סקירה - מיקסר Davo PRO 5740 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מיקסר Davo PRO DSM5740

הטוב
  • איכות בנייה גבוהה, יציב במקומו
  • קערת נירוסטה בנפח 8 ליטר
  • הספק גבוה וביצועים מצוינים
  • עבודה שקטה במיוחד
הרע
  • מידות מגושמות שלא יתאימו למטבח קטן, מאתגר לאחסון
  • אידיאלי לאופה המתקדם
  • כבד משקל
בשורה התחתונה
ה-Pro 5740 הוא מבין המיקסרים היותר-מוצלחים שפגשנו, על כך העידו 3 אופות ברמות מקצועיות שונות שהפגשנו עם המיקסר שלפניכם, בעיקר בזכות ביצועים עילאיים, שקט מופתי במהלך עבודות הערבול והלישה וקערת נירוסטה בנפח 8 ליטר שהתמודדה עם נפחי עבודה שטרם הכרנו. עם כל היתרונות מגיע צמד חסרונות שקשה להתעלם מהם: משקל עודף ומידות גוף שיעשו צרות לבעלי מטבחים צפופים. אם בורכתם במטבח רחב ידיים ואפייה לא זרה לכם, ה-Pro 5740 הוא מיקסר מצוין שלא יאכזב אתכם.
הקדמה

ה-Pro 5740 מבית Davo הוא מיקסר מקצועי בעל מנוע בהספק 1800W המיועד להכנת לחמים, עוגות והקצפות. המיקסר מגיע עם תצוגת LED ו-11 מהירויות. המיקסר מתאים לעבודה של עד 3 ק"ג קמח, מבטיח פעולת לישה וערבול אפקטיבית ואחידה ובמארז כלולים אביזרי לישה ובחישה. המיקסר זמין בצבעי שחור וקרם.

מהירויות
כל המיקסרים מציעים לפחות 3 מהירויות עבודה,  שישמשו אתכם היטב לכל הפעולות הנפוצות: מהירות אטית – להוספת מרכיבים לתערובת תוך כדי ערבוב, לקרם, למיונז ולסוגים מסוימים של בצק); מהירות רגילה – ללישת בצק ולשלב הראשוני בהקצפה; מהירות גבוהה (להקצפת חלבונים ושמנת) . ניתן למצוא מיקסרים גם עם 12 מהירויות הפעלה, אך אם אינכם טבחים או קונדיטורים מקצועיים, סביר להניח שלא יהיה לכם צורך בהן.

נוחות השימוש (40%)

9

נתחיל ממידותיו; ה-Pro 5740 יתבע חלק לא מבוטל מהמטבח שלכם, גדול ככל שיהיה. עם רוחב של 26 ס"מ, גובה 42 ס"מ ואורך 46 ס"מ, הוא מגושם ממתחריו ולא רק שיבלוט על השיש במטבח, רוב הסיכויים שלא תצליחו לאחסן אותו במגירה טיפוסית או במזווה הממוצע שלכם. החדשות הטובות הן שהוא נאה למראה; קיבלנו את הגוון הקרמי והשתלבותו במטבח כהה הרגישה טבעי. גוף המיקסר מצופה אלומיניום ומשקלו, 12 ק"ג, אומר דבר או שניים בכל הנוגע לעמידות הגבוהה שלו. החלק הפחות-נוח במשוואה הוא שכיאה למשקל שכזה, ה-5740 רחוק מלהיות נוח להתניידות וכל תנועה קלה במטבח דורשת מאמצים כפולים, הרבה יותר מכל מיקסר אחר שעבר תחת ידינו.



לכל משתמש שהתנסה במיקסר או שניים, ירגיש מיד בבית עם ה-Pro 5740. המיקסר קל לתפעול ראשוני והרבה שלפני שניגשנו להוראות ההפעלה, נוחות המשתמש אינטואיטיבית והרכבת האביזרים הנלווים מובנת וקלה לחיבור ופירוק. תאורה קטנה הממוקמת בראש התושבת נוכחת ומאירה היטב את תכולת הקערה, פתרון חביב שמספק את התאורה המינימלית הנחוצה מאחר ורוב האביזרים מסתירים חלק נרחב מהקערה.


על הכפתור המסתובב אין מה להרחיב: בדומה למיקסרים אחרים, הפעלתו פשוטה וככל שסובבנו בעד כיוון השעון, מהירות הערבול עלתה. בעניין זה חשוב להחמיא ל-5740: גם במהירות המקסימלית המיקסר נותר יציב במקומו, לא רטט ולא התחמם, גם בזכות צמד רגליות נצמדות שמרגיש כי תמכו ביציבות הגבוהה. עוד בעניין המהירות: רמה 11 המקסימלית שמציע המיקסר היא הרבה מעבר למה שזקוק לו האופה הממוצע ובמקרי אפייה רבים מצאנו את עצמנו מסתפקים ברמות 6-9, תלוי כמובן במתכון שהכנו באותם רגעים.


מה לגבי רעשים? באגף זה יש רק חדשות טובות וה-Pro 5740 שקט בצורה מופתית. תיעדנו עוצמת רעש נמוכה יחסית שנעה סביב 65-68dB במהירות מקסימלית, ממש לא נורא בהתחשב במטלת המיקסר – כך שגם אופים ליליים יכולים להמשיך לאפות מבלי להפריע ליתר בני הבית. ביחס להספק הגבוה, ציפינו לצלילי עבודה הרבה יותר רועמים, אלא שהתרשמנו מאוד לטובה וגם בעבודה ממושכת שאמורה מטבע הדברים לגרום למיקסר להתחיל "להזיע", לא הרגשנו בשום רגע שהמיקסר חורק, מותש או מרעיש.



עוברים לביצועים בפועל: במלאכה ה"פשוטה", כמו הכנת עוגות בחושות והכנת בצקים פריכים ועוגיות, המיקסר הציג תוצאות מצוינות והעוגות יצאו נפלאות. החידוש המשמעותי הפתיע אותנו בקערת ה-8 ליטר, שהצליחה להתמודד בקלות מרשימה עם למעלה מ-1 ק"ג בצק שמרים בבת אחת. במלאכת הלישה ה-Pro 5740 לא הזיע אפילו במעט והבצק יצא אלסטי ונוח להתפחה. הקצפת קרמים גם כן הפכה לתהליך יעיל מאוד, בזכות ערבול אחיד ומהיר, כך שהחומרים לא נקרשו - ובסוף התהליך קיבלנו קצפת יציבה ואוורירית.

הספק
הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר, והוא נמדד בוואט (w). ככל שההספק  גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט. מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה. מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק"ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת קילוגרם ויותר של בצק בחרו מיקסר בעל הספק של 1000 ואט. במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 וואט.

איכות הרכיבים (40%)

9.5

במארז קיבלנו מגן התזה ומזיגה, קערת ערבול בנפח 7 ליטר, וו ללישת בצק, אביזר בחישה (המכונה גם "וו גיטרה") המשמש לבחישת עוגות, ביסקוויטים, מאפים, זיגוגים ומילויים וכן מקציף, המיועד להקצפת ביצים, קרם, בלילות, עוגות ספוג/גבינה/מוס וכדומה. שלא כחלק מהמארז, קיבלנו בנוסף קערת ערבול בנפח 8 ליטר (זמינה לרכישה בנפרד), שמאפשרת התמודדות עם כמות בצקים גדולה. אביזרי העבודה עשויים נירוסטה איכותית ובמהלך תקופת הסקירה השאירו רושם מאוד חיובי; לא חווינו התנגדויות בעת בחישה או בלילה של אף סוגי מאפים ובעבודה השוטפת הם סיפקו את הסחורה.




מלאכת הערבול מגיעה לכל פינה בקערה ולא מותירה אף חומרי גלם לא מעובדים בקצה הקערה, תופעה שמתרחשת לא מעט בקרב מיקסרים אחרים - חלק לא מבוטל מכך נובע מרוחב המקציף הנדיב. באשר לקערת הנירוסטה, הציפוי הציג ביצועים מעולים: בצקים לא דבקו בו בתום פעולת הלישה.

הוראות וניקוי המכשיר (20%)

9.5

במארז קיבלנו חוברת הוראות עם פירוט על התקנת המיקסר, הפעלת המוצר ועוד כמה ענייני בטיחות. כאמור, בכל הנוגע לתפעול המכשיר, מי שהתמודד עם מיקסר לפני ה-Pro 5740 ימצא את דרכו במהרה. למשתמשים שזהו המיקסר הראשון שלהם, עקומת הלמידה שלהם צפויה להיות קלה יחסית ולמרות שיכולותיו מכוונות לאופה המתקדם, המיקסר של Davo מאוד מזמין לשימוש ראשוני.



באשר לניקיון, למדנו שאת האביזרים עדיף לשטוף ידנית. מניסיון שלנו עדיף להימנע משפשוף עם מברשות תיל, צמר פלדה ושאר כלי ניקוי "אגרסיביים" יותר, שנוטים להשאיר שריטות בחלקי הנירוסטה. את גוף המיקסר קל לנקות באמצעות מטלית לחה בלבד ומתחת לברז המים רוב הלכלוך שמלכתחילה בקושי נותר, נשטף בקלות.