סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy S21 Plus 5G SM-G996B/DS 256GB סמסונג
- מסך יפהפה, 120Hz
- מצלמה ורסטילית ואיכותית
- רמקולים סטריאופוניים טובים
- פידבק תחושתי משובח
- עמידות מלאה במים
- חיי סוללה בינוניים
- צילום במצב לילה לא עקבי
- מכשיר כבד למדי
- ללא מטען בערכה
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
סדרת Galaxy S21 של סמסונג ממשיכה את המסורת הארוכה של מכשירי פרימיום מהמותג המצליח, ומהווה את ליין הדגמים של החברה לשנת 2021 (כנראה לכן נבחר השם S21 ולא, נניח, S30 שהיה עקבי יותר ביחס לקודמיו). השנה סמסונג מציעה שלושה דגמים: הדגם הבסיסי S21, הגרסה המוגדלת S21 Plus שאותה בדקנו בהזדמנות זו וגרסת הפרימיום S21 Ultra.
Galaxy S21 Plus בגרסה שנמכרת בישראל מצויד במעבד Exynos 2100, זיכרון RAM בנפח 8GB, אחסון UFS 3.1 בנפח 128 או 256GB, מערך צילום שכולל 3 מצלמות ועוד מצלמת סלפי, תמיכה בטעינה אלחוטית, עמידות במים בתקן IP68 וכמובן תמיכה ב-5G. המכשיר זמין בצבעים כסף, שחור וסגול.
קשה מאוד להבחין שיש לטלפון הזה אפרכסת, אבל אם תביטו היטב בחיבור שבין זכוכית המסך למסגרת של הצלע העליונה תצליחו אולי לראות מרווח זעיר שמאכלס את הרמקול שמשמש לשיחות בהצמדה לאוזן. למרות גודלו הזעיר, הרמקול הזה איכותי וחזק ואיכות השיחה באמצעותו מצוינת. אבל זה לא הכל: הרמקול הזה מצטרף לספיקר הראשי שבתחתית המכשיר, וביחד הם חוברים להפקת סאונד סטריאופוני עוצמתי מאוד, עם אפקט מורגש של הפרדת ערוץ ימין ושמאל ואיכות שמע נהדרת באופן כללי.
בחיבור אוזניות אלחוטיות, לעומת זאת, יש לנו פחות שבחים. לא ברור מדוע אבל למרות שהמכשיר תומך ב-Bluetooth 5.0, ולמרות שחיברנו אליו כמה אוזניות שתומכות בתקן זה, חווינו השהייה די מורגשת בצפייה בסרטוני TikTok - משהו שלא קרה לנו עם מכשירים אחרים ועם אותן אוזניות.
השפה העיצובית של סדרת Galaxy S21 נאה מאוד בעינינו. המכשיר מתהדר בגב זכוכית בגימור מט עמום ובצבע שנע בין כסוף לבין תכלת-סגלגל, תלוי בזווית התאורה. המסגרת סביב המכשיר מהווה ניגוד נאה עם גימור כרום מבהיק, וכמובן שאלמנט המצלמה הדומיננטי עם העדשות הענקיות, שנראה כאילו נחצב מתוך המסגרת - כל אלה חוברים למראה ייחודי ומרשים. המכשיר נוח לאחיזה בכף היד, עד כמה שמכשיר ששוקל 200 גרם יכול להיות נוח (עד שהמשקל שלו מתחיל להכאיב לפרק היד).
גם חזיתו של ה-Samsung Galaxy S21 Plus מרהיבה, בזכות מסך נפלא שמשתרע מצד לצד עם מסגרות דקיקות וסימטריות (למעט השול התחתון, שטיפ-טיפה עבה יותר) וחור סמלי במרכז המאכלס את מצלמת הסלפי. המסך עצמו הוא לא פחות מחגיגה לעיניים: מדובר במסך Dynamic AMOLED בגודל 6.7 אינץ' וברזולוציית 1080x2400, עם קצב ריענון מהיר של 120Hz ותמיכה ב-HDR. גם אם נשים בצד את הנתונים הטכניים המפוצצים, המסך הזה בהיר להפליא, בעל צבעים תוססים במיוחד אבל גם נאמנים למציאות, וקצב הריענון הגבוה הופך את הכל לחגיגה לעיניים בזכות אנימציות חלקות כמשי ותנועה זורמת ונעימה בכל מחוות גלילה. המסך מוריד את קצב הריענון כאשר התצוגה סטטית כדי לחסוך בסוללה, אבל הוא חוזר לקצב המקסימלי ברגע שנוגעים בו כך שלעולם לא תבחינו בגמגום או ריצוד, וזה פשוט נפלא.
מבחינת ארגונומיה, אין כאן הפתעות מיוחדות: על הצלע הימנית נמצא כפתור ההפעלה וכיבוי ומעליו כפתור הווליום המאוחד; בתחתית ממוקמת מגירת ה-SIM הכפול ושקע USB-C לטעינה. בשנים האחרונות שילבה סמסונג במכשירי הדגל שלה קורא טביעות אצבע על קולי מתחת למסך, שלמרבה הצער נפל משמעותית מהקוראים האופטיים של המתחרים. בסדרת S21 יש את הדור השני של הטכנולוגיה, ומדובר בשיפור ניכר שדי מיישר קו עם התחרות. שטח הקורא הוגדל, הוא מהיר הרבה יותר ומדויק מאוד וכמעט שאין פספוסים. בנוסף אליו יש מנגנון זיהוי פנים שעובד בסדר - לא הכי מהיר שפגשנו, אבל גם לא איטי.
מכשירי הפרימיום של סמסונג בשנה האחרונה הגיעו עם תמיכה ב-5G, אבל בפועל החברה השתהתה עם הפתיחה של היכולת הזו בישראל. לכן שמחנו לגלות שה-S21 Plus מתחבר ללא בעיה לרשתות 5G שמצאנו בסביבת המשרדים שלנו, ואף מספק מהירות גלישה מפליגה של 280Mbps.
לצד השמטת המטען מהקופסה, סמסונג בחרה השנה לוותר גם על האפשרות להרחיב את נפח האחסון הפנימי באמצעות כרטיס זיכרון בסדרת S21. אם בחרתם בגרסת ה-128GB, אתם עלולים לגלות שהאחסון נגמר מהר משציפיתם, בעיקר אם אתם נוהגים לצלם וידיאו ב-4K, ולכן יתכן שכדאי לשקול מראש לרכוש את הדגם היקר יותר בנפח 256GB. סמסונג אמנם מיישרת קו עם מרבית המתחרים בנושא הזה, אבל זה עדיין קצת מאכזב.
כדאי להקדיש פיסקה למנגנון המשוב התחושתי (haptic feedback), שהוא הרבה יותר מהרטט הפשוט שאתם מכירים במכשירים אחרים. מדובר במנוע שמייצר תגובה פיזית במקומות שונים בממשק, כמו בהפעלה או כיבוי של מתג כלשהו בהגדרות, בלחיצה על לחצן הצילום, בהקלדה על מקשי המקלדת, בהחלקה מצדי המסך לחזרה אחורה ועוד. במקום רטט פשוט, ממוקד ואיכותי ככל שיהיה, המכשיר מגיב כאילו מישהו דופק בעדינות או מותח קפיץ, ולפעמים מדובר בסדרה קצרה של משובים שמתרגמים את חווית השימוש בממשק הדיגיטלי ל"אמיתית" יותר.
מערכת ההפעלה של סמסונג ממשיכה להשתפר, ועם One UI 3 היא טובה מאי פעם. המכשיר מציע שפע אינסופי של אפשרויות התאמה אישית והגדרות שונות, מה שעלול להיתפס כמעיק במקצת למי שלא זקוק לכל זה, אבל מה שחשוב - נגיש וקל להתמצאות גם להדיוטות. היינו שמחים לו סמסונג הייתה מחליפה סופסוף את מחוות צילום המסך המגושמת מימי Note 2 (בהחלקה לרוחב המסך עם צד כף-היד) למשהו פשוט יותר, אבל בסך הכל קשה להתלונן.
לגבי הביצועים, ה-Galaxy S21 Plus שנמכר בישראל מצויד במעבד Exynos 2100 (לעומת Snapdragon 888 בדגמים שנמכרים במדינות אחרות), לצד 8GB זיכרון RAM ואחסון מהיר מסוג UFS 3.1. מדובר בחומרה עוצמתית מאוד שמסוגלת להתמודד עם שלל משימות כגון עריכת וידיאו, פתיחה של יישומים וכמובן משחקים בקלילות ובמהירות. במבחני הביצועים הסינטטיים הוא מקבל ציונים גבוהים: 12,373 נקודות במבחן של PCMark, במבחן ה-Multi core של Geekbench הוא קיבל 2981 נקודות ובמבחן של 3DMArk הוא קיבל 5414 נקודות.
ובכל זאת, משהו טיפה מתפספס לתחושתנו. אולי אלו האנימציות שסמסונג בחרה לשלב בעת הפעלה ומזעור של יישומים ובעת פתיחת המסך, שאיטיות יותר ולכן מרגישות כאילו המכשיר משתהה (למרות שהוא לא), בפועל לא פעם הרגשנו כאילו המכשיר הזה פחות זריז מה-Pixel 5 שלנו שמצויד בחומרה צנועה בהרבה. פה ושם נתקלנו בגמגום בוטה, בעיקר כאשר הפעלנו את המצלמה ישירות לצילום וידיאו - לא פעם לקחו לה כמה שניות טובות להתארגן על עצמה ולהגיב כראוי. גם מעבר בין מצבי הזום השונים במצלמה אטיים ומגומגמים. בעיה נוספת היא קריסה אקראית ודי תכופה של אפליקציית פייסבוק, שלא נתקלנו בה באף מכשיר אחר. יתכן שכל אלה הן מחלות ילדות של גרסת התוכנה ושסמסונג תשפר אותם בעתיד. כך או כך, למרות שלא מדובר בביצועים מושלמים, חשוב לומר שאנו מדקדקים עם צדיקים - מדובר במכשיר מהיר וחזק, רק שהיינו מצפים ממנו ליותר לאור החומרה שלו ולאור מחירו הגבוה.
מערך הצילום הראשי ב-Galaxy S21 Plus כולל שלוש מצלמות במערך ההגיוני ביותר שאפשר לחשוב עליו עבור מצלמה של סמארטפון: מצלמה ראשית בזווית רגילה, מצלמה זווית אולטרה רחבה ומצלמת זום X3. שתי הראשונות הן ברזולוצית 12 מגה פיקסל, בעוד שעדשת הזום היא ברזולוציית 64 מגה פיקסל. יש לכך סיבה טובה: הזום כאן הוא לא בדיוק אופטי, כלומר לא משתמש בעדשות כדי לקבל את ההגדלה המבוקשת, אלא למעשה משתמש בפיקסלים המרובים שעל החיישן כדי לחתוך ממרכז התמונה את החלק המבוקש וכך לייצר כביכול צילום בהגדלה של פי 3 ביחס למצלמה הראשית.
איכות הצילום בשלושת המצלמות נעה בין טובה מאוד למצוינת, כמעט בכל תרחיש שניסינו. המצלמה הראשית מצטיינת במיוחד עם תמונות שנראות נהדר באופן עקבי, חדות, ממוקדות באובייקט הנכון, עם פירוט מרשים בעומק התמונה, צבעים תוססים אבל לא מוגזמים וטווח דינמי רחב. ה-color science המוכר של סמסונג חל גם כאן, כאשר צבעי שמיים נוטים להיות כחולים עמוקים ומודגשים וצמחייה נראית ירוקה באופן מיוחד; זה אמנם לא "טבעי" ומדויק כמו הצבעים של המצלמות של iPhone 12, אבל למרבית המשתמשים התמונות נראות פשוט יפות יותר בצורה הזו.
המצלמה עם העדשה הרחבה מציגה עקביות מרשימה בהצגת הצבעים ביחס לעדשה הראשית, ומשיכה להציג תמונות שנראות מצוין. אמנם החדות בעומק התמונה פחות טובה, אבל עדיין משביעת רצון, ואין עיוות בולט מדי של הפריים בקצוות. עדשת הזום לטעמנו הכי פחות מרשימה; בצילום באור יום התמונות נראות טוב מאוד אבל מבט מדוקדק בתצוגת 100% מגלה חדות מעט מאכזבת וגם רעש דיגיטלי ניכר, והמצב רק מחמיר בצילום בתוך הבית. עם זאת, צריך לזכור שמצלמות עם עדשת זום אופטית מוצלחות עוד פחות בצילום בתאורה חלשה, משום שלעיתים המכשירים מעדיפים להשתמש בזום דיגיטלי במקומן מה שמניב תמונות גרועות מאוד, כך שהמצב ב-S21 Plus יחסית טוב.
צילום הלילה הפתיע אותנו לרעה - בחצי מהמקרים הוא הניב תמונות גרועות יותר מצילום בלעדיו, נטולות פירוט וללא שום שיפור בתאורה, בזמן שבמחצית השנייה של המקרים התמונות יצאו מעולות, עם הרבה יותר אור ופירוט ביחס לצילום ללא מצב הלילה. נראה שהבעיה היא לא באלגוריתם עצמו אלא בהחלטה של המכשיר מתי להפעיל אותו (למרות שהפעלנו אותו ידנית, ווידאנו שהמכשיר אכן מצלם במצב זה). נראה לנו כמו באג תוכנתי שעשוי להיפתר בעתיד.
מצלמת הסלפי, ברזולוציית 10 מגה פיקסל, מאפשרת גם היא שתי זוויות צילום, רגילה ורחבה יותר - זאת מבלי להזדקק לשתי מצלמות שונות ומבלי לתפוס נדל"ן יקר מהחור שבמסך. לטעמנו האפשרות לצלם בזווית רחבה היא יתרון משמעותי והיא מסייעת לקבל תמונות סלפי עם קומפוזיציות טובות ומעניינות יותר. מעבר לכך, איכות המצלמה מצוינת והיא מפיקה תמונות מעולות, חדות אבל גם מחמיאות באופן עקבי, ללא עיוות מוזר של הפנים או הדגשה מוגזמת של פגמי העור. מצב "פורטרט" עושה פלאים גם הוא בזיהוי המצולם וטשטוש חכם ויחסית טבעי של הרקע מאחוריו.
מבחינת צילום הווידאו, Samsung Galaxy S21 Plus תומך ברזולוציית צילום של עד 8K בקצב של 24fps, אם כי קשה לראות את הצורך בצילום ברזולוציה זו כרגע, כאשר יש מעט מאוד מסכים התומכים בכך - מה עוד שקצב הפריימים נמוך מדי. ניתן כמובן לצלם גם ב-4K בקצב של 30 או 60 פריימים בשנייה. אם תבחרו להפעיל את ייצוב התמונה, הרזולוציה תצנח ל-Full HD בלבד - ולטעמנו הייצוב לא עד כדי כך מוצלח כדי להצדיק את הנפילה בחדות ובפירוט. בצילום ב-4K קיבלנו סרטונים מצוינים, חדים מאוד ועם תנועה יחסית חלקה; חשוב לציין שגם איכות הקלטת השמע טובה מאוד ובסטריאו.
Galaxy S21 Plus מצויד בסוללה בקיבולת של 4800mAh. הוא תומך הטעינה מהירה בהספק של 25W, אבל בערכה שלו לא תקבלו מטען, ואם תרצו לקבל את מלוא קצב הטעינה תאלצו לרכוש מטען שמסוגל לתמוך בכך. מעבר לכך המכשיר תומך גם בטעינה אלחוטית בהספק של 15W וגם בטעינה הפוכה (כלומר הוא מסוגל מכשירים אחרים, אבל למה שתרצו לעשות את זה).
למרות הקיבולת הגבוהה של הסוללה, נראה שהמעבד החזק והמסך הבהיר ובעל קצב הריענון הגבוה מקשה על הסוללה. בכל תקופת הבדיקה, הגענו לשעות הערב עם אחוזים נמוכים מדי של סוללה שאילצו אותנו להתחבר למטען לפחות לעשר דקות כדי לאפשר לנו לסיים את היום, כאשר מאחורינו בין 4-5 שעות מסך בערך. בימי סופשבוע שבהם השימוש בטלפון נרחב יותר, מצאנו את עצמנו עם סוללה כמעט ריקה לפני השעה 21:00 בערב.
סמסונג לא חסכה בדגם הזה, וציידה את ה- Galaxy S21 Plus בעמידות מלאה למים בתקן IP68, כמו גם בזכוכית מסוג Gorilla Glass Victus הן למסך והן לגב המכשיר. מדובר בדור העדכני של הזכוכיות המחוסמות מבית גורילה, שאמורות לספק עמידות טובה עוד יותר לשריטות ואף לנפילות מגובה של עד 2 מטר. מעבר לכך, המכשיר מציג איכות בנייה למופת והקפדה על כל פרט, ממסגרת האלומיניום המרשימה והחזקה מסביב ועד מנוע הרטט המדויק והאיכותי בפנים.