סקירת wisebuy - טאבלט Lenovo Tab P11 Pro TB-J706L ZA7D0079IL
- סט אביזרים שהופך את הטאבלט למיני-נייד
- מראה פרימיום ואיכות בנייה גבוהה
- ספיקרים מפתיעים לטובה
- תצוגת OLED מצוינת
- חיישן פנים מהיר
- תאימות בעייתית מצד אנדרואיד
- גמגומים קלים בזמן משחקים
- עט למשימות פשוטות בלבד
- ללא חיבור AUX
- מצלמות סבירות
- טעינה איטית
ה-Lenovo TAB P11 Pro הוא טאבלט המבטיח במארז הדוק ומלוטש פרודוקטיביות גבוהה. במפרט: מסך OLED בגודל 11.5 אינץ', מעבד Snapdragon 730G, 4 רמקולים מבית JBL, מערך עדשות כפול וסוללת 8600mAh שאמורה להספיק לכמה ימי שימוש. הטאבלט זמין בצבע אפור, במחיר מומלץ של 2,349 ₪, לא כולל כיסויי ייעודי, מקלדת ועט סטיילוס שקיבלנו במארז.
מסך מגע OLED בגודל 11.5 אינץ' מציג רזולוציה מקסימלית של WQXGA, כלומר 1600X2560 פיקסלים עם כיסוי צבעים בתקן 108% NTSC ובהירות מקסימלית של 350 nits. בכל נושא התצוגה אין מה לדאוג: יחס מסך/תצוגה של 87% לא מציג משהו שעוד לא ראינו אבל לפחות נהנינו מצבעים מעולים, הגוונים השחורים במקומם וחווית הצפייה בתכני נטפליקס הייתה מיטבית, בזכות בהירות מספקת, זוויות צפייה נוחות וטווח צבעים מרשים. דבר אחד הפריע, ואנחנו לא בטוחים אם מדובר בקצב ריענון חלש או בעיבוד נתונים איטי: מעבר בין תפריטים מציע מין עכבה קלה באנימציות, בין אם זה קורה בהסטת ההתראות מלמעלה או במהלך מעבר זריז בין אפליקציות. אולי התרגלנו למסך 120Hz, אבל יש משהו בתנועתיות התפריטים הדינמיים של ה-P11 Pro שגורמים לו להיראות איטי יותר בעת תפעול המסך.
העיצוב של ה-P11 Pro מנקר עיניים: גופו הדקיק עשוי אלומיניום, מסגרות מעוקלות באלגנטיות וגימור נקי מעניקים לו הרבה נקודות זכות באגף האסתטיקה. המקשים היחידים על הטאבלט הם הווליום וההדלקה/כיבוי, שמשמש גם כקורא טביעת אצבע. מידות הטאבלט: 26 ס"מ רוחב, 17 ס"מ גובה, עובי של 6 מ"מ ומשקל של 485 גרם – קליל ונוח להתנייד איתו. במארז קיבלנו גם כבל ומטען, כיסוי מעמד, עט Precision Pen 2 הייעודי ליצרנית ומקלדת שמתחברת מגנטית לחלקו התחתון של הטאבלט, שגורם ל-P11 Pro להפוך למיני-לפטופ מבוסס אנדרואיד בעת ההתמשקות.
מתחת למנוע מסתתר מעבד מתומן ליבות Snapdragon 730G מבית קוואלקום ובשילוב המעבד הגרפי Adreno 618, זיכרון RAM של 6GB ואחסון פנימי בסך 128GB, אנחנו אמורים לקבל ביצועים גבוהים יחסית בקטגוריית הטאבלטים. התחלנו במבחני המעבדה של GeekBench 5 וקיבלנו את התוצאה 545 נקודות ב-Single-Core ו-1792 נקודות ב-Multi-Core. מדובר בניקוד נמוך למדי בהתחשב בתוצאות מחשבים ניידים ואפילו סמארטפונים שיצאו בשנתיים האחרונות, אבל בהתחשב במשימות הפשוטות שהוא צריך לעמוד בפניהן, ה-730G אמור להספיק.
הטאבלט אובזר בסוללת 8600mAh עם הבטחה ל-15 שעות פעילות, שחשפה אורך חיים רחב יחסית. בשימוש יום-יומי שכיח ולא תובעני מדי ותחת בהירות בינונית, ה-P11 Pro שרד 3 ימים ללא טעינה. כמובן שאם תשלבו גיימינג והרבה צפיות בפלטפורמות סטרימינג, ביצועי הסוללה יירדו דרסטית, כך שבתוך 4-5 שעות הטאבלט יתחיל לדרוש טעינה.
צמד אבטחות ביומטריות שולבו במכשיר, סורק טביעת אצבע וסורק פנים. כאמור, במקש ההפעלה/כיבוי מסתתר גם חיישן טביעת האצבע שהצליח לסירוגין לזהות את האצבע המורה שלנו – וכשזה כן קורה, מוקפצות בזריזות המשימות האחרונות שטיפלנו בהן. לפעמים היינו צריכים להניח בזווית מאוד ספציפית את האצבע או לזמן ממושך יחסית כדי להימנע מזיהויים שגויים, אבל לא מדובר בצרה גדולה מדי אחרי שלומדים להבין מה ה-P11 Pro מצפה מהמשתמש. במצלמה הקדמית שולב גם חיישן קורא פנים והוא כבר הרבה יותר מוצלח: כבר בהרמת הטאבלט המצלמה מתחילה לסרוק את תווי הפנים וגם בתנאי תאורה מוגבלים, הפרצוף שלנו זוהה מאוד מהר ועליית האפליקציות האחרונות אורכת עוד שניה.
באשר לעמידות, יש כאן אמנם גוף אלומיניום אבל הציפוי הכסוף מרגיש לנו מהסוג שעלול להישחק מהר מפציעות יבשות שאין סיכוי להימנע מהן. הגנת המסך מצוינת: היא מרגישה מאוד עמידה, לא נוטה להשאיר על עצמה יותר מדי סימני אצבע שומניים ועל תיעוד שריטות אין מה לדבר.