סקירה - מיקרופון HyperX SoloCast ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מיקרופון HyperX SoloCast

הטוב
  • מקש Mute ייעודי עם חיווי LED
  • הקלטה ברורה וצלולה
  • תג מחיר נוח
הרע
  • מעמד שצריך תמיכה כשמטים אותו
  • ללא תוכנה ייעודית
  • ללא RGB
בשורה התחתונה
הוא תיעד את קולנו בבירור, קל לתפעול וגם תג המחיר שהוצמד לו מקל מאוד על ההתלבטות. אלא שקשה להתעלם מהאמת המרה: ה-SoloCast הוא מיקרופון פשוט למדי, שאמנם מציע תאימות לכמה פלטפורמות הקלטה פופולריות ותמיכה בקונסולות של סוני, אבל שם בערך היכולות המתקדמות נגמרות, כלומר תשכחו מאקולייזר, תוכנה ייעודית וגם על איכות הבנייה היו לנו כמה הערות. גם אם הוא לא עמוס בערך מוסף, במבחן התוצאה מיקרופון הגיימינג של HyperX התגלה כפשוט וטוב.
הקדמה

ה-SoloCast הוא מיקרופון מבית HyperX המבטיח להתאים לעורכי וידאו, סטרימרים וגיימרים המחפשים "איכות צליל נהדרת וחיבור קל ונוח", לפי היצרנית. במארז: מעמד מתכוונן עם תושבת ייעודית לזרוע בום וכן המיקרופון מאושר על ידי TeamSpeak, דיסקורד, OBS ותוכנות נוספות. מלבד תמיכה ב-PC, מובטח שהמיקרופון גם תואם לפלטפורמות PS5 ,PS4 ו-Mac. ה-SoloCast זמין בצבעי שחור ולבן.

נוחות השימוש (40%)

8

ה-SoloCast קטן וקומפקטי, מסוג האביזרים שיתפסו מעט מקום בשולחן העבודה שלכם. גובהו כ-17 ס"מ, רוחבו 7 ס"מ, עומקו כמעט 10 ס"מ ומשקלו כ-265 גרם. הסטנד עשוי בחלקו העליון מפלסטיק והתושבת ממתכת. בתחתית רגלי גומי מעוגלים ומורגש שיש שם גם משקל עודף כדי לייצב את המיקרופון על שולחן העבודה.




כשה-SoloCast מותקן בסטנד הוא נהנה מזוויות שונות על פני 180 מעלות, בין אם זה לכיוון המשוחח או לכיוון האדם שיושב מולו ויש גם מפרקיות קלה בהטיית המיקרופון קדימה ואחורה. אגב, ברגעים אלה המעמד מתגלה בשבריריות שלו; צריך לתמוך בבסיס המעמד בזמן שמסובבים את המיקרופון לצד השני. בתחתית יחידת המיקרופון תושבת להתקנה שלו על זרוע שולחן או כל סטנד אחר.



בקצה העליון של המיקרופון משטח מגע עם סימון Mute ברור מעליו שמשתיק את המיקרופון ברגע. השליטה עליו מצוינת והתגובתיות מיידית; פשוט לוחצים וה-Mute מגיב במהירות. יש גם חיווי LED בצד המיקרופון שמסמן על סטטוס הקלטה נוכחי.



מבחינת איכות הבנייה, אריג מתכת עוטף את הקפסולה, הסטנד מתכתי כאמור, אבל טבעת הפלסטיק העוטפת את המיקרופון לא מרגישה איכותית במיוחד. יש גם את עניין היציבות הסבירה-בלבד על השולחן שהייתה יכולה להיות יותר מקובעת בהינתן סטנד יותר מסיבי. מלבד המיקרופון קיבלנו בקופסה גם כבל USB-C באורך 2 מטר.

ביצועים (60%)

8.5

טווח התדרים של המיקרופון עומד על 20Hz-20kHz, עם רגישות של ≤-74dBFS וקצב דגימה מקסימלי בתדר 96kHz בקצב סיביות 24bit. דפוס ההקלטה מסוג Cardioid Polar, כלומר כזה המתעד צלילים שנשמעים בקדמת המיקרופון בלבד. בדיקת ההקלטה שלפניכם הוקלטה בתדר 96kHz בקצב סיביות 24bit, כאשר המיקרופון הונח על השולחן ושפתנו היו במרחק של 10 ס"מ מהמיקרופון, כלומר די קרוב.







התוצאות לא רעות בכלל: קולנו נשמע ברור וצלול ולא היו רגעים במהלך כל ההקלטה בהם נשמענו מעוותים או שאופי הקול שלנו השתנה במהלכה. החלק המאכזב הוא שפרופיל ההקלטה כאן קבוע ולא ניתן לשחק עם הטווחים, להוסיף אפקט, לשמור preset כפרופיל שימוש ובמילים אחרות - תוכנה ייעודית חסרה כאן וחבל. בהתחשב בייעודו של ה-SoloCast, זה הרגיש לנו יותר מרצוי.


יש עוד שני עניינים שחשוב להתחשב בהם:

1. את ההקלטה ביצענו בחדר משרדי שקט וסגור, כלומר התנאים האופטימליים ביותר עבור כל מיקרופון. כן ראוי להוסיף שקיים הד בחדר, אבל ה-SoloCast הפחית במעט מנוכחותו בתוצר הסופי ומגיעות לו נקודות זכות על כך.

2. השילוב הבעייתי של מיקרופון נמוך ותבנית Cardioid גורמת לכך שאם לא תרכנו כלפי המיקרופון במעין מנח לא טבעי או נוח במיוחד, ה-SoloCast יתקשה לתעד אתכם מרחוק. המשמעות היא שכנראה תזדקקו לזרוע שולחנית כדי שזו תקרב את המיקרופון לשפתיים שלכם.