר – אחת מהפשרות הבולטות לטעמנו באוזניות ה-TWS שלפנינו.

נוחות השימוש (25%)

7.5

חברת SoundPeats לא מוכרת מדי בשמי שוק אוזניות ה-TWS; לרוב אל מוצריה מוצמד תג מחיר נוח מהמקובל בקטגוריה, בתמורה לשם פחות נוצץ מהמתחרות המפורסמות. בכל הנוגע לנראות וטיב החומרים, אין תחושה של פשרה: גוף האוזניות עשויות גומי בטקסטורה מט שעלול להישמע פשוט אבל האוזניות נעימות למגע ובהרכבה ממושכת באוזן לא נוצר חיכוך לא נעים או כזה שדורש מהמשתמש לרענן מדי פעם את האוזניים עם הסרה של האוזניות והחזרתן לתעלת האוזן. את קידמת האוזניות מעטרת לוגו החברה על רקע ברונזה/רוז גולד ובחלק האחורי פיסה קלה מהאוזן שקופה למשתמש שחושפת את רכיבי האוזנייה, בחירה אמנותית בולטת לטובה. מלבד האוזניות וקייס הטעינה, במארז קיבלנו גם כבל טעינה USB-C, שני זוגות מתאמי סיליקון בגדלים שונים ועוד זוג מתאם רך יותר עם קצף זיכרון.



לא כל אוזניות ה-TWS השתלבו היטב באוזננו וגם ה-Truengine 3 SE לא עושה חיים קלים למשתמש: צריך לתחוב אותן די עמוק אל תעלת האוזן כדי שלא יבלטו מדי ויותר חשוב, שלא ייפלטו החוצה תוך כדי הליכה או אפילו במהלך תנועות ראש מהירות מדי. גם כשמצאנו את התנוחה האידיאלית שלהן באוזן שלנו, האוזניות עדיין בולטות מאוד וראשי הסיליקון רחוקות מלהצליח להחזיק את האוזניות ביציבות באוזן. החדשות הטובות שבמארז יש גם מתאמים מבוססי קצף זיכרון שנכנסים בדוחק אל האוזן ומתרחבים שם, ובכך ננעלים משמעותית טוב יותר ממתאמי הסיליקון הבסיסיים.

את האוזניות ניתן לתפעל באמצעות מקשי מגע; לחיצה בודדת על אוזניה ימין מגבירה את הסאונד ואותה פעולה באוזניה שמאל מנמיכה את הסאונד. לחיצה כפולה, לא משנה באיזו אוזניה, גורמת לעצירת המוזיקה או ניתוק השיחה. לחיצה ממושכת באוזניה ימין מקפיצה שיר קדימה ואותה פעולה באוזנייה שמאל מחזירה שיר לאחור. הפקודות מתקבלות היטב ברוב הזמן, כלומר נגיעה קלה מבצעת את הפקודה עם עכבה קטנה שמאפיינת אוזניות TWS, אבל היו לא מעט מקרים שנדרשנו ללחוץ שוב ושוב כדי שה- Truengine 3 SE יגיבו כפי שרצינו. החדשות הטובות הן שכאמור, מדובר במקשי מגע, כך שאין לחיצה פיזית שנוטה להכניס את האוזנייה בכוח אל תוך תעלת האוזן, חוויה לא נוחה במיוחד. יש גם תמיכה בעוזרת ווירטואלית, שמופעלת באמצעות לחיצה משולשת, לא חשוב באיזו אוזנייה מתבצעת הפעולה.



בכל הנוגע ליציבות הקשר האלחוטי, אין אף בעיית התנתקות עם האוזניות, שאובזרו בבלוטות' בגרסת 5.0. כן תסכלה אותנו העכבה שאי אפשר לפספס וקשה לצפות בהנאה ולאורך זמן תכנית בטלפון; בין אם זו הרצאה של TED או תכנית דרמה בנטפליקס, הפער הקטן שנוצר בין שפתי הדמות לסאונד שמגיע לאוזן בפועל גדול מדי (בערך חצי שניה) ומציג את בעיית הסנכרון הידועה לשמצה שאפשר למצוא בלא מעט אוזניות TWS עם עכבה טיפוסית, ולצערנו ה-Truengine 3 SEביניהן. טווח הקליטה עומד על עד 10 מטר כמקובל ויש גם אופציה להאזנה באוזניה בודדת בזמן שהשנייה נטענת. חיישן שהיינו שמחים לקבל ובלט בהיעדרו הוא כזה שיזהה כשהסרנו את האוזניות מהאוזניים שלנו – ויעצור מיד את המוזיקה.

עוד היעדרות בולטת היא שאין לאוזניות אפליקציה תומכת בסמארטפון, שתאפשר לנתב מחדש פקודות מגע או שתציע שדרוגי תוכנה למשל. בכל הנוגע לעמידות, האוזניות אובזרו באטימות בתקן IPX5 המציעה הגנה נאה בפני טיפות גשם והשפרצות מעט יותר חמורות מהמקובל, אבל לא מדובר מסוג העמידות שמאפשר להתקלח עם האוזניות או להיכנס לבריכה – במילים אחרות, הן לא ישרדו טבילה מלאה.

משך פעולת הסוללה (25%)

7.5

בנרתיק סוללת 500mAH ובתוך כל אוזניה כ-55mAH, שלפי היצרנית אמורים להציע עד 6 שעות נגינה רציפה או עד 150 שעות במצב stand by. הקייס אמור להציע 4 טעינות מלאות נוספות. זמן טעינה מלא של קייס הטעינה אורך בערך שעתיים, המתבצע באמצעות כבל USB-C שסופק במארז. מידות הקייס לא מתרחקות מהמצופה ובפרופיל שלו הוא מעט יותר גדול מקופסת גפרורים: 2 ס"מ אורך, 2.1 ס"מ רוחב ו-2.6 ס"מ גובה. משקלו סביבות 48 גרם, לא משהו שתרגישו מדי בכיס אבל עלול לבלוט מעט. כניסת הטעינה ממוקמת בגב הקייס.



בהחלטה מעט משונה מצד היצרנית, סטטוס הסוללה חשוף למשתמש רק בהרמת המכסה, שם הוא מוצג בארבע תאורות לבנות, בהתאם לסטטוס העדכני. כאמור, לא ברור למה החיווי לא מוקם בחוץ כמקובל. למרות ההבטחה מצד היצרנית לטעינה מהירה, שעתיים הוא זמן ממושך למדי ואין גם טעינה מהירה שתספק אחוזי סוללה מספקים למשך זמן מצומצם (10-15 דקות), תכונה שמציעות לא מעט אוזניות TWS.


במבחן המציאות האוזניות ליוו אותנו ביום עבודה משרדי שכלל האזנה לפלייליסט לאורך כל היום – תחת ווליום בעוצמה 60% קיבלנו בממוצע כ-5-6 שעות נגינה, כלומר האוזניות עומדות בהבטחה. בתום היום הרביעי לשימוש נאלצנו להטעין מחדש את הקייס, אחרי שניצלנו גם אותו. לא חסר אוזניות מתחרות עם חיי סוללה יותר ארוכים, אבל הצלחנו להסתפק עם אלו של ה-Truengine 3 SE ועבור השימוש שלנו הן היו מספקות בלבד.

תודה ל-BuyMax על השאלת האוזניות לסקירה