סקירת wisebuy - טלוויזיה LG OLED55B1PVA
- איכות תמונה כללית נהדרת
- רמת שחור וניגודיות מושלמת
- החלקת תנועה מצוינת
- עיצוב דק ואלגנטי
- מערכת ההפעלה אטית למדי
- איכות הסאונד בינונית
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מסכי ה-OLED של LG התחילו את דרכם לפני מספר שנים כטלוויזיות פרימיום יקרות להחריד, אבל הזמן והתקדמות הטכנולוגיה הובילו להוזלת עלויות הייצור, וכיום ניתן למצוא טלוויזיות OLED בגודל 55 אינטש במחיר של פחות מ-6000 שקלים. כזה הוא ה-OLED55B1 של LG שקיבלנו בהשאלה לצורך סקירה זו, וששהה אצלנו במשך כחודש ימים.
מדובר אמנם במסך בדרגת כניסה ובמחיר נמוך יחסית, אבל הוא מציע לא מעט: רזולוציית 4K, תמיכה בתקני HDR שונים כולל Dolby vision, קצב ריענון של 120Hz, רמקולים מובנים בהספק 40W עם תמיכה ב-Dolby Atmos, ממשק WebOS 6.0 עם אפליקציות שונות, נגן מדיה, דפדפן מובנה ותמיכה בפקודות קוליות, מקלט DVB-T ועוד.
למי שלא מכיר עדיין את המונח OLED, נסביר בקצרה: להבדיל ממסכי LED רגילים שמבוססים על פאנל LCD עם תאורת LED אחורית, במסכי OLED הפיקסלים עצמם עשויים מחומר אורגני פולט אור ואינם זקוקים לתאורה אחורית. למה זה משנה? מפני שתאורה אחרית אינה יכולה להיות מדויקת במאה אחוז ולהאיר רק את מה שצריך, ותמיד יישארו אזורים מוארים מעט למרות שאמורים להיות חשוכים לגמרי, אפילו אם למסך יש מערך הארה עם עמעום מקומי (Full array). מסכי OLED מדליקים רק את הפיקסלים שאמורים להיות דלוקים, כך שבאזור בתמונה שצריך להיות חושך - הפיקסל כבוי לגמרי, מה שמייצר ניגודיות אינסופית ורמת שחור מושלמת. אלה היו 60 שניות על קצה המזלג על ההבדל העיקרי בין מסכי LED למסכי OLED.
למרות שה-B1 היא טלוויזיה תקציבית בסדרת ה-OLED של LG, קשה לומר שיש כאן פשרה משמעותית בכל הקשור לאיכות התמונה. לנו יש בסלון מסך OLED משנת 2018 מסדרה מתקדמת יותר, ולא הצלחנו להבחין בהבדל באיכות התמונה בין שני הדגמים, ואם יש לכם מסך LED רגיל בבית, השדרוג ל-B1 יהיה קפיצת מדרגה רצינית. המסך מצטיין בכל פרמטר שאנחנו יכולים לחשוב עליו: החדות והפירוט נהדרים, הצבעים עשירים ותוססים, רמת השחור מושלמת כך שאין שום זליגת אור וסצנות חשוכות נראות נפלא, ומנגנון החלקת התנועה עושה עבודה מצוינת בהצגת תנועה טבעית וחלקה עם מינימום ריצודים וגמגומים.
הנקודה היחידה שבה יש מקום לשיפור לטעמנו היא הבהירות - אבל זה נכון למרבית מסכי ה-OLED שפגשנו עד כה. היצרניות נוטות להגביל את הבהירות המרבית מפני שהחומר האורגני שפולט אור דועך עם הזמן, ושימוש אינטנסיבי בו בעוצמת הארה גבוהה עלול להאיץ את התהליך הזה וגם לגרום ל"צריבות", כלומר קיבוע של חלק מהתוכן שמופיע לעיתים קרובות באותו מקום (למשל הלוגו של ערוצי הטלוויזיה השונים). אז כן, הבהירות של המסך בצפייה בתכנים רגילים טובה אבל לא מאוד גבוהה, ובסלון מואר יתכן שתרגישו צורך לסגור את התריסים כדי לראות טוב יותר. חשוב לומר שבצפייה בתכני Dolby Vision שנפוצים מאוד בנטפליקס, הטלוויזיה מגביהה בעצמה את הבהירות למקסימום, ואז אין ממש בעיה.
נקודה חשובה נוספת היא אפשרויות הכיול של המסך. הן מרובות ומגוונות וכוללות שליטה לפרטי פרטים על הבהירות, ניגודיות, מנגנוני שיפור חדות וניקוי רעשים למיניהם, צבע וכדומה. אבל יש לומר שנדרשת התעסקות עם התפריטים כדי להגיע לתמונה אופטימלית. LG מציעה מצבי AI למיניהם שאמורים לשפר את התמונה באופן דינמי באמצעות בינה מלאכותית, אבל הטכנולוגיה הזו לא מספיק בשלה לדעתנו ואיכות התמונה לא טובה, בעיקר בגלל צבעים מוגזמים ולא טבעיים. אנחנו מצאנו שפרופיל הצבע המועדף והאיכותי ביותר היה Filmmaker שזמין בתפריט, אבל במצב זה מנגנוני החלקת התנועה כבויים לחלוטין, ואם אתם אוהבים כמונו תנועה חלקה תצטרכו להפעיל אותם בהגדרות.
זוויות הצפייה ב-LG OLED55B1 מעולות, וגם מי שיושב שזווית רחבה על הכורסה הצדדית בסלון יזכה ליהנות מצבעים טבעיים וכמעט ללא ירידה בבהירות. מבחינת השתקפויות, המסך המבריק משקף לא מעט את העצמים ומקורות האור מולו, וגם אם יש ציפוי שמפחית את הבהקי האור, עדיין זה די מציק וההמלצה שלנו היא לצמצם את התאורה בבית עד כמה שניתן כדי ליהנות מחוויית צפייה אופטימלית.
אם אתם גיימרים, תשמחו לדעת שהטלוויזיה הזו תומכת בטכנולוגיות G-SYNC וגם AMD FreeSync, לצד פאנל שתומך באופן טבעי בקצב ריענון של 120Hz, ועם חיבור HDMI 2.1 המסך מסוג להגיע לזמן תגובה של 1Ms בלבד.
LG OLED55B1 מצוידת במערך רמקולים פנימי בתצורת 2.2 ערוצים והספק כולל של 40 וואט, ותומכת ב-Dolby Atmos לסאונד היקפי.
עוצמת השמע הפתיעה אותנו ביחס לגודלו של המסך ועוביו הדק; הרמקולים שממוקמים בתחתית מצליחים גם ליצור אפקט סראונד ניכר כאשר עוברים למצב הצליל "סרט", והרמקולים אפילו מצליחים להפיק באס לא מבוטל. עם זאת, איכות הצליל הכללית בינונית בכל מצבי הצליל שבדקנו, כאשר גם כאן כמו באיכות התמונה, מצב ה-AI היה הכי פחות מוצלח. אם אתם צופים בערוצי הטלוויזיה הרגילים זה עשוי להספיק, אבל לצפייה בסרטים או להאזנה למוזיקה הרמקולים המובנים לא מספקים איכות טובה דיה, והיינו שוקלים רכישה של סאונד-בר או מערכת רמקולים נפרדת.
מבחינת תמיכה במקודדי אודיו, המסך תומך ב-Dolby digital אבל לא ב-DTS, כך שאם תרצו לצפות בכותרים עם מקוד זה באמצעות הנגן המובנה - פס הקול לא ייתמך.
ל-OLED55B1 יש קישורית Bluetooth מובנית, ובבדיקה שלנו עם מספר אוזניות אלחוטיות הצלחנו ליהנות מחווית צפייה טובה כאשר לא היתה בעיית סנכרון מורגשת בין התמונה לאודיו. אם יש לכם מקרן קול או מערכת קולנוע ביתית עדכנית, תשמחו לדעת שחיבור eARC מפשט מאוד את החיבור את הטלוויזיה להתקן האודיו, ובעצם לא נדרש מכם לעשות כלום - ברגע חיבור כבל ה-HDMI המכשירים מזהים זה את זה ומאותו רגע הסאונד מועבר מהטלוויזיה לסאונד בר או לרסיבר, ואף ניתן לשלוט בווליום של ההתקן החיצוני עם השלט של הטלוויזיה.
ה-OLED55B1 מצידה פרופיל דקיק במיוחד בחלק העליון של המסך - דק הרבה יותר מהטלפון שלכם, בערך בעובי של מטבע. החל מהחצי התחתון של המסך יש לו תוספת עבה יותר שמאכלסת את שאר האלקטרוניקה - המעבד, ספק הכוח והרמקולים, וכן מערך החיבורים. המסגרת סביב המסך דקיקה ולמעשה בקושי נראית, כך שאתם צופים בכמעט 100% תצוגה. המעמד השולחני, אם תבחרו להשתמש בו במקום לתלות את הטלוויזיה על הקיר, קומפקטי יחסית ובגימור אפור כהה מט שאינו מתבלט.
ממשק ההפעלה של הטלוויזיה מבוסס על ממשק WebOS שמלווה את מסכי החברה בשנים האחרונות, והפעם בגרסה 6.0. הממשק מבוסס על שילוב בין מסך בית שמרכז את כלל הפונקציות והיישומים, לבין שורת אייקונים בתחתית המסך שניתן להגדיר איזה אפליקציות יוצגו בו לגישה מהירה - למשל ניתן לבחור שיוצגו שם קודם כל יוטיוב, נטפליקס, Apple TV, אמזון פריים וכו'. תפריטי ההגדרות השונים מופיעים בעברית מלאה ובסך הכל ברורים ונוחים להתמצאות. המסך יודע להציג שומר מסך בצורת תמונות אמנות מתחלפות, או אנימציית זיקוקים בזמן שאתם נמצאים באחת האפליקציות (למשל נטפליקס) ולא עושים פעולה כלשהי למשך כדקה וחצי, מה שמסייע לשמור על פאנל ה-OLED מפני צריבות. המעבד בטלוויזיה הזו הוא "אלפא" מהדור הרביעי, ולמרות ש-LG מתהדרת ביכולות ה-AI שלו, כוח העיבוד שהוא מספק לא הרשים אותנו במיוחד: הדפדוף בתפריטים אטי למדי ולוקח לו זמן לבצע פעולות פשוטות, אם כי לא מדובר במשהו חריג ביחס לממשקים של טלוויזיות.
השלט המצורף הוא ה-Magic של LG, שתומך גם במחוות באוויר (בדומה לעכבר). השנה השלט כולל מקשים ייעודיים ליוטיוב ולנטפליקס - שתי האפליקציות השימושיות ביותר. השלט קומפקטי יחסית, נוח לשימוש ועם פריסה נוחה, ללא יותר מדי לחצנים מיותרים. לשלט יש גם מיקרופון, ולחיצה על כפתור ייעודי מאפשרת לכם לבצע חיפושים קוליים. בממשק הכללי של LG זה עובד גם בעברית, אבל אין עדין גישה ל-Google Assistant בישראל. ה-OLED55B1 תומך ב-AirPlay ו-HomeKit של אפל, כך שניתן לשלוט בבית החכם ולהזרים אליו מוזיקה ווידיאו בקלות רבה.
סט החיבורים מתרכז בחלק העבה יותר של גב המסך וכולל את כל מה שנדרש: שני חיבורי HDMI 2.0 בצד ושני חיבורי HDMI 2.1 מאחור, 3 כניסות USB, יציאת סאונד אופטית S/PDIF, יציאת אוזניות וכניסת LAN לרשת קווית. זה כמובן בנוסף לקישורית ה-Bluetooth 5.0 ול-Wi-Fi המובנים. כמו כל מסך בשנים האחרונות, גם כאן יש מקלט DVB-T מובנה שמאפשר לקלוט את שידורי עידן פלוס בחיבור אנטנה.