סקירת wisebuy - מקרן קול / סאונד-בר LG SN7Y
- סאונד מרשים ואיכותי ביחס למחיר
- הפרדה טובה בין הדיבור למוזיקה
- תמיכה ב-Dolby Atmos
- תמיכה ב-HDMI ARC
- כולל Bluetooth
- כולל סאב-וופר אלחוטי
- פחות מרשים בדיאלוגים
- לא ניתן לכבות את התצוגה הדיגיטלית
LG SN7Y הרשים אותנו מאוד בתקופת הבדיקה, במגוון מקורות סאונד ובשני חללים שונים בהם בחנו אותו. במחיר סביר של פחות מ-2000 שקלים הוא מציע סאונד פתוח, מאוזן ועוצמתי שמשדרג פלאים את חווית הצפייה בטלוויזיה, במיוחד בכותרים תומכי Dolby Atmos. ביצועיו בהאזנה למוזיקה הפתיעו עוד יותר, וניכר שהכיול שמרידיאן העניקו לו מתאים במיוחד למוזיקה. משלים את התמונה סאב וופר אלחוטי שנשמע טוב מאוד ביחס למחיר והרעיד לנו את הבית בסרטי פעולה עתירי פיצוצים.
מקרני-קול מתקדמים יותר מציעים תמיכה בהזרמת מוזיקה דרך ה-WiFi (כמו ה-Arc של סונוס למשל), אך כאן תסתפקו בהזרמה דרך Bluetooth בלבד. אבל במחיר שלו, ה-LG SN7Y הוא קנייה מצוינת לחללים גדולים וקטנים כאחד.
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
LG SN7Y הוא מקרן-קול מדרג בינוני-גבוה, שנמצא דרגה אחת מתחת לדגם הבכיר SN9Y של החברה. הוא מצויד בשמונה רמקולים בתצורת 3.1.2 ערוצים ומגיע עם סאב-וופר אלחוטי. המפרט שלו מציע עוצמת שמע כוללת של 380 וואט, תמיכה במגוון מקודדי אודיו ווידיאו כולל Dolby Vision ו-Atmos, תמיכה ב-4K Passthrough, קישורית Bluetooth ותמיכה ב-HDMI ARC לסנכרון קל ונוח עם הטלוויזיה. הוא מותאם למסכים בגודל 40 אינטש מעלה.
ל-SN7Y יש מערך רמקולים בתצורה של 3.1.2 ערוצים. מקדימה יש רמקול סנטר ושני רמקולים צדיים, ולמעלה יש שני רמקולים נוספים לסראונד עליון (לצורך תמיכה בתקן Dolby Atmos) ובצדי הסאונד-בר יש רמקולי סראונד צדיים. כל המערך הזה תומך בעוצמת קול כוללת של 380 וואט, ומשודך אליו הסאב-וופר האלחוטי הנפרד, בהספק של 220 וואט, שמסייע לו להפיק את התדרים הנמוכים. אגב, ה-SN7Y תומך בחיבור אלחוטי של שני רמקולי סראונד אחורי עבור תצורת 5.1.2, אבל אלו נמכרים בנפרד.
מבחינת תמיכה במקודדי אודיו רב ערוצי, יש כאן תמיכה ב-DTS-HD Master Audio, Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus, DTS:X, DTS-HD High Resolution וכמובן Dolby Atmos.
בדקנו את ה-LG SN7Y בשני חדרים שונים, בתחילה בחדר פנימי בבית ולאחר מכן בסלון גדול שמחובר למטבח. בשני המקרים הוא היה מחובר לטלוויזיות בגודל 65 אינטש. עשינו זאת כדי לבחון את היכולת של הסאונד-בר להתמודד עם חללים בגודל וצורה שונים.
הצפייה בסרטים וסדרות שתומכים בסאונד רב-ערוצי, ובמיוחד ב-Dolby Atmos, היתה חוויה טובה מאוד. הסאונד-בר הזה מצליח לספק תחושה של בימת צליל רחבה למדי, כאשר הדיאלוגים השונים בוקעים מהחזית - כביכול מהטלוויזיה עצמה, בעוד שאפקטים, מוזיקת רגע וצלילי רקע מגיעים מימין ומשמאל עם מרחב די ניכר ביניהם. ההפרדה הזו גורמת לצליל להישמע ריאליסטי ורחב יותר. הסאונד עצמו מצוין, עם טיפול נאה בכל טווח התדרים, כאשר הסאב-וופר המצורף תורם את הנהמות העמוקות של הבאסים ומייצר אימפקט שמרעיד את הקרביים בסצנות עם אפקטים תואמים כגון פיצוצים, מנועי מטוסים או רעמים. בהשוואה למערכת הקולנוע הביתית שלנו, הרגשנו שהסאונד של ה-LG SN7Y מצליח לתת פייט מרשים במרבית האספקטים, כאשר נקודת התורפה שלו היא רמקול ה"סנטר" (הוירטואלי) שמופקד על קולות הדיבור והדיאלוגים. הוא נשמע טוב בפני עצמו, אבל בהשוואה לרמקול סנטר אמיתי קולות הדיבור נשמעו פחות עשירים, עם פחות נפח ועומק.
בזמן הבדיקה של הסאונד-בר בתוך החדר חשבנו שהצליל נשמע טוב כל כך בגלל הצורה האופטימלית של החלל - מלבן מושלם עם מעט מאוד רהיטים וחללי משנה שעשויים לשנות את החזרי הצליל השונים, ולכן הסתקרנו מאוד איך הוא יישמע בסלון שלנו. מדובר בסלון טיפוסי, גדול מאוד ובעיקר מוארך, שחולק חלל עם המטבח. מן הסתם, הרבה יותר קשה למלא חלל כזה בסאונד שיישמע גם מרחבי וגם מדויק, ולא יילך לאיבוד. לשמחתנו והפתעתנו, ה-LG SN7Y תפקד לא פחות טוב בסלון ולמעשה הצליל היה אפילו רחב ועשיר יותר, כאשר בצפייה בכותרים עם פס קול Dolby Atmos הצליל היה מרשים ממש.
ואם נשמענו חיוביים בנוגע לאיכות הצליל בצפייה בטלוויזיה, האמת היא שהסאונד-בר הזה מצטיין במיוחד דווקא בהאזנה למוזיקה. נכון שזה לא ייעודו העיקרי, אבל אם תבחרו לשמוע באמצעותו מוזיקה תגלו שהסאונד-בר הזה מכויל במיטבו להאזנה למוזיקה, עם איזון מצוין בין התדרים הגבוהים לנמוכים, הפרדה סטריאופונית די טובה ביחס לגודלו ובאופן כללי צליל כיפי ומאוזן.
הסאונד-בר מאפשר כוונון בסיסי של באס וטראבל, לצד כמה תבניות צליל מובנות - אקסטרה באס, סאונד מותאם למוזיקה, סאונד מותאם לסרטים, סטנדרטי ו-AI שמזהה את הצליל ומחליט אוטומטית על התבנית האופטימלית עבורו. לטעמנו עדיף להשאיר על מצב AI שאכן עושה עבודה טובה; מצב הסרטים הופך את הצליל להרבה יותר היקפי וקולנועי, אבל גם הרבה פחות מדויק. אם תחברו את הרמקול באמצעות HDMI ARC לטלויזיה או לסטרימר, הוא יזהה אוטומטית תכנים עם פסקול Dolby Atmos ויעבור בעצמו למצב זה כך שתקבלו את איכות הצליל האופטימלית.
ה-SN7Y מסוגל לנגן שמע דרך ה-HDMI, באמצעות כניסת USB או בהזרמה אלחוטית דרך ה-Bluetooth, באמצעות הקודקים SBC/AAC. מצאנו שבחיבור הטלפון דרך ה-Bluetooth הסאונד אמנם היה רציף וללא קטיעות, אבל חווינו מעין רחש קל נלווה למוזיקה שלא הופיע בחיבור ה-HDMI. יתכן שמדובר בהפרעה נקודתית עם הטלפון שלנו, לא הצלחנו לקבוע זאת בוודאות.
ממדיו של ה-LG SN7Y סטנדרטיים, עם אורך של 119 ס"מ וגובה של 6.5 ס"מ, והוא מיועד לטלוויזיות החלק מגודל של 40 אינטש ומעלה. העיצוב שלו בלתי-מתבלט, עם גוף בצבע שחור וגרילי מתכת שחורים בחזית ועל הרמקולים הצדיים והעליונים, אבל לטעמנו אין זה חיסרון: מקרן קול אמור להיטמע בסלון שלכם ולא לבלוט יתר על המידה.
בחלק העליון של הסאונד-בר נמצאים מקשי מגע לתפעול בסיסי, ובקופסה תמצאו גם שלט קטן ופונקציונלי שמאפשר שליטה על הווליום, על מקורות השמע, תבניות הצליל השונות וכן כוונון של הגדרות הסאונד. השלט אמנם נוח לשימוש, אבל ברוב מוחלט של הזמן הסאונד-בר פשוט יעבוד כשהוא מחובר לטלוויזיה ואין באמת צורך בשליטה בו מלבד הווליום. לשם כך נוח מאוד שישנה תמיכה ב-HDMI ARC, המאפשרת לשלוט בווליום של הסאונד-בר באמצעות השלט של הטלוויזיה שלכם (בהנחה והיא תומכת גם כן בתקן זה) וגם להדליק ולכבות את הסאונד-בר ביחד עם הטלוויזיה.
בחזיתו של ה-LG SN7Y נמצא מסך LCD קטן ומונוכרומטי שמסוג להציג עד 5 תווים בו זמנית. הוא מיועד להצגת הווליום, מקור השמע, זיהוי של מקודד Dolby Atmos וכו'. בעוד שהימצאותו של המסך מבורכת, ונחמד שהוא מעמעם את בהירותו לאחר כמה שניות, היינו שמחים לו היה ניתן לכבות אותו לחלוטין בזמן הצפייה, משום שלפחות בשבילנו המסך הזה גרם להסחת דעת מסוימת מהצפייה בטלוויזיה.
מעבר לחיבור ה-HDMI, מקרן הקול הזה תומך גם בחיבור אופטי (S/PDIF) ומצויד גם בכניסת USB שאליה ניתן לחבר כונן חיצוני או התקן זיכרון נייד ולהזרים מוזיקה באמצעותו. בנוסף, כפי שציינו יש גם קישורית Bluetooth 4.0 להזרמת מוזיקה מהטלפון הסלולרי.