סקירה - רמקול House of Marley Get Together Duo ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

רמקול House of Marley Get Together Duo

סקירת wisebuy - רמקול House of Marley Get Together Duo

הטוב
  • משרת גם כרמקול נייד בודד
  • עשויים מחומרים ממוחזרים
  • נראות מרשימה
הרע
  • אי אפשר לבטל את הכיבוי האוטומטי
  • חיי סוללה חלשים בשימוש אלחוטי
בשורה התחתונה
צמד הרמקולים Get Together Duo של המותג House of Marley מספקים טווח קליטה מרשים, איכות בנייה נאה מאוד, איכות סאונד מעל הסביר אבל נטולים חתימת צליל זכירה ובתור רמקולים למחשב או כהאזנה רנדומלית דרך הסמארטפון לכל שימוש שהוא, הן עובדות נהדר. בהתייחס אליהן כרמקול נייד, קיימות בחוץ אלטרנטיבות הרבה יותר משתלמות שמצליחות להציע איכות סאונד מפעימה פי כמה.
הקדמה

ה-Get Together Duo הם צמד רמקולים בלוטות' תוצרת House of Marley העשויים מחומרים ממוחזרים כאשר אחד מהרמקולים גם מתפקד כרמקול נייד. עוד הרמקולים מציעים חיבור אלחוטי בטווח של עד 15 מטרים, בס בהספק 15W ועד 20 שעות שמיעה עם רמקול בודד.

תודה ל-BuyMax על השאלת הרמקול לסקירה

איכות הקול (50%)

8

כל רמקול צויד בבאס בהספק 15W וטוויטר בהספק 5W ואלו בערך הנתונים היחידים שהצלחנו לדלות מהחברה. זה הספיק לנו ועוצמת הסאונד של ה-Get Together Duo מצוינת לשימוש הפרטי, בין אם החלטתם להתאמן בחצר, לערוך מסיבת גג קטנה או להיכנס עם צמד הרמקולים למדיטציה בסלון. אולי מיותר לציין אבל כוחם של צמד הרמקולים מוגבל ואנחנו לא בטוחים כמה הם יספיקו למפעילים למיניהם או כליווי של מסיבת יום הולדת בהשתתפות עשרות ילדים צעקניים.



איכות הסאונד טובה מאוד, שמתקשה אמנם להשאיר חתימה ראויה, אבל טווחים בינוניים קיימים, הגבוהים אפילו נוכחים יותר, עם עייפות קלה באגף הבאס שהיינו שמחים אילו היה דומיננטי יותר. כשהרמקולים מוצבים מול המשתמש חולשתם של הטווחים הנמוכים לא הכי מורגשת, אבל כשמפעילים אותם ברקע מרחוק, שמים לב לחסרונם, או יותר נכון להיעדר השפעתם המשמעותית, בעיקר בהאזנה לשירים.

טוויטר
הדרייבר ברמקול האחראי על הצלילים הגבוהים. גודלו לרוב כאינטש אחד ופחות. כיוון שהוא רוטט במהירות גבוהה, הוא עשוי מחומרים קלים כגון משי, פולימרים שונים, טיטניום וכו'.

נוחות השימוש (30%)

7.5

גודל צמד ה-Get Together Duo מזכירים בממדיהם את הרמקולים הביתיים או המשרדיים המקובלים: צורתם מלבנית לגובה, עם גובה 20 ס"מ, רוחב 13 ס"מ ועומק של 10 ס"מ כל אחד. משקלם כ-2 ק"ג יחדיו. 4 מקשים מעל כל יחידה: ווליום, צימוד לבלוטות' וכיבוי/הפעלה, כאשר באופן די משונה, מקש הבלוטות' משרת גם כהפעלה/השהיית שיר. צמד נוריות LED מימין מעידות על צימוד בלוטות' וסטטוס סוללה. מאחורי הרמקולים כניסות ה-Line In הסטנדרטיות (לבן ואדום שמייצגים שמאל וימין), AUX IN ולבסוף חיבור לחשמל, אל רמקול אחד מתחבר ספק כוח שקיבלנו במארז ואל השני נכנס USB-C בזרם 2A, המוטען דרך כבל תואם שקיבלנו גם כן בקופסה. מלבד הרמקולים והכבלים שצוינו, קיבלנו במארז גם סט מתאמי תקעים הרלוונטי למדינות נוספות.



בחיבור למחשב הכל עובד כשורה ואין צורך להוריד דרייברים כמובן, Plug & Play קלאסי. הצימוד לסמארטפון גם היה מהיר ונטול גמגומים: מצאנו את הרמקולים ברגע בכניסה למצב צימוד, שמצדם סיפקו חיווי קולי על צימוד מוצלח. עניין מעצבן: לא הצלחנו להעלים את התכונה שבתום כמה דקות ללא שימוש, ה-Get Together Duo נכבים אוטומטית, גם כשהם מחוברים לחשמל. זה אולי לא מורגש במסיבה או בהאזנה שוטפת, אבל כשהם מחוברים למחשב או לסמארטפון שלא תמיד פולט סאונד, חווית השימוש הופכת למתסכלת. טווח הקליטה תואם להבטחה היצרנית, שמציגה עד 15 מטר קליטה באלחוטיות בלוטות' 5.0. אנחנו יצאנו מסופקים גם ממרחק של 10-11 מטר ולטעמנו מדובר בשימוש שממילא לא ייבדק במבחן המציאות, גם אם יש לכם חצר גדולה במיוחד.


בניגוד להרבה מוצרי אודיו שיצאו בשנים האחרונות, לרמקולים שלפנינו אין אפליקציה ייעודית או אקולייזר שיעניקו את הערך המוסף והאישי-יותר. מאכזב, בטח כשהרמקולים מתומחרים בטווח הגבוה ולעומתם מתחרים רמקולים, חלק ניידים, עם אופציות סאונד מתקדמות בהרבה מהן, שלא לדבר על אקולייזר המציע הגדרה מחודשת של טווחים, שכאמור כאן הם נעדרים.
בדומה ליתר מוצרי החברה, גם ה-Get Together Duo הוא "מוצר סביבתי" ועשוי משילובי עץ ובד ממוחזרים: עץ במבוק, בד עבה וגס וסיליקון הם חלק מהרכיבים שמככבים ברמקולים כשימוש חוזר, המבוסס על האג'נדה הירוקה של היצרנית. במבחן הנראות זה עובד נהדר ולטעמנו מדובר בפריט ריהוט לכל דבר; ה-Get Together Duo אלגנטיים ונאים למראה, בעיצוב לא צעקני אבל עדיין מושך מבטים, כזה עם אופי "טבעי" שאי אפשר לפספס כשחולפים על פניהם.


הניידות של ה-Get Together Duo מתאפשרת באמצעות סוללה פנימית ברמקול הימיני בלבד, המציעה עד 8 שעות שמיעה עם צמד הרמקולים או עד 20 שעות האזנה מרמקול בודד. השימוש ברמקול הימיני כרמקול נייד הוא פתרון לא רע בכלל שמציע עוד מיני-מוצר בתוך הרמקולים הקיימים, אלא שחיי הסוללה לא הציעו יותר מדי, בערך כ-5-6 שעות נגינה בפועל שסיכמו שעת שימוש מדי יום במשך שבוע, בווליום 60%. צריך גם לזכור שעם רמקול בודד מגיעה עוצמה ופירוט סאונד יותר פושרים ממה שהתרגלנו, כך שגם אם קיימת סוללה פנימית להמשך פעילות אלחוטית, הרגשנו שהיה אפשר להוציא יותר מהפיצ'ר הזה ובסופו של יום נותרנו עם גימיק חביב ותו לא.

דרייברים
האלמנטים ברמקול האחראים על הפקת הצלילים, להלן:   וופר: הדרייבר האחראי על צלילי הבס והאמצע. הוא עשוי מסוגי נייר שונים, סיבי פחם או עץ מסוגים שונים.   טוויטר: הדרייבר ברמקול האחראי על הצלילים הגבוהים. גודלו לרוב כ-1 אינטש ופחות. כיוון שהוא רוטט במהירות גבוהה, הוא עשוי מחומרים קלים כגון משי, פולימרים שונים, טיטניום וכדומה.   Midrange: הדרייבר האחראי על הפקת תדרי האמצע (200Hz-3.5Khz). גודלו של הדרייבר נע בין גודלו של הטוויטר לזה של הוופר. midrange מופיע ברמקולים בעלי שלושה פיצולי תדר (3 way).   Full Range Driver: דרייבר אחד המספק את כל קשת התדרים – גבוהים, אמצעיים ונמוכים. נפוץ ברמקולים לווייניים, לרוב זקוק לרמקול סאב נלווה, להשלמת התמונה צלילית.

עיצוב ואיכות הבניה (20%)

8.5

בדומה ליתר מוצרי החברה, גם ה-Get Together Duo הוא "מוצר סביבתי" ועשוי משילובי עץ ובד ממוחזרים: עץ במבוק, בד עבה וגס וסיליקון הם חלק מהרכיבים שמככבים ברמקולים כשימוש חוזר, המבוסס על האג'נדה הירוקה של היצרנית. במבחן הנראות זה עובד נהדר ולטעמנו מדובר בפריט ריהוט לכל דבר; ה-Get Together Duo אלגנטיים ונאים למראה, בעיצוב לא צעקני אבל עדיין מושך מבטים, כזה עם אופי "טבעי" שאי אפשר לפספס כשחולפים על פניהם.

תודה ל-BuyMax על השאלת הרמקול לסקירה