סקירה - טלפון סלולרי Xiaomi Poco M3 Pro 5G 128GB ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Xiaomi Poco M3 Pro 5G 128GB שיאומי

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Poco M3 Pro 5G 128GB שיאומי

הטוב
  • לא מתחמם, גם לא בגיימינג ממושך
  • סורק טביעת אצבע מהיר
  • תצוגה מפתיעה לטובה
  • תג מחיר נמוך
הרע
  • בהירות מאותגרת מול שמש ישירה
  • ביצועים בינוניים
  • מצלמות חלשות
  • חלש לגיימינג
  • טעינה איטית
בשורה התחתונה
עם תג מחיר מתחת לאלף שקל, תקבלו בדיוק מה ששילמתם עליו: תצוגה טובה, סורק טביעות אצבע זריז למדי, תמיכה ב-5G וביצועים שאמורים להספיק למשתמש עם הדרישות הסבירות. הפשרות עלולות להיות כבדות: תשכחו מעדשות איכותיות שיציגו תמונות שכיף להתגאות בהן, מהירות הטעינה איטית והבהירות המקסימלית לא הצליחה לגבור על השמש הישירה של חודש יוני.
הקדמה

המכשיר הסלולרי POCO M3 Pro 5G מבית שיאומי מציע תחת תג מחיר נמוך קישוריות 5G, מסך IPS בגודל 6.5 אינץ' עם קצב ריענון 90Hz, מעבד Cortex-A76 מתומן ליבות, סוללת 5000mAh התומך בטעינה מהירה ואבטחה ביומטרית כפולה. זמין בצבע אפור, במחיר מומלץ של 999 ₪.

איכות הקול והשמע (15%)

7.5
גריל הספיקר ממוקם בחלק התחתון הימיני של המכשיר ואין יותר מדי לפרט: הוא עוצמתי דיו כדי לבצע שיחות מרחוק ושמיעת מוזיקה דרכו היא חוויה סבירה למדי. אולי לשמיעת הדרכות ופודקאסטים הוא ישרת אתכם יותר נאמנה – אך לא מעבר. במכשיר כניסת אוזניות 3.5 מ"מ ועבורנו מדובר בחדשות טובות, שבעיקר לא מכריחות את המשתמש לעבור לאוזניות אלחוטיות בלית ברירה. הוצאות וקבלת שיחות עברה בשלום ולא חווינו שום בעיות בנושא זה.
פודקאסטים
תשדירי שמע או וידיאו עצמאיים בנושאים מגוונים המופצים ברשת האינטרנט, וזמינים להורדה חינמית. מקליטי הפודקאסטים, כמו הבלוגרים, מדברים על תחומי העניין שלהם (לעתים בשילוב ג'ינגלים, מעברונים ומוזיקה, ממש כמו משדר רדיו או טלוויזיה), מעלים את הקובץ לרשת האינטרנט והגולשים מוזמנים להוריד את הפודקאסט ולקבל עדכון אוטומטי דרך ה-RSS. 

נוחות השימוש (35%)

8

מידות המכשיר: גובה 161 ס"מ, רוחב 75 ס"מ, עובי של 9 ס"מ ומשקל של 190 גרם הופכים אותו לסלולרי די סטנדרטי מבחינה פיזית, בלי קשר להיותו זול יחסית. חזותית הוא נראה מעל הממוצע הסביר שהתרגלנו ממכשירים מוזלים: הוא אמנם שמנמן למדי והעדשות האחוריות בולטות במעין מלבן שיוצא החוצה ושובר את הקו החלק מאחור אבל לטעמנו מדובר במכשיר נאה למדי, כמובן בהתחשב בתג מחירו. גבו ברובו אפור, מלבד אזור שחור המשויך לאזור העדשות האחוריות ולוגו POCO גדול באותיות כסופות שהונח מתחתיהן.



תצוגת IPS בגודל 6.5 אינץ' מציגה רזולוציה מקסימלית של FHD+ (יחס 20:9) עם קצב ריענון של 90Hz ואת הרגשת התנועה החלקה שפגשנו בתפריטים של מכשירי דגל, אפשר למצוא בצורה מסוימת גם ב-M3 Pro 5G, החל ממעבר בין מסכי הפתיחה, הקפצת המקלדת ושיטוט זריז בין אפליקציות פתוחות. מדובר במעין אפקט פרימיום שנותן הרגשה אלגנטית וחטופה, גם אם המעבד לא תמיד יכול לו וחושף את יכולותיו הבינוניות, עליו יתואר בהמשך. חווית הצפייה מפתיעה מאוד לטובה: הבהירות המקסימלית (סביבות 450nits) הייתה יכולה להיות יותר בוהקת מול צהריי היום המאתגרים אבל מלבד זה, היחס הניגודיות נאה והטווחים השחורים רחבים, הרזולוציה המקסימלית 1080X2400 פיקסלים מתמודדת היטב עם רוב האפליקציות והאתרים, ומצבי הצפייה השונים כמו מצב קריאה ומצב מוחשך שימושיים במיוחד בעת תזמון לפי בקשתנו.



ממשק MIUI 12 מבוסס אנדרואיד 11 היא מערכת הפעלה עדכנית למדי ובעלי ממשקי שיאומי למיניהן יתרגלו אליו מיד: צורות האייקונים, המחוות, תפריטי ההגדרות ותיאורן המילולי, הכל מאוד דומה למכשירים אחרים מבית היצרנית הסינית. חדשות רעות לשונאי מגירת האפליקציות: לא ניתן להסיר אותה ב-M3 Pro 5G. מבחינת נפח אחסון, למשתמש נותרים בערך 100GB אחרי שמערכת ההפעלה ועוד כמה אפליקציות מחייבות תופסות את מקומן – ויש כמובן אופציה להרחבת הזיכרון באמצעות כרטיס זיכרון MicroSD.

עוברים לביצועים: מעבד Cortex-A76 מבית MediaTek וכרטיס גרפי Mali-G57 MC2 שולבו במכשיר, לצד 6GB זיכרון RAM ועוד 128GB לטובת זיכרון פנימי. במבחן הביצועים של GeekBench 5 קיבלנו 554 נקודות במבחן Single-Core ו-1744 במבחן Multi-Core, תוצאות מאוד דומות לטאבלט עם מעבד בינוני שבדקנו לאחרונה. לא התוצאות הכי מעודדות אבל עבור מטלות הבסיס ה- M3 Pro אמור להספיק. את מבחן 3DMark שבוחן את ביצועי הגיימינג לא הצלחנו לערוך בגלל שגיאת יצרנית.



במבחן המציאות החדשות טובות בחלקן: מעבר בין תפריטים ומשימות לא מצביעים על גמגומי מערכת וגם בזמן משימות קטנות כמו מענה בווטסאפ או שיטוט בסרטוני TED יצאנו מרוצים. איפה בכל זאת מרגישים ביצועים בינוניים? בעיקר ברגעים קטנים שאי אפשר לפספס: הקפצת המקלדת כשמגיעים לשדה מילוי, מעבר למצב חשוך, עליית מסך האפליקציות אחרי שלא נפתח זמן רב ועוד שניה וחצי של עליית מדיה באפליקציית נטפליקס. גם ממשק המצלמה המובנה בטלפון נוטה לגמגם ומספק המון רגעי משבר כשמצלמים ומבקשים לצפות בתמונה האחרונה שצולמה, למשל.

עברנו לשחק קצת ב-PUBG וההערות שלנו נגעו בעיקר למהירות התגובה: יש עכבה מורגשת מהרגע שמבצעים פקודה ועד הרגע שהיא מתרחשת בפועל. מדובר בשברירי שניה אבל שחקן שהתרגל לשחק בסמארטפון פרימיום לא יכול שלא להבחין בהבדל. החדשות הטובות הן שבניגוד למצופה, ה-M3 Pro 5G התחמם ממש במעט ובהתחשב בעובדה ששיחקנו במשך 20 דקות מלאות תחת הגדרות גרפיקה גבוהות, הסלולרי לא עלה לטמפרטורות בלתי נסבלות.



באופן מרשים למדי, שתי אבטחות ביומטריות שולבו במכשיר: חיישן טביעת אצבע שממוקם במקש הכיבוי/הדלקה וסורק פנים. חיישן טביעת האצבע מצוין: הנחת האגודל על מקש ההדלקה מאוד אינטואיטיבית והזיהוי מצד המכשיר מתבצע בזריזות – לא צריך להעיר את המכשיר או להזיז אותו בצורה מסוימת, פשוט להניח את האצבע ולתת למערכת עוד חצי שניה להעלות. סורק הפנים גם מוצלח למדי – אבל רק כשהמסך כבר דלוק, עדיין נעול והסורק מוכן לפעולה. העניין הוא שכדי להדליק את המסך צריך ללחוץ על מקש ההפעלה ואז סורק טביעת האצבע מהיר יותר ממנו וכבר פותח את המכשיר ממילא.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

צילום והקלטה (30%)

6.5

במערך העדשות ניתן למצוא מקדימה 3 מצלמות: אחת בעלת 48 מגה פיקסל, השנייה עדשת מאקרו בעלת 2 מגה פיקסל, השנייה עדשת עומק בעלת 2 מגה פיקסל. מקדימה עדשת 8 מגה פיקסל עם תכונות כמו AI, דולג זמן (Time-lapse) וצילום פנורמי. בווידאו: מאחור הקלטה 1080p ב-30 פריימים בשנייה וצילום איטי ב-720p ב-120 פריימים בשנייה. מקדימה: 1080p ב-30 פריימים בשנייה. לצערנו מלבד צילומי חוץ ביום בהיר, אין חדשות טובות מכיוון ה- M3 Pro: תמונות שצולמו בתוך משרד צבעיהם היו דהויים ורק בתמיכת הרבה תאורה מלאכותית העניינים טיפה השתפרו. צילום מאקרו לא הצליח לנו בפעם העשירית ובצילומי לילה נותרנו עם שאריות פיקסלים מרוחות ומפוזרות.











גם באגף הווידאו תאלצו הרבה להתפשר: בסרטוני יום תמצאו הרבה השלמה מלאכותית של גוונים חסרים שלא הצליחו להיקלט, חוסר פירוט משווע והתוצאה הסופית פשוט לא איכותית. בלילה המצב מחריף וניצול גרוע של התאורה המלאכותית גורם לפריים להיות כתום מדי ואת מיקס הפיקסלים השחור על פני אספלט הכביש אי אפשר לפספס.

פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה (10%)

8

במכשיר סוללת 5000mAh עם הבטחה לתמיכה בטעינה מהירה בהספק 18W. אפשר בקלות להעביר יום שלם עם ה-M3 Pro 5G וביום לא תובעני במיוחד שכלל בעיקר שיחות והתכתבויות מרובות בווטסאפ, בשעות הערב המוקדמות הסלולרי הצביע על 68% סוללה. הרצת סרטון 1080p ביוטיוב בבהירות מקסימלית למשך חצי שעה תבעה 5% סוללה בלבד וכששיחקנו PUBG במשך 20 דקות איבדנו בערך 8-9% סוללה – תוצאות טובות למדי.



עוברים לטעינה: במארז קיבלנו מטען קיר בהספק 22.5W, למרות שהטעינה הרשמית המהירה ביותר עומדת על 18W. בתוך 30 דקות קיבלנו עלייה של כ-30% סוללה, ואחרי שעה צברנו 61%, מבלי לגעת במכשיר בכלל. טעינה מלאה השגנו בערך תוך שעתיים שלמות, לא התוצאות הכי מעודדות וטעינה מהירה אמיתית של טעינת חצי מהסוללה בתוך חצי שעה, לא תמצאו כאן.

עמידות (10%)

7

גב המכשיר עשוי פלסטיק קשיח, עם מרקם חלק שאולי מעניק לו מראה זכוכית, אבל אי אפשר שלא להרגיש את החומר הזול ברגע שנוגעים בו. אותה טקסטורה "גלוסית" מאחור התגלתה גם כמלכודת איומה לטביעות אצבע, אם כי ראוי לציין שבמארז צירפו כיסוי סיליקון קשיח ששמר היטב על רוב החלקים השבריריים בטלפון, ביניהן הפינות הרגישות ודלת קטנה לכיסוי פתח הטעינה. על המסך הגנת מסך Gorilla Glass 3 מיושנת יחסית.



מרמת אטימות כלשהי תאלצו לשכוח – לא תמצאו כאן עמידות נאה בפני אבק ובטח שלא בפני פגעי מים, פשרה שיש לקחת ברכישת מכשיר סלולרי מוזל. החלטה מאכזבת מצד שיאומי, אחרי שכבר פגשנו בסאמרטפונים באותו טווח מחיר שידעו להציג רמת אטימות IP כלשהי.