סקירה - שעון חכם Xiaomi Mi Watch Lite GPS ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - שעון חכם Xiaomi Mi Watch Lite GPS שיאומי

הטוב
  • אנטנת GPS עצמאית
  • עמידות במים
  • קטן מידות
  • קל משקל
הרע
  • איכות חומרים נמוכה
  • חיבור בעייתי למטען
  • חיי סוללה נחותים
  • מסך קטן
בשורה התחתונה
ה-Mi Watch Lite נמצא על קו התפר שבין שעון חכם לבין צמיד ספורט. הוא תומך בעברית כך שניתן לקרוא הודעות והוא אף מכיל אנטנת ה-GPS כך שלא חובה לרוץ עם סמארטפון כדי לראות היכן הייתם. אך להבדיל ממה שהעיצוב הריבועי שלו מרמז, ה-Mi Watch Lite אינו שעון חכם מתקדם אלא פתרון בסיסי המתאים בדיוק למי שלא רוצה להסתבך עם שעונים גדולים ומתוחכמים מדי.
הקדמה
ה-Mi Watch Lite GPS מבית שיאומי, הוא שעון חכם שמתחבר באמצעות אפליקציה תואמת לסמארטפון, וכולל מד קצב לב, עמידות במים, אפשרות לניטור שינהו אנטנת GPS למעקב אחר אימון כושר בחוץ. ליד מסך המגע הצבעוני בגודל 1.4 אינץ' נמצא כפתור בודד לשליטה במכשיר. אלינו הוא הגיע בצבע שחור עם רצועת גומי שחורה ודקה, כאשר הוא זמין בצבעים כחול ובז'.

תודה להמילטון היבואן הרשמי על השאלת השעון לסקירה

נוחות השימוש (40%)

7

ל-Mi Watch Lite GPS מסך LCD TFT ריבועי בגודל 1.4 אינץ', ברזולוציה של 320 על 320 פיקסלים. הבהירות המקסימלית (480 ניט לטענת החברה) לא מסנוורת ולא גבוהה במיוחד, ולכן על אף שיש לשעון חיישן תאורה, החלטנו כברירת מחדל לקבוע את עוצמת הבהירות על 6 (MAX), ולכבות את הבהירות האוטומטית, שהייתה איטית מדי בתגובות שלה.


הבהירות המקסימלית אינה מסנוורת גם בחושך או בזמן נהיגה, ותחת אור שמש ישיר היא מעט נמוכה מדי, במיוחד כשעושים ספורט ורוצים להסתכל במדדים. כמו כן, זווית הצפייה של המסך קטנה בסגנון מכשירי הטלפון מלפני 15 שנה - כל הטייה או צפייה במסך בזווית אחרת מציגה איבוד צבעים ובריחת תאורה מסיבית, משהו שלא קורה למשל בשעונים יותר יקרים, או בצמידי כושר.


עוד חיסרון הוא שהמסך נכבה מהר מדי כשאתם נמצאים בתוך אפליקציה. על אף שהגדרנו שכיבוי המסך יתבצע רק לאחר 20 שניות. בפועל, תוך 5-8 שניות המסך פשוט נכבה, וכל הדלקה מחדש של המסך הוציאה אותנו למסך הראשי, במקום להישאר בפונקציה עצמה. מנגד, אם תרצו להדליק את השעון כדי לראות מה השעה, ולא תרצו שהוא יאיר יותר מדי זמן (נגיד בהצגה או בסרט), תוכלו לכסות את המסך עם היד והוא יכבה בצורה אוטומטית. אפשר להעיר את המסך דרך נענוע של היד, כמו בשעונים חכמים אחרים.

המסך עצמו מגיב בצורה מפתיעה לאצבעות, ורק בקצוות המסך נרשמו פספוסים. ממשק השעון מותאם לעבוד עם מסך מגע, אך מכיוון שמדובר במסך יחסית קטן, אין כיתובים על הלוגואים בתפריט, וצריך ממש לטפוח עם קצה האצבע על האפליקציה שרוצים. לבעלי אצבעות גדולות זה יהיה ממש לא נוח. הרצועה עשויה מגומי ובעל סוגר פשוט כמו בשעונים רגילים. עוביה דק, אבל היתרון הוא היכולת להוציא את הרצועה ממסגרת השעון, ולנקות אותה במידת הצורך. היא תורמת למראה הספורטיבי של השעון וסך הכל אהבנו אותה.  

הממשק עצמו פשטני למדי, כאשר במסך הראשי שניתן להחליף לו את הגרפיקה, אפשר לראות נתונים עיקריים כמו שעה מן הסתם, סוללה, צעדים, קלוריות, תאריך ועוד פרטים, תלוי ברקע שבחרתם. דפדוף לצדדים חושף את מד הדופק, ניטור שינה, מזג אוויר, מד קלוריות, שליטה על נגן השמע בסלולר וזהו בערך.


משיכת אצבע מלמעלה למטה חושפת את חלון ההודעות וההתראות שבמשך רוב זמן הסקירה לא תמך בעברית, והציג אותה הפוכה. עם התראות באנגלית מן הסתם אין בעיה, אבל חבל שהשעון לא מוחק התראות שנפתחו או נמחקו מהמכשיר. כך יצא שאחרי כמה שעות היה צריך לגלול לעיתים עשרות פעמים כדי להגיע לכפתור "Clear" שמנקה את ההודעות.

הישועה הגיעה בתחילת ינואר, עת קיבלנו עדכון גרסה שני במשך שבועיים, שסידר את היישור לימין בשפות עברית וערבית. לאחר העדכון, אפשר לראות בצורה נורמלית התראות מהוואטסאפ, טלגרם, פייסבוק וכל אפליקציה אחרת שהענקתם לה הרשאה. אין כל אפשרות להגיב להודעות, וניתן אך ורק לנתק שיחה כשמתקשרים.

משיכה מלמטה מציגה את חלון הכפתורים שכולל בין היתר פנס (מסך לבן), נעילה, מצב "נא לא להפריע", הגדרות ועוד. לחיצה על הכפתור בצד ימין חושפת את תפריט האפליקציות בצורת לוגואים שחלקם לא מאוד ברורים. כפתור זה משמש גם ככפתור חזרה למסך הבית אם נמצאים בתוך אפליקציה מסוימת.

בפעילות שגרתית הממשק עובד בצורה סבירה, ולא נרשמו תקיעות או עיכובים במעבר בין המסכים. במדידת דופק או במהלך ניטור פעילות ספורטיבית, שמנו לב שהוא איטי ולוקח לו קצת זמן לעבור בין כל המסכים או אפילו לחזור למסך הבית. לא פעם הוא גם פספס לחיצות או גלילות שביצענו תוך כדי תנועה, ובשל העובדה שהמסגרת של המסך שחורה, קשה להבין איפה נגמר המסך ומתחילה המסגרת.

יישומים ומולטימדיה (25%)

8

על אף היותו גרסה מוזלת של שעונים חכמים, שיאומי לא ויתרה על מודד קצב לב שמספק את הנתונים תוך 10-15 שניות, ומתאים לכאלה שדואגים לקצב הלב שלהם. לא היינו סומכים עליו יותר מדי, אבל כן הרגשנו שהייתה הלימה בין המספרים לבין קצב הלב שלנו בזמן מנוחה או בזמן ריצה.


את פונקציית ניטור השינה היה לנו קשה לבדוק, מכיוון שלא התרגלנו להירדם עם שעון על היד. בכל אופן, הפונקציה הזו קיימת כבר בתפריט הראשי, ואין צורך לנבור בתתי תפריטים. מסך אחד אחרי זה תוכלו למצוא את מד שריפת הקלוריות ומד הצעדים, וזה האחרון דיי מפשל. שמנו לב שהוא סופר 5 צעדים כצעד אחד, מה שגרם לבעיה באמינות מספר הצעדים הכללי שצעדנו במהלך היום. האפליקציה של סמסונג למשל בטלפון הנייד יותר מדויקת.

מד קלוריות, מד צעדים ועוד מדדים שבטח יעזרו לאנשים ששומרים על כושר נמצאים בתת התפריט, וניתן להגדיר את היעדים היישר מהאפליקציה התואמת. חשוב לציין שהאותיות יחסית קטנות וגם ככה המסך קטן, אז למי שהראייה שלו קצת בעייתית, עדיף שיחפש שעון יותר גדול. בזמן פעילות ספורטיבית קלה כמו הליכה, היה לנו קשה לקרוא את הנתונים.


ה-Mi Watch Lite GPS תומך במגוון רחב של פעילויות ספורטיביות, חלקן פחות מתאימות לישראל כמו קריקט. הפעילויות הרגילות נמצאות כאן - הליכה, ריצה, פרייסטייל, רכיבה על אופניים בחוץ או על אופניי כושר, הליכה בהרים ושחייה ב"מים פתוחים" (אגם כנראה, שכן לא מומלץ להיכנס עם שעון לים) או בבריכה. לא מצאנו כאן פעילויות אחרות כמו הרמת משקולות, מתח, טיפוס מדרגות וכו', והשעון לא תמך באפליקציה המובנת של סמסונג לכושר.

היתרון של ה-Mi Watch Lite GPS הוא כמובן אנטנת ה-GPS, המאפשרת תיעוד של פעילות ספורטיבית באוויר הפתוח (מתאים לימי קורונה), ללא צורך בחיבור למכשיר הנייד. האנטנה עצמה חלשה, ולקח לה מעל 20 שניות למצוא את המיקום שלנו, וגם כשהתחלנו ללכת ברגל, היא פספסה קילומטראז' וחישבה פחות מדי צעדים ומטרים שהלכנו.

ברגע שמפעילים תוכנית לתיעוד פעילות ספורטיבית, השעון שומר נתונים רבים כמו דופק מירבי, דופק ממוצע, צעדים, קלוריות, מהירות ועוד נתונים רבים. ניתן לראות גרפים ומדדים נוספים באפליקציה כולל מיקום ומסלול.  


מכיוון שמדובר בשעון שיכול להיות עצמאי בפעילות ספורטיבית, חסרה לנו האפשרות להכניס אליו מוזיקה דרך כרטיס זיכרון או תמיכה ב-eSim כדי שנוכל לשמוע מוזיקה. האופציה היחידה היא שליטה על הנגן המובנה בטלפון - העברת שירים, עוצמת שמע ועצירה.

משך פעולת סוללה (20%)

7.5
עם קיבולת סוללה של 230mAh, שיאומי מצהירה של-Mi Watch Lite GPS חיי סוללה ארוכים עד 9 ימים. לא ברור איך הם מחשיבים 9 ימים, מכיוון שאצלנו חיי הסוללה היו לא עקביים בעליל, אבל בכל מקרה, לא הצלחנו לעבור את ה-3.5 ימים ללא טעינה.
בימים הראשונים, השעון נכבה בצהריי היום השני, כלומר 36 שעות - ללא פעילות ספורטיבית, אך כן מחובר תמיד לסלולרי דרך האפליקציה. לאחר עדכון הגרסה השני (זה עם השיפור בעברית), הסוללה החזיקה לנו קצת יותר מיום וחצי, כל זאת ללא פעילות ספורטיבית ושימוש באנטנת GPS.



פעילות של חצי שעה בחוץ עם שימוש באנטנת GPS מחסלת את הסוללה, והיא איבדה בערך 25% סוללה באותה חצי שעת פעילות כושר. עיקר תפקידו של השעון היה הצגת התראות והודעות, ולעיתים רחוקות מדידת דופק הלב. אלו חיי סוללה בינוניים מאוד ורחוקים מהצהרת החברה, שכן קשה מאוד להעביר יומיים שלמים ללא טעינה, גם אם תשבו בבית ולא תעשו כלום. החיבור התמידי והבהירות המקסימלית ככל הנראה מוציאים את המיץ לסוללה, ואותנו זה פחות הרשים, שכן מדובר על מסך קטן במיוחד, והפעילויות הספורטיביות ושימוש באנטנת ה-GPS היו לעיתים רחוקות.  

גם החיבור למטען בעייתי במיוחד, ודרוש לחבר אותו בחוזקה עד ששומעים "קליק". אין שום סימן על המעמד או על השעון כיצד צריך לחבר את השעון, ורק צריך להצמיד את המגעים הזוהבים למגעים המובנים במעמד. מה שכן אהבנו, זה שברגע שמחברים את השעון לטעינה, הוא משמש כשעון דיגיטלי עומד לכל דבר - הספרות ענקיות ובצבע טורקיז, יש תאריך ומד אחוזי סוללה - זה שימש אותנו כשעון לילה ליד המיטה, מכיוון שהספרות עצמן לא בוהקות וקל לראות מה השעה גם ממרחק של 4 מטרים. למטען דרושות שעתיים עד לטעינה מלאה (חיבור USB רגיל). אין כאן טעינה אלחוטית או טעינה מהירה.

עמידות ואיכות הבנייה (15%)

8

בהתחשב בכך ששיאומי לא מציידת את הסמארטפונים שלה בעמידות במים ובאבק, כאן דווקא השעון המוזל עמיד במים (גשם, מקלחת או שחייה, לא צלילה למרות שרשום שהוא עמיד ב-50 מטר). בתאוריה אפשר לעשות פעילות בגשם, להזיע, או להיכנס לבריכה עם השעון בלי חשש.




המבנה הכללי של השעון עשוי פלסטיק חלק ונעים למגע, אך רגיש במידה מסוימת לשפשופים, שריטות ומכות. דווקא הכפתור בצד ימין משדר עמידות וחוסן מסוים. הרצועה עשויה מגומי דק כמו בשעונים זולים, וניתן לשלוף אותה משני הצדדים. הזכוכית עצמה חזקה ועמידה בפני שריטות ומכות, וגם כשניסינו לשרוט אותה עם מפתח, לא הצלחנו. 

תודה להמילטון היבואן הרשמי על השאלת השעון לסקירה