בטרם הפעלת האוזניות הורדנו את האפליקציה הייעודית Soundcore, שליוותה אותנו בתהליך הצימוד. משום מה במשך דקות ארוכות אוזניה שמאל סירבה להיות מזוהה ורק אחרי כמה אתחולים (גם לטלפון וגם לאוזניות), אוזניה שמאל סוף סוף הצליחה להסתנכרן גם כן. בתום הצימוד המוצלח קיבלנו התראה על עדכון Firmware ואחרי עוד דקה-שתיים של שדרוגי מערכת יצאנו לדרך.
ה-Life Dot 2 מתיישבות נהדר באוזן, לא בולטות מדי החוצה - ולא על כל אוזניית TWS אפשר להגיד את זה. ראש הסיליקון נכנס היטב לתעלת האוזן ותנועות קלות וטבעיות של הראש לא גרמו לאוזניות ליפול. ייעוד הכנף הקטנה לא הכי ברור כאן, היותו "מרחף" בזמן שימוש ולא נתפס בשום אזור באוזן, אבל לנו זה לא הפריע יותר מדי. לזכות Anker ייאמר שאין כאן חיסכון באביזרים לנוחות המשתמש: במארז קיבלנו 5 גומיות בגדלים שונים, 3 מתאמי פרפר לכל אוזן וכבל טעינה USB-C.
עוברים לתפעול האוזניות עצמן ובכל אוזניה צמד שימושים: בברירת המחדל הקשה כפולה באוזניה ימין תפעיל/תעצור את השיר או תקבל/תנתק שיחה והקשה כפולה באוזניה שמאל תעביר לשיר הבא. הקשה ממושכת למשך 2 שניות בצמד האוזניות תגרום לביטול ה-NC. את ייעוד המקשים ניתן אמנם לשנות אבל אי אפשר להתעלם מהשימושיות המוגבלת ב-Life Dot 2: בגלל שיש 4 אפשרויות בלבד להגדרת מקשים, במקרה האישי שלנו לא הצלחנו לשלב את כל העזרים שביקשנו: גם הגברת סאונד, גם העברת שיר קדימה/אחורה וגם הגברת/הנמכת הסאונד. השימושיות בשוטף גם לא הכי נוחה: מקשי המגע לא תמיד התייחסו לפקודות שלנו וכשזה סוף סוף קרה, עכבה מורגשת של שניה-שתיים תמיד נדרשה מאיתנו עד שהקטע ביוטיוב עצר בטלפון. גם פעולת ההקשה עצמה שדוחפת את האוזנייה בפנים רחוקה מלהיות נעימה באוזן.
כאמור, באפליקציה Soundcore מוצעים שלושה מצבי Ambient Sound שמנסים להתגבר על רעשי הרקע: מצב ה-Noise Cancelltaion הוא המרשים מכולם בפער והרבה זמן לא פגשנו בהחרשת רעשי רקע כה יעילה. בתוכו קיימים שלושה מצבים; Transport שאידיאלית לשימוש בתחבורה ציבורית ומעלימה רעשי רקע נמוכים כמו מנוע וצלילי כביש גסים. השני Indoor שימושית לעבודה משרדית היותה משתיקה צליליים ווקליים כמו שיחה קולחת ושאר טווחי אמצע בסאונד שמתרחשים במרחב הציבורי שעלולים להפריע לשקט שלכם. השלישי הוא Outdoor שמחלישה צלילי רקע כלליים ואידיאלית להליכות. מכולם הרשימה ה- Indoor: קולגות ששוחחו ביניהם לצידנו במתחם פתוח קולם הפך לדקיק ונטול הד טבעי, רעש המזגן הוחלש דרמטית ומבחינת המאזין ההרגשה מאוד מבודדת, כאילו הוכנסנו לחדר קטן והקולות שהיו במציאות במרחק של לא יותר ממטר מאיתנו, נשמעו כאילו בקעו מחדר סמוך.
תחת קטגוריית Ambient Sound, ה-Transparency Mode התגלה כפילטר שיעיל בעיקר למשתמשים שעדיין רוצים להיות מודעים לסביבה: נוכחות ה"אוויר" מורגשת, שיחות ווקליות בסמוך אלינו הפכו לאנושיות וטבעיות ויותר ושאר רחשי הסביבה כמו הקשות מקלדת וסגירת דלתות הפכו ליותר גסות, כאילו התרחשו בהיכל עם הרגשת סאונד עוטפת מסביבנו. תחת Transparency Mode יש גם גרסת Vocal Mode שאמורה להבליט קולות על פני רעשי רקע, אבל בפועל הרגשנו בעיקר השתקת רעשי רקע משמעותית, בזמן שבהירות הווקל נותרה זהה לחלוטין. קיים גם מצב שלישי, Normal שפשוט מכבה את ה-NC.
עוד באפליקציה: אפשרות להגדיר בדקות את הכיבוי אוטומטי של האוזניות מהרגע שהן מנותקות מהטלפון או לבטל את התכונה לחלוטין, לקבל עדכוני Firmware וכן ניתן לשנות את תכלית מקשי המגע (הקשה כפולה ולמשך 2 שניות). באוזניות גם שולב אקולייזר מובנה שניתן לשליטה מהאפליקציה: ניתן להתאים אותו להעדפת המשתמש, לבחור את התדרים המועדפים ולשמור אותם או פשוט לבחור מתוך רשימת אקולייזרים מובנים של Soundcore, ביניהם Bass Booster למאזינים שאוהבים באס מנופח, Podcast למאזינים לתכניות אינטרנטיות, עוד כמה התאמות מבוססי ז'אנרים פופולריים וגם Soundecore Signature זמין שם, המומלץ על ידי היצרנית שגם מוגש כברירת מחדל. ההבדל בין האקולייזרים מורגש כשמחליפים בין המצבים, במיוחד כשמנגנים שירים שמתייחסים לתכונות שהאקולייזר הספציפי מבקש להדגיש, אבל מאוד מהר גילינו שאפשרות ה-Signature אידיאלית לרוב השימושים.
עוברים לקייס: צורתו אובלית, עם חיבור USB-C מאחור המוסתר מאחורי מכסה נשלף שעתידו להיתלש בעוד כמה חודשים. 3 נורות LED מקדימה מעידות על סטטוס הסוללה בקייס, בהתאם לכמות הנורות הדולקות. שליפת האוזניות מהקייס גורמות להן להתחבר אוטומטית למכשיר האחרון אליהן הן הוצמדו. החזרת האוזניות לקייס וסגירה של המכסה תנתק את האוזניות מהמכשיר – רק חבל שצריך גם לסגור את מכסה הקייס ולטעמנו מספיק היה מובן שהפסקנו להשתמש באוזניות כבר ברגע שהחזרנו אותם לקייס. לכאן או לכאן, הפעולה די מהירה והאזניות מזהות היטב תחילת/הפסקת פעילות ומתממשקות לסמארטפון בכמה שניות בודדות.
עמידות בתקן IPX5 נוכחת במכשיר, כלומר נתזי מים, זיעה וגשם קל שבאים במגע עם האוזניות לא אמורים לפגוע בהן, אבל תשכחו מלהיכנס איתו למקלחת או לבריכה. תקן העמידות במים רמז לנו לצאת החוצה לריצה שטופת זיעה, אלא שבדומה להרבה אוזניות TWS, גם ה-Life Dot 2 לא הצליחו להתקבע מספיק עמוק בתעלת האוזן ויותר מדי רעידות טבעיות שמתרחשות במהלך ריצה גרמו להן להתחיל לבצבץ החוצה וכמעט ליפול יותר מדי פעמים.