סקירה - מחשב נייד Dell XPS 13 9305 XPS13-7830 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

מחשב נייד Dell XPS 13 9305 XPS13-7830 דל

סקירת wisebuy - מחשב נייד Dell XPS 13 9305 XPS13-7830 דל

הטוב
  • חיישן טביעת אצבע מדויק ומהיר
  • קומפקטי ואלגנטי למראה
  • ביצועי משרד גבוהים
  • חיבוריות נאה
הרע
  • מתחמם לפרקים ללא סיבה
  • מקלדת שמרגישה זולה
  • חיי סוללה חלשים
  • ללא סורק פנים
בשורה התחתונה
סבלנו מחיי סוללה פושרים, נהנינו מביצועי משרד גבוהים, הוא התחמם בלי סיבה יותר מדי פעמים וחיישן טביעת האצבע מצוין. יש הרבה ניגודים בנייד העסקי XPS 13 9305 מבית Dell ובהתחשב בתג המחיר שהוצמד אליו, קיימות מתחרות ראויות יותר. הוא רחוק מלהיות מחשב רע, אבל מירב הפשרות שצריך לקחת בחשבון לא הופכות אותו למחשב משתלם במיוחד.
הקדמה

המחשב הנייד העסקי Dell XPS 13 9305 מציע מעבד אינטל מהדור ה-11 בפלטפורמת Evo, מסך 13.3 אינץ' עם תצוגת InfinityEdge ורזולוציית 4K. עוד במפרט: אבטחה ביומטרית, תצוגה בכיסוי 100% sRGB ומגוון עזרי מערכת מבית היצרנית. זמין בצבע כסוף במחיר מומלץ 7,850 ₪.

מעבד
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.

ביצועים (35%)

8.5

מתחת למכסה המנוע מעבד i7-1165G7 חמוש ב-16GB זיכרון RAM ו-512GB של נפח אחסון SSD, כשבפועל נותרים למשתמש בערך 330GB אחרי שמערכת ההפעלה וכמה תוכנות הכרחיות מבזבזות את הנפח הצנום-יחסית ממילא. אף משימה משרדית לא מאתגרת את מעבד הדור ה-11 של אינטל ולא משנה מה הטחנו בפניו, ה- XPS 13 עמד בו בגבורה, כולל אתחול מהיר והתקנת עדכוני מערכת כבדים שארכו דקות ספורות, בזמן שנייד אחר עם מעבד אינטל מהדור ה-9 דרש כמעט זמן כפול ממנו.




במבחני הגיימינג התיאורטיים של 3DMark קיבלנו 1,577 נקודות במבדק Time Spy - התמודדות פושרת מול כותרים, שלא באופן מפתיע למדי כשמתחשבים במעבד המסך Iris Xe ששולב במארז. במבחן המשרדי של GeekBench 5 קיבלנו כבר תוצאות יותר מתקבלות על הדעת: 5,393 נקודות ב-Multi-Core ו-1,575 נקודות ב-Single-Core. גם מהירויות הקריאה והכתיבה במבחן CrystalDiskMark השגנו תוצאות סטנדרטיות למדי: 3,375MB/s קריאה ו-2,717MB/s כתיבה.

מארז
הקופסה שבתוכה נמצאים מרכיביו העיקריים של המחשב, לוח אם, מעבד, כרטיסים שונים וכן יציאות וחיבורים.

איכות התצוגה (15%)

8.5
מסך מגע בגודל 13.3 אינץ' ברזולוציה מקסימלית של 2160X3840 פיקסלים מציג הרבה יותר ממה שצריך על פני מסך קטן יחסית ולטעמנו אין באמת סיבה להזדקק לרזולוציה הזאת, מבוקשת בקטגוריית הניידים ככל שתהיה. יחס תצוגה/מסך עומד על 80.7% ותצוגת InfinityEdge מבטיחה שוליים צרים - ואכן מלבד החלק התחתון, מסך ה-XPS 13 נהנה מגבולות דקים למדי.


כיסוי 100% sRGB מבטיח צבעים אותנטיים ומדויקים למקור ובזמן צפייה בהמון סדרות בנטפליקס לא הרגשנו איבוד גוונים או השלמה מלאכותית על ידי עיבוד תמונה כזה או אחר – חווית הצפייה מרגישה טבעית וחלקה. בהירות מקסימלית של 400nit מעולה בשימוש משרדי אבל התגלתה כמספקת בלבד בשימוש חוץ והשמש של סוף חודש מאי סיפקה התנגדות שאי אפשר היה לפספס. מההשתקפות מוכרת לעייפה במסך המגע לא תוכלו להימנע ולא משנה אם אלו קרני השמש או תאורת הפלורסנט, החזר אור הוא משהו שתצטרכו להתמודד איתו מדי יום.
רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש (25%)

7.5

ה-XPS 13 קומפקטי להפליא ועם מידות של 1.5 ס"מ גובה, 30 ס"מ רוחב, 20 ס"מ עומק ומשקל של 1.23 ק"ג, יש בעיקר חדשות טובות לחובבי המארזים הקטנים והקלילים; הוא מחליק לכל תא אחסון שהעמדנו בפניו והניידות הנאותה שלו ראויה לציון. צבעו כסוף, מצויד בפינות מעוקלות אבל לא מדי ולוגו Dell מבריק מתנוסס במרכז גבו. החיבורים נדיבים בהתחשב במארז ההדוק: זוג כניסות Thunderbolt 4 שמשמשות גם כהעברת כוח ו-DisplayPort, כניסת USB 3.2 Type C, חריץ MicroSD, כניסת אוזניות/מיקרופון ומקש קטן לחיווי סטטוס סוללה.


עוברים למקלדת: תאורה אחורית זמינה בשתי עוצמות שמצליחות להאיר חדר חשוך. קיצורי מולטימדיה מסתתרים כמקובל מאחורי סדרת ה-F, עם סידור מעט משונה של הנמכת/הגברת תאורת המסך הממוקמים כפקודה משנית מאחורי מקשי החיצים, אבל אפשר להתרגל. על חווית ההקלדה התקשינו לחלק מחמאות: גודל המקשים סביר והריווח טוב יחסית לגוף הצפוף אבל ההרגשה ה"קליקית" מאוד זולה וגם צליל ההקשה מספק חיווי פלסטיקי פשוט. משטח ההחלקה גם סביר ביכולותיו: הוא רחב יחסית ומגיב טוב למחוות אבל מאוד מהר מסך המגע ועכבר חיצוני החליפו אותו בשימוש שוטף יעיל יותר.


קיימים לא מעט כלים ועזרים מבית היצרנית: Dell Command מציע עדכוני מערכת הפעלה ו-BIOS, ב-CinemaColor ניתן לבחור בין מצבי תמונה כמו Movie, Animation ו-ComfortView שמחמם את הצבעים ומאפשר עבודה נוחה יותר בשעות הערב. ב-Power Manager נוגעים בנושא הסוללה: ניתן לעבור בין מצבי צריכה, בין אם אנחנו משתמשים שנוהגים לחבר את הנייד לשקע חשמל ברוב שעות היום או שאנחנו משתמשים ניידים ומעדיפים לנצל את ה-ExpressCharge וליהנות מטעינה מהירה בזמן קצר. יש בתוכנה עוד כמה עזרים שימושיים כמו תזמון אופי צריכת החשמל בנייד לפי ימים וניהול התחממות המחשב לפי עצימות כוח העיבוד – ומניסיון אישי שלנו, חיי הסוללה אכן נהנים מעוד 50-70 דקות שימוש בסך הכל, מבלי להפחית באופי העבודה.

עוברים לחום הנפלט מהמחשב ורעשי מעבד: מהמאווררים לא שמענו יותר מדי אבל המחשב רותח בזמנים מאתגרים. לצערנו גם ברגעים לא מוצדקים הוא בוחר להגביר את הטמפרטורה ובעוצמה מאוד מורגשת – בין אם זה במהלך כתיבה סתמית במסמך וורד או בהפעלת וידאו ביוטיוב למשך יותר מכמה דקות; אחורי המקלדת מתחיל לבעור ללא סיבה נראית לעין.


ב-Dell מבטיחים מצלמת רשת משופרת מהסטנדרט, בזכות 4 עדשות עבור וידאו חד יותר וסינון רעשים לבנים אופייניים (noise) אבל לא היינו סומכים יותר מדי על מצלמת ה-0.9MP שנשארה בסיסית ביכולותיה כמו רוב הניידים שבדקנו לאחרונה. היא תספיק לשיחות וועידה בינוניות אבל תשכחו מסטרימינג רציני בלייב או כל הקלטת וידאו בעל אופי מקצועי יותר.

מצלמת רשת
מצלמה זעירה ברזולוציה של 0.3 עד 2 מגה פיקסל, שנמצאת בחלק מהמחשבים הניידים מעל המסך. המצלמה מאפשרת ביצוע שיחות וידיאו באמצעות תוכנות שונות (כמו Skype). חלק ממצלמות הרשת המובנות מסתובבות על ציר של 180 מעלות, וחלקן מצוידות בתכונות נוספות כגון מעקב אחרי פני המצולם, אפשרות להוספת אפקטים ועוד.  

משך פעולת סוללה (15%)

7.5

התחלנו לבדוק את חיי סוללה עם פעולה בסיסית יחסית: הפעלנו וידאו 1080p ביוטיוב במסך מלא בבהירות 50% ובעוצמת סאונד בינונית למשך 30 דקות ואיבדנו 10% סוללה. לא נורא אבל כבר פגשנו בתוצאות הרבה יותר מחמיאות. בתום 5.5 שעות נגינה מלאות הנייד תבע מטען. ביום אחר עבדנו עם ה-XPS 13 ביום משרדי טיפוסי שכלל בעיקר טיפול במיילים, התכתבות ב-Whatsapp Web והרבה עבודה מול ממשקי Web – והצלחנו לתבוע ממנו בערך 6 שעות עבודה – שוב, לא תוצאה מחמיאה במיוחד שקצת מפספסת את הפואנטה המשרדית שלו.




מהירות הטעינה מעט מעודדת: בתוך חצי שעת טעינה צברנו 39% ובתום שעת טעינה צברנו בסך הכל 83% אחוז. לא רע בכלל, רק צריך לזכור שני דברים: ניצלנו את תכונת הטעינה המהירה של ExpressCharge ובקושי השתמשנו במחשב בזמן הטעינה – כך שכל תוצאה נמוכה מכך היינו מתאכזבים ממש.

באופן די תמוה, בצד המחשב קיים מקש זעיר להחריד שמציג בלחיצה עליו את סטטוס הסוללה, המומחש באמצעות 5 תאורות LED קטנות – לא תכונה שימושית במיוחד עבורנו, שיכולה להסתכם בפתיחת מסך זריזה.

עמידות ואבטחה (10%)

8

באגף האבטחה הביומטרית אפשר למצוא במחשב רק סורק טביעת אצבע, ללא סורק תווי פנים. החדשות הטובות הן שהוא מוצלח מאוד: מיקומו בצד ימין עליון של המקלדת לא מפריע מדי ואחרי תהליך קליטה ראשוני זריז של האצבע המורה שלנו, הסורק לא פספס בשוטף, בוודאי שאינו מאשר בטעות טביעות אצבע שלא נסרקו ועליית שולחן העבודה מהירה מאוד – פשוט מניחים את האצבע והמשימות שעזבנו עלו ברגע. תוכנת McAfee זמינה למשתמש ל-30 יום בלבד, במסגרת ניסיון.



באשר לעמידות, המארז עשוי סיבי פחמן שאמורים להגן מפני חבטות קלות והגנת Gorilla Glass 4 שולבה במסך המגע כדי למנוע שריטות מעצבנות. ברגים זעירים וגלויים ממוקמים בתחתית המארז וצמד פסי פלסטיק קשיחים מונעים מהנייד לזוז ממקומו.

מארז
הקופסה שבתוכה נמצאים מרכיביו העיקריים של המחשב, לוח אם, מעבד, כרטיסים שונים וכן יציאות וחיבורים.