סקירה - מסך מחשב Lenovo ThinkVision T27hv ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מסך מחשב Lenovo ThinkVision T27hv-20 62A9GAT1IS

הטוב
  • פאנל IPS שמספק תמונה איכותית
  • צמד מיקרופונים איכותיים
  • נוחות שימוש גבוהה
  • סט חיבורים נדיב
הרע
  • רמקולים מובנים לא שימושיים
  • מצלמת רשת פושרת
  • תפריט מצומצם
בשורה התחתונה
המסך הזה הוא כלי עבודה שנועד בירור למשתמשים מתקדמים, לא רק לתצוגה אלא גם במרכז חיבורים ושיחות רשת במוצר אחד. בפועל, רק חלק מההבטחה ממומש כהלכה. פאנל ה-IPS הרשים באיכותו, סט החיבורים יוצא מהכלל ונוחות השימוש הגבוהה בזמן עבודה מקצועית סיפקו את הסחורה. מנגד, מצלמת הרשת לא איכותית והרמקולים המובנים גרועים; אילו לא היה מדובר במסך שמכוון לפרודוקטיביות גבוהה, שני החסרונות הללו אלו היו בטלים בשישים, אבל ביחס למטרה של המסך, הוא קצת מחטיא את המטרות לשמן נוצר.
הקדמה

ה-T27Hv-20 מבית Lenovo הוא מסך מחשב המיועד לשוק העסקי והמקצועי שכולל צג בגודל 27 אינץ' המצויד בפאנל IPS בעל רזולוציית 2K. מלבד התצוגה עצמה, כולל המסך מצלמת רשת מובנית ברזולוציה 1080p שגם תומכת ב-IR וב-Windows Hello כאמצעי אבטחה ביומטרי, צמד מיקרופונים עם טכנולוגיית נטרול רעשים, זוג רמקולים בהספק 3W וכן סט חיבורים רחב. 

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. ניתן אמנם לשנות את הרזולוציה דרך מערכת ההפעלה, אך לכל מסך ישנה הרזולוציה הטבעית שלו בה הוא נראה במיטבו ורצוי לבחור בה. כדאי לזכור עם זאת שרזולוציה גבוהה במסך גדול פרושה גודל טקסט קטן, לכן מי שמעוניין בתצוגה גדולה מאוד יבחר ברזולוציה יחסית נמוכה, או במסך פחות גדול שמסתפק ברזולוציה נמוכה.גיימרים שמעוניינים לשחק במשחקים כבדים עם רזולוציות גבוהות יזדקקו גם לכרטיס גרפי חזק שיוכל לתמוך ברזולוציות אלו.

איכות התמונה (70%)

8.5

ThinkVision T27Hv-20 הוא מסך בגודל 27 אינץ' עם פאנל IPS, רזולוציה מקסימלית של 2560X1440 פיקסלים (2K), בהירות של 350cd/m2, קצב ריענון שגרתי של 60Hz וזמן תגובה של 6ms במצב נורמלי ו-4ms במצב Extreme. נתונים נוספים כוללים יחס ניגודיות סטנדרטי של 1000:1, תמיכה בתקן 99% sRGB ויש גם ציפוי Anti-glare שמבטיח למנוע השתקפות על פני המסך. באגף ההגנה על העיניים, טכנולוגיות Eye Comfort ו-Eyesafe של TÜV Rheinland שולבו במסך.


איכות התמונה טובה מאוד. פאנל ה-IPS מציג בגאון את הצבע המדויק וטווח השחורים נפלא. התחלנו בכמה עבודות גרפיקה בפוטושופ וקיבלנו צבעים מדויקים ששמרו על הקו המקצועי של המסך המקצועי המתחרה שעבדנו אתו קודם לכן. עברנו לצפייה בקליפים מיוטיוב וכמה פרקים של Sweet Tooth בנטפליקס וחווית הצפייה נהדרת. זווית הצפייה נדיבות, הרבה בזכות הפאנל, והסטה של המסך לעבר קולגה לא מצריכה סיבוב מלא וצפייה חזיתית; מספיקה זווית קלה כדי שהמסך יציג את הצבעים המלאים והאמיתיים.



הרזולוציה המקסימלית, העומדת על 2560X1440 פיקסלים, בשילוב רוחבו הנדיב של המסך חושפים די מהר את השימושיות האידיאלית שלו: נוח מאוד להציג שני חלונות במקביל באותו צג. עם זאת, לא הכל מושלם: ב-T27hv תקבלו קונסטלציית עבודה של בערך חלון וחצי, כלומר צפייה נוחה בחלון מלא בחציו של המסך ועוד בערך חצי חלון למקום שנותר. השימושיות תספק בעיקר מתכנתים בסביבת עבודה למובייל או כאלו שעובדים עם תוכנה מרכזית ועזר שתומך בה לצידה, למשל. גם לעיצובים גרפיים מצאנו במסך שימוש ועריכת וידאו עם חומרים גולמיים בחלק העליון של המסך יכולה לעשות חיים קלים להרבה אפטריסטים ומשתמשי פרמייר.


פיקסל
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המדידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

נוחות השימוש (30%)

8

כמו כל מסך מחשב בגודל 27 אינץ', ה-ThinkVision T27Hv-20 תופס לא מעט מקום על שולחן העבודה. מידותיו - 61 ס"מ גובה, 61 ס"מ רוחב ועומק של 20 ס"מ - הם לא עניין של מה בכך, אם כי שולחן טיפוסי אמור להספיק. זוויות המסך דינמיות, עם חופש פעולה לא רע: הטיה קדימה אחורה של 35° / 5°-, סיבוב של 45°- / 45°, הגבהה של עד 13.5 ס"מ וסיבוב מסך של 90°- / 90°, כך שניתן גם לעבוד במסך מאונך. השוליים סביב המסך דקים אבל לא מדי (6 מ"מ) ומתחת לשול התחתון ניצב מלבן שחור רחב, מאחוריו מסתתרים זוג רמקולים מובנים שאמנם מציעים עוד תכונה במסך, אבל קשה להתרגל לנוכחות הגסה של פס כל כך דומיננטי מול המשתמש.



סט החיבורים הזמינים למשתמש נדיב למדי, נתחיל באגף חיבורי הוידאו: USB Type-C שמשרת כ-DP בגרסה 1.2, HDMI בגרסה 1.4, DP בגרסה 1.2 ועוד DP Out. באודיו תמצאו כניסת 3.5 מ"מ לאוזניות ובכל הנוגע לענייני Hub והעברת נתונים, לא פחות מ-4 כניסת USB 3.2 שולבו במסך, אחד מהם גם תומך בטעינה בהספק 90W, שימושי לטעינת לפטופ. סט החיבורים הרחב גורם מאוד מהר למשתמש להעדיף את המסך כ-Hub לעת מצוא, כך שבין אם זה חיבור מקלדת, דונגל עכבר אלחוטי נוסף לשימוש של עוד משתמש, צירוף עוד מסך או התקנת דיסק-און-קי, הכל ניתן לחבר דרך ה-T27hv. בצד שמאל קיים גם סטנד נשלף לתליית האוזניות, עוד גימיק נחמד שמוכר לנו ממסכי הגיימינג וכאן יכול לשמש לא רע משתמשי אוזניות שיוצאים להפסקה.


בקצה העליון של המסך ממוקמת מצלמת רשת ברזולוציית Full HD שגם משמשת כמצלמת IR ונתמכת על ידי Windows Hello. היא מצוידת בווילון פיזי שחוסם את העדשה, לתוספת פרטיות, וכוללת הרבה תכונות מרשימות של התוכנה Glance מבית Mirametrix. לאחר זיהוי תווי פנינו, התוכנה העבירה אותנו הדרכה זריזה על שירותי האבטחה שמציעה המצלמה: Presence Detection גורמת למסך להינעל אחרי מספר שניות מבוקש אחרי שהתכונה הפסיקה לאתר את הפנים שלנו, Smart Pointer מקפיצה אוטומטית את סמן העכבר אל המסך אליו אנו מביטים ו-Privacy Alert מזהה תווי פנים זרות ברקע ומטשטש את המסך ברגע האמת. אלו תכונות יצירתיות שהתגלו כעובדות במהירות במבחן התוצאה ומשתמשים בעלי עמדה קבועה בחללי עבודה משותפים או כאלו שעוסקים במידע רגיש ימצאו את תוכנת Glance כשימושית למדי.




בנוגע לאיכות המצלמה ויכולתה לעמוד בפני פגישות זום – לצערנו כאן המצלמה מאכזבת. רזולוציה 1080p על הנייר אמורה להבטיח חדות ופירוט טובים יותר מרזולוציית 720p הסטנדרטית שאנו רגילים לפגוש במצלמת רשת ממוצעת, אלא שההבדל התגלה כזניח לחלוטין. תמונה שצילמנו מציגה את כל הבעיות הברורות לעין: עדשת 2.1 מגה פיקסל חושפת חוסר פירוט, פיקסלים מרוחים וצבעים דהויים מאוד – שכנראה יספיקו לשיחות Zoom בסיסיות אך לא מעבר.



במצלמת הרשת תומכים צמד מיקרופונים מובנים במסך, המבטיחים לנטרל רעשי רקע. הקלטנו את עצמנו מקריאים מסמך לרקע רעשי מזגן, שיחות בין קולגות ושאר הקשות מקלדות נמרצות והתוצאות היו מרשימות למדי, עם קליטה נאה של הקול שלנו והפחתת רעשים סביבתיים, כמעט כאילו דיברנו באוזנייה ייעודית. הדבר היחיד שנותר לנו לתהות הוא בדבר השימושיות של מיקרופונים מובנים במסך סטטי ועוד כאלו שמסוגלים לנטרל רעשי רקע; בדרך כלל לא מבצעים שיחות וידיאו במקומות הומי אדם, בעיקר בגלל סיבות אי-נוחות וענייני פרטיות מובנים מאליהם.

בשול התחתון והרחב הוצבו צמד רמקולים בהספק 3W שהקשר ביניהם לאיכות מקרי בהחלט. הם לא שווים הרבה להאזנה למוזיקה, הצליל קטן ולא איכותי והבאס פשוט לא קיים. לא ציפינו לקבל ביצועי סראונד מרעידי אוזניים מצמד רמקולים מובנים במסך, אבל כאן קשה לסמוך עליו בכל שימוש לצורך האזנה, פשוט או מורכב.

חמישה מקשים פיזיים שולבו בשול התחתון בצד ימין, חלק משמשים כפעולה כפולה, למשל המקש השמאלי ביותר משרת כהשתקת המיקרופון וגם כפקודת "אחורה", במסגרת שיטוט בתפריט. בהגדרות תמצאו את השינויים השגרתיים כמו הגדרת בהירות, ניגודיות, הפעלת Over Drive, מצבי Color טיפוסיים (ביניהם sRGB) ועוד כמה פיצ'רים חכמים כמו שליטה באנרגיה ומשחקי צליל. לא מצאנו הגדרת טמפרטורה, Gamma, חדות ועוד כמה הגדרות בסיסיות שהיינו מצפים לראות ממסך מקצועי – וחבל.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.