סקירת wisebuy - מחשב נייד Lenovo Yoga Slim 7 13ITL5 82EV004KIV
- קטן וקל מאוד, פחות מ-1 ק"ג
- איכות בנייה גבוהה ועמידה
- ביצועי משרד מצוינים
- חיי סוללה יעילים
- טעינה מהירה
- סט חיבורים יומרני, ללא כניסת USB-A
- עומק לחיצה נמוך יחסית במקלדת
- זיהוי פנים ממושך
מתחת למכסה המנוע קיבלנו כונן SSD בנפח 1TB, זיכרון RAM של 16GB וכרטיס מסך מובנה בלוח האם מדגם Iris Xe Graphics. מעבד i7 1165G7 במהירות שעון 2.8 GHz מהדור ה-11 מספק אתחול מהי ולא מגמגם מול אף משימה משרדית, ייעודו המקורי של המחשב. בהיעדר כרטיס מסך מקצועי, המחשב מסוגל להריץ משחקים בסיסיים בלבד כמו DOTA2 או Fortnite, אבל לא היינו ממהרים לבדוק את ה-Carbon 7 מול גיימינג רציני יותר או עיסוק בתוכנות עריכה כבדות כמובן, אבל התכלית שלו רחוקה מכך. כונן ה-SSD סיפק מהירויות כתיבה וקריאה טובות: ב-CrystalDiskMark קיבלנו מהירות קריאה 3378MB/s ומהירות קריאה 2979MB/s.
במפרט: מסך בגודל 13.3 אינץ' עם תצוגת QHD ברזולוציה של 2560x1600 פיקסלים (יחס של 16:10), בהירות 300nits וכיסוי פיקסלים של 100% sRGB. עוד נוכחים האלגוריתם של Dolby Vision וגם סינון קרניים כחולות בתקן TÜV Rheinland. נתחיל מהבהירות שהייתה מספקת ונתנה משוב נאה מול השתקפות השמש שהציצה מהחלון. לא תוכלו להתחמק מאזורים בוהקים שמצליחים לתפוס זוויות ודורשים מהמשתמש לשנות מיקום בכמה סנטימטרים, אבל בדרך כלל הטיית המסך מטפלת ברוב המקרים. במקומות סגורים אין צורך להרחיב, הבהירות גבוהה וחווית הצפייה בשוטף נוחה.
ה-Slim Carbon 7 משדר קומפקטיות נאה: רוחב 29 ס"מ, אורך 20 ס"מ ועובי של 1.4 ס"מ בממוצע מאפשרים למחשב להשתחל לכל תיק גב בקלות וגם משקלו לא יורגש (966 גרם). פלטפורמת Evo ששולבה במכשיר דורשת לשמור על מארז דקיק ומינימלי והתוצאה הסופית היא לפטופ עם פרופיל צנוע במיוחד שמרגיש נייד באמת.
בתוכנת Lenovo Vantage 3 פרופילים לשינוי קצב התרוקנות הסוללה, Intelligent Cooling להתייעלות המחשב בהתאם לפעילות המתבצעת באותם רגעים, Extreme Performance לביצועי עיבוד חזקים שגורמים למאוורר לזעוק ו-Battery Saving, כמו שאפשר להבין משמו, חוסך משמעותית בחיי סוללה על ידי צמצום הבהירות, כיבוי עיבודי תמונה מתקדמים ועוד. שילוב תצוגת QHD במארז כה קטן עם סוללת 50Wh גרם לנו לחשוש בהתחלה אבל התבדינו די מהר: חיי הסוללה של ה-Slim Carbon 7טובים מאוד – בערך 9-10 שעות עבודה במשרד, שכללו גלישה סדרתית בדפדפן כרום, עריכת טקסטים ושליחת מיילים לאורך כל היום. גם במבחן הווידאו הוא הפתיע לטובה: תחת בהירות מקסימלית וסאונד 50%, צפינו בסרטון 1080p ביוטיוב כשבתום חצי שעה נוצלו רק 9% מהסוללה. חצי שעה נוספת גבתה עוד 10%. במקרה אחר, תחת בהירות 70% וסאונד 30% ניגנו קובץ שהוכנס למחשב, שם כבר קיבלנו חיי סוללה הרבה יותר מרשימים ותוך חצי שעה קיבלנו ירידה של 4% בלבד.
ב-Lenovo לא רוצים שתפספסו את השימוש בסיבי פחמן בבניית המארז ואפילו דחפו את ה-Carbon לשם המדף של המחשב. ההרגשה בפועל לא רחוקה מדי מפלסטיק קשיח אבל נצטרך להאמין להבטחות היצרנית: מדובר במארז העשוי בסיבי פחמן חזקים מהדור השני, שמפחית את משקל החומר בעד 40% ומובטחת גם עמידות גבוהה במיוחד. משענת כף היד והחלק התחתון במארז עשויים סגסוגת אלומיניום. במבחן העמידות, ה-Slim Carbon 7 צלח 9 בדיקות של MIL-STD-810G, ביניהם נפילה מגובה נמוך, טמפ' גבוהות/נמוכות במיוחד ועמידות בפני כניסת חול ואבק. על הנייר מבטיחים הרבה ואין לנו סיבה להאמין אחרת.
עוברים לאבטחה ביומטרית: מצלמת IR נוכחת, עם זיהוי פנים שהיה מהיר מאוד בדומה לניידים אחרים שפגשנו. גם ה-Yoga Slim Carbon 7 יודע להבחין במשתמש שמתקרב למחשב ומתחיל לסרוק פנים מוכרות. כשהמשתמש מתרחק, המחשב נכנס ל-Standby ודורש מחדש סיסמה או זיהוי מחדש. מלאכת זיהוי הפנים לוקה מעט בחסר: זיהוי תווי הפנים כמעט תמיד הצליח אבל משך הזיהוי, שיכול גם לקחת 5-6 שניות ודרש מבט ישיר למצלמה (החיישן לא קיבל בשום את פנינו מזוויות קלות), ועוד 2-3 שניות לעליית שולחן העבודה לטעמנו פוגע בכוונת המשורר. אבטחה ביומטרית מבורכת תמיד ועדיפה על הקלדת ספרות משעממת, אבל לא בתמורה לפגיעה בנוחות המשתמש, מזערית ככל שתהיה. כמה שניות לכאן או לכאן לא נשמע עניין של מה בכך אבל תוך כמה ימי שימוש כבר העדפנו להקליד את הסיסמה וזה אומר הכל. המחשב נטול חיישן לזיהוי טביעת אצבע.