סקירה - מסך מחשב Lenovo Y25-25 66AAGAC6US ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

מסך מחשב Lenovo Y25-25 66AAGAC6US

סקירת wisebuy - מסך מחשב Lenovo Y25-25 66AAGAC6US

הטוב
  • פאנל IPS אידיאלי גם לעבודה משרדית
  • קצב ריענון 240Hz שמספק תמונה חלקה להפליא
  • זמן תגובה 1ms
  • יכולות כיוונון גמישות
  • תמיכה ב-FreeSync
הרע
  • תצוגת 1080p בלבד
  • תפעול תפריט מתסכל
בשורה התחתונה
הוא מתהדר ברזולוציה מקסימלית של 1080p בלבד אבל פאנל IPS יאפשר לכם גם לעבוד איתו בנוחות: מסך הגיימינג Legion Y25-25‏ מבית Lenovo מציע מפרט טכני מרשים של עזרים לגיימר, בין היתר קצב ריענון 240Hz שסיפק תנועת תמונה זריזה, זמן תגובה נמוך במיוחד של 1ms וגם יכולותיו הגמישות שלו הקנו לו כמה נקודות זכות. מראהו המאופק כנראה יתאים לגיימרים מתחילים או כאלו שאוהבים את האביזרים שלהם פחות נוצצים מסצנת ה-RGB שמאפיינת את התחום.
הקדמה
ה-Y25-25 הוא מסך גיימינג מסדרת Legion של חברת Lenovo. גודלו 24.5 אינץ', בעל פאנל LED IPS, קצב ריענון 240Hz, רזולוציה 1080p, בהירות 400 cd/m2 , זמן תגובה 1ms ובעל חיבורים ,HDMI ,DisplayPort וארבעה חיבורי USB 3.2. זמין בצבע שחור, במחיר מומלץ של 1,550 ₪.
זמן תגובה
הזמן שלוקח לפיקסל במסך LCD לשנות את הצבע משחור מלא ללבן מלא ובחזרה לשחור, והוא נמדד באלפיות שנייה (ms). לעתים רבות נמדד זמן התגובה מאפור לאפור, מה שמשקף זמן תגובה מהיר יתר אך פחות מדויק. זמן תגובה אטי גורם לצבעים להימרח וליצור מעין שובל בתמונה בסצנות מהירות.   ככל שזמן התגובה קצר יותר כך התמונה תראה חלקה יותר. זמני תגובה במסך LCD נעים בטווחים עיקריים של 8-2ms. מסכים עם זמן תגובה קצר במיוחד של 2ms מתאימים בעיקר לגיימרים.

איכות התמונה (70%)

8.5

מתחילים מהנתונים על הנייר ויש הרבה מהם שגיימרים יאהבו: גודל מסך 24.5 אינץ', קצב ריענון של 240Hz, זמן תגובה 1ms, פאנל LED IPS אבל רזולוציה של 1080p בלבד מצננת טיפה את האווירה. קצב הריענון וזמן התגובה הם בהחלט מגולות הכותרת הבולטות במסך: מדובר בנתונים שאמורים לספק תנועת מסך חדה הרבה יותר, עם מינימום "גמגומים" קלים שנראים לעין, מהרגעים הקטנים ביותר כמו זריזות סמן העכבר ועד לרגעים קריטיים של תנועת דמות או מכונית במהלך משחק תזזיתי, בין אם זה במשחקי FPS או במרוצים. עניין מרשים לא פחות הוא הפאנל: בניגוד למקובל, Lenovo בוחרים לשלב כאן IPS ולא TN, שיתרונותיו של הראשון מתבטאים בעיקר בזוויות צפייה מרובות ועושר צבעים נדיב יותר משמעותית. עוד באגף הגוונים: כיסוי 99% sRGB, יחס ניגודיות 1000:1 ובהירות מקסימלית של 400 cd/m2.



בזמן התגובה המצוין של 1ms הצלחנו להבחין רק אחרי הפעלת ה-Overdrive, ואחרי כמה בדיקות מעבדה הפסקנו לראות את אותו שובל מלאכותי מעצבן שרודף אחרי האובייקט. הסיכוי ל-Overshoot (תופעת Ghosting הפוכה) תמיד גבוה יותר, אבל העדפנו את הסיכון באפקט הלוואי הזה מאשר להיחשף ל-Ghosting ואנחנו מאמינים שרוב הגיימרים יעדיפו כמונו. גם קצב הריענון המקסימלי נבדק תחת מבחן הפריימים של UFO Test ולא זוהו קפיצות פריימים תחת 240Hz.

על הנייר במסך ה-Y25-25 קיימת תמיכה ב-FreeSync בלבד, טכנולוגיה מבית AMD, המתחרה הגדולה של NVIDIA וכבעלי GTX 1070 Ti, לא זכינו לכאורה לתמיכה ב-G-Sync, כך שסינכרון מלא בין קצב הריענון של המסך לכרטיס הזיכרון שמונע אפשרות של "קריעת מסך" (Tearing) נחסכה מאיתנו מאיתנו. החלק המוזר הוא שבבדיקה באתר של NVIDIA, גילינו שהדגם הספציפי הזה אכן נחשב כ-G-SYNC Compatible והוא אפילו מזוהה בהצלחה בלוח הבקרה של הדרייבר של NVIDIA – אז למה לא לציין את התכונה החשובה? החלטה מוזרה ואולי אפילו עצלנית מצד Lenovo לא להתייחס לתכונה קריטית להרבה גיימרים.


גם בעבודה השוטפת פאנל ה-IPS ממשיך להצדיק את מעמדו: הרוויה לא מתאמצת, תואמת לכוונת המשורר וגווני השחורים הרבים מאפשרים עבודה מדויקת מול קבצי גרפיקה – חדשות מעולות למעצבים, צלמים ועורכי וידאו שלא רוצים לפצל מסכים בין זמני עבודה לגיימינג. למרות הנתון המרשים במפרט, לא התרגשנו יותר מדי מרמת הבהירות המקסימלית, שהציעה תאורה לא בוהקת יותר ממסכי 300-350cd/m2 שבדקנו. במבחן הגיימינג הכל עבד חלק וה-Y25-25 ‏הוא מסך גיימינג מצוין: ימים שלמים העברנו ב-Warzone, Cyberpunk 2077 ו-Hitman 3 ויצאנו בלי טענות – חווית המשחק חלקה, נטולת ריצודים, הדגשת צבעים ומעבר בין פרופילים ייעודיים העניק לנו יתרון מורגש ובלתי אפשרי שלא להבחין במעבר החד ממסך סטנדרטי לגיימינג.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.

נוחות השימוש (30%)

8

למרות ייעודו, מסך ה-Y25-25 לא צועק "גיימינג" יותר מדי: תשכחו מתאורת RGB משוכללת וגם נראות עתידנית מדי או כזו שמכוונת גבוה לא תמצאו כאן. העיצוב מוקפד וטכני, עם דגש על גוונים שחורים וכמה ביטויים של חישוקים כחולים במעמד שמעט מרעננים את המראה, אבל באופן מאוד מינורי יחסית למסכי גיימינג טיפוסיים שנוטים לחפש תשומת לב. זה לא אומר דבר על איכות הבנייה: המארז עצמו מרגיש ונראה איכותי, בעיקר באזור הגב המנוקד ומעמד המתכת הגלילי המוארך, שהתגלה כעמיד ויציב מאוד בפני טלטלות שולחן קלות. בצדו הימיני של המסך מנוף קטן שיורד מגוף המסך החוצה והופך למתלה אוזניות אבל למרות הכוונה הטובה, הוא רחוק מלספק. אוזניות ה-50 מ"מ שלנו נראו עליו מגושמות והעובדה שהוא צר מדי גורמת לאוזניות להתנדנד עליו בכבדות.



גודל המסך 24.5 אינץ' ועם שוליים צרים יחסית, בערך 6 מ"מ, יש הרבה תצוגה ליהנות ממנה. סט החיבורים באגף הוידאו שגרתי למדי: ב- Y25-25 זמינות לחיבורי וידאו DisplayPort 1.2 ו-HDMI 1.4 בלבד, ללא תמיכה ב-DVI ובטח שלא ב-VGA. ההפתעה מגיעה מכיוון אחר: לא פחות מארבע כניסות USB 3.2 נוכחות במסך, זוג בגב ועוד זוג בצד המסך – פתרון לא רע לחובבי עזרים ואביזרי גיימינג נלווים.




התפריט המובנה במוסך (OSD) מתופעל באמצעות 5 מקשים צרים וארוכים שרחוקים מלהיות נוחים לתפעול מהיר וכל פעם העין חוזרת לאינדקס כדי לדעת על מה ללחוץ כעת. מקש ג'ויסטיק גנרי היה פותר הכל, במקום כל פעם לחזור למקש ולנסות לזכור מה ייעודו באותו תפריט ספציפי. בתפריט מצאנו את שינויי התמונה הקבועים, כמו רוויה, בהירות, ניגודיות, שדרוג הגוונים הכהים, שינוי Source, הפעלת HDR ו-sRGB, דיכוי אור חול ושינוי טמפ' וגם תכונות שימושיות לגיימרים: הפעלת Overdrive בשתי רמות, הפעלת FreeSync, הצגת קצב הריענון ומעבר בין מצבי משחק מובנים כמו FPS, מרוצים ו-RTS. לא מצאנו כאן כוונת מובנית או מקש מהיר שבלחיצה בודדת יעביר בין מצבי גיימינג – וחבל.



יחסית למסכי גיימינג יותר "נוקשים" שיצא לנו להכיר, ה-Y25-25 גמיש למדי: יש לו הטיית מסך אחורה כ-5° וקדימה כ-22°. ניתן גם לסובב את המסך על צירו: כ-30° שמאלה וימינה או לסובב אותו כ-90° עם כיוון השעון לתצוגה אנכית. גובהו גם עולה בכ-13 ס"מ נוספים, כך שאפשר לשכוח מחבילות נייר בתחתית שיוסיפו לו את הגובה המושלם לעיניים שאנחנו תמיד מחפשים. ספק הכוח שולב בתוך המסך, כך שנחסך מאיתנו למצוא מקום לבלטה השחורה שאנחנו מקפידים להסתיר. החיסרון כמובן מתבטא בגוף מסך כבד יותר, אבל לא מדובר לטעמנו בבעיה גדולה, בהתחשב בזה שאף אחד לא מסתובב עם מסך הגיימינג שלו ממקום למקום וייעודו הטבעי של ה-Y25-25 די סטטי.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.