סקירה - שעון דופק וספורט Amazfit GTR 2e ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - שעון דופק וספורט Amazfit GTR 2e

הטוב
  • אפליקציה אינטואיטיבית ומתקדמת
  • חיישן שינה מדויק להפליא
  • חיישן GPS מובנה
  • מגוון אימונים רחב
  • חיי סוללה מצוינים
הרע
  • חיישן אוטומטי של פעילות גופנית נוטה להיכשל
  • לא ניתן לענות ממנו או להגיב להודעות
  • נטול נפח לאחסון שירים
  • מבחר אפליקציות מוגבל
בשורה התחתונה
המותג Amazfit כבר הכיר לנו שעונים חכמים במחירים נוח והשעון GTR 2e מצטרף לקטגוריה המשתלמת אבל אתם צריכים להיות מוכנים להתפשר על כמה עניינים מהותיים: אי אפשר לענות ממנו לשיחות ולהשיב להודעות ווטסאפ למשל הן מהטלפון בלבד, אבל אם השימוש מהשעון החכם שלכם הוא בעיקר בענייני ספורט, תצאו מרוצים: מגוון האימונים יתאים לכל ספורטאי חובב, אפליקציית Zepp הייעודית היא ממתק לעיניים וחיי הסוללה המעולים לא יגרמו לכם לרדוף אחרי מטען – וזה כבר יותר ממה שאפשר להגיד על הרבה שעונים חכמים מתחרים.
הקדמה

השעון החכם GTR 2e של Amazfit מבטיח להציע עיצוב דק וקל ללא מסגרת, עם תצוגת AMOLED במסך מעוגל בגודל 1.39 אינץ', מעקב אחר בריאות וכושר וחיי סוללה ארוכים במיוחד. עוד בשעון: תצוגות Always-on מותאמות, מדידת ריווי החמצן בדם (SpO2), מערכת הערכת בריאות PAI ועמידות למים בתקן 5ATM. זמין בצבע ירוק בהיר, אפור ושחור - שקיבלנו לסקירה.

נוחות השימוש (40%)

8

נפתח במראה: ה-GTR 2e מרגיש כמו שעון "תקציב": אין כאן עיטורים מנצנצים או חלקי מתכת כסופים שמעידים על איכות בנייה לעילא. אנחנו יצאנו מרוצים: גימור מט אפרפר הופך אותו למראה מעט טכני וסולידי אבל דווקא הטעם הניטרלי שלו מאפשר לרוב המשתמשים לענוד אותו, גברים ונשים כאחד. מסך ה-1.39 אינץ' מציע תצוגת AMOLED ברזולוציה 454X454 פיקסלים עם 326ppi. הבהירות מפתיעה לטובה ואולי גם בזכות התצוגה הנחשבת, התפריטים נראים חדים ובוהקים גם לנוכח השמש היוקדת של אוגוסט, משימה לא פשוטה בכלל.



חווית השיטוט בשעון די ברורה ונדרשות כמה דקות כדי להתרגל לעניינים הבסיסיים: הסטה ימינה ושמאלה במסך חולפת בין הווידג'יטים השונים; נגן, מודד קצב לב, מזג אוויר, מעקב אחרי PAI וכו'. הסטה מלמטה למעלה תחשוף התראות שטרם קיבלו התייחסות והסטה מלמעלה למטה תחשוף מעין תפריטון של עזרים כמו הפעלת פנס שהוכיח את יעילותו בלילות, כניסה למצב שינה, מצב חיסכון בסוללה, נועל מסך ועוד כמה אפשרויות קטנות שטוב שהן זמינות בהפעלה מהירה. שני מקשים פיזיים ממוקמים מצדו הימין של השעון; לחיצה על העליון מחזירה את המשתמש לתצוגה הראשית ולחיצה על המקש תחתון מעבירה לווידג'ט מבוקש, במקרה שלנו, בחירה מהירה של אימון מתוך רשימה.


עוברים לפני השעון: מלבד רשימה קצרה של ברירות המחדל, החנות של Zepp מציעה מבחר נאה של עשרות פני שעון, המחולקים על פני קטגוריות; מראה דיגיטלי, אבסטרקטי, מכני ועוד כמה גרסאות מינימליסטיות, לאוהבי מראה נקי שמציע את המינימום שבמינימום, כמו שעה ותאריך בלבד. תצוגת Always-on גם נוכחת והחלק שאהבנו זה שהיא מתאימה את עצמה לפני השעון הנוכחיים; רק השעה מוצגת בכהות אלגנטית ובאותה שפה משותפת.


חשוב לדעת שמה-GTR 2e נטולות כמה תכונות של שעונים חכמים אחרים. מה לא תמצאו כאן? נפח פנימי לאחסון שירים נעדר, כך שלרוץ עם השעון ולהאזין לשירים בלי להיתמך בטלפון הוא לא עניין אפשרי. אין גם יכולת לענות על שיחות שהתקבלו בטלפון, כך שהתראות על שיחות אמנם יתקבלו אך יסתיימו באחת משתי דרכים בלבד; להשתיק את השיחה או לדחות אותה. שירותים חיצוניים גם לא תמצאו כאן, כלומר אין כאן חנות אפליקציות רשמית אלא שניתן להתקין ווידג'יטים רק מתוך המאגר הקיים של Amazfit – לנו זה הספיק אבל נוכל להבין איך משתמשים מתקדמים יבקשו חופש אפליקציות רחב יותר מזו שמציע ה-GTR 2e. בכל הנוגע לענייני שפה, יש כמה פספוסי תרגום כמו "אימון בחינם" במקום שייקרא "אימון חופשי" (Free Training) – אבל בסך הכל העברית מוצגת היטב ברוב מוחץ של התפריטים, עם יישור לימין כמובן.

יישומים ומולטימדיה (25%)

8.5

לשעון מתלווה אפליקציית Zepp שעברה מתיחת פנים קוסמטית נאה מאז הפעם האחרונה שראינו אותה לפני כמה חודשים טובים. כעת הממשק יותר נקי וחד ממדי, מלא ביותר סמלים צבעוניים ואייקוניים שהופכים את כל נושא הניטור ליותר ברור לטעמנו. מיד בפתיחת האפליקציה מוצג סטטוס ה-PAI שלנו, ניקוד שמרכיב שילוב של כמה פרמטרים; כמות הפעילות הגופנית שלנו והעצימות שלה, דופק לאורך היום ושאר מדדים גופניים אישיים. לאחר מכן מופיעים נתוני השינה, קצב הלב לאורך היממה, מידת הלחץ והחמצן בדם וכן פרמטרים נוספים קטנים כמו משקל וניקוד כללי של הגוף.



האפליקציה מגיבה נהדר והפכה ליותר אינטואיטיבית: התפריטים זריזים וכמעט כל נושא שם לחיץ, בין אם הלחיצה מובילה את המשתמש לתת-תפריט או להסבר אודות הניטור המסוים עליו הקשנו. כמצופה משעון חכם שחלקו הרחב מוקדש לספורט, יש גם מערכת הישגים מותאמת אישית, כזו שמציעה יעדים מובנים או שפשוט תגדירו בעצמכם – וברגע האמת נקבל התראה על הגעה ליעד, בין אם זה להירדם למשך 8 שעות שינה בלילה, לשרוף 300 קלוריות או לקנח עוד יום ב-5000 צעדים, לדוגמה.




גם חיישן שינה נוכח, שהתגלה כאחד מכלי הניטור המרשימים והמדויקים ביותר בשעון. הוא מזהה השכמות קלות (למשל כשהתינוקת בכתה בלילה וקמנו לכמה דקות), מדד מתי נכנסו לכל שלב שינה (קלה/עמוקה) ואיתר גם תנומה קצרה בשבת בבוקר, כולל אורכה המדויק. יחסים של שנת REM, זמני ערות, שעות הירדמות והשכמה מוצגים נהדר וטיפים יעילים נחשפים בהתאם למדדים שלנו, כולל מתן ציון כללי, רישום יומי, השוואות לעומת משתמשים עם מאפיינים דומים לשלנו וציון מצב התעוררות לפי אימוג'ים אינטואיטיביים שנרצה לתת כמשוב.



עוברים להתראות: ה-GTR 2e מסוגל להציג תזכורות חד-פעמיות או קבועות, להודיע על שיחות נכנסות, להציג התראות מכמה אפליקציות סמליות כמו פייסבוק וג'ימייל ויש גם קריאת מסרונים בסיסית של ווטסאפ. הרבה מתכונות של שעונים חכמים אחרים לא תמצאו כאן: הוא נטול מקלדת זעירה כך שהשעון לא מאפשר מענה ישירות מתוכו ואין אפילו סט הודעות מובנות שאפשר פשוט לבחור ולשלוח – כך שבסופו של יום תמיד מצאנו את עצמנו חוזרים לטלפון כדי לטפל בהתראה כזו או אחרת. עוד עניין הוא הסנכרון שאינו תמיד מושלם: לעיתים פתחנו את הודעת הווטסאפ בטלפון, אך השעון המשיך להציג אותה במסך ההתראות כ"לא נקראה".



מקנחים בכמה אימונים: ה-GTR 2e מציע 90 פעילויות גופניות המלוות ב-GPS מובנה בשעון, כשהפופולריות בהן הן ריצה בחוץ, ריצה על הליכון (מקום סגור), הליכה, רכיבה על אופניים, אליפטיקל, שחייה ועוד כמה פעילויות שנמצאות בבחירה מהירה. השעון גם יודע לאתר התחלה של פעילות גופנית ומציע להתחיל לתעד אוטומטית, במידה ושכחתם לקבוע ידנית – אבל לא היינו סומכים עליו יותר מדי. לא פעם בהקלדה נמרצת מדי השעון חשב שיצאנו להליכה ובפעם אחרת דווקא כשהתחלנו לרוץ, לקח לשעון יותר מדי זמן לקלוט שאנחנו גומעים כבר כמה מאות מטרים.




בתום כל פעילות המדדים החשובים מוצגים: קילומטרים שרצנו, קלוריות שנשרפו, משך הפעילות, קצבי דופק והטווחים שלהם ועוד כמה פרמטרים שחשובים למכורי מספרים נישתיים. המידע המקוצר מוצג בצורה ברורה בשעון, כשהפרמטרים המתקדמים ושאר השוואות אל מול אימונים אחרים, אלו יוצגו באפליקציה. תיעוד הדופק נפלא, ההישגים שמלווים אותנו באימון מעודדים, אבל רק דבר אחד הפריע לנו: כפתור כיבוי האימון לא נגיש כמו שאמור להיות והיינו מעדיפים לעצור פעילות גופנית בהקשה מהירה או לפחות להגדיר הקשה כפולה במקש הפיזי העליון למשל שתקבע הפסקת אימון או לפחות השהייה שלה.

משך פעולת סוללה (20%)

8.5

חיי הסוללה של ה-GTR 2e מאוד מרשימים, לפי הבטחות היצרנית לפחות: 24 יום בשימוש אופייני, 45 יום בשימוש בסיסי ו-12 בשימוש כבד. קיבולת הסוללה עומדת על 471mAh ומשך טעינה באמצעות המטען המגנטי הייעודי עומד על כשעתיים וחצי, לפי היצרנית. באגף הסוללה אי אפשר שלא לצאת מרוצים: בתום 7 ימי שימוש שכללו תיעוד של 2 אימונים בני שעה כל אחד, תיעוד דופק קבוע, ניטור שינה מדי לילה וקבלת התראות שיחה לאורך כל השבוע – השעון בזבז רק 35% סוללה. אימון באורך שעה תובע בערך 3-4% מחיי הסוללה, תוך כדי תיעוד מתמיד של הדופק והנצחת הישגים כמובן. בתנאים יותר תובעניים קיבלנו תוצאות יותר חלשות: בתום 10 ימים בהם תצוגת Always-on עבדה כל הזמן, הדופק תיעד 24/7 ושילבנו 4 אימונים – סוללת ה-GTR 2e הגיעה לקיצה. עדיין מדובר בתוצאות מעולות, בטח לעומת שעונים של יצרניות מפורסמות פי כמה שמצליחות להציע חצי ולעיתים אפילו רבע מכך, במקרה הטוב.



עוברים למשך הטעינה וגם כאן יש בעיקר חדשות טובות: צברנו בתוך חצי שעה כ-36% אחוזי סוללה ובתום שעת טעינה כ-71% בסך הכל. טעינה מלאה ארכה כשעה וחצי בערך, אפילו פחות מהבטחת היצרנית. המטען המלבני שקיבלנו במארז מתחבר בקלות לגב השעון, רק צריך לאתר ברגע את הזווית הנכונה ותקבלו קליק מגנטי מובחן שמאותת על תחילת טעינה.

עמידות ואיכות הבנייה (15%)

9

קוטר השעון עשוי סגסוגת אלומיניום, זכוכית מעוקלת 2.5D מלמעלה כמצופה ונוכח גם ציפוי ואקום מזכוכית. את רצועת הגומי הסטנדרטית בצבע שחור אפשר להחליף אם תרצו לרענן צבע או טקסטורה ונמליץ בחום גם לסבן אותה מעת לעת – אמנם נשטפים ממנה בקלות סימני זיעה אבל היא נוטה לצבור ריח גוף טבעי בכל כמה ימים. תקן 5ATM היא התכונה המבוקשת כאן: ה-GTR 2e מציג עמידות למים בעומק של עד 50 מטר, מה שאומר שאפשר להתקלח וכמובן, לשחות איתו ולתעד את הפעילות.