סקירת wisebuy - טלפון סלולרי OnePlus 9 128GB 8GB RAM וואן פלוס
- מתג פיזי למעבר בין מצבי סאונד
- ממשק נקי, נוח ועשיר בתכונות
- ביצועים ברמה הגבוהה ביותר
- מסך מצוין מכל הבחינות
- טעינה מהירה ואלחוטית
- איכות צילום טובה
- עיצוב גנרי ומשעמם
- ללא עדשת טלפוטו
- חיי סוללה בינוניים
- ללא עמידות במים
OnePlus 9 הוא טלפון סלולרי מצוין, שסובל מאותה תסמונת של ה-Asus Zenfone 8 - הוא קצת גנרי ולא מרגש במיוחד. חווית השימוש הכללית מצוינת, בזכות ביצועים מעולים, מסך נפלא ומערכת הפעלה נוחה וחכמה; המצלמות שלו טובות אבל בהחלט לא מצוינות למרות שיתוף הפעולה המהולל עם Hasselblad, והסוללה מתקשה לעמוד בקצב (אבל נטענת במהירות אדירה).
בגזרת המחיר שלו הוא מהווה אלטרנטיבה ראוי לדגמי S21 Plus של סמסונג, ולמי שמעדיף את הממשק הנקי של וואנפלוס הוא עשוי להיות בחירה טובה.
OnePlus מבית BBK הסינית שינתה אמנם אסטרטגיה לאחרונה ומציעה מגוון רחב יותר של סמארטפונים, כולל דגמי ביניים זולים, אבל ממשיכה למקד את הפעילות בסדרת הדגל שהשנה זכתה לשם הסידורי 9. באירוע ההכרזה הוצגו בו זמנית דגם ה-Pro ודגם ה-9 הרגיל, שניהם חולקים את אותה פלטפורמת עיבוד, אותה סוללה, רמקולים, קורא ביומטרי ואותן מצלמות ראשיות, אם כי דגם הפרו מציע מסך גדול יותר, עוד מצלמות וגם עמידות במים.
ה-OnePlus 9 שאותו קיבלנו לבדיקה בהזדמנות זו מצויד במעבד סנאפדרגון 888 העדכני עם 8/128GB או 12/256GB זיכרון, מערך של 3 מצלמות אחוריות, סוללת 4500mAh עם טעינה מהירה של 65W וטעינה אלחוטית, זוג רמקולים, קורא אצבע מתחת למסך ומערכת ההפעלה אנדרואיד 11.
ל-OnePlus 9 יש זוג רמקולים, אחד בתחתית ואחד בחריר האפרכסת, שמפיקים צליל סטריאופוני בעוצמה טובה ואיכות די טובה גם כן, אם כי לא מדובר באיכות יוצאת דופן כמו שראינו לאחרונה במערך הרמקולים של ה-Asus Zenfone 8. הצליל מעט צורמני בעוצמה הגבוהה ואין לו מספיק באס או צלילות כדי ליהנות ממוזיקה, אבל הוא עושה עבודה טובה עבור צפייה בסרטונים והשמעת רינגטונים.
איכות הסאונד באפרכסת טובה, אבל שמנו לב שיש בעיה עם חיישן הקרבה - פעמים רבות מדי הוא לא זיהה היטב את ההצמדה של המכשיר לאוזן, מה שגרם למסך להתעורר כשהיינו באמצע שיחה מה שהוביל ללחיצה על מקשים אקראיים על המסך.
המכשיר אינו מצויד בשקע אוזניות ואין דונגל בקופסה, כך שהאזנה למוזיקה חייבת להתבצע באמצעות קישורית ה-Bluetooth. טוב אם כך שהמכשיר תומך בתקן 5.2 העדכני ובמקודד AptX HD האיכותי. חווית ההאזנה באוזניות אלחוטיות שונות הייתה טובה מאוד, אם כי יש לומר שגם במכשיר זה (כמו בכמה נוספים, אבל לא בכולם) יש דיליי בין התמונה לסאונד באפליקציית TikTok - אך לא באפליקציות אחרות.
העיצוב של OnePlus 9 הוא, במילה אחת, גנרי. גב זכוכית מעוגל קלות בגוון אחיד, חזית שכולה מסך ומסגרת פלסטיק כהה שנראית כמו מתכת, הכל בגימור מבריק וללא שום אלמנט עיצובי בולט; אפילו מודול המצלמה פשוט וקורקטי (וגם לא בולט מדי). המכשיר מציג ממדים סטנדרטיים לקטגוריה ולמקובל כיום - דהיינו הוא גדול ודי כבד - עם משקל של 192 גרם ועובי נכבד של 8.7 מ"מ. בהנחה שממדים כאלה מתאימים לכם (לא שיש הרבה ברירות), המכשיר בסך הכל נוח לאחיזה ולשימוש, וגם לא מתחמם בצורה מוגזמת בשימוש ממושך.
המסך מצטיין בכל הפרמטרים: הוא שטוח ולא קמור בקצוות, כמו שאנחנו אוהבים; הבהירות שלו מצוינת (כולל תמיכה בבהירות אדפטיבית), קצב ריענון של 120Hz מעניק גלילה ואנימציות חלקות כמשי ויש גם תמיכה ב-HDR. זהו מסך בגודל 6.55 אינטש עם רזולוציית Full HD Plus, שילוב שמניב צפיפות של 402 PPI כך שגם החדות טובה מאוד. השוליים סביב המסך יחסית דקים, כאשר השול התחתון טיפונת עבה יותר אבל זה כמעט לא מורגש. חריר המצלמה הקדמית נמצא משמאל והוא יחסית קטן ולא בולט.
סט הלחצנים והחיבורים סטנדרטי למכשירי המותג, וזו אמירה חיובית כיוון שוואנפלוס היא היחידה מבין יצרניות האנדרואיד שמשלבת מתג למעבר בין מצב צליל, רטט והשתקה. המתג הזה ממוקם בצלע הימנית ומתחתיו מקש ההפעלה וכיבוי; משמאל נמצא לחצן הווליום, ובתחתית נמצא שקע USB-C לטעינה.
מערכת ההפעלה של OnePlus ממשיכה להיות מהטובות והנוחות בעולם האנדרואיד, בזכות שמירה על עקרונות העיצוב המקוריים של אנדרואיד מבית גוגל, עם תוספות נוחות ומבלי להעמיס שלא לצורך. בצד החומרה, חוויית השימוש ממשיכה להיות נפלאה בזכות מעבד Snapdragon 888 המהיר ביותר כיום בקטגוריה, וזיכרון RAM נדיב של 8GB במכשיר שבדקנו (בגרסת ה-256GB יש 12GB זיכרון RAM). והתוצאה - ביצועים מהירים ביותר, נטולי גמגומים ופתיחה זריזה של כל אפליקציה. שני יוצאי דופן חשובים הם משגר היישומים (מסכי הבית) שלעיתים האייקונים שעליהם התרעננו מאיזושהי סיבה כאשר הדלקנו את המסך - משהו נפוץ במכשירים עם זיכרון RAM מאוד נמוך, ויישום המצלמה שלעיתים לקח לו כמה שניות להתאפס על עצמו. אנו מקווים שמדובר בגליצ'ים של התוכנה ושוואנפלוס תפתור את הנקודות האלה בעתיד.
במבחני הבנצ'מארק שערכנו, המכשיר קיבל ציון של 5755 נקודות במבחן 3DMark. במבחן של Geekbench הוא קיבל ציון של 3493 נקודות לביצועי ליבות מרובות וציון של 1105 לביצעוי ליבה בודדת.
מערך הצילום של OnePlus 9 כולל מצלמה ראשית בת 48 מגה פיקסל עם צמצם f/1.8, מצלמה אולטרה רחבה בת 50 מגה פיקסל ועוד מצלמה תמוהה בת 2 מגה פיקסל בשחור לבן בלבד.
כמו האח הבכיר בסדרה ה-Pro, גם לדגם הזה יש את שיתוף הפעולה של וואנפלוס עם מותג הצילום היוקרתי האסלבלד, שבא לידי ביטוי בכיול הצבע של התמונות והסרטונים. האם ההייפ מוצדק? לטעמנו לא, אבל גם לא מדובר בנפילה כמו שמשתמע מהביקורת שהסדרה הזו חטפה ברשת. איכות התמונה נעה בין טובה לטובה מאוד ברוב המקרים; התמונות מפורטות מאוד, הטווח הדינמי רחב ומחלץ פרטים מהאזורים הכהים והבהירים בתמונה גם בסצנות קשות, והצבעים - ריאליסטיים במופגן, ללא העמקה ברווית הצבע כמו שנהוג אצל מרבית היצרנים. זה לא אומר שהצבעים שטוחים או אפרוריים במיוחד, הם פשוט נאמנים למציאות יותר מהרגיל ולטעמנו זה ממש בסדר גמור. דווקא החדות לא נאמנה למציאות, עם חידוד יתר שניתן להבחין בו בקלות בצפייה בתמונות בגודל מלא, אם כי בצפייה רגילה על המכשיר או אפילו על מסך גדול קשה להבחין בכך. העדשה הרחבה מפיקה תמונות טובות מאוד גם היא, עם צבעים זהים כמעט לעדשה הראשית ורמת פירוט דומה.
שני חסרונות יש למערך הצילום הזה. האחד, החיישן כל כך גדול שאיזור הפוקוס צר מאוד; זה נראה נפלא בחלק מהתמונות (ראו למשל את תמונת הדרדר שצילמנו ללא שום אפקט פורטרט, שקיבלה בוקה נעים לעין סביב האובייקט), אבל בחלקן הפוקוס נמצא רק באיזור קטן של התמונה, מה שגורם לחלקים רחבים ורלוונטיים ממנה להיות מטושטשים (כמו בתמונת התוכית). חיסרון נוסף הוא ביצועים לא מרשימים בצילום בלילה ובתאור שאינה אידיאלית; בתמונות כאלה הפירוט היו הרבה פחות מוצלח וניכר רעש דיגיטלי משמעותי. מצב הלילה הייעודי משפר את התאורה, אבל עדיין החדות והפירוט פחות טובים מהמתחרים.
OnePlus 9 תומך בצילום וידיאו ברזולוציית 8K וגם ב-4K בקצב של 60 פריימים בשנייה. HDR נתמך אבל רק בקצב של 30fps ויש מייצב תמונה אלקטרוני EIS. איכות הוידיאו שצילמנו היתה טובה מאוד, עם פירוט וחדות גבוהים ותנועה חלקה במיוחד כשצילמנו עם 60fps. נציין שגם הקלטת הסאונד היתה באיכות מצוינת.
מצלמת הסלפי הקדמית, ברזולוציית 16 מגה פיקסל, מספקת תוצאות בינוניות בלבד. בחלק די גדול מהמקרים הסלפיז שצילמנו לא היו לגמרי בפוקוס, והפירוט היה בינוני בלבד - אפילו בתאורה מושלמת. בתאורה חלשה אין מצב לילה שיציל את המצב כך שתמונות הסלפי שצילמנו בחושך היו גרועות מאוד.
הסוללה ב-OnePlus 9 היא בקיבולת של 4500mAh. זו קיבולת מכובדת, אבל היא צריכה להחזיק גם מעבד עוצמתי וגם מסך בעיר ובעל קצב ריענון גבוה. במבחן המציאות חיי הסוללה לא מאוד מרשימים; בימים סטנדרטיים הצלחנו להגיע לסוף היום עם אחוזי סוללה בודדים ובסופי שבוע כמעט תמיד מצאנו את עצמנו מחפשים מטען בשעות הערב המוקדמות, כאשר מקסימום שעות מסך שהצלחנו לחלץ - 5 וחצי שעות לכל היותר.
נושא הטעינה מכפר מעט על ביצועי הסוללה, בזכות הספק טעינה אימתני של 65 וואט שמסוגל לטעון את הסוללה במלואה תוך 30 דקות בלבד. בבדיקה שלנו זה אכן נכון אם הסוללה הגיעה ל-0%, אבל אם הסוללה נפרקה לגמרי ברמה שהמכשיר לא נדלק יותר - לוקח למכשיר עוד 5 דקות להיטען. עדיין, 35 דקות לטעינה מאה זה מרשים.
בדומה לשנה שעברה, גם השנה דגם ה-Pro מגיע עם עמידות במים, בעוד שה-9 הרגיל אינו מצויד בתקן זה (למרות שברשת T-Mobile האמריקאית, ובה בלבד, נמכרת גרסת ה-9 עם תקן IP68).
מעבר לחיסרון זה, המכשיר בנוי בסך הכל היטב, ולמרות שהמסגרת עשויה פלסטיק ולא מתכת קשה להבחין או להרגיש בכך. גב המכשיר עשוי אמנם זכוכית גורילה מדור 5 שעמידה בשריטות (אותה זכוכית שמגנה גם על המסך) אבל היא איננה עמידה בשברים. נקודה אחת שמעט אכזבה אותנו בהיבט של איכות הבנייה היה מתג הווליום/רטט שאנו כה אוהבים - במכשיר הזה הוא טיפה רופף ומוסט בקלות רבה, היינו מצפים שיהיה קשיח ויציב יותר.